Огляд та тестування відеокарти ASUS TUF Gaming Radeon RX 9070XT OC Edition. Конкурент GeForce RTX 5070 Ti чи лише GeForce RTX 4070 Ti Super?

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
kairo
Member

Повідомлення

OldBoyUA: 19.05.2025 18:52 Ні звісно , але з того шо я бачив 330w перетворювали в 260-265. В 5070ti я бачив зниження з 250 до 230-220 шо хоч і не повністтю але нівелює частково різницю в споживанні .
Ну це все по воді вилами. Треба брати дві карти, робити андервольт та порівнювати енергоспоживання та продуктивність. І навіть це не дасть нам правильну відповідь, адже кожна карта має свої індивідуальні можливості по UV та ОС.
0kie
Member

Повідомлення

Читаю очередной срач между фанатами и очередной раз замечаю, как всех незаметно так подсадили на "ускорители" и "генераторы" кадров. И все такие радостные, что вместо реальной производительности вам впаривают фикцию... :-/
kairo
Member

Повідомлення

0kie: 19.05.2025 19:04 Читаю очередной срач между фанатами и очередной раз замечаю, как всех незаметно так подсадили на "ускорители" и "генераторы" кадров. И все такие радостные, что вместо реальной производительности вам впаривают фикцию... :-/
Уся комп'ютерна графіка в іграх, це фікція. Воно все не по справжньому...
спойлер
Зображення
OldBoyUA
Member

Повідомлення

kairo: 19.05.2025 18:55
OldBoyUA: 19.05.2025 18:52 Ні звісно , але з того шо я бачив 330w перетворювали в 260-265. В 5070ti я бачив зниження з 250 до 230-220 шо хоч і не повністтю але нівелює частково різницю в споживанні .
Ну це все по воді вилами. Треба брати дві карти, робити андервольт та порівнювати енергоспоживання та продуктивність. І навіть це не дасть нам правильну відповідь, адже кожна карта має свої індивідуальні можливості по UV та ОС.
Напевно , але все шо я бачив тримається в певних рамках . Я з GRE брав показники як в Ancient Gameplaysі в мене що температури що споживання були прям в межах похибки . І по тому що я бачив в них і Daniel Owen по 9070xt , поки що все виглядає так що можна сподіватись на схожі результати оскільки вони ставлять далеко не критичні показники .
Enjthesilence
Member

Повідомлення

OldBoyUA: 19.05.2025 18:52
Enjthesilence: 19.05.2025 18:19

достатньо порахувати продуктивність з рт, але ж це незручно для тебе розумію) це ж саме для цього купляють нвідію, щоб грати без променів і длсс4. і звичайно це ж тільки у 9070хт є така секретна технологія як "андервольт" і "ос", угу. якось так вийшло, що не треба дивитись огляди на прес релізі гри з сирими драйверами, не будеш виглядити таким розумником ;)

Мені зручно не перечислювати зелену методичку а брати продукт під себе без босоногого фанатизму до якоїсь фірми в кожному пості :-P і так в 2к більшість ігор чудово себе почувають що на 9070xt що на 5070ti без апскейлу . Де андервольт дасть більше це задачка з зірочкою звісно .
До попередніх тейків . Чого порівнюємо не з 5070 ? Чи ти чекаєш аналогічного фанатика з червоного табору який буде рівняти 5060ті і 9070 щоб як то кажуть ви могли грати в дурощі вдвох . І що по нашому користувачу який кодить нейронить грає шейдерить і тішиться пам'ят'ю . Як щодо простого геймера який сів пограти в найхайповішу гру 2025го дум ? Чи це запроста умова для фанатизму ? Я просто граю в ігри і сів пограти в дум до цього пройшов експедицію і елден . Де я маю в такому простому випадку перевагу 5070ті ? Це доволі стандартна історія для геймера . Її не треба збирати в бінго . :laugh:

