МОНАХ: ↑
26.06.2025 15:37
► ... Так-с, хлопці, питання лічених днів

- можуть підігнати по дуже смачній ціні 9950х, а я поки не вкурюю чи зможу таке приборкати "повітрям" в стоковому/"заводському" (без розгону) режимі роботи?
► Ціна виявилась надто "смачною" і я подавився "жабою". Благо, що розглядав і куди більш оптимальний варіант з 9 9900х, який в результаті і взяв.
► А от з охладом на нього я, що називається, махнув не дивлячись - саме те, що точно справиться: Noctua NH-D15 G2, благо корпус дозволяє втиснути туди ще більший "баняк" за потреби...
► У будь-якому випадку

підпорку під відеокарту для підпору радіаторів процесорного кулера - я уже так і так замовив, але по охладу мене стопорнули вже не тільки наші камради, але й мої постачальники - тільки під замовлення і по не встановленій ціні, а там - до 8000грн. набігає і, чесно кажучи, напевно - ну його до біса, раз вже так сталося, то саме провидіння веліло докинути бюджет на оперативну пам'ять, а охлад розглянути в рази менш маркетований, повертаючись в рамки першочергового бюджету до 6000 грн..
► В першу чергу радили глянути двовежеві DeepCool-и і Thermalright-и. Я від себе ще приглянувся до Cooler Master-а і Arctic-а (be quiet!-и, скоріше за все, вилітають з розгляду... хоча, може я неправильні огляди дивився). З цього всього поки створився такий список:
• Deepcool AK620;
• Deepcool Assassin IV;
• Thermalright Phantom Spirit 120 SE;
• Cooler Master MasterAir MA824...
• ... а по Arctic-ах, в процесі, навіть не знаю чи варто щось дивитись, на фоні...
► Схиляюсь до Deepcool AK620 і Cooler Master MasterAir MA824, але - ... не переконався геть ні в чому на 100%... Можливо будуть якісь ще альтернативи? Або - що з наведеного краще таки взяти? Шум вентиляторів не дуже турбує - корпус досить зашумлений буде, а те, що по вентиляції - буде достатньо глушитись робочим столом-коробкою... аби гарантовано з запасом знімав 200-230Вт.