Зафіксовано перший випадок оплавлення роз’єму живлення 12V-2x6 під час використання Radeon RX 9070 XT

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Alligator
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 23.08.2025 00:47 Ну, коли ти топову сапфірку пхаєш в якийсь ноунейм колінк то бог тобі суддя, як на мене.
у колінк на 700 Вт
у якому відсутній роз'єм 12V-2x6
сапфірку Radeon RX 9070 XT яка жере 500 Вт та піки під 1 кВт.

Бідний БЖ має компонентну базу до 150 Вт на один роз'єм 8 pin і щось мені підказує, що людина використала всього два здвоєних 8 pin кабелі у перехідник на 12V-2x6 но у всьому перехідник винен, так, так, а не то, що хтось з бюджетного БП з портом на 150 Вт + 150 Вт запіхнув 500+
Muttabor
Member

Повідомлення

Alligator: 23.08.2025 02:05сапфірку Radeon RX 9070 XT яка жере 500 Вт та піки під 1 кВт.
https://www.techpowerup.com/review/sapp ... ro/41.html :shuffle:
спойлер
power-maximum.png
power-spikes.png
waryag
Member

Повідомлення

Геральт: 22.08.2025 14:14Все решта споживає якісь сльози.

А струм буде йти по найменшому опору. От тільки січення дроту розраховане на такий струм.
В абсолютній більшості випадків проблеми виникають з конекторами, а не дротами.

Відправлено через 8 хвилин 10 секунд:
StTechnik: 22.08.2025 14:18Спешу напомнить, что сечение провода 2,5 квадрата способно спокойно передавать до 3(трех Карл) КВт
:facepalm:
Не по 12В.
Intel74320ASuperFin+
Member

Повідомлення

erkins007: 22.08.2025 13:43 но вот тех кто купив 5090 жмотит 200$ за нормальный 3.1 блок я не понимаю
Именно. Лох - не мамонт. Денег на нормальный 1000+ ваттный 3.0/3.1 бп и широкий миддл/биг тавер не остается у горе покупателей этих керогазных топов.

Надо же испытывать судьбу и вешать тяжеленный адаптер осьминог на хрупкий коннектор, который припаяли на соплях к карте.
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

фирменный переходник питания с трех 8‑контактных разъемов на один 16-контактный - понятно.
Есть простое правило - новый разъём - новый блок питания с наитивной и полной поддержкой разъёма.
Кто не соблюдает такие правила - тот лох тот человек не должен жаловаться на плавленые разъёмы.
В случае 5090 - вендоры - лохи не соблюдают правило избыточности - то есть вместо 2 разъёмов 12+4 они ставят всего 1.
Также непонятно, почему до сих пор не сделали стандарт АТХ 3.2 с 16+4 проводами и регулировкой тока между проводниками, чтобы исключить перегрузку отдельных проводников.
StTechnik: 22.08.2025 14:18сечение провода 2,5 квадрата способно спокойно передавать до 3(трех Карл) КВт.
Или 16 ампер. А если 16А*12В - это всего 192 ватта мощности по одному 2,5 квадрата проводнику. Поэтому на 600 ваттном разъёме и ставят 12 проводников.

Также непонятно, почему до сих пор вендоры не перешли на 48 вольт питания для видеокарт, так то было бы намного проще.
Scoffer
Member

Повідомлення

oversteve
Значення має принципове. Це не сферичні показники в вакуумі. Візьми два кола і порахуй скільки метрів перехідника треба додати щоб різниця напруг на пінах відяхи склала, скажімо, 10%. Правильна відповідь - шось порядку 25 метрів на авг16. Про рази я вже мовчу, там треба стометрову бобіну ставити.
Геральт
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 23.08.2025 08:50 по одному 2,5 квадрата проводнику. Поэтому на 600 ваттном разъёме и ставят 12 проводников.
По парі (+/-). Тобто для 600Вт оті 6 пар - це значно гірше, ніж 4*8 (16 пар).
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Геральт: 23.08.2025 10:25
Inqizitor2022: 23.08.2025 08:50 по одному 2,5 квадрата проводнику. Поэтому на 600 ваттном разъёме и ставят 12 проводников.
По парі (+/-). Тобто для 600Вт оті 6 пар - це значно гірше, ніж 4*8 (16 пар).
Ну кстати да, правильное и логичное замечание, это нужно быть полным неадекватом, чтобы разъём, рассчитанный на максимум 400 ватт по 6*2 проводникам объявить 600 ваттным и потом возмущаться, что юзеры тупые и что-то не так делают. Если посчитать общее сечение 6 проводников от блока питания того же сисоника 3.1 версии - то там оно будет явно меньше, чем 3 штуки 2,5 проводников. Эпик фейл.
Ektalion
Member

Повідомлення

leif: 22.08.2025 19:49 і шо? при цьому він же сказав, що по спеках все окей і навіть з запасом. ну, треба бути трохи обережніше, добре, і шо тепер?

