Розробка The Blood of Dawnwalker обійшлася всього в $40 млн. Це в рази менше, ніж у багатьох AAA-ігор

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Earanak
Member

Повідомлення

Ооо... деды завоняли ))
Одесса, 56кбит (7кб/сек) инет с ~99 года (карточки Optima).
Качал Ultima Online Реннесанс сутки наверное, 500мб образ B-)

Download Master, FlashGet, чуть позже появились. Без них было сложно. Оборвалась закачка - всё.
Ясное дело что в 8 лет мне Ultima Online казалась слишком сложной )) Я не вундеркинд.

Более того, помню два рофла :
1.) Рофл - скинуть на почту игру (другую), что бы друган ее сразу скачал. Ну письмо же пришло ему, качать не нужно !
2.) Закинуть - WinRAR внутрь 7Zip - повторить 10 раз. Ну что бы игра меньше весила !

Рофлы про ярлыки на 1.44мб дискетах считаю уж вульгарными рофлами ))
Востаннє редагувалось 20.09.2026 19:59 користувачем Earanak, всього редагувалось 8 разів.
MqM
Member

Повідомлення

dead_rat: 20.09.2026 19:10
vsx: 20.09.2026 18:57 waryag
A в случае с HL2 ее и на релизе можно было купить без диска, даже в СНГ. Дистрибьютором, издателем и локализатором выступала сама Valve. Но такое было редкостью в те времена
У кого в СНГ в тому році був такий інтернет щоб її скачати? :eek:
Я лише в 2008 підключив 64 кбіт/с
Та ти гониш, в мене в 2007 році був мегабітний :D Це в яку діру всесвіту занесло? Пахне модемом
dfcz
Member

Повідомлення

Ssergiuss: 20.09.2026 14:18 Гра посередня як на мене, не зачепила
Ну это хотя бы 7-из-10 игра с бюджетом $40М, в отличии от Vulvаrine за $300М. Может и не захватывающий шедевр, но поиграть норм.
MqM
Member

Повідомлення

Earanak: 20.09.2026 19:35 Ооо... деды завоняли ))
Одесса, 56кбит инет с ~99 года. Качал Ultima Online Реннесанс, 500мб образ B-)
Download Master, FlashGet, чуть позже появились. Без них было сложно.
Ясное дело что в 8 лет мне Ultima Online казалась слишком сложной )) Я не вундеркинд
Ну щасливчик в такому віці мати комп, ще й в ті роки. Одразу видно не з простої сім’ї, а і з багатої 😁
lw_007
Member

Повідомлення

vsx: 20.09.2026 18:57 waryag
A в случае с HL2 ее и на релизе можно было купить без диска, даже в СНГ. Дистрибьютором, издателем и локализатором выступала сама Valve. Но такое было редкостью в те времена
ну не в 2004 звісно, але в 2007-8 в Києві, якщо па'мять не підводить, вже тотально було купа 10-100Мбіт провайдерів.
Ssergiuss
Junior

Повідомлення

lw_007: 20.09.2026 19:51
ну не в 2004 звісно, але в 2007-8 в Києві, якщо па'мять не підводить, вже тотально було купа 10-100Мбіт провайдерів.
тотально не було, але була Воля з DC++ і космічною щвидкістю як "для своїх"
lexxvod
Member

Повідомлення

Ssergiuss: 20.09.2026 20:03
lw_007: 20.09.2026 19:51

тотально не було, але була Воля з DC++ і космічною щвидкістю як "для своїх"
так. strong dc++, з безкоштовним трафіком серед абонентів, ото була імба в великих містах :super:
kairo
Member

Повідомлення

dead_rat: 20.09.2026 19:10Я лише в 2008 підключив 64 кбіт/с
Dial-up 64 кбіт в мене був хіба в 2003-му. В 2008-му вже мав 10Мбіт.
Барбарис
Member

Повідомлення

Ssergiuss, у 2007-2008 майже в кожному районі Вінниці(знаю про ті, де в мене були знайомі\друзі) місцеві провайдери пропонували тарифи, де мінімум був 10-20Мбіт, а там 50 - 100. Через декілька років їх стали скуповувати датагруп і 100 всім за мінімум, але обладнання не було розраховане на абсолютно всі квартири, тому стало падати.
kairo
Member

Повідомлення

Earanak: 20.09.2026 19:35ownload Master, FlashGet, чуть позже появились.
Memory unlocked

Відправлено через 1 хвилину 26 секунд:
Earanak: 20.09.2026 19:35Рофлы про ярлыки на 1.44мб дискетах считаю уж вульгарными рофлами ))
Друг приніс диск з грою, я собі скопіював ярлик від неї. :lol:
Scoffer
Member

Повідомлення

В 2008 в Дніпрі адсл вже був, а от безліма точно ще не було. Ще й денний трафік вдвічі більше мегабайтів списував. Так що ні про які торенти мова не йшла. Зато на давно почившому алькарі була видатна колекція піратського контенту з нетарифікованим трафіком. Отак і жили.
Serg IX
Member

