Ентузіасти з Teclab довели, що старі 8‑контактні роз’єми живлення на GeForce RTX 5090 здатні витримати будь-яке навантаження

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

dext: 14.09.2026 13:12коли при найменшому зміщенні - миттєвий розбаланс
який жах!

і просто диво, що з цим роз'ємом карти працюють стільки років у мільйонів юзерів, а прогари стаються настільки рідко, що мало не кожен потрапляє в новини! навіть ситуації, коли юзер очевидний нуб, який не зміг в інструкцію.

неймовірно! :eek:
dext: 14.09.2026 13:12Ви не займаєтесь віктімблеймінгом и не захищаєте інженегрів 12pin?
ну, тут кожен на це по своєму дивиться. можете вважати як вам більше подобається, я не ображусь.

але я ніколи не писав про стандарти БЖ, як ви мені приписали, тому акурантіше з висловлюваннями.
dext: 14.09.2026 13:12Ви вже написали, вас все влаштовує, що ви тоді робите під кожною новиною та цією особисто?
я ж написав, що прикол тягну. що ви не зрозуміли? :dontknow:
dext: 14.09.2026 13:12Я не чекаю і не шукаю,
а це не ви просили заміряти відхилення напруги і температури на роз'ємі моєї відеокарти?
dext: 14.09.2026 13:12Публічних випадків на тому ж reddit - цілком достатньо
ага тут теж була темка "ПРОГАРИ 12 пін", щось заглохла ледве почавшись. ви не думали підхопити прапор? так би і порахували б без усяких ллм. якщо ви вже на тих сабредітах присутні регулярно.
dext: 14.09.2026 13:12вибірки ШІ - також
ви не вмієте користуватись ШІ для цих задач, не соромтесь ще раз.
dext: 14.09.2026 13:12які ніхто ніколи більше за 150W не сертифікував
а я і не писав про сертифікацію, я писав про специфікації виробників.
dext
Member

leif: 14.09.2026 14:14 який жах!
і просто диво, що з цим роз'ємом карти працюють стільки років у мільйонів юзерів, а прогари стаються настільки рідко, що мало не кожен потрапляє в новини! навіть ситуації, коли юзер очевидний нуб, який не зміг в інструкцію.
"Тупий" Hardware Unboxed не зміг в інструкцію ...
Ой, що тут в нас: віктім-блеймінг
ну, тут кожен на це по своєму дивиться. можете вважати як вам більше подобається, я не ображусь.
Звичайно, пане-фанате інженегрів
я ж написав, що прикол тягну
Прикол це про задоволення, образи це про подразнення, - тож що вас, як володаря 12pin подразнює в цій новині?
ага тут теж була темка "ПРОГАРИ 12 пін", щось заглохла ледве почавшись. ви не думали підхопити прапор? так би і порахували б без усяких ллм. якщо ви вже на тих сабредітах присутні регулярно.
Не зрозумів претезнії: я не є частиною цього експерименту, тому пишу виключно за можливості/бажання, на цю новину відповів з дводенною затримкою, на відміну від вас, захисника дегенеративних поробок бідної, трильйонної корпорації
ви не вмієте користуватись ШІ для цих задач, не соромтесь ще раз.
Жодних доказів, лише особисті образи, сумно
а я і не писав про сертифікацію, я писав про специфікації виробників.
Жодний з PCIE-8pin ніколи не був сертифікований більше ніж на 150W обісралися з фактами - майте мужність визнати

Відправлено через 7 хвилин 16 секунд:
oversteve: 14.09.2026 13:59 для елементарного заміру треба комп'ютер розбирати
Зняти бокову кришку, піключити мультметр = "комп'ютер розбирати"?
Архіскладна, недосяжна мета для зумерів+, які купують ПК в Ельдорадо, розумію... питань більш не маю
:laugh:
oversteve
Member

dext: 14.09.2026 14:54
oversteve: 14.09.2026 13:59 для елементарного заміру треба комп'ютер розбирати
Зняти бокову кришку, піключити мультметр = "комп'ютер розбирати"?
Архіскладна, недосяжна мета для зумерів+, які купують ПК в Ельдорадо, розумію... питань більш не маю
:laugh:
у мене сфф збірка, де однією кришкою все не обійдеться, як побачити потрібні цифри я пояснив і ми їх побачили у замірах leif, все, що треба там є і нічого страшного там немає, так що не бачу змісту, щось далі робити, якщо ваші претензії тільки цим обмежуються і немає ніяких вагомих аргументів :dontknow:
leif
Member

dext: 14.09.2026 14:54"Тупий" Hardware Unboxed не зміг в інструкцію ...
ой що тут у нас? ненав'язлива реклама китайських погремушек) ви часом не амбасадор бренду?
в обговоренні цього випадку тут на форумі навіть прожонні хуанго-роз'ємо хейтери засумнівались, що щось там не чисто, почитайте.

але ви схаваєте що завгодно)
dext: 14.09.2026 14:54Прикол це про задоволення, образи це про подразнення, - тож що вас, як володаря 12pin подразнює в цій новині?
не зрозумів, що ви намагались сказати цим :think: саме в цій новині нічого не подразнює взагалі, лише трохи дивує, що для багатьох виявилось несподіванкою, що через 2 8-пін кабеля можна без проблем передавати 600вт. чому -- написав.
dext: 14.09.2026 14:54Не зрозумів претезнії: я не є частиною цього експерименту, тому пишу виключно за можливості/бажання, на цю новину відповів з дводенною затримкою, на відміну від вас, захисника дегенеративних поробок бідної, трильйонної корпорації
так питання ж в тому, що згадана мною темка не для власників карт з 12-пін роз'ємом, а саме як записничок для тих, хто бігає по інтернетах як ви і збирає випадки катастрофічних оплавлень) ну ваша ж парафія, чого ви з'їждаєте? :)
dext: 14.09.2026 14:54Жодних доказів, лише особисті образи, сумно
от неправда, я розгорнуто вам все пояснював. ідіть перечитуйте, бо зараз буду цитувати і тикати носом.
dext: 14.09.2026 14:54Жодний з PCIE-8pin ніколи не був сертифікований більше ніж на 150W обісралися з фактами - майте мужність визнати
600-rated на 2*8пін, що я написав буквально означає, що так його позначив виробник БЖ, про сертифікацію я не писав, перечитайте ще раз мій пост. так само виробники БЖ позначали кабелі коли від однієї коси можна було заживити 2 роз'єми 8 пін, тобто 300 вт. приклади від корсар і тд неодноразово наводились в цих обговореннях. дивно, що ви стільки забуваєте.
dext
Member

