Зафіксовано перший випадок оплавлення роз’єму живлення 12V-2x6 під час використання Radeon RX 9070 XT

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
oversteve
Member

Повідомлення

Scoffer: 23.08.2025 10:01 oversteve
Значення має принципове. Це не сферичні показники в вакуумі. Візьми два кола і порахуй скільки метрів перехідника треба додати щоб різниця напруг на пінах відяхи склала, скажімо, 10%. Правильна відповідь - шось порядку 25 метрів на авг16. Про рази я вже мовчу, там треба стометрову бобіну ставити.
по одній лінії тече струм в 2 рази більше ніж по інших, коли у цієї лінії опір в 2 рази менше ніж у інших, саме в ліній між 2 вузлами, де вони запаралелені, струм по цих лініяїх буде протікати у зворотними співвідношенні до їх опорів, і опір за межами цих вузлів це співвідношення струмів не змінить
відповідаючи на ваше питання - для того, щоб по одній лінії струм був на 10% більше, ніж по інших треба щоб її опір був на 10% менше ніж у інших, опір між вузлами, де ці лінії запаралелені
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
для того, щоб вийшло як у дербаура з 22А і 6А, відповідно треба різницю по опору десь в 3.5 рази, інше питання що отримати такий результат важко без якогось браку (або як варіант умислу заради накрутки :D )
Scoffer
Member

Повідомлення

oversteve
Вірно. А де грітиметься і горітиме? Очевидно що саме там де опір, а не з якоїсь іншої сторони бо саме там виділяться більша частина ватів. Закон ома, щоб його. Отже ми приходимо до все того ж самого висновку: роз'єми калічні.

Відправлено через 3 хвилини 58 секунд:
Провода можливо теж калічні, але оскільки першими горять роз'єми то ми поки що цього не дізнаємось, роз'єми працюють як запобіжники. От коли нарешті зроблять нормальні роз'єми і почнуть плавитись провода, тоді треба буде починати хвилюватись і за них.
Psychopath
Junior

Повідомлення

Тут пердаки подгорели больше чем разъем на самой карте
oversteve
Member

Повідомлення

Scoffer: 23.08.2025 14:30 oversteve
Вірно. А де грітиметься і горітиме? Очевидно що саме там де опір, а не з якоїсь іншої сторони бо саме там виділяться більша частина ватів. Закон ома, щоб його. Отже ми приходимо до все того ж самого висновку: роз'єми калічні.
ви пишете про послідовно включений елемент, а у вас 6 паралельних ліній, струм на відміну від вас фізику знає і буде активніше протікати по ділянці з меншим опором :dontknow:

горітеме там, де буде перебір по струму, якщо у вас 6 ліній, у однієї з них опір менше, то по ній піде більший струм і на цій лінії буде грітися і горіти той елемент, який має найменший запас по перевищенню струму - пін в роз'ємі 12вхпвр
Ektalion
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 23.08.2025 12:09 ого, це найтупіше що я тут читав.
рядовий користувач має прочитати інструкцію і зробити як там написано, щоб було саме "під хорошим кутом вставлений, та максимально до кінця", а як інакше, це ж треба бути тугодумом, щоб підключати коннектор не до кінця і гнути ті дроти, що б аж піни було видно)) ти так все підключаєш в розетку також на пів шишки? :lol: криво вставляли 8пін не до "щелчка", то вони також плавились, спокійно. ще був захист від дурня у вигляді індикатора біля коннектора на гпу.
Гумор - це не твоє.
Hotspur
Member

Повідомлення

leif: 22.08.2025 23:18та ти шо. жесть. це значить, що він горить більшості випадків, виходить?
так. питання часу

Відправлено через 3 хвилини 27 секунд:
AntonyKandaurov: 23.08.2025 00:47 Ну, коли ти топову сапфірку пхаєш в якийсь ноунейм колінк то бог тобі суддя, як на мене.
питання не в колінку. питання що це все 12 пінове абсолютний навоз. повністю.