треба бігти продавати 5090 замість того, щоб трохи уважніше подивитись, який я використовую кабель, БЖ, та чи все акуратно і правильно підключено, чи ніде не перегинається занадто сильно? це в твоїх очах така проблема? ну, я розумію, люди різні бувають, але шо ти намагаєшся довести -- не зрозуміло. що ставити вимогу юзеру бути більш обережним це не юзерфрендлі? ну, мабуть, так. що ще?

Відправлено через 3 хвилини 17 секунд:
і головне, до чого тут фізика, до якої ти стільки апелюєш? роз'єм зроблений з урахуванням фізики, все з фізикою добре у цього роз'єму, просто треба, щоб всі елементи конструкції живлення були зроблені якісно і юзер не натупив. тоді все прекрасно працюватиме. але фізика до чого?
Чел, бачу що до тебе так НІЧОГО не доперло. Контакт став гіршим через "дрібніше" січення.

Рядового користувача не має хвилювати стільки нюансів. Він не повинен трястись над тим кабелем. Чи під хорошим кутом вставлений, чи максимально до кінця і тд. Вставив і забув :-/
den888
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 23.08.2025 08:50 Есть простое правило - новый разъём - новый блок питания с наитивной и полной поддержкой разъёма.
На 3070 fe в мене був перехідник 8pin-12*6. Все нормально працювало десь три роки та і працює далі в іншому компі. Але згоден, що 3*8pin=> 12VHPWR це вже занадто :)
9070xt я б на перехідниках не ставив, ну максимум якусь 5070 до 250вт і то…
Kirakishou
Member

Повідомлення

Купуєш кіловатний платиновий блок живлення з десятирічною гарантією. Тепер маєш купувати новий, бо якісь криворукі інженери на вимогу менеджерів придумали новий роз’єм. Якщо проблема в тому, що перехідники дубові і через них поганий контакт, то може треба робити не дубові перехідники? Може треба робити їх не з десятисантиметровими проводами, а з тридцятисантиметровими проводами в м’якій оболонці, щоб вони не висіли і не тиснути на роз’єм.
Чим далі, тим все гіршої якості стає комп’ютерна і не тільки техніка. Але піпл схаває.
leif
Member

Повідомлення

Ektalion: 23.08.2025 10:51Чел, бачу що до тебе так НІЧОГО не доперло. Контакт став гіршим через "дрібніше" січення.
так, це дуже складна думка, тільки дуже розумні люди можуть зрозуміти, що чим менше розміри -- тим гірше контакт. дзвонили з оксфорду, питали, чи не хочеш ти до них на роботу :lol:

я не сперечаюсь з цією видатною істиною, якщо ти не помітив, не знаю чим ти взагалі читаєш, те що я пишу. але давай тепер, напряжи свої півтора нейрона і подумай через кому після цієї істини. контакт менше за розміром, перетин менше, але чи він достатній для того навантаження, який на нього дають? достатній, якщо всі елементи з'єднання зроблені належним чином. все. саме тому абсолютна більшість карт з цим роз'ємом працюють довго і щасливо, а люди по всьому світу обсмоктують два випадки на місяць, коли щось пішло не так. єдина вимога в цьому випадку до виробників, щоб вони виготовляли якісні перехідники/кабелі тощо. про що я і пишу. ну і до юзерів -- не бути вже повним дауном.
Ektalion: 23.08.2025 10:51Рядового користувача не має хвилювати стільки нюансів.
ну, якщо такого користувача як ти, з IQ -15, то так, згоден. але так же можна сказати, що і 8-пін це дуже складно. он вище скільки прикладів з оплавленими роз'ємами, ти дивився? теж виявляється можна натупити. як бути з ними?
Ektalion: 23.08.2025 10:51Чи під хорошим кутом вставлений, чи максимально до кінця і тд.
ти прикидаєшся зовсім дегенератом зараз? що там складного? якщо вставляти роз'єми до кінця це дуже складно, то вихід тільки один -- поклич "комп'ютерного майстра", заплати йому грошей, він вставить :lol:

якщо схема "як недопускати надмірного вигинання кабелю" занадто складна для тебе -- також до майстра.

