З нормальним покриттям и і швидкістю, так було кілька штук: Айпінет, Фрінет і Фасті, ну і у мене була Оптима-телеком, але це не Київ. Якихось локальних провів на 3 будинки я зараз не рахую, хоча Фрінет по суті виріс із домової мережі з "виділенками".
"Київнет" почав підключати приватних абонентів на початку 2010-х, це вже трохи не той період. Другу назву не пам'ятаю.
Нєа, в стандартних тарифах не давали на той час 100Мбіт на зрубіж, ось, для прикладу тарифи Фрінета на 2004 рік, на зарубіж максимум 128К, вище "за домовленістю":
- спойлер
Я думаю, не буде зайвим нагадати, що 128 у.о. на 2004 рік це скажені гроші, десь 700 грн, у мене стипендія на той час була ~100 грн звичайна і ~120 грн підвищена. Тому щасливців, які могли мати ВДОМА 100Мбіт на зарубіж - можна було по пальцях перелічити, бо це лише мажорам було доступно (або комп'ютерним клубам), бо ціни там були х10 за це.
Пам'ятаю, у мене одногрупник дуже хотів, то він підключався по радіоканалу до якоїсь домашньої мережі, швидкості були звісно набагато кращі ніж діалап, але і не "виділенка".
lw_007: ↑
21.09.2026 14:42
PS. Ну типу, якщо ви на той час цим не цікавились, ну або ще під стіл пішки ходили, то це не значить що не було.
Я-то як раз активно цікавився, бо грав в ММОРПГ, де нас, плебеїв на ділапах нагинали пани, яким пощастило мати виділенку, або боги, які сиділи в одній локальній мережі з сервером. Але проблема в тому, що виділені лінії на той час були рідкісним і дорогим явищем. Ми навіть на турніри спеціально їздили в клуби грати, шоб пінг був мінімальний.
Так що, якщо особисто вам повезло мати виділену лінію на початку 2000-х, то це виняток з правил і не означає, що воно було доступне іншим.
Відправлено через 25 хвилин 41 секунду:
А ось, для прикладу, Фасті на квітень 2007 року:
- спойлер
Там уже наче як був до 100Мбіт, але лімітований