Відправлено через 2 хвилини 34 секунди:
Alligator: 23.08.2025 02:05 Бідний БЖ має компонентну базу до 150 Вт на один роз'єм 8 pin і щось мені підказує, що людина використала всього два здвоєних 8 pin кабелі у перехідник на 12V-2x6 но у всьому перехідник винен, так, так, а не то, що хтось з бюджетного БП з портом на 150 Вт + 150 Вт запіхнув 500+
це все не має значення взагалі
oversteve
Member

Повідомлення

Hotspur: 23.08.2025 15:24 це все не має значення взагалі
якщо хочеться спалити роз'єм і стати героєм новини - так немає :gigi:
якщо хочеться користуватися картою, то напевно все ж таки є сенс спочатку прочитати інструкцію і зробити як в ній написано :-/
Alligator
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 23.08.2025 12:09
Ektalion: 23.08.2025 10:51 Рядового користувача не має хвилювати стільки нюансів. Він не повинен трястись над тим кабелем. Чи під хорошим кутом вставлений, чи максимально до кінця і тд. Вставив і забув :-/
ого, це найтупіше що я тут читав.
рядовий користувач має прочитати інструкцію і зробити як там написано, щоб було саме "під хорошим кутом вставлений, та максимально до кінця", а як інакше, це ж треба бути тугодумом, щоб підключати коннектор не до кінця і гнути ті дроти, що б аж піни було видно)) ти так все підключаєш в розетку також на пів шишки? :lol: криво вставляли 8пін не до "щелчка", то вони також плавились, спокійно. ще був захист від дурня у вигляді індикатора біля коннектора на гпу.
Згідний з Enjthesilence, знову всі почали плутати м'яке з теплим, рядового користувача тай просто користувача не мають хвилювати скільки там вольт у жовтому кабелі, чому земля чорна, який опір, не має хвилювати за що відповідає кожен пін й т.д., саме тому роз'єми стандартизовані та з захистом від дурників не дозволяючи вставляти трапецевидні в квадратні. Але переконатися, що квадратний пін входить в квадратний, роз'єм підключений до кінця і відсутні перегиби або велике згинання біля роз'єму користувач має самостійно.
Hotspur
Member

Повідомлення

Alligator: 23.08.2025 15:34саме тому роз'єми стандартизовані та з захистом від дурників не дозволяючи вставляти трапецевидні в квадратні.
але це не так. воно масово горить а ти пишеш про світ рожевих поні
leif
Member

Повідомлення

Stamb: 23.08.2025 12:49Лол. Тільки 10 сторінок в цій темі, а ще і інші є, розказував, що якщо потужно вставити, то все там норм працює, а потім такий - я теж можу вставити, але в разі чого то проблеми не через мене
пояснюю для максимально тупих, що малось на увазі (просто не можу собі уявити, що цього можна було не зрозуміти, ну, але якщо це тролінг, то я підіграю):

якщо відеокарта виходить з ладу, то причина може бути не тільки в тому, що коннектор вставили не до кінця. уяви собі ситуацію, наприклад:
Геральт та Ektalion замовили мою послугу по вставлянню коннектора, але кожен з них вирішив при цьому скористатись старим блоком живлення і відповідно заюзати перехідник. я приїхав, все вставив чотко-правильно, взяв з кожного по 100 баксів. аж потім один з них вирішив замінити блок живлення на аерокул КСАS після чого у нього вийшла з ладу вся система включно з відеокартою, а у другого сталась пожежа накшталт такої .

який стосунок має до цього до кінця вставлений роз'єм? ніякого. чи можуть вони (особливо враховуючи про кого йде мова) сказати, що це я винен? звичайно можуть! от тому я це і зазначив

чувак, ти то вигадуєш, що я заявляв про "146% провини користувача" пару сторінок тому, тепер елементарне речення не зрозумів. у тебе все гаразд? нічого не сталось? головою не бився? в запой не пішов?