якщо ці елементарні речі для тебе складні, навіщо ти сам збираєш комп'ютер взагалі? не роби нічого складнішого ніж вставити вилку в розетку

Відправлено через 3 хвилини 40 секунд:
Kirakishou: 23.08.2025 11:06Купуєш кіловатний платиновий блок живлення з десятирічною гарантією. Тепер маєш купувати новий, бо якісь криворукі інженери на вимогу менеджерів придумали новий роз’єм.
ні, не маєш. купив свій БЖ ще фіг зна коли, півтора місяці з 5090 -- політ нормальний, нічого міняти не планую.
Kirakishou: 23.08.2025 11:06 Якщо проблема в тому, що перехідники дубові і через них поганий контакт, то може треба робити не дубові перехідники?
так, треба робити нормальні по якості перехідники і користуватись з ними згідно інструкції.
Kirakishou: 23.08.2025 11:06Може треба робити їх не з десятисантиметровими проводами, а з тридцятисантиметровими проводами в м’якій оболонці, щоб вони не висіли і не тиснути на роз’єм.
і так як є нормально, якщо ти не криворукий дурачок, а самі компоненти не браковані. на випадок браку (вони трапляються нині рідко) є гарантія.
Kirakishou: 23.08.2025 11:06Чим далі, тим все гіршої якості стає комп’ютерна і не тільки техніка.
ні. дивлячись яка техніка. дешеве неякісне. деякі ж речі просто неможливо робити краще не ускладнюючи їх, а ускладнення це завжди шлях до меншої надійності, апріорі.
Геральт
Member

Повідомлення

leif: 23.08.2025 11:13 ти прикидаєшся зовсім дегенератом зараз? що там складного? якщо вставляти роз'єми до кінця це дуже складно, то вихід тільки один -- поклич "комп'ютерного майстра", заплати йому грошей, він вставить :lol:
viewtopic.php?t=289750
:popcorn:

До речі, "майстер" у випадку проблем з картою просто счезне з горизонту
leif
Member

Повідомлення

Геральт
навіть фоток немає вже, щоб подивитись що там було, не вчитувався, кожен окремий випадок розбирати це дичина. продаються по всьому світу мільйони карт вже який рік поспіль з клятим роз'ємом, але кожен випадок, коли десь щось не склалось потрібно мусоліть ніби це якесь одкровення. ШОК! СРОЧНО! БЕЗ СМС БЕЗ РЕЄСТРАЦІЇ. ну, не виходило у людити вставити роз'єм -- буває, далі шо? мені колись довелось трохи підпиляти православний 8пін (не може такого бути!!! єрєтик!!), щоб він став нормально. що тепер?

Відправлено через 1 хвилину 39 секунд:
Геральт: 23.08.2025 11:23До речі, "майстер" у випадку проблем з картою просто счезне з горизонту
ну, до зборщиків компів звернись, на ОЛХ об'яву розмісти, на стовпі оголошення.

по Львову можете звертатись до мене. вставлю за $100, буваю також в києві :lol:
Геральт
Member

Повідомлення

leif: 23.08.2025 11:34 вставлю за $100, буваю також в києві :lol:
От тільки такі вставляльщики ніяких гарантій не дадуть. Так що ні, простіше саменькому...3*8 :gigi:
leif
Member

Повідомлення

Геральт: 23.08.2025 11:40От тільки такі вставляльщики ніяких гарантій не дадуть.
я вставлю як треба, не хвилюйся. вийде щось з ладу -- точно не по вині того, що погано було вставлено. відповідно питання не до вставляльщика а до того хто продав залізо. якщо ж хочеш прям гарантію на вставлення -- купуй системник в зборі від вітчизняних збірщиків, які дають гарантію на усе й одразу за відповідний прайс. не знаю, правда, як у них зараз з цим аспектом, не цікавився. колись так було.
Геральт
Member

Повідомлення

leif: 23.08.2025 11:50 якщо ж хочеш прям гарантію на вставлення -- купуй системник в зборі від вітчизняних збірщиків
Ну, і нащо та вся мова була, якщо ти без гарантії працюєш? Такий самий як і решта, сумно
leif
Member

Повідомлення

Геральт: 23.08.2025 11:59 Такий самий як і решта, сумно
А кажуть на оверах дівчата не сидять :laugh:
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Ektalion: 23.08.2025 10:51 Рядового користувача не має хвилювати стільки нюансів. Він не повинен трястись над тим кабелем. Чи під хорошим кутом вставлений, чи максимально до кінця і тд. Вставив і забув :-/
ого, це найтупіше що я тут читав.
рядовий користувач має прочитати інструкцію і зробити як там написано, щоб було саме "під хорошим кутом вставлений, та максимально до кінця", а як інакше, це ж треба бути тугодумом, щоб підключати коннектор не до кінця і гнути ті дроти, що б аж піни було видно)) ти так все підключаєш в розетку також на пів шишки? :lol: криво вставляли 8пін не до "щелчка", то вони також плавились, спокійно. ще був захист від дурня у вигляді індикатора біля коннектора на гпу.
Stamb
Member

Повідомлення

leif
Лол. Тільки 10 сторінок в цій темі, а ще і інші є, розказував, що якщо потужно вставити, то все там норм працює, а потім такий - я теж можу вставити, але в разі чого то проблеми не через мене :laugh:
Відповісти