► А от я, після встановлення 5070Ті, отримав +1,5-2 градуса на планках при тривалих навантаженнях і здавалося б 53,5-55,5 - не так щоб багато, але максимальний tREFI, видно, вже не канає: накопичення помилок протягом пів-години-півтори-години і менеджер пам'яті "вручає почесний" бсод. Плюс, як виявилось, тепер і контролер на процесорі "не може нарадуватись" від того як "почав дихати на повні груди" РСІ-Е 5 16х на новій карті... Бсоди не часті, але тимчасово скинувся на ехро 6000 cl30 і, судячи з моніторингу і тестів, якщо докину хоча б половину від максимума по тому ж tREFI, то компенсую і навіть перевершу заводський ехро 6400 cl32. Правда простого рішення, як я розумію, тут не буде, бо якщо і "танцювати" від заводських ехро в ручному налаштуванні, то всі варіанти стабільно працюють на 1,4в, а отже по температурах я запас не виграю, окрім як пробувати значення нижчі за вказане (по прямому охолодження навряд чи щось вигадаю - одна планка майже під баштою охолодження, друга - майже під вентилятором башти, хоча є місце встановити ще один вентилятор прямо над планками і спробувати так продути, без "води" на процесорі, щоб вивільнити простір для кращого обдуву планок, далеко не "поїдеш", але "вода" - це не мій шлях, то ж буду страждати

).
► Зараз температури на планках на максимумі, після часового "забігу", показують 52-54 і процесор стабілізувався на справжніх 1:1, але потрібно буде нормально ребаланснутись і налаштуватись, поки ще літо і спека, щоб отримати залізобетонно стабільну систему на постоянку. Єдине, що не знаю по пам'яті - пробуватись залазити в сторону cl28 чи краще на cl30 пробувати шукати нижчий вольтаж? (чи витягти шило з п'ятої точки і не парити собі та іншим мозок?!

)