Відправлено через 12 хвилин :
kairo: 19.05.2025 18:26
Це типу одну карту андервольтимо, іншу залишаємо в стоці і порівнюємо?)
Ні звісно , але з того шо я бачив 330w перетворювали в 260-265. В 5070ti я бачив зниження з 250 до 230-220 шо хоч і не повністтю але нівелює частково різницю в споживанні .
тобі зручно не перечислювати просто сильні сторони однієї карти, тому що так на твою думку ти будеш виглядати більш правим, ось і все) в сухому залишку, 9070хт слабша в рт, в неї гірший апскейлер з мізерною кількістю ігор, які його підтримують на даний момент, в неї гірше споживання і так менша продуктивність в робочих задачах, не зустрічав людей які грають і працюють? навіть на цьому форумі? і це все коштує грошей і від того, що особисто тобі це непотрібно, ніяким чином не має робити ту карту дешевшою. геймернексус і хв анбоксінг правильно казали, щоб заманити власника нвідії відмовитись від рт і длсс4, різниця прайсів у цих картах мала б бути мінімум 25%, а про 2к грн які ти там казав, ну це треба бути дійсно фанатіком радеонів, що б не доплатити 2-3к за 5070ті, яка в усьому краща за 9070хт.
VRoman
Member

Повідомлення

Что-то мало очков у 9070 ХТ в 3DMark Steel Nomad. Моя выдаёт 7480 баллов с андевольтингом на -120мв и памятью на 2750. А тут и стоковая как моя с -30% лимитом потребления.
Alexsandr
Member

Повідомлення

radeon5870: 19.05.2025 16:03 "На ринку процесорів компанія AMD давно вже диктує свої правила ... " - приснилося автору :lol:
Але от нізадача ... більше 80% цього самого "ринку процесорів" чомусь купують процесори Intel, адже мабуть не вкурсі, шо амуде виявляється там потужно "домінує" :eek:
Да не, уже не 80 и давно не 80, хоть на настольном секторе, хоть в серверном. про правила, ну частично так и есть, х64 ведь продиктовала успешно.Там кажется у АМД аж целых 28 в настольном сегменте и 39,4% в серверном. Надеюсь рост продолжится и софт будут оптимизировать под обе компании полноценно. А то помню был файлик, вырезал проверку из исполняемых файлов интел или амд ЦП и тогда на амд работал шустрее :)
OldBoyUA
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 19.05.2025 19:24
OldBoyUA: 19.05.2025 18:52

Мені зручно не перечислювати зелену методичку а брати продукт під себе без босоногого фанатизму до якоїсь фірми в кожному пості :-P і так в 2к більшість ігор чудово себе почувають що на 9070xt що на 5070ti без апскейлу . Де андервольт дасть більше це задачка з зірочкою звісно .
До попередніх тейків . Чого порівнюємо не з 5070 ? Чи ти чекаєш аналогічного фанатика з червоного табору який буде рівняти 5060ті і 9070 щоб як то кажуть ви могли грати в дурощі вдвох . І що по нашому користувачу який кодить нейронить грає шейдерить і тішиться пам'ят'ю . Як щодо простого геймера який сів пограти в найхайповішу гру 2025го дум ? Чи це запроста умова для фанатизму ? Я просто граю в ігри і сів пограти в дум до цього пройшов експедицію і елден . Де я маю в такому простому випадку перевагу 5070ті ? Це доволі стандартна історія для геймера . Її не треба збирати в бінго . :laugh:

Відправлено через 12 хвилин :

Ні звісно , але з того шо я бачив 330w перетворювали в 260-265. В 5070ti я бачив зниження з 250 до 230-220 шо хоч і не повністтю але нівелює частково різницю в споживанні .
тобі зручно не перечислювати просто сильні сторони однієї карти, тому що так на твою думку ти будеш виглядати більш правим, ось і все) в сухому залишку, 9070хт слабша в рт, в неї гірший апскейлер з мізерною кількістю ігор, які його підтримують на даний момент, в неї гірше споживання і так менша продуктивність в робочих задачах, не зустрічав людей які грають і працюють? навіть на цьому форумі? і це все коштує грошей і від того, що особисто тобі це непотрібно, ніяким чином не має робити ту карту дешевшою. геймернексус і хв анбоксінг правильно казали, щоб заманити власника нвідії відмовитись від рт і длсс4, різниця прайсів у цих картах мала б бути мінімум 25%, а про 2к грн які ти там казав, ну це треба бути дійсно фанатіком радеонів, що б не доплатити 2-3к за 5070ті, яка в усьому краща за 9070хт.
доплатити 2-3 тисячі . :laugh: спробуй читати більше 1 стрічки . Мені не потрібно шоб мене якісь маркетологи переманювали в табори для особливо кмітливих :D
Мій запит ніби як дуже простий ігри в 2к , певно я не відповідаю якимось рекламним нормам бо чомусь мій простий запит ламає всю маркетологічну пургу . І не виконую робочі задачі , і шейдери мені не треба і без пам'яті нового зразка якось живу , щей налаштування в грі ставлю свої а не як в пресрелізах нвідеа . Страшна людина :lamer:

