Зафіксовано перший випадок оплавлення роз’єму живлення 12V-2x6 під час використання Radeon RX 9070 XT

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

Stamb: 23.08.2025 16:10котрі задають тобі питання, то це підгавкування.
в тому то і справа що ти не задаєш питання, а саме підгавкуєш.
Stamb: 23.08.2025 16:10Ніхто нічого не вигадує.
ще й як вигадує. я одразу в розрізі теми з роз'ємом писав, що юзери не завжди винні, що має місце брак і так далі. але ти читав сракою і почав вигадувати, що я стверджував про повну 146% вину юзерів. не пригадуєш? я тобі напам'ятаю, це все дуже просто.

жарт про "вставляння за 100$" ти взагалі не догнав, почав докопулуватись до "гарантії", який крінж, просто жесть.

Відправлено через 2 хвилини 15 секунд:
я вже взагалі не знаю, що думати про місцевий народ, тому про всяк випадок ДИСКЛЕЙМЕР:

я не займаюсь компьютерним сервісом, не збираю компи, не вставляю роз'єми навіть за 100 баксів, це був просто невинний жарт
Stamb
Member

Повідомлення

leif
Опа, жарт про 146% ти теж не догнав, але тепер носишся із ним цілий час.
Капець просто, як так можна тобі одному жартувати, а ішим ні :horror:
leif
Member

Повідомлення

Stamb: 22.08.2025 16:00це такий прикол одне і те саме в кожній темі писати, чи який в цьому сенс?
є факт що вигоряння трапляються по тій чи іншій причині, але так подаєш ніби на усі 146% це завжди вина користувача. Не згоріло у тебе то й добре
тобто це жарт?
> так подаєш ніби на усі 146% це завжди вина користувача

ця фраза означає = "ти подаєш ніби завжди винен користувач"

а я тобі ще раз кажу, я так це ніколи це не подавав, це суто твої вигадки.

афігєть смішно. ну просто гуморист. топовий гумор.
oversteve
Member

Повідомлення

Hotspur: 23.08.2025 16:11 4 для мідного кабелю 16 AWG при 12 В постійного струму рекомендована максимальна потужність становить приблизно 230 Вт, що відповідає струму 19 Ампер
5 що відбувається коли на 1 дріт 16 AWG приходить 40-50 ампер ?
6 дріт згорає

ти не розумієш що це прості розрахунки які ти зробити не можеш
вибачайте, ви дибіл, чи прикидаєтесь? :think:
в 12вхпвр 6 паралельних ліній авг16 (сумарний перетин +-8мм2), і при нормальному підключенні і при відсутності браку на кожну лінію йде до 8.5А
для того, щоб на 1 лінію авг16 прийшли всі 40-50А треба щоб усі інші 5 ліній були або відключені, або з опором в 10ки разів більше
Stamb
Member

Повідомлення

leif
Та куди там до твого із вставити за 100 баксів. Певно із одного кварталу гумористичного.
leif
Member

Повідомлення

Hotspur: 23.08.2025 16:115 що відбувається коли на 1 дріт 16 AWG приходить 40-50 ампер ?
ще раз! все живлення 5090 йде по 1 дроту?

Відправлено через 1 хвилину 16 секунд:
oversteve
дякую, я не встигаю всім відповідати.

Hotspur
альо, де відповіді на мої запитання?
Alligator
Member

Повідомлення

Ееее... а можно мені пояснити як блок живлення, наприклад на 850 ват який може видати всього 70 A на 2 CPU роз'єми, 4 GPU роз'єми та незначні лінії під накопичувачі та крутелятори з підсвіткою може видати 50 А на один пін?! О_О
Стандарт компонентної бази всього 8-pin PCIe — до 12.5 A (150 Вт). 12 А на три дроти +12V.
oversteve
Member

Повідомлення

Alligator: 23.08.2025 16:31 Ееее... а можно мені пояснити як блок живлення, наприклад на 850 ват який може видати всього 70 A на 2 CPU роз'єми, 4 GPU роз'єми та незначні лінії під накопичувачі та крутелятори з підсвіткою може видати 50 А на один пін?! О_О
Стандарт компонентної бази всього 8-pin PCIe — до 12.5 A (150 Вт). 12 А на три дроти +12V.
якщо це якийсь мусорний бж без нормального захисту по струму по окремих лініях, то можливо і може на якийсь короткий час, доки щось не згорить :gigi: але це вже інша тема
Hotspur
Member