leif: 14.09.2026 15:31
dext: 14.09.2026 14:54"Тупий" Hardware Unboxed не зміг в інструкцію ...
ой що тут у нас? ненав'язлива реклама китайських погремушек) ви часом не амбасадор бренду?
Амбасадор бренду HUB? Ви таки дайте відповідь: HUB криворукі чи ні у вашій парадигмі?
В наведеному нещодавно прикладі з редіту - криворукість чи ні, якщо роз'єм пропрацював рік і три місяці?

Ваш поточний "рекорд" на фоні цього - рандомна точка на кривій нормального розподілу, не більше
не зрозумів, що ви намагались сказати цим :think: саме в цій новині нічого не подразнює взагалі, лише трохи дивує, що для багатьох виявилось несподіванкою, що через 2 8-пін кабеля можна без проблем передавати 600вт. чому -- написав.
Повторюю: PCIE-8(6-)pin ніколи не сертифікували вище за 150W, EPS12V - сертифікували, це інший роз'єм який до теми відношення не має
так питання ж в тому, що згадана мною темка не для власників карт з 12-пін роз'ємом, а саме як записничок для тих, хто бігає по інтернетах як ви і збирає випадки катастрофічних оплавлень) ну ваша ж парафія, чого ви з'їждаєте? :)
Уточніть, яка сама, бо ми обговорюємо виключно технічну частину (доведені часом переваги 8pin та недоліки 12pin)
от неправда, я розгорнуто вам все пояснював. ідіть перечитуйте, бо зараз буду цитувати і тикати носом.
Ви самі чудово знаєте, куди завжди йдуть люди, які посилають інших в гугл
600-rated на 2*8пін, що я написав буквально означає, що так його позначив виробник БЖ, про сертифікацію я не писав, перечитайте ще раз мій пост. так само виробники БЖ позначали кабелі коли від однієї коси можна було заживити 2 роз'єми 8 пін, тобто 300 вт. приклади від корсар і тд неодноразово наводились в цих обговореннях. дивно, що ви стільки забуваєте.
Повторюю: це жодним чином не стосується даної новини, в якій PCIE-8(-6)Pin, який сертифікований на 150W, а фактично тягне вчетверо більше і краще за 12pin.
Тому поясніть сенс існування 12pin окрім, звичайно, розвести лохів на нові БЖ/перехідники :rotate:

Відправлено через 18 хвилин 46 секунд:
oversteve: 14.09.2026 15:09 у мене сфф збірка, де однією кришкою все не обійдеться
Поганий корпус = зручний аргумент, але аргумент, приймається
нічого страшного там немає
5090-12v-6x2-shenanigans.png
:yes:
leif
Member

dext: 14.09.2026 20:42Амбасадор бренду HUB?
та ні, дербанера ж)
dext: 14.09.2026 20:42HUB криворукі чи ні у вашій парадигмі?
> Hardware Unboxed отдельно сообщил, что Thermal Grizzly размещает рекламу на канале. *wink-wink*
> "Зачем пихать платное стороннее устройство в карту где есть свой мониторинг?
Как карта работает с током в 22, если софт асуса уже при 9.2 выдает предупреждение, а при 12 отрубает ПК?
Значит это ограничение явно было отключено заранее." *wink-wink*

висновки, як то кажуть, робіть самі. я навіть не дивився відео, якщо чесно, тому не знаю тестова це система чи особиста, як часто кабель смикався туди сюди тощо, та інших деталей також.

дуже показовий випадок, нічого не скажеш.
dext: 14.09.2026 20:42В наведеному нещодавно прикладі з редіту - криворукість чи ні, якщо роз'єм пропрацював рік і три місяці?
немає фоток системи, повного конфігу і ще купи необхідних для первинної постановки діагнозу деталей крім фоток власне роз'єму. могло бути що завгодно :dontknow: і так, криворукість, звісно, не можна виключати. але для того щоб підтвердити треба більше інфи.
dext: 14.09.2026 20:42Ваш поточний "рекорд" на фоні цього - рандомна точка на кривій нормального розподілу, не більше
на фоні чого? десятків відомих випадків оплавлення роз'єму на мільйони проданих карт?
dext: 14.09.2026 20:42Уточніть, яка сама, бо ми обговорюємо виключно технічну частину (доведені часом переваги 8pin та недоліки 12pin)
не перекручуйте, це ви обговорюєте) я вам багато разів повторював що обговорюю в розрізі сабжу я

