Огляд та тестування відеокарти ASUS TUF Gaming Radeon RX 9070XT OC Edition. Конкурент GeForce RTX 5070 Ti чи лише GeForce RTX 4070 Ti Super?

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
kairo
Member

Повідомлення

NST1983: 19.05.2025 19:56
erkins007: 19.05.2025 19:51

Очень смешно. На 20 серии лучи вообще было в качестве демо.
Запустите киберпанк, Индиану паука и т.д. с лучами на нормальной карте и вы сразу увидите разницу.
А потім відключити лучі, почекати годину і запустити гру знову.... і зрозуміти що вони нафіг не потрібні, бо відчуття насолоди від гри повністю аналогічні :beer: :super:
Можна поставити якість графіки на мінімум, і через пару годин вже перестати на це звертати увагу. Мозок до всього пристосовується. Я коли в дитинстві побачив Quake, мені здавалось, що там рівень графіки просто, як в кіно.

Але це не значить, що різниця в якості візуалу немає значення. Високі налаштування все одно кращі за низькі, якісний РТ кращий за растр.
NST1983
Member

Повідомлення

FirstTDM: 19.05.2025 20:00
NST1983: 19.05.2025 19:472025 рік, а промені і досі винищують в нуль продуктивність відеокарт, тому вони нахєр не потрібні.
2025 год идет а кто-то всё еще не верит в неизбежность трассировки лучей и путей :rotate: А тем временем - Трассировка лучей стала стандартом не только на ПК, но и на консолях.

Уже и AMD догонять пытается:

AMD активно усиливает позиции в сфере трассировки лучей, где NVIDIA долгое время была вне конкуренции. Согласно публикации на Reddit, за последние два года компания подала целую серию патентов, связанных с ускорением трассировки лучей. Одновременно AMD наращивает штат специалистов в этой области, что говорит о серьёзных планах на рынке. Трассировка лучей стала стандартом не только на ПК, но и на консолях. Поскольку AMD поставляет графические технологии для PlayStation, ей необходимо улучшать качество визуальных эффектов даже в условиях ограниченной производительности. Именно здесь архитектура UDNA 5 может сыграть ключевую роль — как в будущих видеокартах, так и в проектах Sony.

Судя по патентам, AMD работает над сжатием BVH-структур, снижением нагрузки на процессор и улучшением навигации лучей. Это обещает повышение производительности и плавности картинки. Впервые компания также упоминает продвинутую трассировку пути с элементами ИИ, схожую с подходом NVIDIA ReSTIR.
NST1983: 19.05.2025 19:47І да, для зелених фанатів - у мене була 2070S, 2080S і 3080... тому відчути лучі було достатньо часу
В 20хх серии - вместо лучей были попытки продемонстрировать возможности технологии...
В 30хх серии - постепенно стала технология улучшатся...
В 40хх серии - уже ясно видны преимущества...
В 50хх серии - полная победа трассировки лучей и стали выходить первые игры с трассировкой путей...
ну дак э ігри, дє є промені трохи як бонус і без фанатизму, наприклад на ПС5 здається в останньому пауку є лучі, але вони адкеватні, оце норм.. а не пихати лучі в лучі, щоб блискало все, пол, стіни, потолок, асфальт, кирпич.... і дивись, оце круто :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
FirstTDM
Member

Повідомлення

Ektalion: 19.05.2025 20:02ОГО! Аж цілих 3 гри за якихось 8 років.
В гугле забанили? Там же поиск есть :rotate:

Самые красивые игры с трассировкой лучей

Doom: The Dark Ages.
Indiana Jones and the Great Circle.
Cyberpunk 2077: Ultimate Edition.
Half-Life 2 RTX.
Portal with RTX.
The Elder Scrolls 4: Oblivion Remastered.
Quake 2 RTX.
The Witcher 3: Wild Hunt
Metro Exodus EE
Ghostwire Tokyo
Watch Dogs: Legion
Control
Dying Light 2: Stay Human
Spider-Man
Spider-Man: Miles Morales
Black Myth: Wukong
Alan Wake 2
.....
NST1983
Member

Повідомлення

kairo: 19.05.2025 20:08
NST1983: 19.05.2025 19:56

А потім відключити лучі, почекати годину і запустити гру знову.... і зрозуміти що вони нафіг не потрібні, бо відчуття насолоди від гри повністю аналогічні :beer: :super:
Можна поставити якість графіки на мінімум, і через пару годин вже перестати на це звертати увагу. Мозок до всього пристосовується. Я коли в дитинстві побачив Quake, мені здавалось, що там рівень графіки просто, як в кіно.

