Z440_User: ↑
10.02.2026 16:51
А ви як хотіли? Щоб оце вам просто так реліктове залізячча наглухо пропрієтарна компанія підтримувала до кінця існування всесвіту?
► На "вінді" якийсь там останній для неї, 2015-го, здається, року випуску - встановився, працює. А от з Лінуксом... побачимо...
Z440_User: ↑
10.02.2026 16:51
Все значно простіше, вимкнути все нафік, вмикати коли щось знадобилося.
Іноді трапляються факапи, наче все що треба увімкнув - а не працює. Виявляється що не увімкнув щось пов'язане, але не очевидне... Але час витратити на пошуки треба.
► Я часто забуваю, що де вимикав і тим більше, якщо ще й щось залежне/пов'язане. Гірше за все, коли вмикати потрібно саме через консоль - я в голові, окрім команд переходу на root чи якогось монтування точки доступу, геть нічого втримати не можу -

повний "гуманітарій" - мені цілі талмуди навіть з банальними кодами потрібно весь час під рукою тримати і ще окремі талмуди, щоб в тому всьому не заплутатись. То ж зачасту як щось роблю, то вже так, щоб "з кінцями" і переробляти не потрібно було - як щось вимкнути, то ВИМКНУТИ. Просто часом щось як "вимкнеш", то потім "відкотити" назад не виходить...

і знову переставляй ОС!
► Дякую, спробую. Arch теж дуже давно пробував, приблизно десь тоді ж як і Fedora, може і буде позитив...
Ekz0rcyst: ↑
11.02.2026 10:50
"Завести" gt8600 звісно можна, але практичного сенсу в цьому не бачу якщо в планах користуватись цією системою звісно.
► Прямо зараз профільний №2 працює як додатковий мільтимедійний на 11-й "вінді" (залишково, ще не зносив попередню ОС). В планах користуватися для перегляду відео та збору/перегляду різних інструкцій, новини, месенджери/переписка, пошта і т.п.. Бо як не піде Лінукс, то як мінімум доведеться все-одно якусь 10-ку туди накочувати, щоб все одно користуватися хоч якось. Але все ж таки хочу туди Лінукс, щоб і деякі лінуксові проги мати в зручному користуванні, а не через "віртуалку"...
► Практичний сенс: ПК не "зрізається" одразу або майже одразу при вимкненні електроенергії - наразі ДБЖ малопотужний - для чисто інформаційної цілі, не робочої, система в самий раз.