ось темка: viewtopic.php?t=297146
сподіваюсь, ви долучитесь :popcorn:
dext: 14.09.2026 20:42Ви самі чудово знаєте, куди завжди йдуть люди, які посилають інших в гугл
але вас ніхто не посилав в гугл. якщо б у вас нормально функціонувала пам'ять навіть посилати перечитувати те, що вам вже пояснювалось, би не довелось. а так що поробиш? не пам'ятаєте -- доведеться перечитувати. нагадати де саме? (бо ви і це теж не згадаєте, так?)
dext: 14.09.2026 20:42Повторюю: це жодним чином не стосується даної новини, в якій PCIE-8(-6)Pin, який сертифікований на 150W, а фактично тягне вчетверо більше і краще за 12pin.
ще й як стосується. я пишу, що для тих хто слідкував уважніше за цими нюансами, це давно не новина, це вже давно робилось. щодо передавати в тестовому режимі більше, то і по 12пін до 1.5квт ганяли от тільки. що далі?) та нічого. цікаві досліди (с), не більше. ніхто не передає по 12пін більше 600вт, а по 8пін більше 300вт (на відповідних БЖ), ось і вся реальність.
dext: 14.09.2026 20:42Тому поясніть сенс існування 12pin окрім, звичайно, розвести лохів на нові БЖ/перехідники
якщо поставити себе на місце хуанга, то я розглядаю перехід на 12vhpwr в першу чергу як відповідь на ситуацію, коли з одного боку карти почали споживати сильно більше, а ліпити по 4х8-пін роз'єми бажання у нвдії вже не було. це не зручно навіть в корпусах середнього розміру не кажучи про все більш і більш популярний SFF. ну ось так подивились вони, що такого компактного і цікавого існувало вже і по спеках підходило (Molex Micro-Fit 3.0), трохи допиляли і пустили в серію.
dext
Member

До чого тут цей "потік свідомості"? На HUB нещодавно згоріла 5090, без жодник WireView та реклами:
немає фоток системи, повного конфігу і ще купи необхідних для первинної постановки діагнозу деталей крім фоток власне роз'єму. могло бути що завгодно :dontknow: і так, криворукість, звісно, не можна виключати. але для того щоб підтвердити треба більше інфи.
Ой-вей, що тут в нас: victim-blaming та лизання дупи інженегрів 12 pin? :laugh:
Також дуже ливно виглядає ця претенія (надати фото роз'ємів) від людини, яка неодноразово, нахабисто, відмовляла у наданні таких даних :yes:
фоні чого?
На фоні % відмов 8pin
але вас ніхто не посилав в гугл
Жодних проблем: або цитуйте, або надавайте посилання, бо не маю ані часу, ані бажання вишукувати що ви там сказали в якому році кому і в якому контексті
ще й як стосується
Не стосується, бо 8pin-PCIE ніколи не сертифікували виже ніж на 150W, на відміну від EPS12V, тому всі похідні від цього хибного факту та вашого посту - також хибні, за визначенням
якщо поставити себе на місце хуанга, то я розглядаю перехід на 12vhpwr в першу чергу як відповідь на ситуацію, коли з одного боку карти почали споживати сильно більше, а ліпити по 4х8-пін роз'єми бажання у нвдії вже не було
Можна повернутись до початку новини та поста пана oversteve: що заважало nvidiї просто випустити нову специфікацію на 3x..4x 8pin, яка би:
1) 100% гарантовано була кращою за будь-яку micro-fit 12 pin поробку, механічно та електрично
2) перекласти відповідальність за дотримання цієї специфікації на виробниців БЖ та користувачів
Замість цього, вони обрали інший (в рази гірший) стандарт і все одно обісрались, потім випустили новий стандарт і двічі обісрались :dontknow:

Ваше та пана oversteve "мене влаштовує" в даному випадку це показник виключно лояльнонсті до комнапії, не маю нічого проти, але це не показник експертизи, тому ваше місце максимум - в черзі за новою 6090, а не розробці безпечних стандартів :dontknow:
leif
Member

dext: 16.09.2026 14:36До чого тут цей "потік свідомості"?
це все має прямий стосунок до відео:
спойлер
Изображение
це що таке по вашому?

те, що компанія дербанера розміщує рекламу і навіть в самому роліку про це кажуть (?), це також має безпосередній стосунок до сабжу.

те, що карта асус, яка фігурує в роліку, має моніторинг струмів ви не знали? теж прямий стосунок.

розберіться для початку що ви скидаєте щоб не задавати дурних запитань.

Відправлено через 1 хвилину 11 секунд:
dext: 16.09.2026 14:36Також дуже ливно виглядає ця претенія (надати фото роз'ємів) від людини, яка неодноразово, нахабисто, відмовляла у наданні таких даних
якби я хотів висувати претензії, я б робив це в треді на реддіті, тут же я лише констатував, що визначити причини по наявній інфі напевне не є можливим. не вигадуйте те чого не було написано

Відправлено через 1 хвилину :
dext: 16.09.2026 14:36Жодних проблем: або цитуйте, або надавайте посилання, бо не маю ані часу, ані бажання вишукувати що ви там сказали в якому році кому і в якому контексті
вам сказав конкретно, чому ваш запит до ШІ сформований неправильно і висновки з нього зроблені неправильно, а ви тихенько обісрались і злились. не пригадуєте? :laugh: ну звичайно)

Відправлено через 49 секунд:
dext: 16.09.2026 14:36Не стосується, бо 8pin-PCIE ніколи не сертифікували виже ніж на 150W, на відміну від EPS12V, тому всі похідні від цього хибного факту та вашого посту - також хибні, за визначенням
скільки разів вам повторити, що я писав не про сертифікацію (я цього слова не використовував), а про специфікації виробників БЖ, щоб до вас дійшло?

