Користувач зіткнувся з повним вигоранням роз’єму живлення на GeForce RTX 5090

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Геральт: 30.12.2025 12:48
oversteve: 30.12.2025 12:43 якщо б у когось на форумі шось погоріло, то з великою імовірністю піднявся б хай на пару сторінок у темі про відяхи, а так тишина :dontknow:
Це лише припущення. І не факт, що логічне. Бо якщо я по своїй вині спалю карту, то навряд чи буду таким ділитись.
Отже, статистики нема. А робити висновки на припущеннях...ну, таке собі.
все відносно, 100% гарантії немає, але враховуючи кількість обмусолювань кожної новини-випадку на 10ки сторінок у всіх на виду і щоб ніхто нічого не написав - як на мене таке малоімовірно
Геральт: 30.12.2025 12:48 До речі, Альваро (якщо добре пам'ятаю нік) як там свою кралю спалив? Не дуже знаю ту історію.
заживив 3090 1х 8пін шнурком замість 3, почав ганяти тести і вона не витримала лихої долі :dontknow:
Геральт
Member

oversteve: 30.12.2025 12:56 заживив 3090 1х 8пін шнурком замість 3, почав ганяти тести і вона не витримала лихої долі :dontknow:

В 3090 ніби ж 12пін? От і маємо випадок горілого 12пін, "тут на сайті взагалі ні одного випадку", угу.
Підозрюю, що моя 9070XT при підключенні лише 1го 8пін просто не запуститься. От і маємо порівняння надійності роз'ємів в ідентичній ситуації. Бо 12пін струми не тільки не балансує, а навіть не моніторить. І йому все одно, скільки "по ту сторону" дротів підключено. Навіть, якщо там буде живий лише 1 контакт, воно продовжить по ньому навалювати.
leif
Member

Геральт: 30.12.2025 13:10В 3090 ніби ж 12пін?
це фаундерс, звичайні моделі від асусів-мсаів були 2*8 і 3*8
oversteve
Member

Геральт: 30.12.2025 13:10
oversteve: 30.12.2025 12:56 заживив 3090 1х 8пін шнурком замість 3, почав ганяти тести і вона не витримала лихої долі :dontknow:

В 3090 ніби ж 12пін? От і маємо випадок горілого 12пін, "тут на сайті взагалі ні одного випадку", угу.
Підозрюю, що моя 9070XT при підключенні лише 1го 8пін просто не запуститься. От і маємо порівняння надійності роз'ємів в ідентичній ситуації. Бо 12пін струми не тільки не балансує, а навіть не моніторить. І йому все одно, скільки "по ту сторону" дротів підключено. Навіть, якщо там буде живий лише 1 контакт, воно продовжить по ньому навалювати.
як правильно підмітив leif то не ФЕ, і власне як ви правильно підмітили - виявляється що там не було ні балансування, ні навіть перевірки на підключений роз'єм :dontknow:
Геральт
Member

oversteve: 30.12.2025 13:14 як правильно підмітив leif то не ФЕ, і власне як ви правильно підмітили - виявляється що там не було ні балансування, ні навіть перевірки на підключений роз'єм :dontknow:
Так при 12пін буде аналогічно. Воно не знає, скільки в комплектний перехідник 8пін підключено.
oversteve
Member

Геральт: 30.12.2025 13:27
oversteve: 30.12.2025 13:14 як правильно підмітив leif то не ФЕ, і власне як ви правильно підмітили - виявляється що там не було ні балансування, ні навіть перевірки на підключений роз'єм :dontknow:
Так при 12пін буде аналогічно. Воно не знає, скільки в комплектний перехідник 8пін підключено.
в тих перехідниках є простенька логіка і якщо воно десь на вході не бачить землі (може і 12в, точно не пам'ятаю на що тригерить), то не буде працювати, там починаються проблеми, коли підлючають додатковими косами, різними шнурами і т.п.
dext
Member

leif: 30.12.2025 12:49 а людина, як відомо, розбирається, труЪ ентузіаст

ось вам і вся відповідь: випадки прогарів 12пін роз'єму у форумчан були 100%, з таким то роз'ємом поганим, як їм не стаитись!

