Розробка The Blood of Dawnwalker обійшлася всього в $40 млн. Це в рази менше, ніж у багатьох AAA-ігор

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Gelonyrum: 20.09.2026 18:33І яким боком це відміняє те, що гра без локалізації?)
Так что локализация ставится в два клика.
Естественно решение разрабов ее не делать официально плохое, но на игроков щас его влияние нулевое. Во всяком случае на ПК игроков. Консолота в этой игре будет страдать по полной, ни локализации, ни мода на таймер.
Scoffer
Member

kairo
А щодо сіл, то в моєму селі провідного інету немає досі, хоча село на трасі і 1000+ жителів. Всі сидять на мобільних тарифах, а ще якихось років 7-8 тому там і мобільник на вулицях подалі від траси майже не ловив, треба було виходити з хати і шукати прийомне місце. Додаткову вишку буквально недавно встановили на школу і тепер нарешті дістає.
warp37
Member

Serg IX: 20.09.2026 21:10
warp37: 20.09.2026 16:30 За 1999 гривен пусть ещё полежит помаринуется до распродажи.
да да раскажи как ты ее еще не скачал с торента
Вы не поверите, но есть пекари, которые не пиратят игры. У меня Steam-аккаунт с 3118 играми.

Я более чем за семь лет спиратил только одну игру - Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered, потому что её нет в Steam. Её потом я купил на Xbox. :)
waryag
Member

MqM: 20.09.2026 19:34 Ну як сказати, а підтримка онлайн інфраструктури? Он скільки компанії по закривали свої онлайн сервери
Мінімум це 300 чи 500 баксів за викладення гри у стім і р2р сервера для онлайн ігор. Все інше - щоб більше заробляти. :idea:
Геральт
Active Member

lostsoulforever: 20.09.2026 21:29 не дарма тебе в хлам мінусять, за такі дибільні вкиди треба взагалі таймаут давати
Так а що не так? От беремо KCD1. Там же цілу 1 кнопку для перемоги в будь-якій дуелі треба натискати - ПКМ (блок, вона ж "майстерний удар"). Неймовірно весело і зовсім не "унило". А скільки там противників різних? Там тобі і мечник і булава і сокирка і навіть довгий меч. Аж очі розбігаються. І всі фінтять так, що постійно зреагувати не встигаєш. А прокачка яка, га? Пішов навкулачки побився, апнув силу, купив меч з найбільшими цифірками. В латах пропускати можна хоч 10 разів. Феєрія...

Або Онімуша. Не така весела, як KCD, але також норм. Стоїш собі за блоком, час від часу весело парирування/ухиляння туцькаєш. Стаміна при блоці зменшується дуже слабо, а при атаці взагалі не використовується. Нудної прокачки фактично нема. Щось там ГГ з землі підбирає і час від часу хп/стаміну/атаку на кілька % за ті ресурси апає. Але боси можуть і шотнути, а якщо не щотають то добряче ХП відгризають. Нудьга, бо перегравати треба. Деяких навіть по кілька разів. О-одноманітність.

Resonanse ще нудніша, там в ГГ здоров'я на 2 пропущених. Точніше, на 1. Бо 2й вже в меню відправить.

Ну а Dawnwalker взагалі нудота неймовірна. При захисті ПКМ+вибір напрямку, при атаці вибір напрямку+ЛКМ, з таймінгами, з контролем стаміни, бо зменшується на кожний пчих. Ну і противники ну геть однакові, тільки шкурки різні. Що вовк, що ведмідь, що крокодил, що дух, що голум, що людський болванчик. Всі атакують всього лиш з 4х напрямків. що там той WASD натискати? Нудно. Ще й прокачка яка нудна: бігай по світу, книжки читай. Хто в наш час книги читає?
:-/
lw_007
Member