Відправлено через 5 хвилин 19 секунд:
dext: 16.09.2026 14:36Можна повернутись до початку новини та поста пана oversteve: що заважало nvidiї просто випустити нову специфікацію на 3x..4x 8pin
можу лише порадити вам уважніше читати. відповіді на це були дані НЕОДНОРАЗОВО. мені шкода, що ваш мозок настільки погано функціонує, що навіть читання дається так важко. щирі співчуття.
dext: 16.09.2026 14:36Ваше та пана oversteve "мене влаштовує"
окрім "мене влаштовує", я вам багато разів повторив, наприклад, що не існує ніякої переконливої статистики, яка б свідчила про наявність статистично значущої кількості проблем з роз'ємом (про стату майнфакторі вже і повторювати ще раз не буду, ви знову проігноруєте, бо не знаєте що сказати :laugh: ) наразі маємо лише хайп і хейтерів. поврторював ще й інші речі, але у вас реально якісь проблеми зі сприйняттям тексту, тому до вас не доходить як не пиши :dontknow: тому ще раз поспівчуваю.

Відправлено через 4 хвилини 24 секунди:
щодо вашого невміння користуватись ЛЛМ:
viewtopic.php?p=4112997#p4112997

мені не складно
dext
Member

leif: 16.09.2026 15:11 це що таке по вашому?
Відома пісня:
горить роз'єм на стороні ВК - victim blaming
горить роз'єм на cтороні БЖ (кейс на відео) - victim blaming
розберіться для початку що ви скидаєте щоб не задавати дурних запитань.
Див. вище
якби я хотів висувати претензії, я б робив це в треді на реддіті, тут же я лише констатував, що визначити причини по наявній інфі напевне не є можливим. не вигадуйте те чого не було написано
Пан oversteve (та напевно всі захисники 12pin) тієї ж думки: в 99% все зрозуміло (винуватий користувач), а от 1% "ніпанятна" -- досить вже цих маневрів, округліть до 100% за замовчуванням :rotate:
вам сказав конкретно, чому ваш запит до ШІ сформований неправильно і висновки з нього зроблені неправильно, а ви тихенько обісрались і злились. не пригадуєте? :laugh: ну звичайно)
За всіма моїми запитами щодо порівняння надійності - була структурована відповідь, на відміну від overthinking-болота у вашому випадку.
Бо питав чітко "порівняй і наведи відсотки", ви - "побалакай мені під пивасик"
скільки разів вам повторити, що я писав не про сертифікацію (я цього слова не використовував), а про специфікації виробників БЖ, щоб до вас дійшло?
Жоден з виробників БЖ ніколи не випускав такі специфікації офіційно і не продавав такі БЖ на споживчому ринку -- хоча б тому, що не було пристроїв з таким споживанням на роз'єм, написали відверту дурницю - майте сміливість визнати
можу лише порадити вам уважніше читати. відповіді на це були дані НЕОДНОРАЗОВО
"Багатий хазяїн завжди правий" це не відповідь, а демонстрація лояльності :dontknow:
окрім "мене влаштовує", я вам багато разів повторив, наприклад, що не існує ніякої переконливої статистики
Є закони фізики, є температури, які завжди негативно впливають на надійність роз'ємів, випадків прогарів 12pin також незрівнянно більше, з відкритих джерел.

Ваше "покажіть мені папірці" = засовування голови в пісок, це не заборонено звичайно, та доведених вроджених генетичних вад 12pin (гірша механіка, більший опір, вищі температури, гірша надійність) це жодним чином не відміняє
leif
Member

dext: 17.09.2026 09:10Відома пісня:
горить роз'єм на стороні ВК - victim blaming
горить роз'єм на cтороні БЖ (кейс на відео) - victim blaming
чому ви проігнорували ті моменти, на які я звернув вашу увагу в цьому "дуже показовому" випадку, і почали повторювати свої мантри? не маєте що відповісти так і скажіть.
dext: 17.09.2026 09:10Див. вище
подивився, не розумію до чого ваші мантри в розрізі того, що я написав :dontknow:
dext: 17.09.2026 09:10Пан oversteve (та напевно всі захисники 12pin) тієї ж думки: в 99% все зрозуміло (винуватий користувач), а от 1% "ніпанятна" -- досить вже цих маневрів, округліть до 100% за замовчуванням
справа в тому, що ви притягнули конкретний випадок і почали його наводити як аргумент -- я відповів саме по цьому випадку. сподіваюсь, ви це здатні зрозуміти.
dext: 17.09.2026 09:10За всіма моїми запитами щодо порівняння надійності - була структурована відповідь, на відміну від overthinking-болота у вашому випадку.
Бо питав чітко "порівняй і наведи відсотки", ви - "побалакай мені під пивасик"
ви не побачили моїх аргументів тоді і не побачили зараз знову.

ще раз повторюю, модель або дає вам посилання на джерела кожного випадку або статистики, яку вона взяла для своїх відповідей або вона галюцинує. ви в своєму запиті цих джерел не отримали -- я отримав. ось і думайте в чому різниця і де тут "побалакай під пивасик". якщо для вас відсутність пруфів і джерел це нормальна відповідь це дуже красномовний факт про те як ви аналізуєте інформацію і самі.

як я вже писав, в випадку ЛЛМ, ви продемонстрували, що не відрізняєте галюцинацій від структурованої відповіді. якщо хочете відрізнити, запитайте джерела і звідки інформація. а ви цього не зробили тоді, не робите тепер і продовжуєте наполягати, що відповідь була достовірна.

