Apple представила більш компактний Mac mini на платформі M4

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
mr-enic
Member

Повідомлення

капець. і як воно буде виглядати, коли його обвішати перехідниками?
чекаємо поки китайці запилять якийсь док з usb A :up:
PCюк
Member

Повідомлення

Guest003: 29.10.2024 23:12 У apple інша філософія, девайси які працюють із коробки. Стосовно ссд, то у 99% юзерів проблем з ними не буває, так як вони юзають залізо apple як телефон, тобто для серфінгу, чатінгу. Якась низка людей юзає для кодінгу\рендеру.
Ну это уже попахивает фанатством искать оправдания всему что они делают.

Отправлено спустя 1 минуту 43 секунды:
yan1x: 29.10.2024 23:12 Был миник м1 512, сейчас м2 512, от балды запускал посмотреть ресурс, м1 за 2 года остаток 98%, м2 сейчас 99%, так что не улетает оно так, но я сугубо работаю на маке.
Думается мне, что это зависит от того как кто использует комп. И тут уже, как писали выше надо подстраиваться под их философию. Не каждому подойдет. Помню читал комментарии как кто-то подключает внешний диск и на него торренты качает, чтобы ssd не убить. Ну такое себе. Хотя да, это и есть часть их философии, переходнички всякие, дополнительной периферией обвешать эмейзин мини компьютер.

Отправлено спустя 4 минуты 21 секунду:
phobosse: 29.10.2024 23:46
PCюк: 29.10.2024 22:58Было же много ролике об ssd на м1, где ресурс быстро уходил
я так понимаю, в основном такая проблема у моделей с 8гб оперативы, т.к. постоянно используется swap ?
Может быть. Ну это получается брать начальную комплектацию у них вообще не стоит. А то была информация, что туда ставят медленные ssd, а если 8 гб оперативы его ещё и ушатывают, то это не есть эмейзин.
Востаннє редагувалось 30.10.2024 10:23 користувачем PCюк, всього редагувалось 1 раз.
jumanji
Member

Повідомлення

IronWithin: 29.10.2024 22:22
jumanji: 29.10.2024 22:13 Нормальный медиа сервер выйдет
Расточительство зашкаливает :learn:
У меня сейчас Dell Wyse 5070 на J4105 по-моему, качалка торрентов+Dlna+ сервис минима, в принципе хорошая штука, шума нет т.к пассивное охлаждение, но ничего серьезного не поделать на нём. Стоит дебиан.
Edelveys
Member

Повідомлення

leif: 29.10.2024 20:49
Scoffer: 29.10.2024 20:44Флешку засунути нікуди
тю, давно пора переходити на емейзінг флешки з usb-c. що апгрейднути флешку лінь? ці проблеми епл не хвилюють :laugh:
Епл и перехідники, невмерущий бізнес :laugh: :laugh:
IronWithin
Member

Повідомлення

jumanji: 30.10.2024 10:22
IronWithin: 29.10.2024 22:22

Расточительство зашкаливает :learn:
У меня сейчас Dell Wyse 5070 на J4105 по-моему, качалка торрентов+Dlna+ сервис минима, в принципе хорошая штука, шума нет т.к пассивное охлаждение, но ничего серьезного не поделать на нём. Стоит дебиан.
Ну так под все задачи своё железо, если у вас качалка торрентов то зачем вам что-то мощнее? А если надо что-то мощнее то зачем макмини? Универсальный продукт не будет лучшим ни чём, просто сможет это делать ;)
PCюк
Member

Повідомлення

Martix: 29.10.2024 23:01 PCюк
СПС. Жесть. Думал, что с "самой технологичной компанией" таких казусов быть не может. Не осведомлен об таких особенностях маководства ))
Я тут вспомнил про один видос. Не сразу нашел. Про эмейзинг экспириенс подходящий только для работы и супер пупер прахвэссионалов

Отправлено спустя 35 секунд:
и тут сразу выдает похожее
dead_rat
Member

Повідомлення

PCюк
Якщо ви намагаєтеся себе вмовити, що Яблоко хлам - без проблем.
Трохи дивують люди, хто просидів все життя на Вінді, потім взяв Мак і ім не зручно - звичайно не зручно, бо звикли до іншого.

Сам я працював спочатку років 5 на Лінуксі, потім десь 8 на Маку - дуже зручно і перехід був зручним, але по-перше я займаюся програмуванням і менеджментом, а по-друге компанія купує мені всі залізяки, то мені плювати на ціну.
PCюк
Member

Повідомлення

dead_rat: 30.10.2024 15:52 PCюк
Якщо ви намагаєтеся себе вмовити, що Яблоко хлам - без проблем.
Трохи дивують люди, хто просидів все життя на Вінді, потім взяв Мак і ім не зручно - звичайно не зручно, бо звикли до іншого.