Відправлено через 33 секунди:
Hotspur: 23.08.2025 15:24так. питання часу
зрозуміло. скільки чекати у випадку 5090? має недовго бути, все таки 600вт

Відправлено через 49 секунд:
Hotspur: 23.08.2025 15:41воно масово горить
наскільки масово горить? який % згорів? втретє питаю в обговоренні, ніхто не відповідає

Відправлено через 2 хвилини 8 секунд:
Hotspur
по лебьодочкє все ще чекаю відповідь
viewtopic.php?p=4022188#p4022188

що сталось?
Alligator
Member

Повідомлення

Hotspur: 23.08.2025 15:41
Alligator: 23.08.2025 15:34саме тому роз'єми стандартизовані та з захистом від дурників не дозволяючи вставляти трапецевидні в квадратні.
але це не так. воно масово горить а ти пишеш про світ рожевих поні
Може бо до цього карти не споживали до 600 Вт і тому погані контакти не були критичними?
Hotspur: 23.08.2025 15:24
Alligator: 23.08.2025 02:05 Бідний БЖ має компонентну базу до 150 Вт на один роз'єм 8 pin і щось мені підказує, що людина використала всього два здвоєних 8 pin кабелі у перехідник на 12V-2x6 но у всьому перехідник винен, так, так, а не то, що хтось з бюджетного БП з портом на 150 Вт + 150 Вт запіхнув 500+
це все не має значення взагалі
Саме тому на БП пишуть параметри по кожній лінії які не рекомендовано використовувати поза діапазоном? А на модульних у брошурі розписують кожний роз'єм? :lol:
Hotspur
Member

Повідомлення

leif: 22.08.2025 19:41ти скинув "Силовий роз'єм для лебідки 200А". в якому місці роз'єм 12вхпвр на ртх5090 пропускає 200А? 200а*12в це 2400вт. про що мова?
ти заміри температур бачив ? цей навоз хуанга нагрівається до 150-200 градусів. це все не робоча система від ідіотів що прогуляли всю школу
Востаннє редагувалось 23.08.2025 16:00 користувачем Hotspur, всього редагувалось 1 раз.
Stamb
Member

Повідомлення

leif
Ось це бомбить :lol:
Це ж ти фанатично розказуєш у кожній темі де згадують про розплавлення нового роз'єму, що це майже 100% вина користувача, і як ти правильно вставив із правильним конектором із правильним бж і як тепер усе це правильно у тебе працює.
Так що такий моцний спец би точно міг організувати потужний гарантійний договір, де була би комбінація бж+конектор+все що там потрібно, згідно твоїх даних для безпробленої роботи начебто безпроблемного роз'єму, щоб забезпечити себе від підлих клієнтів, які візьмуть і спеціально поміняють БЖ на щось фігове, щоб собі відяху, а може і не тільки спалити, зате тобі нашкодити :idea:
Hotspur
Member

Повідомлення

leif: 23.08.2025 15:49що сталось?
ти прогуляв фізику. всю.

Відправлено через 3 хвилини 30 секунд:
leif: 23.08.2025 15:49що сталось?
Для роботи зі струмом 50 ампер при напрузі 12 вольт знадобиться мідний кабель перерізом 16 мм або більше, залежно від довжини та умов прокладання кабелю. Напруга 12 вольт не має істотного впливу на вибір перерізу, головним фактором є сила струму.

оце що наміряли люди на 1 проводі навозних кабелів хуанга. 50 ампер на 1 кабель
leif
Member

Повідомлення

Hotspur: 23.08.2025 15:58ци заміри температур бачив ?
бачив. дивись, я відповів на твоє питання, а ти так вмієш: відповідати на конкретні питання? чи сильно складно для тебе і досі? якщо вмієш, чекаю відповіді
Stamb: 23.08.2025 15:59Ось це бомбить
може бомбить у того, хто підгавкує то тут то там у відповідь на мої пости по різних темах?