якщо ви самі не усвідомлюєте який це рівень крінжа, то навряд я вам можу допомогти і щось пояснити.
dext: 17.09.2026 09:10Жоден з виробників БЖ ніколи не випускав такі специфікації офіційно
ні, випускав, oversteve, наводив ці приклади стільки разів, що навіть складно порахувати, навіть в цьому топіку. і я наводив теж. що з вами таке, що ви їх не бачите? як це працює? :think:
dext: 17.09.2026 09:10"Багатий хазяїн завжди правий" це не відповідь
такої відповіді ніхто не давав, знову вигадуєте.
dext: 17.09.2026 09:10впливають на надійність роз'ємів
якщо впливають, то має бути статистика яка це підтверджує. чому по статистиці RMA в майндфекторі ми бачимо ситуацію типу такої :
спойлер
oversteve: 26.08.2026 12:239070хт з 8пін
https://www.mindfactory.de/product_info ... 15542.html
https://www.mindfactory.de/product_info ... 15545.html
обидві рма в районі 1%

"ненадійний" 12вхпвр
https://www.mindfactory.de/product_info ... 09624.html
https://www.mindfactory.de/product_info ... 09622.html
https://www.mindfactory.de/product_info ... 09596.html
рма 0.32%, 0.4%, 0.15% відповідно

якось так
або ось так: viewtopic.php?p=4170759#p4170759 (до речі, мотайте на вус, людина правильно користується ЛЛМ, бо є посилання на конкретні джерела, а не галюцинації, як в ваших запитах)

в чому причина таких цифр? яке ваше пояснення?
dext
Member

leif: 17.09.2026 11:54 чому ви проігнорували ті моменти, на які я звернув вашу увагу в цьому "дуже показовому" випадку, і почали повторювати свої мантри? не маєте що відповісти так і скажіть.
Відео було наведено щоби тригернути віктімблеймінг, що і сталося
подивився, не розумію до чого ваші мантри в розрізі того, що я написав
Див. вище
:dontknow:
справа в тому, що ви притягнули конкретний випадок
Справа в тому, що у вас все зводиться до "мене все влаштовує"/"користувач завжди винний" - про що я і писав раніше, в т.ч. в дискусіях з паном oversteve, що жодним чином не стосується обговорення властивостей саме роз'ємів
ви не побачили моїх аргументів тоді і не побачили зараз знову.
Я побачив запит "розкажи мені, що не все так погано", і жодного разу "прямо порівняй і наведи відсотки"- це називається змістити акцент, дуже примітивний трок
ні, випускав, oversteve, наводив ці приклади стільки разів
300W це виключно EPS12V, ніхто і ніколи не сертифікував 8pin-PCIE вище 150W, спитаємо в ШІ:

Q: чи сертифікували 8pin PCIE вище на 150W
A: Ні, офіційну сертифікацію (специфікацію) для роз'єму 8-pin PCIe ніколи не піднімали вище 150 Вт
...
Чому ліміт саме 150 Вт? Ця цифра закладена PCI-SIG з величезним запасом безпеки. Вона враховує можливе використання тонких дротів, дешевих матеріалів контактів та багаторазове перепідключення роз'єму :yes:

Можна піти на сайт корсара: https://help.corsair.com/hc/en-us/artic ... tor-Issues
A single 8-pin connector’s maximum current rating is up to, and sometimes more than 24A (288W at 12V). However, the connection at the GPU is only rated for 75W (6-pin) and 150W (8-pin) total for graphics card power. Therefore, it is not recommended to use a single cable that splits into two 8-pin PCIe on graphics cards that utilize two PCIe connectors to consume over 288W. Refer to the specifications of your graphics card to find out more about your card's power requirements.

Damages or malfunction resulting from the use of a graphics card or expansion card with a single PCIe 8pin connector that can potentially exceed standard total power draw may void your power supply's warranty.
:dontknow:
такої відповіді ніхто не давав, знову вигадуєте.
Пане, скільки разів ви робили відсилку на "nvidia стільки продає/заробляє, тож їй напевно краще знати"? Питання риторичне, бо віртуальна дупа nvidiї відлизана до ідеалу :laugh:
якщо впливають, то має бути статистика яка це підтверджує
Цілком достатньо випадків з відкритих джерел (редіт, yt, форуми)
чому по статистиці RMA в майндфекторі ми бачимо ситуацію типу такої
Це статистика відмов саме роз'ємів живлення? Якщо ні - ви знаєте на який гачок її повісити
або ось так: viewtopic.php?p=4170759#p4170759
Це називається "натягнути сову на глобус"

до речі, мотайте на вус, людина правильно користується ЛЛМ
Більше схоже, що ЛЛМ користується цією людин(ою|ами), бо повністю витісняє common sense :yes:
leif
Member

dext: 17.09.2026 16:16Відео було наведено щоби тригернути віктімблеймінг, що і сталося
я апелював до певних аспектів цього випадку, які роблять його вельми сумнівним прикладом в моїх очах. ви взагалі читаєте що я пишу?
спойлер
leif: 14.09.2026 15:31ой що тут у нас? ненав'язлива реклама китайських погремушек)
leif: 15.09.2026 13:06> Hardware Unboxed отдельно сообщил, что Thermal Grizzly размещает рекламу на канале. *wink-wink*
> "Зачем пихать платное стороннее устройство в карту где есть свой мониторинг?
Как карта работает с током в 22, если софт асуса уже при 9.2 выдает предупреждение, а при 12 отрубает ПК?
Значит это ограничение явно было отключено заранее." *wink-wink*
в якому місці ви побачили віктімблеймінг? :think:

також я написав, що висновки не можу ніякі зробити (покладаючи провину на юзера чи ні) адже:
спойлер
leif: 15.09.2026 13:06не знаю тестова це система чи особиста, як часто кабель смикався туди сюди тощо, та інших деталей також
це теж по вашому віктім-блеймінг? дуже цікаво ви на це дивитесь)
dext: 17.09.2026 16:16Справа в тому, що у вас все зводиться до "мене все влаштовує"/"користувач завжди винний" - про що я і писав раніше, в т.ч. в дискусіях з паном oversteve, що жодним чином не стосується обговорення властивостей саме роз'ємів
про цей випадок, який ви притягнули, я написав у відповідь, що тут недостатньо інфи, щоб зробити висновок, на мій погляд. все. до чого тут якісь ваші суб'єктивні враження про те до чого у мене все зводиться? :think:
dext: 17.09.2026 16:16Я побачив запит "розкажи мені, що не все так погано"
але ж мій запит звучав зовсім не так, як ви перекрутили. цілком конкретно і я, на відміну від вас, навів через share посилання на чат, щоб ви могли піти самостійно і перевірити джерела в ньому: звідки і що взялось в висновках. ви забули про це? я вам трошки напам'ятаю, як казав класик.

