► Ще не зовсім безглузда:

я взагалі мав брати Noctua NH-D15 G2 за 7500₴+. Відмовляли
"всім плємєнєм" (С) всім форумом, а я - не здавався... допоки постачальники не відмовили і довелося брати щось подешевше.
► Щодо трубок по відношенню до розмірів кришки "проца" - згоден, там 4 трубки максимум активно задіяні - тому й "підошва", щоб крайні дві хоча б номінально приймали хоч якусь участь у відведенні тепла. Також згоден, що прямий контакт був би краще і, згадуючи розміри кришки, 2 трубки, в 6-титрубочному кулері, тут би дійсно були б для краси. А от щодо того, наскільки ефективно спрацьовують 4 контактні трубки на таких багатоядерках - тут у мене не було на той час переконливих доказів і можливостей поекспериментувати, то ж брав щось, що багато тестувалося-оглядалося і показало більш-менш стабільний результат - в принципі, я задоволений (

ще й "підошва" попалась майже ідеально-рівна). Була б можливість поекспериментувати - взяти на пробу той же відкритий чотиритрубочник - взяв би неодмінно, а так...

ну, не знімати ж свій Cooler Master Hyper 212Х EU ver. з Інтела.
► Що до того, що був би такий самий результат або й кращий за менші гроші, то я,

судячи з Noctua NH-D15 G2, не стільки за гроші, скільки за результат, але ці твостокришечні багатоядерники у будь-якому випадку не дуже піддатливі - кулер, як я встиг помітити за тестуваннями, відіграє другорядну роль, а сам "проц" - в більшій мірі зменшує температуру в першу чергу через самозниження частот і напруг і якщо є вимога до потуги, то він "жарить" не особливо зважаючи на те, в більшості випадків, що там висить в якості кулера. Ефективність будь-якого охолодження в даному випадку можна характеризувати не в категоріях більш-ефективного/менш-ефективного, а - більш-в'ялого/менш-в'ялого.