та ні, брєд якийсь. це ж у мене бомбить, бо я мушу то пояснювати, що ти щось вигадав, то розжовувати елементарі якісь речення :laugh: :lol: як від такого не бомбанути. ЛОЛ
Геральт
Member

Повідомлення

leif
Ну і нащо в тій твоїй казці міняти блок на слабший? Навіть при умові, що старий помер по своїх причинах. Ох і хвантазії в тебе.
І чого не викликати такого "гуру" другий раз, при заміні того блока? Бо після першого разу гарантій не дав, так і сказав "я не я і корова не моя"
А по факту маєм юзера, в якого БЖ і карта лишились живі, а задимів перехідник. Ну, типу косички в перехідник з блоку вставив ок, а от стандартизований перехідник в карту не подужав. То ж його перша мабуть карта, а 100$ на спеца пожалів :D
leif
Member

Повідомлення

Hotspur: 23.08.2025 16:04ти прогуляв фізику. всю.
зливний балабол виходить на тропу війни)) кожен раз смішно.
Hotspur: 23.08.2025 16:04Для роботи зі струмом 50 ампер при напрузі 12 вольт знадобиться мідний кабель перерізом 16 мм або більше, залежно від довжини та умов прокладання кабелю. Напруга 12 вольт не має істотного впливу на вибір перерізу, головним фактором є сила струму.

оце що наміряли люди на 1 проводі навозних кабелів хуанга. 50 ампер на 1 кабель
50а *12в = 600вт. тобто усе споживання 5090 йде по 1 кабелю? офігєть. це де таке наміряли?

чекаю відповіді на решту запитань

Відправлено через 1 хвилину 17 секунд:
Геральт: 23.08.2025 16:05Ну і нащо в тій твоїй казці міняти блок на слабший?
та це чисто гіпотетична ситуація, ну навіщо її буквально сприймати? ну людина тупенька, не зрозуміла, що малось на увазі, я пояснив як міг. що ти розводиш демагогію?

Відправлено через 47 секунд:
Геральт: 23.08.2025 16:05перехідник в карту не подужав
цього ніхто про сабжеву ситуацію не казав. принаймні я не казав. я свою версію чому так сталось написав, вона інша. ти не зрозумів?
Stamb
Member

Повідомлення

leif: 23.08.2025 16:04 може бомбить у того, хто підгавкує то тут то там у відповідь на мої пости по різних темах?

та ні, брєд якийсь. це ж у мене бомбить, бо я мушу то пояснювати, що ти щось вигадав, то розжовувати елементарі якісь речення :laugh: :lol: як від такого не бомбанути. ЛОЛ
Ага, тобто коли ти робиш пости у різних темах, то це пости, а якщо хтось робить пости, котрі задають тобі питання, то це підгавкування.

Ніхто нічого не вигадує. Сам пропонуєш вставити роз'єм, сам потім морозишся від гарантії на свою роботу. Така от робота.
Hotspur
Member

Повідомлення

leif: 23.08.2025 16:04може бомбить у того, хто підгавкує то тут то там у відповідь на мої пости по різних темах?

1 який дріт стоїть в навозних перехідниках навозного 12 піновогоо брака хуанга ?
2 там стоїть 16 AWG
3 який ампераж допускається для 16 AWG при 12 V постійного току ?
4 для мідного кабелю 16 AWG при 12 В постійного струму рекомендована максимальна потужність становить приблизно 230 Вт, що відповідає струму 19 Ампер
5 що відбувається коли на 1 дріт 16 AWG приходить 40-50 ампер ?
6 дріт згорає

ти не розумієш що це прості розрахунки які ти зробити не можеш
Геральт
Member

Повідомлення

leif
Ні, не зрозумів. Як проблеми на вході перехідника (навіть, якщо вони там були), можуть спричинити оплавлення на виході перехідника. При справному, не бракованому перехіднику.
Дурня, а не версія.
Відповісти