але вони ретельно приховуються людьми (я не знаю чому, питайте у dext) :spy:
То де ж макро-фото роз'єму, робити яке на кілька порядків менше часу ніж ви вже витратили на відмазки? Питання риторичне, висновки доцільні :rotate:
leif
Member

dext: 30.12.2025 17:10макро-фото
ооо, ви таки розібрались як це називається! вітаю :beer: наступна сходинка для вас: зрозуміти, що таке статистична похибка і чому дивлячись на статистику GN некоректно казати, що 12пін роз'єм горить на 21% частіше ніж 8пін.

впорались з макро-скріном (с) -- впораєтесь і з цим, давайте, я в вас вірю
dext: 30.12.2025 17:10робити яке на кілька порядків менше часу ніж ви вже витратили на відмазки
яка частина фрази "як би ви не пижились" вам залишилась незрозумілою? ви все одно не полишаєте надій мене на слабо взяти? дарма
dext: 30.12.2025 17:10Питання риторичне, висновки доцільні
не поспішайте з висновками, я ж нікуди не з форуму йти не збираюсь. чим довше чекаєте тим ефектніше результат, еге ж? ;)

сподіваюсь, ви теж нікуди з форуму не підете і ми цю тему продовжимо. що таке пів року споживання 600вт через "дегенеративний роз'єм" (с)? мало! треба довше поюзати, от тоді точно згорить. хотспур каже, що згорить протягом 12 міс. спостерігаємо :popcorn:
dext
Member

leif: 30.12.2025 17:21 ооо, ви таки розібрались як це називається! вітаю :beer: наступна сходинка для вас: зрозуміти, що таке статистична похибка і чому дивлячись на статистику GN некоректно казати, що 12пін роз'єм горить на 21% частіше ніж 8пін.

впорались з макро-скріном (с) -- впораєтесь і з цим, давайте, я в вас вірю
dext: 30.12.2025 17:10робити яке на кілька порядків менше часу ніж ви вже витратили на відмазки
яка частина фрази "як би ви не пижились" вам залишилась незрозумілою? ви все одно не полишаєте надій мене на слабо взяти? дарма
dext: 30.12.2025 17:10Питання риторичне, висновки доцільні
не поспішайте з висновками, я ж нікуди не з форуму йти не збираюсь. чим довше чекаєте тим ефектніше результат, еге ж? ;)

сподіваюсь, ви теж нікуди з форуму не підете і ми цю тему продовжимо. що таке пів року споживання 600вт через "дегенеративний роз'єм" (с)? мало! треба довше поюзати, от тоді точно згорить. хотспур каже, що згорить протягом 12 міс. спостерігаємо :popcorn:
я можу назвати це і макро-картиною, суті це не міняє: роз'єм ви не відключите, малюнок доказу відсутності деградації не надасте бо сц*тесь за ресурс, тож кришталевий фалос буде стояти під 1) постійним наглядом 2) гарним охолодженням 3) обов'язковим андервольтом 4) статистика GN буде лише "покращуватись" :rotate:
leif
Member

dext: 30.12.2025 18:252) гарним охолодженням
я вам фотку свого сетапу скидав. це гарне охолодження?
dext: 30.12.2025 18:253) обов'язковим андервольтом
недавно було обговорення на форумі, в якому я скидав купу тестів і скрінів саме свого конфігу, якщо ви пропустили -- я пошукаю і дам посилання. карта у мене не в андервольті, а розігнана вручну в стелю ПЛ, навіть в овервотчі жере 600вт стабільно, пруф цього я також скидав.

якщо ви знаєте краще за мене в якому режимі у мене працює карта... ну тоді який сенс у якомусь обговоренні? я вам через пів року чи рік скину фото і карти і роз'єму -- ви скажете, що це вже третя моя карта, яку мені дали по гарантії? чи як?
dext
Member

leif: 30.12.2025 18:30 я вам фотку свого сетапу скидав. це гарне охолодження?
це ж не mini-itx з вертикальним розташуванням
недавно було обговорення на форумі, в якому я скидав купу тестів і скрінів саме свого конфігу, якщо ви пропустили -- я пошукаю і дам посилання. карта у мене не в андервольті, а розігнана вручну в стелю ПЛ, навіть в овервотчі жере 600вт стабільно, пруф цього я також скидав.