а чому ви не навели через share посилання на ваш чат? а тому, що ніяких релевантних джерел там не було :)
dext: 17.09.2026 16:16300W це виключно EPS12V, ніхто і ніколи не сертифікував 8pin-PCIE вище 150W, спитаємо в ШІ:
дивіться, я втретє чи вчетверте вам повторюю, що я не вживав слова "сертифікація" і наводив вам посилання на свій пост тут, якщо ви загубились і втратили нитку розмови.
dext: 17.09.2026 16:16 скільки разів ви робили відсилку на "nvidia стільки продає/заробляє, тож їй напевно краще знати"?
наскільки я пригадую, я посилався на спрямованість на максимізацію прибутку і відповідно небажання будь-якого бізнесу нести зайві витрати по гарантійних чи інших зобов'язаннях. ви про це? це трохи відрізняється від того як ви перекрутили, еге ж? :)
dext: 17.09.2026 16:16Цілком достатньо випадків з відкритих джерел (редіт, yt, форуми)
це мізер на мільйони проданих з цим роз'ємом карт) мікроскопічна кількість, з якої мало не кожен випадок тягають по всіх залізячних сайтах і обсмоктують заради фарму трафіку і залучення аудиторії, яка традиційно хейтить монополіста на ринку і на додачу бажає "добра" власникам 4090 і 5090)
dext: 17.09.2026 16:16Це статистика відмов саме роз'ємів живлення?
це статистика усіх звернень по гарантії, з роз'ємом, звичайно лише частина з них, тобто це менше ніж загальна цифра. це вам зрозуміло? здається ви не догнали на що дивитесь)
dext: 17.09.2026 16:16Це називається "натягнути сову на глобус"
о ні, це як раз невеличке але порівняння на кількості і впродовж тривалого часу. просто вам цифри ці не подобаються, суперечать вашим твердженням, ось ви й ідете в заперечення :)
dext
Member

leif: 17.09.2026 16:52 я апелював певних аспектів цього випадку
Цей прийом також має свою назву - казуїстика, суті не змінює, бо wireview жодним чином не вливає на ненадійність 12pin
також я написав, що висновки не можу ніякі зробити (покладаючи провину на юзера чи ні) адже:
Пан oversteve та всі інші захисники 12pin діють за абсолютно аналогічним патерном: в 99% винний користувач, а 1% - "ніпанятна", і цей паттерн перебдачуваний на 100%
не знаю тестова це система чи особиста, як часто кабель смикався туди сюди тощо, та інших деталей також

це теж по вашому віктім-блеймінг? дуже цікаво ви на це дивитесь)
На стороні БЖ, з урахуванням того, що самі HUB казали, що не чипали його? От вам і 99%->100% віктімблеймінг, також абсолютно передбачувано, я одразу казав говоріть про 100% "криворуких користувачів", суто для спрощення легенди
але ж мій запит звучав зовсім не так
Див. вище :yes:
дивіться, я втретє чи вчетверте вам повторюю, що я не вживав слова "сертифікація" і наводив вам посилання на свій пост тут, якщо ви загубились і втратили нитку розмови.
можна підняти:
в світі де вже існували оригінальні (тобто власне від виробників БЖ) 600w-rated кабелі 2*8 пін від БЖ
rated=certified в даному контексті, тобто виробник дозволяє використовувати такі кабелі, якщо виробник пише про відмову від гарантії - це жодним чином ані rated, ані certified => таких 8pin-PCIE кабелів ніколи не існувало і не існує
наскільки я пригадую, я посилався на спрямованість на максимізацію прибутку і відповідно небажання будь-якого бізнесу нести зайві витрати по гарантійних чи інших зобов'язаннях. ви про це? це трохи відрізняється від того як ви перекрутили, еге ж? :)
За дивним збігом обставин, більшість 4090 зі спаленими 12pin ... за межами гарантії, віртуальна дупа nvidiї блищить не просто так :yes:
це мізер на мільйони проданих з цим роз'ємом карт) мікроскопічна кількість
Знову приклад зміни акценту: кількість розголошень за визначенням є меншою від кількості випадків, бо корпорасти такі випадки назовні не виносять
це статистика усіх звернень по гарантії, з роз'ємом, звичайно лише частина з них
І ця частина вам невідома, чи не так?
Тобто відсилка до 8pin у випадку кратно більших відмов 7900XTX, які відомі саме відмовою ядер є... маніпулятивною, не в перший раз, і вочевидь не в останній