Повідомлення

leif: 23.08.2025 16:25ще раз! все живлення 5090 йде по 1 дроту?
ще раз. там немає контролю перекоса напруги і воно стає живленням по 1 дроту і горить. це доведено замірами температури і напруг
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Hotspur: 23.08.2025 15:58
leif: 22.08.2025 19:41ти скинув "Силовий роз'єм для лебідки 200А". в якому місці роз'єм 12вхпвр на ртх5090 пропускає 200А? 200а*12в це 2400вт. про що мова?
ти заміри температур бачив ? цей навоз хуанга нагрівається до 150-200 градусів. це все не робоча система від ідіотів що прогуляли всю школу
нічого там не гріється при нормальній роботі. в мене максимум 40 градусів, при 370вт у фурмарку за годину і це банально нагрів гпу вплинув. так само і у 5090, 50-60 градусів, а якщо вже під 100 то це проблема, так, це виключення з правил.
а що навоз хуанга забув в картах радеон?
oversteve
Member

Повідомлення

Hotspur: 23.08.2025 17:19
leif: 23.08.2025 16:25ще раз! все живлення 5090 йде по 1 дроту?
ще раз. там немає контролю перекоса напруги і воно стає живленням по 1 дроту і горить. це доведено замірами температури і напруг
спойлер
Зображення
в 8 пін роз'ємі для проца також немає контролю по перекосу струму, а там за вашою "логікою" може бути 28А на 1 пін, то чому ж немає масових прогарів і ніхто не обурюється? :-/
Hotspur
Member

Повідомлення

oversteve: 23.08.2025 17:42в 8 пін роз'ємі для проца також немає контролю по перекосу струму
клоун для таких карт іде 3 штуки 8 pin. тому клоун воно не може послати 50 ампер по 1 проводу. це до тебе ніколи не дійде
oversteve
Member

Повідомлення

Hotspur: 23.08.2025 17:51
oversteve: 23.08.2025 17:42в 8 пін роз'ємі для проца також немає контролю по перекосу струму
клоун для таких карт іде 3 штуки 8 pin. тому клоун воно не може послати 50 ампер по 1 проводу. це до тебе ніколи не дійде
читати навчіться ;)
leif
Member

Повідомлення

Hotspur: 23.08.2025 17:19там немає контролю перекоса напруги і воно стає живленням по 1 дроту і горить.
зрозуміло. так, і шо, які прогнози по 5090? півтора місяці пропрацювала вже, в середньому години півтори на день кочегарить на 600вт. скільки часу до того як згорить?

хоча б приблизно, плюс-мінус.

якщо там все так погано, як ти кажеш, не може ж вона довго працювати, правильно? має згоріти. коли?
Alligator
Member

Повідомлення

Hotspur: 23.08.2025 17:51
Мова йшла про роз'єм для CPU де менше пінів.
Hotspur: 23.08.2025 16:04оце що наміряли люди на 1 проводі навозних кабелів хуанга. 50 ампер на 1 кабель
Так таки можуть чи не можуть, я не можу зрозуміти слухати Hotspur чи Hotspur :lol:
Scoffer
Member

Повідомлення

oversteve: 23.08.2025 14:55ви пишете про послідовно включений елемент, а у вас 6 паралельних ліній, струм на відміну від вас фізику знає і буде активніше протікати по ділянці з меншим опором

горітеме там, де буде перебір по струму, якщо у вас 6 ліній, у однієї з них опір менше, то по ній піде більший струм і на цій лінії буде грітися і горіти той елемент, який має найменший запас по перевищенню струму - пін в роз'ємі 12вхпвр
Струм, на відміну від тебе, фізику знає, і піде по всім лініям зворотнопропорційно опору. Я ще раз кажу візьми і порахуй різницю струмів за умови коли третина контактів під'єнана через додатковий перехідник з авг16 довжиною та хай навіть півметри, гулять так гулять. А як порахуєш і зрозумієш в чому проблема, то не неси більше пургу.
vmsolver
Member