якщо ви знаєте краще за мене в якому режимі у мене працює карта... ну тоді який сенс у якомусь обговоренні? я вам через пів року чи рік скину фото і карти і роз'єму -- ви скажете, що це вже третя моя карта, яку мені дали по гарантії? чи як?
багато полеміки та досі 0 (НУЛЬ) макро-картин :dontknow:
leif
Member

dext: 30.12.2025 18:34це ж не mini-itx з вертикальним розташуванням
ну, яке вже є
dext: 30.12.2025 18:34багато полеміки
так це ви про нібито андервольт почали розповідати, коли я неодноразово писав, що у мене карта навпаки в розгоні і жере стабільно 600вт. це до чого було?
dext: 30.12.2025 18:34та досі 0 (НУЛЬ) макро-картин
наберіться терпіння, ще рано. треба щоб все добряче оплавилось, зруйнувалось, деградувало і далі по вашому списку. щоб ефектно було!
dext
Member

leif: 30.12.2025 18:47 ну, яке вже є
про що і мова: фактично безпечного модінгу/міні-збірок з 12pin тепер не існує :dontknow:
так це ви про нібито андервольт почали розповідати, коли я неодноразово писав, що у мене карта навпаки в розгоні і жере стабільно 600вт. це до чого було?
одним з рецептів є зниження споживання - що є логічним, розгін без компенсації андервольтом на постійній основі - не є логичним
наберіться терпіння, ще рано. треба щоб все добряче оплавилось, зруйнувалось, деградувало і далі по вашому списку. щоб ефектно було!
я нікуди не поспішаю і чудово розумію механіку цієї поробки, де кожен рух/перемикання і навіть час - зменшення ресурсу, якого і так немає, особливо при використанні кастомних перехідників :dontknow:
leif
Member

dext: 30.12.2025 21:41фактично безпечного модінгу/міні-збірок з 12pin тепер не існує
ще й як існує, це він в вашій запаленій фантазії страшно небезпечний. трохи акуратності і все пречудово існує, аналогічно це працювало/працює з 4090
https://www.reddit.com/r/sffpc/comments ... _5090_sff/
https://www.reddit.com/r/sffpc/comments ... 0_9800x3d/
https://www.reddit.com/r/sffpc/comments ... h_is_over/

і так далі...

напишіть власникам, попросіть "макро-скріни" (с), я певен, вас чекає багато сюрпризів
dext: 30.12.2025 21:41одним з рецептів є зниження споживання - що є логічним
якщо для вас це логічно -- можете собі зробити, які питання, справа особиста
dext: 30.12.2025 21:41розгін без компенсації андервольтом на постійній основі - не є логичним
добре. але у мене саме такий розгон "я заплатив за 600вт відеокарти -- я буду користуватись всіма 600вт", і в таких-то нещадних умовах тим паче має потужно проявити себе "дегенеративний дизайн" роз'єму, еге ж?
dext: 30.12.2025 21:41навіть час - зменшення ресурсу
чудово! чекаємо, часікі тікають, ось-ось, не сьогодні так завтра. пів року то просто ще легка розминка, після перших 6 міс. деградація піде на всю котушку, а там хоп хоп і згоріло, це доля будь-якої 5090, тим паче в максимальному розгоні! фахівці сказали своє слово :write:
waryag
Member

AssayMAS: 28.12.2025 05:35Да - все производство стандартизировано, сами БП тоже заложники стандартов.
Сделать как хочешь можно но надо кучу бабла за новый стандарт отвалить, а следующие изготовители попользуются плодами твоей хитрости бесплатно...
Не надо, а в своей экосистеме можешь городить что угодно, пока оно соответсвует общим требованиям к электротехнике и бехопасности в интересующих тебя странах.
Асус слепил разьем для прямого подключения к видяхе, и ничего. И точно так же проприетарщину давно лепят НР, леново и ко в своих ПК и ноутах.

Если сильно хочется, можно закрыть свой новый разьем патентами, как было с лайтнингом и HDMI - работает, все, кроме китайподвала, платят сборы за использование.
А можно и не проприетарщину, а готовые разьемы, благо задача передачи высокого тока по разьемам не нова.
AssayMAS
Member

waryag: 30.12.2025 23:29в своей экосистеме можешь городить что угодно
ага только пипл не схавает
вот стандартная мать 775\1155 600\1000грвн, а проприетарщину и за 200\600грвн полностью рабочую брать не хотят.
Ибо переходники на стандарт стоят больше платы... а если навык есть и самому можно наколхозить - то на несколько часов "приключений".
waryag: 30.12.2025 23:29платят сборы за использование
платят "за подписку" на всякое разное - по слухам там дают доступ к БД по схемотехники на всякие "тайные" = мелкосерийные микросхемы около HDMI и их прошивкам.
waryag: 30.12.2025 23:29а готовые разьемы
сделанные с запасом и гарантированными Амперами - и много стоят
вот например провода 6 пин или 8 пин от ATX 75\150+-Ватт это по 2,2\4,2 ампер на провод... а если взять теже 4Ампер но на Литий Ион аккумуляторе то провода в 2-3 раза толще и разъём в два раза массивней. Ибо все понимают что с литием не пронесёт и там всегда будет на часы по много ампер.
waryag
Member