Сам я працював спочатку років 5 на Лінуксі, потім десь 8 на Маку - дуже зручно і перехід був зручним, але по-перше я займаюся програмуванням і менеджментом, а по-друге компанія купує мені всі залізяки, то мені плювати на ціну.
Зачем мне себя уговаривать. Я объективно оцениваю вещи. Да, я замечаю что апле оверпрайс, никакого эмейзинга там нет, макос не такая божественная как её нахваливают, но также я замечаю и маразм в мире ПК, косяки винды, проблемы с процами и видеокартами. И из-за этого меня не раз посещали мысли о переходе на мак. Для игр есть плойка, хотя шутеры, есть шутеры и нужен ПК. У ребенка есть макбук и я признаю, что это отличная вещь где-то в дорогу или полежать на кровати. Но, также я замечаю убогость хваленой макос, хотя уже освоил её и с легкостью работаю. Но винда в разы удобнее и продуманнее, хоть над ней и издеваются как могут.
Мне нравятся люди, которые открыто об этом говорят. Ну а фанаты на то и фанаты, на них уже никто внимания не обращает.
dead_rat
Member

Повідомлення

PCюк
А чим Він відрізняється від Мака для роботи?
99% робіт це браузер+пара програм.
Ось впливає десь ніяк.
Scoffer
Member

Повідомлення

dead_rat
Не знаю чим він відрізняється від мака бо не макоюзер. Зато можу розказати як я недавно ставив лінукс в віртуалку, хтів подивитись як там що з high dpi моніторами, навчились вже чи ні. Так от гном+вейланд на федорі і цитрамон+вейланд на мінті успішно завантажуються в чорний екран. На федорі прям просто з коробки, на мінті після встановлення вмварь тулс. Пофіксити мабуть можливо, але займатись пошуком косяків в роботі в межах ідеального оточення/віртуалки в мої вечірні плани не входило. Підключився по ссх і поставив на мінт кеди з іксами. І о диво, воно завелось, відсотків в 80 випадків :D
Саме смішне що ще 5 років тому ніяких подібних проблем не водилось. Тобто ікси вони вже зламали, а вялений ще не допилили.
А ти кажеш бравсер, та до нього ще дійти треба.
PS: згладжування все ще :puke:
PPS: а ще там був зламаний звук, але я в ту сторону взагалі не дивився. І знову ж таки, раніше трава була зеленіше такої фігні не було.
Edelveys
Member

Повідомлення

dead_rat: 30.10.2024 17:38 PCюк
Ось впливає десь ніяк.
вам скинули відео де хлопець розповідає що ось впливає на відчуття своєю бистротою або заторможенністю, але ж ви не дивились...
dead_rat
Member

Повідомлення

Edelveys: 31.10.2024 16:25
dead_rat: 30.10.2024 17:38 PCюк
Ось впливає десь ніяк.
вам скинули відео де хлопець розповідає що ось впливає на відчуття своєю бистротою або заторможенністю, але ж ви не дивились...
Ну які відчуття? В мене є і Мак на інтелі і на М3 і заряджений ноут на вінді (Intel Core i7-13700H, RAM: 64 GB RTX 4070 8 GB) і десктоп…

До швидкодії в «нормальному» колі задач питаннь нема ніде, а в кривих задачах як кажуть «сдуру можна і член зламати»
Guest003
Member

Повідомлення

dead_rat: 31.10.2024 16:37
Edelveys: 31.10.2024 16:25

Ну які відчуття? В мене є і Мак на інтелі і на М3 і заряджений ноут на вінді (Intel Core i7-13700H, RAM: 64 GB RTX 4070 8 GB) і десктоп…

До швидкодії в «нормальному» колі задач питаннь нема ніде, а в кривих задачах як кажуть «сдуру можна і член зламати»
Я думаю, що люди які ніколи не користувались різним залізом та софтом під свої задачі, завжди будуть казати, що усе окрім їх вибору - хлам.
У мене також є десктоп на вінді, і ноут на м1. Працювати мені зручно і там і там, але кожному своє. Тому прохання до PCюк, не юзати слово "об'єктивно" замість "суб'єктивно". Ваша точка зору, лише суб'єктивна.
FastBullet
Member

Повідомлення

mrigi: 29.10.2024 19:18 "256GB -> 2TB SSD storage" + $800 :lol:
Сорян макодро^Wмаколюби, але цьому нема ніякого виправдання.
ну нема) зате базовий за 600 баксів, або за 50 баксів в місяць - це дуже гарно
тут навіть якщо збірку порахувати типу, БП-50 баксів, корпус 50, МП - 100, ОЗУ 16 Гб ДДР5 - 50 баксів, ЦП - 150 баксів, ссд на 256 Гб ну теж не менше 25 баксів та й ще якусь відяшку, то й вийде те саме
Звісно шо воно в Україні - 800 коштує і це вже не зовсім ТЕ(((
Але ж воно і їсть не багато, і це його головна перевага, при наймі в Макбуці це не менше 10 годин серфінгу по нету та фільми...
Відповісти