Але це не значить, що різниця в якості візуалу немає значення. Високі налаштування все одно кращі за низькі, якісний РТ кращий за растр.
Ні, а от коли ставиш графику на мінімум то це реально дно...кидається в очі і бісить
Краще вища графіка, але без лучей, ніж лучі і муть
Лучі ніякого відношення до графіки не має, це просто фіча. Комусь вона подобається і важлива, а комусь ні. :beer:
kairo
Member

Повідомлення

NST1983: 19.05.2025 20:13 Ні, а от коли ставиш графику на мінімум то це реально дно...кидається в очі і бісить
Лучі ніякого відношення до графіки не має, це просто фіча. Комусь вона подобається і важлива, а комусь ні. :beer:
Я в 23-24му пройшов AC Unity(2014) та Batman: Arkham City(2011) і вже за пів години гри не звертав увагу на застарілу графіку. Мене нічого не бісило. Люди в 2025му грають ігри із піксельною графікою і отримують задоволення.
NST1983
Member

Повідомлення

kairo: 19.05.2025 20:18
NST1983: 19.05.2025 20:13 Ні, а от коли ставиш графику на мінімум то це реально дно...кидається в очі і бісить
Я в 23-24му пройшов AC Unity(2014) та Batman: Arkham City(2011) і вже за пів години гри не звертав увагу на застарілу графіку. Мене нічого не бісило. Люди в 2025му грають ігри із піксельною графікою і отримують задоволення.
Може буть, но от коли в тому ж кіберпанку помітно погіршити графоній, то мені стає зле. :beer:
Ektalion
Member

Повідомлення

FirstTDM: 19.05.2025 20:09 В гугле забанили? Там же поиск есть :rotate:
Раджу вдумливо читати наступним разом. Мова була про ефективність, а не кількість.
Геральт
Member

Повідомлення

FirstTDM: 19.05.2025 20:00 В 20хх серии - вместо лучей были попытки продемонстрировать возможности технологии...
В 30хх серии - постепенно стала технология улучшатся...
В 40хх серии - уже ясно видны преимущества...
В 50хх серии - полная победа трассировки лучей и стали выходить первые игры с трассировкой путей...
А ховрашки, які купували 2000/3000/4000, хоч в курсі були? :D
От зараз відлік для 5000 починаєтсья, тільки для трасування шляхів:
5000 - спроби продемонструвати можливовсті технології (5ігор то вам не жарти)
6000 - поступове покращення
7000 - вже видно перевагу
8000 - повна перемога трасування шляху
9000 - трасування хвиль
...
В соснолях залізяка буде підтримувати промені, тільки й всього. Ну, в мене також підтримує, хех. А променястих забавок "в меню" - аж цілих 20% за скількись там років користування.
erkins007
Member

Повідомлення

NST1983: 19.05.2025 19:56отім відключити лучі, почекати годину і запустити гру знову.... і зрозуміти що вони нафіг не потрібні, бо відчуття насолоди від гри повністю аналогічні
Ну если на 2070 запускать или на радеонах то действительно разницы не будет видно

Отправлено спустя 1 минуту 50 секунд:
Ektalion: 19.05.2025 20:02
erkins007: 19.05.2025 19:51 Запустите киберпанк, Индиану паука и т.д. с лучами на нормальной карте и вы сразу увидите разницу.
ОГО! Аж цілих 3 гри за якихось 8 років. Старайся ще :up:
Действительно, старайтесь изображать клоуна лучше
https://www.nvidia.com/en-us/geforce/ne ... ines-apps/

Отправлено спустя 2 минуты 12 секунд:
Геральт: 19.05.2025 21:225ігор то вам не жарти
Хех, я помню как АМДшники втирали то же про длсс, а а итоге спустя 7 лет сдались)
Ektalion
Member