Повідомлення

Scoffer: 23.08.2025 19:31
oversteve: 23.08.2025 14:55ви пишете про послідовно включений елемент, а у вас 6 паралельних ліній, струм на відміну від вас фізику знає і буде активніше протікати по ділянці з меншим опором

горітеме там, де буде перебір по струму, якщо у вас 6 ліній, у однієї з них опір менше, то по ній піде більший струм і на цій лінії буде грітися і горіти той елемент, який має найменший запас по перевищенню струму - пін в роз'ємі 12вхпвр
Струм, на відміну від тебе, фізику знає, і піде по всім лініям зворотнопропорційно опору. Я ще раз кажу візьми і порахуй різницю струмів за умови коли третина контактів під'єнана через додатковий перехідник з авг16 довжиною та хай навіть півметри, гулять так гулять. А як порахуєш і зрозумієш в чому проблема, то не неси більше пургу.
Ты же по сути сказал, тоже самое что и oversteve, и при этом обвиняешь в не знании физики :gigi:

А если он посчитает и не увидит там именно большой проблемы, что ты тогда скажешь? Что плохо искали? Или пора и тебе задуматься, что проблема не просто в перекосе, а в сильном перекосе. Небольшой перекос токов не способен вызвать последствия, всё будет работать штатно, потому что, внезапно, разъем с 6 параллельными линиями (12V-2x6) надежнее в этом плане, чем разъем с 3-4-мя (привет 8-пину).

А причина сильного перекоса это и есть та причина почему контакты плавятся: дефект сборки или брак. При их отсутствии миллионы экземпляров работают годами без проблем, как и рассчитано.

А в чем там заключался дефект сборки, надо разбираться в сервисе.

Причиной публикаций про оплавления могут быть ещё и попытка поднять шумиху, чтобы пошли на встречу с гарантией, а блогеры, в свою очередь, разносят это далее, пытаясь прокатиться на волне хайпа. Благо, вроде бы, это идёт спад, но хвост падения длинный.
SergN
Member

Повідомлення

Scoffer: 23.08.2025 14:30Вірно. А де грітиметься і горітиме? Очевидно що саме там де опір, а не з якоїсь іншої сторони бо саме там виділяться більша частина ватів. Закон ома, щоб його.
Після закону Ома спробуй осилити ще простенький закон Джоуля-Ленца, щоб розуміти, чим визначається зона, де виділяться більша частина ватів.
Scoffer
Member

Повідомлення

vmsolver
Якби ти прочитав всі літери що я пишу попереду, то знав би, що я саме це і кажу. Там немає перекосу і в відсоток від наявності чи відсутності перехідників по частині ліній, на котрий тут напочатку теми наярювали. І відяха, і шнурки перетравлять і не подавляться. Єдиною причиною чому горять роз'єми є те що вони мають гівняну конструкцію та/або якість виготовлення. Скоріше обидва.

SergN
І шо ж не так з законом Джоуля-Ленца? Чи аби ляпнути?
oversteve
Member

Повідомлення

Scoffer: 23.08.2025 19:31

ну нарешті :D тобто основна частина струму все таки йде там, де опір менше, а як воно тоді
Scoffer: 23.08.2025 14:30 oversteve
грітиметься і горітиме? Очевидно що саме там де опір, а не з якоїсь іншої сторони бо саме там виділяться більша частина ватів. Закон ома, щоб його
як там буде виділятися більша частина ватів, якщо струм зворотньопропорційний до опору, а потужність пропорційна до квадрату струму і при лінійному зростанні опору буде більш стрімке квадратичне спадання потужності? :D

п.с. чисто заради цікавості сів і порахував :) враховуючи, що по спекам молекса з'єднання 10мОм, коса авг16 десь 0.5м і її опір 13мОм/м, хвіст авг18 десь 0.15м і опір 21мОм/м, то вийшло що тертина контактів 12вхпвр під'єднаних до одинарної коси несуть 21А (по 10.5 на пін), а інші 4 контакти, під'єднані до коси з хвостом - 29А (по 7.25 на пін), тобто на рівному місці в ідеалізованому варіанті вже є відчутний перекос при такому підключенні, а ми живемо в реальному світі і там все ще гірще може бути :dontknow:
Відповісти