типово. А як щодо того що макбук ейр від батареї працює скоріше ніж від мережі? таке може бути, чи фізику не налюбиш?GreenMile: ↑ 15.04.2026 10:06Мені не треба тестувати мак-міні щоб розуміти, що це маячня, тому що фізику не налюбиш.
не зможете. По перше - х86 не оптимізований на мінімальне споживання, 2 - в біосі (як правило) не оптимально працює процGreenMile: ↑ 15.04.2026 10:06 А ну клас, я тоді теж можу зі свого ПК повикидати все окрім проца і пам'яті і всім розказувати що 13900к споживає 10Вт в біосі при роботі![]()
![]()
часто в Екселях зберігають свого роду маленькі бази даних - і робота з нима якраз і полягає - відкрити, почекати поки відкриється, знайти, закритиGreenMile: ↑ 15.04.2026 10:06А Ваш робочий день складається з того, що ви весь відкриваєте і одразу закриваєте монструозний документ?![]()
І таких файлів далеко не один
він ніяк не допоможе - бо програмісти не можуть вирішити задачу розпалалелення для будь-якого алгоритму.GreenMile: ↑ 15.04.2026 10:06Не тупіть, він є, але для цього інженери дали мені багатоядерний проц, який може паралельно обробляти багато неподільних однопотоків
можете. Але впретесь в те що не все є незалежним. Наприклад контролер памяті має лише 2 канали. В той час як у М проців мінімум 8+ шт - навіть у самого дешевого. І навіть один потік може їх всіх загрузити - я давав приклад коду, але місцева публіка має замало знань щоб зрозуміти цей код - думаєте ви зможете?GreenMile: ↑ 15.04.2026 10:06От у мене про 24 ядра - я можу 24 однопотоки по одному на кожному ядрі паралельно виконувати
Як ви гадаєте чому х86 не роблять більше ніж 2 в десктопі? Хочуть більше грошей, і заставляють користувачів купувати HEDT? Це дорого і нікому не потрібно?
забудьте про мене, кажіть про всіх інших які кажуть що одно-потік важливий, що роблять та використовують тести - наприклад Інтел та АМДGreenMile: ↑ 15.04.2026 10:06Але, схоже ви просто зациклились в свой бульбашці
придумали бо вперлись у швидкість одно-потоку. Я був один з перших хто купував рішення на х86 щоб отримати підтримку багато-потоковості - це були рішення на 2-х Celeron 300A. Який досліджував зміни в Windows NT 4.0 API з підтримкою multi-core. Писали не блокуючий memory manager - я сумніваюсь що ви взагалі розумієте про що я.GreenMile: ↑ 15.04.2026 10:06у вас не вистачає знань зрозуміти, навіщо придумали багатопоточність і чому ми пішли від одноядерних проців до багатоядерних
для цього достатньо взяти просто важку сторінку - сучасні clieant side web apps - спокійно можуть загрузити.GreenMile: ↑ 15.04.2026 10:06мене, як користувача, в принципі не хвилює як побудований хром, достатнього того, що він чомусь не тормозить навіть на слабкому залізі і не впирається в одне ядро, як би ви тут не намагались із штанів вистрибнути, доводячи протилежне
о, ваш фанатизм чи відсутність знань зашкалює. Раджу пошукати хто у кого сперGreenMile: ↑ 15.04.2026 10:06ще й у інтела спер ідею з енергоефективними ядрами?
спішу вас розчарувати - вже давно беруть. Ринок смартів - вже давно лише під АРМ (тільки не кажіть що їх не беруть для роботи), планшети - також, у серверах багато хто з провайдерів вже більше купують на АРМ, ноути - АРМ вже багато. І йде початок війни за домінування у десктопі.legioner: ↑ 15.04.2026 11:38Поки майкрософт не почне масово розвивати та підтримувати ARM (вінда, всі проги), щоб все без костилів працювало - ніхто не буде для роботи брати їх.