Тут буде доречним запитати: це користувач вигадав чи ШІ "підказав" користувачу, замінивши його здоровий глузд? :rotate:
leif
Member

dext: 17.09.2026 17:55Цей прийом також має свою назву - казуїстика
так казуїстика чи віктімблеймінг? ви вже там визначайтесь якось
dext: 17.09.2026 17:55wireview жодним чином не вливає на ненадійність 12pin
я мав на увазі інше, звичайно, і я думав, що досить ясно висловився в своїй реакції на те, що ви притягнули це відео. але, мабуть, тут і справді ваше бажання схавати що завгодно по сабжу бере гору. на таких людей дербанер і працює))
dext: 17.09.2026 17:55Пан oversteve та всі інші захисники 12pin діють за абсолютно аналогічним патерном: в 99% винний користувач, а 1% - "ніпанятна", і цей паттерн перебдачуваний на 100%
я не можу погодитись. те що бачив я на сторінках редіту і форуму в моїх очах виглядає зовсім інакше. те, що люди намагаються комплексно оцінити і розібратись в причинах тих ситуацій з роз'ємами, які стають відомі, а не просто воліють упоротись по хейту і зловтішанню разом з більшістю, це аж ніяк не те, що ви описуєте. але, якщо ви бачите таким чином -- раді Бога, не буду вас переконувати, вважайте як вам подобається :rotate:
dext: 17.09.2026 17:55На стороні БЖ, з урахуванням того, що самі HUB казали, що не чипали його?
я ж кажу, що не дивився відео, ви це знову не прочитали? то ж звідки я можу знати на якій стороні і чипали вони його чи ні?)
dext: 17.09.2026 17:55От вам і 99%->100% віктімблеймінг, також абсолютно передбачувано
повторюю, я не дивився відео і написав, що обставини ситуації окрім перелічених (реклама wireview, відключений моніторинг струмів на карті, що його підтримує) мені не відомі. але перелічених мені достатньо, щоб не заглиблюватись в цей кейс: сумнівно і не цікаво. де тут "віктім" і кого я "блейм"? :)
dext: 17.09.2026 17:55Див. вище
що дивитись? я кажу, що мій запит до ЛЛМ звучав зовсім не так, як ви описуєте. до чого ви це пишете? ви пройшли по посиланню на березневе обоговорення? почитали що там написано, чи ви як завжди? :rolleyes:
dext: 17.09.2026 17:55rated=certified в даному контексті, тобто виробник дозволяє використовувати такі кабелі
сертифікація це трохи інший процес. але, якщо виробник будь-то bqt, corsair чи суперквітка (у яких є такі кабелі) пише на фірмовому кабелі 2х8пін -> 12+4пін що він 600w rated, що це означає? просто ніхто не напише 300w про 8-пін роз'єм на відеокарті, звичайно. зі зрозумілих причин.
dext: 17.09.2026 17:55більшість 4090 зі спаленими 12pin ... за межами гарантії,
ооо яке сміливе твердження))) прямо "більшість"? пруфанути вам його звісно нічим. я це знаю, і ви це знаєте. подібні фантазії та припущення будете комусь іншому заливати, зі мною такий номер не пройде ;)
dext: 17.09.2026 17:55бо корпорасти такі випадки назовні не виносять
теж ваші фантазії та припущення. є чим довести? ні.

але давайте підемо просто за логікою: де приховують? що саме приховують? RMA відсотки на майндфекторі доступні кожному, наприклад. якщо б оплавлень було справді статистично багато, там би як мінімум це було відображено. і, як на мене, це все неможливо було б приховати і в інших місцях. ніяк.

але ні, маємо купку випадків які всі обсмоктують з причин описаних мною в попередньому повідомленні. а решта то ваші фантазії.
dext: 17.09.2026 17:55І ця частина вам невідома, чи не так?
Тобто відсилка до 8pin у випадку кратно більших відмов 7900XTX, які відомі саме відмовою ядер є... маніпулятивною, не в перший раз, і вочевидь не в останній
ну, ви в ударі, пане фахівець)

якщо вам не подобається 7900XTX, які відомі відмовою ядер (чому про це так мало пишуть в новинах, якщо за статистикою це трапляється мало не частіше ніж будь-які проблеми з 4090, тобто не лише роз'єм, а будь-які взагалі?)

то статистика по 9070 вам теж була наведена, читайте повідомлення повністю.

тепер давайте логіку знову: якщо випадків оплавлення роз'єму статистично багато це має відображатись в статистиці, адже інші проблеми з картами теж трапляються. тобто "інші проблеми" + проблеми з роз'ємом у випадку 12-пін карт, або ж лише "інші проблеми" у випадку 9070/хт (якщо 7900XTX вам не подобається) у випадку 8-пін карт. але статистика майндфекторі свідчить, що RMA зверненть по 9070 з православним роз'ємом більше ніж по якихось 12-пін картах, включно з 5090 :dontknow: що це означає по вашому? який висновок ми можемо з цього зробити?
dext
Member

leif: 18.09.2026 12:14 так казуїстика чи віктімблеймінг?
Вам було задане просте питання: чи є HUB криворукими (відповідь - ні). На що ви скатилися до казуїстики і врешті - віктімблеймінгу, ці речі йдуть в симбіозі, а не протиречать одна одній
я мав на увазі інше, звичайно, і я думав, що досить ясно висловився в своїй реакції на те, що ви притягнули це відео. але, мабуть, тут і справді ваше бажання схавати що завгодно по сабжу бере гору. на таких людей дербанер і працює))
Вам задали пряме питання з варіантами відповіді так чи ні, ви на нього не відповіли, свідомо, та розвели болото, щоби ухилитися від прямої (незпучної) відповіді
я не можу погодитись. те що бачив я на сторінках редіту і форуму в моїх очах виглядає зовсім інакше. те, що люди намагаються комплексно оцінити і розібратись в причинах тих ситуацій з роз'ємами, які стають відомі, а не просто воліють упоротись по хейту і зловтішанню разом з більшістю, це аж ніяк не те, що ви описуєте. але, якщо ви бачите таким чином -- раді Бога, не буду вас переконувати, вважайте як вам подобається :rotate:
Див. вище
повторюю, я не дивився відео і написав
Ну це класика альтернативної освіти: "чукча не читач", якщо ведете монолог - одразу кажіть, не буду заважати
що дивитись? я кажу, що мій запит до ЛЛМ звучав зовсім не так
Ані ви, ані пан oversteve ніколи не давали запитів порівняти надійність 8pin vs 12pin і навести %%, ви давали запити "поп*діти на вільну тему, чому nvidiя молодець і не все так погано", можна підняти, це не так складно, інтернет все пам'ятає
будь-то bqt, corsair чи суперквітка (у яких є такі кабелі) пише на фірмовому кабелі 2х8пін -> 12+4пін що він 600w rated, що це означає?
Жоден з виробніків БЖ ніколи не писав такого на PCIE-8pin кабелях, на EPS12V писали, офіційно, на 8Pin-PCIE - ніколи, офійійно.
Прямий переклад Rated - Номінал, як номінал потужності БЖ, який виробник БЖ гарантує. Ніхто і ніколи не гарантував більше 150W на один 8Pin-PCIE, а Corsair прямо написав, що буде відмовлено в гарантії. Тому обісралися - визнайте, як доросла людина, якщо доросла :dontknow:
ооо яке сміливе твердження))) прямо "більшість"? пруфанути вам його звісно нічим. я це знаю, і ви це знаєте. подібні фантазії та припущення будете комусь іншому заливати, зі мною такий номер не пройде ;)
Підтверджується публічною статистикою ремонтів на northridgefix, northwestrepair, за менш відомими каналами не слідкую.
теж ваші фантазії та припущення. є чим довести? ні.
Дуже просто, бо це працює в обидві сторони: де статистика відмов 12pin від корпорастів?