Повідомлення

warp37: 20.09.2026 16:30 За 1999 гривен пусть ещё полежит помаринуется до распродажи.
да да раскажи как ты ее еще не скачал с торента
kairo
Member

Повідомлення

Scoffer: 20.09.2026 21:05В 2008 в Дніпрі адсл вже був, а от безліма точно ще не було. Ще й денний трафік вдвічі більше мегабайтів списував. Так що ні про які торенти мова не йшла.
Та вже навіть в є*енях в 2008-му була повсюдно віта пара, який ще adsl. Я тоді ще активно качав торренти.
Scoffer
Member

Повідомлення

kairo
Вита пара була виключно в житлових масивах з 9+ поверхівками. В інші частини міста як мінімум до 2010 ще не завезли бо я якраз з універа випускався, і точно пам'ятаю що ще страждав з адсл, але вже хоча б безлімітним. В універській общазі у народа інет з'явився в районі 2009го. То ти сильно жирно жив що у тебе були торенти в ті часи. Як мінімум по 2006й включно ми взагалі на діалапі ночами сиділи.

Відправлено через 7 хвилин 25 секунд:
Я доволі точно пам'ятаю хронологію тому що 2003 це з'явився комп і ніякого інету від слова зовсім, 2005 перший курс універа і діал-ап, 2007 це третій курс, адсл, і нарешті не треба ходити в універську бібліотеку за нормальним інетом, 2010 все ще адсл, а далі вже як в тумані :laugh: Гігабіт оптики це зовсім недавня штука, мабуть десь прямо передковідні часи, менше 10 років.
kairo
Member

Повідомлення

Scoffer: 20.09.2026 21:17і точно пам'ятаю що ще страждав з адсл, але вже хоча б безлімітним.
Вбогий Adsl був в ті роки або по селам, або в приміщеннях, куди провайдери не могли затягнути віту пару. В нас в місті віта пара з'явилась в 2004-му. Інтернет помегабайтно, майже весь контент по місцевій мережі. Але вже в ~2007-му став безліміт. Почались золоті роки торрентів.
В універській общазі у народа інет з'явився в районі 2009го.
Та ладно, в Києві вже в 2004-му була сєтка. Провайдер без проблем могли провести інтернет, але керівництво хотіло забагато за дозвіл. Приходилось качати торрент вдома на вихідних, а в гуртожитку сидіти на лайф безлім в пару кб/с.
lostsoulforever
Member

Повідомлення

Геральт: 20.09.2026 15:47 Ну от, гарна гра з "дешевою" розробкою. Отже 2й частині бути, почекаю.
Пішов на 2ге проходження, але цього разу без поспіху, з зачисткою квестів. :-/
Gelonyrum: 20.09.2026 14:19 одноманітними і унилими боями та "активностями"...
Цікаві бої:
https://fex.net/uk/s/z5r3off
Нудні бої:
https://fex.net/uk/s/olrkzsx
:-/
не дарма тебе в хлам мінусять, за такі дибільні вкиди треба взагалі таймаут давати
kairo
Member

Повідомлення

Scoffer: 20.09.2026 21:24що 2003 це з'явився комп і ніякого інету від слова зовсім, 2005 перший курс універа і діал-ап, 2007 це третій курс, адсл, і нарешті не треба ходити в універську бібліотеку за нормальним інетом, 2010 все ще адсл
Це в Дніпрі все так погано було?
Scoffer
Member

Повідомлення

kairo
Я тебе запевняю, ні у мене, ні у одногрупників, в 2005-2006 ніякої витої пари не було. У мене ще не на стільки маразм щоб я забув як сидів ночами з клятим діал апом. А потім був сильно лімітний адсл, з двома гігами трафіку чи типу того, котрих і по тих часах малувато було. Тобі просто пощастило з районом.

Відправлено через 4 хвилини 18 секунд:
Я в тому лімітному адсл юзав оперу зі стисненням і вирубав картинки щоб хоч якось вписатись в трафік!
kairo
Member

Повідомлення

Scoffer: 20.09.2026 21:30ні у мене, ні у одногрупників, в 2005-2006 ніякого витої пари не було
Ці роки - золота ера локальних мереж по всім містам України. В кожній такій мережі був адмін в статусі місцевого божка, який вирішував кого банити. Також був локальний чат для знайомств. До 2009-го це все відійшло із появою нормалього безліміт інтернету та торрентів.

Відправлено через 1 хвилину 5 секунд:
Scoffer: 20.09.2026 21:34Я в тому лімітному адсл юзав оперу зі стисненням і вирубав картинки щоб хоч якось вписатись в трафік!
Я те саме робив в 2007-му, на Нокії(також підключав її до ноута), так як в нас через жлобів не було нормального інтернету в гуртожитку.
Scoffer
Member

Повідомлення

kairo
В тій же общазі локалка була з незапам'ятних часів, задовго до нас, і навіть з'єднана з деякими корпусами універу. А інету не було.
Так що золота ера може десь і існувала, але точно не у нас. У нас з інетом було все дуже погано.
Відповісти