Ssergiuss: 20.09.2026 20:03
lw_007: 20.09.2026 19:51

ну не в 2004 звісно, але в 2007-8 в Києві, якщо па'мять не підводить, вже тотально було купа 10-100Мбіт провайдерів.
тотально не було, але була Воля з DC++ і космічною щвидкістю як "для своїх"
Воля то гівно було і є.
І в 2007-8 вже було купа мілких локальних провайдерів, у мене в будинку їх було як мінімум 2 вже в 2008
GreenMile
Member

dead_rat: 20.09.2026 19:10
У кого в СНГ в тому році був такий інтернет щоб її скачати? :eek:
Я лише в 2008 підключив 64 кбіт/с
ну не в 2004 звісно, але в 2007-8 в Києві, якщо па'мять не підводить, вже тотально було купа 10-100Мбіт провайдерів.
Ви забуваєте, що тоді було розділення на "Україну" і "зарубіж" і космічні швидкості були лише по Україні, а на зарубіж так і залишалось 1-2Мбіт.
Ну і провів було таких два чи три, один з яких Воля :tomat:
lw_007
Member

GreenMile: 21.09.2026 11:37

Ви забуваєте, що тоді було розділення на "Україну" і "зарубіж" і космічні швидкості були лише по Україні, а на зарубіж так і залишалось 1-2Мбіт.
Ну і провів було таких два чи три, один з яких Воля :tomat:
2 чи три?

у мене в будинку були "Київнет" та "Киевские сети", як мінімум. щодо поділу україна/зарубіж правда. Але це вже були особливості тарифних планів.
Київнет досі прекрасно живе. "Киевские сети" чи то виросли до, чи то були поглинуті Triolan.

Я кажу конкретно про те що було купа провайдерів які давали по Ethernet.
А Воля то ADSL, взагалі не то пальто. Як було гівно так і лишилось

PS. Ну типу, якщо ви на той час цим не цікавились, ну або ще під стіл пішки ходили, то це не значить що не було.
GreenMile
Member

lw_007: 21.09.2026 14:42 2 чи три?
З нормальним покриттям и і швидкістю, так було кілька штук: Айпінет, Фрінет і Фасті, ну і у мене була Оптима-телеком, але це не Київ. Якихось локальних провів на 3 будинки я зараз не рахую, хоча Фрінет по суті виріс із домової мережі з "виділенками".
lw_007: 21.09.2026 14:42у мене в будинку були "Київнет" та "Киевские сети", як мінімум.
"Київнет" почав підключати приватних абонентів на початку 2010-х, це вже трохи не той період. Другу назву не пам'ятаю.
lw_007: 21.09.2026 14:42 щодо поділу україна/зарубіж правда. Але це вже були особливості тарифних планів.
Нєа, в стандартних тарифах не давали на той час 100Мбіт на зрубіж, ось, для прикладу тарифи Фрінета на 2004 рік, на зарубіж максимум 128К, вище "за домовленістю":
спойлер
Screenshot 2026-09-21 150325.png
Я думаю, не буде зайвим нагадати, що 128 у.о. на 2004 рік це скажені гроші, десь 700 грн, у мене стипендія на той час була ~100 грн звичайна і ~120 грн підвищена. Тому щасливців, які могли мати ВДОМА 100Мбіт на зарубіж - можна було по пальцях перелічити, бо це лише мажорам було доступно (або комп'ютерним клубам), бо ціни там були х10 за це.
Пам'ятаю, у мене одногрупник дуже хотів, то він підключався по радіоканалу до якоїсь домашньої мережі, швидкості були звісно набагато кращі ніж діалап, але і не "виділенка".
lw_007: 21.09.2026 14:42 PS. Ну типу, якщо ви на той час цим не цікавились, ну або ще під стіл пішки ходили, то це не значить що не було.
Я-то як раз активно цікавився, бо грав в ММОРПГ, де нас, плебеїв на ділапах нагинали пани, яким пощастило мати виділенку, або боги, які сиділи в одній локальній мережі з сервером. Але проблема в тому, що виділені лінії на той час були рідкісним і дорогим явищем. Ми навіть на турніри спеціально їздили в клуби грати, шоб пінг був мінімальний.
Так що, якщо особисто вам повезло мати виділену лінію на початку 2000-х, то це виняток з правил і не означає, що воно було доступне іншим.

Відправлено через 25 хвилин 41 секунду:
А ось, для прикладу, Фасті на квітень 2007 року:
спойлер
Screenshot 2026-09-21 155600.png
Там уже наче як був до 100Мбіт, але лімітований :)
Ответить