AssayMAS: 31.12.2025 00:47платят "за подписку" на всякое разное - по слухам там дают доступ к БД по схемотехники на всякие "тайные" = мелкосерийные микросхемы около HDMI и их прошивкам.
Еще раз - китай подвал делает, а бренды платят.
AssayMAS: 31.12.2025 00:47сделанные с запасом и гарантированными Амперами - и много стоят
вот например провода 6 пин или 8 пин от ATX 75\150+-Ватт это по 2,2\4,2 ампер на провод... а если взять теже 4Ампер но на Литий Ион аккумуляторе то провода в 2-3 раза толще и разъём в два раза массивней. Ибо все понимают что с литием не пронесёт и там всегда будет на часы по много ампер.
:lol:
Бред. Те же 4 Ампера и больше может выдавать драйвер на светодиод в фонаре, и никакими сварочными сечениями там и не пахнет.
А еще можешь посмотреть на плюсовые контакты тех же высокотовых 18650 с токами в 20+С.
dext
Member

leif: 30.12.2025 23:10 ще й як існує, це він в вашій запаленій фантазії страшно небезпечний. трохи акуратності і все пречудово існує, аналогічно це працювало/працює з 4090
https://www.reddit.com/r/sffpc/comments ... _5090_sff/
https://www.reddit.com/r/sffpc/comments ... 0_9800x3d/
https://www.reddit.com/r/sffpc/comments ... h_is_over/
скільки з них окрім першої дожили до цього часу в режими "600W в розгоні без андервольта?"
напишіть власникам, попросіть "макро-скріни" (с), я певен, вас чекає багато сюрпризів
є і тут один, боїться зайвий раз дмухнути :rotate:
якщо для вас це логічно -- можете собі зробити, які питання, справа особиста
це є логічним by default, але так, це особисте
добре. але у мене саме такий розгон "я заплатив за 600вт відеокарти -- я буду користуватись всіма 600вт", і в таких-то нещадних умовах тим паче має потужно проявити себе
напевно, але доказів відсутності деградації немає, бо 12pin відомі також повільною деградацією
"дегенеративний дизайн" роз'єму, еге ж?
саме так: без tolerance, з фактичним погіршенням всіх характеристик, окрім компактності
чудово! чекаємо, часікі тікають, ось-ось, не сьогодні так завтра. пів року то просто ще легка розминка, після перших 6 міс. деградація піде на всю котушку, а там хоп хоп і згоріло, це доля будь-якої 5090, тим паче в максимальному розгоні! фахівці сказали своє слово :write:
знову застосуємо формальну логіку: фахівець, який боїться зайвий раз поворухнути свою збірку, щоб зробити фото - вочевидь розуміє, що результат залежить не вій його фаху -- і це ж не розібрати custom loop / direct die як от в моєму випадку наприклад, а лише витягти "емейзінг" 12pin :rotate:
Melofon
Member

Геральт: 28.12.2025 08:12
Melofon: 28.12.2025 06:56 Если бы тот кто придумал этот стандарт штекер-разъём сделал бы его с нормальным запасом (нормальной толщины пины вход для них) а не впритык то никаких бы проблем не было :teacher: .
Були б проблеми все одно. Штекер не балансує струми. Хіба що товщину 1го піну робити такою, щоб пропускав всі 600Вт. Але тоді сенс в решті пінів втрачається.
Не было бы проблем! Какой барансир, это он сейчас нужен и такие делают, но с хорошим запасом не было бы даже намёка на перегрев отдельных пинов бо если сделать достаточно большую площадь соприкосновения контактов то уже не пины будут выступать слабым местом :learn:
Геральт
Member

Melofon
Уявімо, що товщину збільшили вдвічі, але більше нічого не змінили. Що станеться при макс споживанні (600Вт) і при зникненні контакту в 3х пінах (перебили дріт, брак, тощо)? Буде таке саме оплавлення решти (живих) дротів. А якщо 4 піна перебити? А 5?
Ответить