Різниця в прайсів мала б бути мінімум 25 % . Берем ціну асус прайм 36 к берем ціну на 5070ті 45 к . 36к = 100% 45к це рівно на 25 % дорожче за 36к. Ця математика шо ж ти будеш робить ? :lol:
Востаннє редагувалось 19.05.2025 19:44 користувачем OldBoyUA, всього редагувалось 1 раз.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

OldBoyUA: 19.05.2025 19:39
Enjthesilence: 19.05.2025 19:24

доплатити 2-3 тисячі . :laugh: спробуй читати більше 1 стрічки . Мені не потрібно шоб мене якісь маркетологи переманювали в табори для особливо кмітливих :D
Мій запит ніби як дуже простий ігри в 2к , певно я не відповідаю якимось рекламним нормам бо чомусь мій простий запит ламає всю маркетологічну пургу . І не виконую робочі задачі , і шейдери мені не треба і без пам'яті нового зразка якось живу , щей налаштування в грі ставлю свої а не як в пресрелізах нвідеа . Страшна людина :lamer:
тіп 2-3 тисячі - це смішна різниця в прайсі для цих карт, я про це кажу.
які маркетологи, господи) так-так ретрейсинг і апскейлер - це маркетинг зелених, основні селпоїнти 9070хт на фоні минулого покоління) вже не знає, що вигадати і як же важко погодитись, що одна карта об'єктивно краща) ні! я ж не використовую апскейлер, з ретрейсингом не граю, на споживання байдуже є ж андервольт і працювати не збираюсь, саме тому 5070ті оверпрайс, зрозумів тебе) не фанат)
NST1983
Member

Повідомлення

erkins007: 19.05.2025 14:21 Без лучей конкурент, с ними нет. А щас 2025 год и лучи в куче новых игр
2025 рік, а промені і досі винищують в нуль продуктивність відеокарт, тому вони нахєр не потрібні. І да, для зелених фанатів - у мене була 2070S, 2080S і 3080... тому відчути лучі було достатньо часу :beer:
Востаннє редагувалось 19.05.2025 19:48 користувачем NST1983, всього редагувалось 1 раз.
OldBoyUA
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 19.05.2025 19:43
OldBoyUA: 19.05.2025 19:39

які маркетологи, господи) так-так ретрейсинг і апскейлер - це маркетинг зелених, основні селпоїнти 9070хт на фоні минулого покоління) вже не знає, що вигадати і як же важко погодитись, що одна карта об'єктивно краща) ні! я ж не використовую апскейлер, з ретрейсингом не граю, на споживання байдуже є ж андервольт і працювати не збираюсь, саме тому 5070ті оверпрайс, зрозумів тебе) не фанат)
Зайшов глянув ціни на асус прайм у офіціалів , 45 к 5070ті 36 9070x і 5070 34к . Це перша стрічка мої першої тобі відповіді , ну розумієш букви збираєш в слова обдумуєш їх . Чи в мене запити завеликі ? :(
kairo
Member

Повідомлення

NST1983: 19.05.2025 19:47
erkins007: 19.05.2025 14:21 Без лучей конкурент, с ними нет. А щас 2025 год и лучи в куче новых игр
2025 рік, а промені і досі винищують в нуль продуктивність відеокарт, тому вони нахєр не потрібні. І да, для зелених фанатів - у мене була 2070S, 2080S і 3080... тому відчути луси було достатньо часу :beer:
Чому в нуль, тож в мінус))) Єдині ігри, де вимикав РТ, це SW Survivor та Elden Ring, бо через криву оптимізацію вони статтерять нещадно.
erkins007
Member

Повідомлення

NST1983: 19.05.2025 19:472070S, 2080S і 3080
NST1983: 19.05.2025 19:47тому відчути луси було достатньо часу
Очень смешно. На 20 серии лучи вообще было в качестве демо.
Запустите киберпанк, Индиану паука и т.д. с лучами на нормальной карте и вы сразу увидите разницу.
NST1983
Member

Повідомлення

kairo: 19.05.2025 19:49
NST1983: 19.05.2025 19:47
2025 рік, а промені і досі винищують в нуль продуктивність відеокарт, тому вони нахєр не потрібні. І да, для зелених фанатів - у мене була 2070S, 2080S і 3080... тому відчути луси було достатньо часу :beer:
Чому в нуль, тож в мінус))) Єдині ігри, де вимикав РТ, це SW Survivor та Elden Ring, бо через криву оптимізацію вони статтерять нещадно.
Control гарно з променями виглядав, тільки от вмикання DLSS картину псувало. :beer:
Enjthesilence
Member