Повідомлення

Ще раз нагадаю, що згідно останннього аналізу - 70+% людей не використовують ніякі промені. По досить простій причині - люди отримують задоволення від геймплею і так завжди було і буде :lamer:
Геральт
Member

Повідомлення

erkins007: 19.05.2025 21:29 Хех, я помню как АМДшники втирали то же про длсс, а а итоге спустя 7 лет сдались)
Апскейл - милиця, повносправній карті/грі не потрібний.
А казочки про кращу (за натив) якість залиште для рекламних буклетів
erkins007
Member

Повідомлення

Геральт: 19.05.2025 21:39
erkins007: 19.05.2025 21:29 Хех, я помню как АМДшники втирали то же про длсс, а а итоге спустя 7 лет сдались)
Надо же, ещё остался последний свидетель святого натива)
Я даже угадаю почему - потому что не завезли на старые Радеоны нормальный фср)
Геральт
Member

Повідомлення

erkins007: 19.05.2025 21:42 Надо же, ещё остался последний свидетель святого натива)
Завезли. І не тільки на старі радеони але й на старі GTX, FSR100% :D
kairo
Member

Повідомлення

To be TAA , or not to be TAA, that is the question :rotate:
спойлер
Зображення
Феофан Мухин
Member

Повідомлення

Ektalion: 19.05.2025 21:36 Ще раз нагадаю, що згідно останннього аналізу - 70+% людей не використовують ніякі промені. По досить простій причині - люди отримують задоволення від геймплею і так завжди було і буде :lamer:
Вже ні.
Індіана Джонс новий без променів не працює. На 1080ті, наприклад, його не запустити ніяк. І, мабуть, це тільки початок :(
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

FirstTDM: 19.05.2025 20:09 Half-Life 2 RTX.
Quake 2 RTX.
Для этого и нужна 5090 :laugh: :lol:
Во всех играх кроме Джонса и Дум нужно вырубать лучи - красоту не добавляют, а фпс донный даже на 5080. Только начиная с 5090 вытягивает как-то.
Хуанг бы предложил 2 карты ставить - одна чисто на лучи, вторая на графику, как Физикс в своё время.
Но нет, жадность победила.

Отправлено спустя 2 минуты :
Геральт: 19.05.2025 21:22 9000 - трасування хвиль
10000 - трассировка волн в 40 фпс в нейтиве
11000 - трассировка волн в 60 фпс в нейтиве
12000 - трассировка волн в 120 фпс в нейтиве
...
15090 - трассировка волн в 240 фпс в нейтиве

По времени:
6090 - 2027 год
7090 - 2029 год
8090 - 2031 год
9090 - 2033 год
10090 - 2035 год
...
15090 - 2045 год. :laugh: :lol:
bez5dva
Member

Повідомлення

В таблице не хватает разогнанной 9070. Интересно, на сколько бы она приблизилась в ХТ.
GreenMile
Member

Повідомлення

kairo: 19.05.2025 21:50
To be TAA , or not to be TAA, that is the question :rotate:
спойлер
Зображення
Не встрявайте з цим камрадом в суперечку про згладжування, там нема сенсу щось доводити, для нього будь-яке згладжування, якому вже років з 30 в іграх застосовують - то мило-мильне. Ваша права картинка для нього ок, а ліва - мило, вже проходили на прикладі БГ :rotate:
erkins007
Member

Повідомлення

Геральт: 19.05.2025 21:45Завезли. І не тільки на старі радеони але й на старі GTX, FSR100%
Да вы что? И в какой это реальности фср4 завезли на старые Радеоны и гтх?)
0kie
Member

Повідомлення

erkins007: 19.05.2025 21:42Надо же, ещё остался последний свидетель святого натива)
Я тоже болт клал (или ложил? Пофиг...) на все эти ваши "улучшалки" - ставлю игры и тестирую в нативе. Есть для моей 6800xt вполне рабочий fsr, но зачем, если карта в 2к тянет игры вполне нормально и без этих ваших "ускорителей"? Даже "Индиану" ставил и запускал - с лучами по дефолту и в нативе (без fsr) получил плавную играбельную картинку 75-80 fps, трассировка пути отключена, 1440р. Стала ли игра хуже без "полноценных" лучей? Не знаю, мне пофиг. Удалил её после пролога - неинтересна. :gigi:
Відповісти