► Чесно сказати, то з моїм основним 2К-монітором навіть на "вінді" 8600-та не "завелася" - спочатку був тупо чорний підсвічений екран, тільки після того, як я вручну поперемикав в біосі туди-сюди "графічні" "галочки" і вимкнув "встройку", 8600-та ожила...tornadox: ↑ 12.02.2026 15:28 Ну якщо з коробки не заведеться на відкритому драйвері, я б не тратив більше часу на це.
► 8600-та, повторюсь, колись була під Лінуксом - тут головне, щоб дістр "знайшов" щось таке, на чому вона і в наш час запуститься... Шкода буде, якщо не взлетить задумка
► У мене завжди другою ОС стояв якийсь Лінукс і завжди гарантовано мінімум один якийсь альтернативний дістр був ще й на "віртуалці", в швидкому доступі. Але так щоб виключно і безальтернативно тільки на Лінуксі посидіти - оце якраз і захотів спробувати справжніх гострих відчуттів, раз вже другий "комп" без діла стоїть.tornadox: ↑ 12.02.2026 15:28 Варіантів побавитися з лінуксом настільки багато на даний момент що аж важко осягнути всі сценарії...
►tornadox: ↑ 12.02.2026 15:28 ...єдине там потрібно знайти fedora post install guide і добавити всі не фрішні репозиторії з кодеками і драйверами.
-----------------------------------------------------------------------------------------
► Зазвичай, я регулярно і доволі часто залажу і працюю в Лінуксі. Але налаштування і доопрацювання - отут у мене зазвичай проблема, чому кидаю на деякий час: мені потрібно, щоб я не міг так швидко той Лінукс зламатиZ440_User: ↑ 12.02.2026 15:42 МОНАХ та хоть 60+ рочків, питання як часто та довго ви гасаєте.
Я як тільки став 100% часу проводити не в вінді, ото пішло реальне освоєння системи. А не оте все що було до цього...