Повідомлення

OldBoyUA: 19.05.2025 19:47
Enjthesilence: 19.05.2025 19:43

Зайшов глянув ціни на асус прайм у офіціалів , 45 к 5070ті 36 9070x і 5070 34к . Це перша стрічка мої першої тобі відповіді , ну розумієш букви збираєш в слова обдумуєш їх . Чи в мене запити завеликі ? :(
ну до чого це? я тобі вже перечислив, що це карти не однакові і назвав купу причин різниці в прайсі на цю карту, але ж почув лише у відповідь "ну, я те не юзаю, те не роблю, а на це начхати існує андервольт, тому оверпрайс" я вже зрозумів твою позицію, можу лише привітати з новою гпу.
kairo
Member

Повідомлення

NST1983: 19.05.2025 19:53
kairo: 19.05.2025 19:49
Control гарно з променями виглядав, тільки от вмикання DLSS картину псувало. :beer:
Я грав в Контрол в 4К DLSSQ. Періодично вмикав-вимикав апскейлінг, щоб побачити різницю.
NST1983
Member

Повідомлення

erkins007: 19.05.2025 19:51
NST1983: 19.05.2025 19:472070S, 2080S і 3080
NST1983: 19.05.2025 19:47тому відчути луси було достатньо часу
Очень смешно. На 20 серии лучи вообще было в качестве демо.
Запустите киберпанк, Индиану паука и т.д. с лучами на нормальной карте и вы сразу увидите разницу.
А потім відключити лучі, почекати годину і запустити гру знову.... і зрозуміти що вони нафіг не потрібні, бо відчуття насолоди від гри повністю аналогічні :beer: :super:
FirstTDM
Member

Повідомлення

NST1983: 19.05.2025 19:472025 рік, а промені і досі винищують в нуль продуктивність відеокарт, тому вони нахєр не потрібні.
2025 год идет а кто-то всё еще не верит в неизбежность трассировки лучей и путей :rotate: А тем временем - Трассировка лучей стала стандартом не только на ПК, но и на консолях.

Уже и AMD догонять пытается:

AMD активно усиливает позиции в сфере трассировки лучей, где NVIDIA долгое время была вне конкуренции. Согласно публикации на Reddit, за последние два года компания подала целую серию патентов, связанных с ускорением трассировки лучей. Одновременно AMD наращивает штат специалистов в этой области, что говорит о серьёзных планах на рынке. Трассировка лучей стала стандартом не только на ПК, но и на консолях. Поскольку AMD поставляет графические технологии для PlayStation, ей необходимо улучшать качество визуальных эффектов даже в условиях ограниченной производительности. Именно здесь архитектура UDNA 5 может сыграть ключевую роль — как в будущих видеокартах, так и в проектах Sony.

Судя по патентам, AMD работает над сжатием BVH-структур, снижением нагрузки на процессор и улучшением навигации лучей. Это обещает повышение производительности и плавности картинки. Впервые компания также упоминает продвинутую трассировку пути с элементами ИИ, схожую с подходом NVIDIA ReSTIR.
NST1983: 19.05.2025 19:47І да, для зелених фанатів - у мене була 2070S, 2080S і 3080... тому відчути лучі було достатньо часу
В 20хх серии - вместо лучей были попытки продемонстрировать возможности технологии...
В 30хх серии - постепенно стала технология улучшатся...
В 40хх серии - уже ясно видны преимущества...
В 50хх серии - полная победа трассировки лучей и стали выходить первые игры с трассировкой путей...
Востаннє редагувалось 19.05.2025 20:01 користувачем FirstTDM, всього редагувалось 1 раз.
Denvys5
Member

Повідомлення

VRoman: 19.05.2025 19:28с андевольтингом на -120мв и памятью на 2750
А тут пам'ять 2690 і крива по ядру -0мв
Зате безтолкові +250мгц стелі до ядра :rolleyes:
Ektalion
Member

Повідомлення

erkins007: 19.05.2025 19:51 Запустите киберпанк, Индиану паука и т.д. с лучами на нормальной карте и вы сразу увидите разницу.
ОГО! Аж цілих 3 гри за якихось 8 років. Старайся ще :up:
Відповісти