Є публічна, з відкритих джерел (форумів, редіту) статистика відмов 12pin, які відмовляють в рази частіше та епічніше
якщо вам не подобається 7900XTX
В мене немає жодних почуттів до 7900 серії, та буль-якої серії, я посилаюсь виключно на відкриті джерела - канали, які займаються ремонтом ВК
статистика по 9070 вам теж була наведена
My stock cable on my 9070xt just burnt up and it was 100% installed correctly. I filled a complaint with Health Canada today. Every single person that has this happen should file a complaint with the government. These need to be banned and recalled.
It's either the Sapphire Nitro+ or Asrock Taichi. Those are the only 2 models of 9070xt that use that cursed connector.
Yes it was a sapphire nitro+
Ой-вей, до чого тут інженегри 12pin? Питання знову риторичне :rolleyes:
leif
Member

dext: 18.09.2026 13:29На що ви скатилися до казуїстики і врешті - віктімблеймінгу, ці речі йдуть в симбіозі, а не протиречать одна одній
ви знову не змогли в читання. як я можу сказати хто криворукий а хто ні, якщо я не вникав в конкретний кейс, а лише знаю про нього ті факти, які я перелічив, і написав вам, що мені цих фактів вже достатньо аби для себе позначити кейс як сумнівний і не вникати? ви можете ставити як завгодно питання і умови відповіді, але я в свою чергу можу відповісти так, як я вважаю за потрібне, а не "так чи ні" і пояснити свою відповідь)

ви там трохи попустіться, шановний, згадайте де ви знаходитесь)
dext: 18.09.2026 13:29Вам задали пряме питання з варіантами відповіді так чи ні, ви на нього не відповіли, свідомо, та розвели болото, щоби ухилитися від прямої (незпучної) відповіді
див. вище :)
dext: 18.09.2026 13:29Ані ви, ані пан oversteve ніколи не давали запитів порівняти надійність 8pin vs 12pin і навести %%
такої статистики не існує в природі, ви це розумієте? ЛЛМ не може її взяти десь, якщо її немає. доводиться використовувати цей інструмент тонше і з'ясовувати реальну частоту випадків інакше, що, відповідно, і було мною зроблене аби відділити хайп від реальної картини. постановка ЛЛМ прямого запитання, яке вас цікавить, але на яке не можна відшукати прямих відповідей може лише заплутати нейронку і вона почне тягнути у відповідь все підряд і галюцинувати, що і сталось в вашому випадку. саме тому ви і не зашерили свій чат. а я зашерив ;)
dext: 18.09.2026 13:29можна підняти, це не так складно, інтернет все пам'ятає
давайте піднімемо, все це є, тільки чатік свій зашерте, я джерела гляну)
dext: 18.09.2026 13:29Підтверджується публічною статистикою ремонтів на northridgefix, northwestrepair, за менш відомими каналами не слідкую.
глянув побіжно, там дуже небагато 4090 і не всі з них з роз'ємом, які на гарантії які ні вже не вникав. ви на підставі цього зробили якісь висновки? серйозно? :laugh:
dext: 18.09.2026 13:29Дуже просто, бо це працює в обидві сторони: де статистика відмов 12pin від корпорастів?
представник RMA Inno3d дав дуже цікаву, але вона вам не сподобалась :laugh:

чи публікувалась якась інша подібна статистика компаніями? чи знаємо ми відсоток оплавлення 8пін роз'ємів? чому?
dext: 18.09.2026 13:29Є публічна, з відкритих джерел (форумів, редіту) статистика відмов 12pin, які відмовляють в рази частіше та епічніше
десятки випадків на мільйони проданих карт, і так, я ніколи (від самого початку обговорення сабжу) не сперечався з тим, що з новим роз'ємом криворукому юзеру легше не прочитати інструкцію, зробити помилку і потім іти плакати про поганого хуанга на реддіт (чекаю черговий тейк про віктімблеймінг і про те, що роз'єми всередині компа всі мають бути як 220в вилка по простоті використання інакше хуанг скотиняка :lol: )

на підставі такої "статистики" можна лише зробити висновок, що випадків відомо дуже мало в розрізі кількості проданих карт, а от хайпу багато.
а чому хайпу багато? ну тут по перше просто сучасна інтернет культура, а по-друге кому китайські приблуди продавати, кому трафік фармити, кому хейтити монополіста, кому зловтішатись, що у власника дорогої картки з нею не все гаразд)
dext: 18.09.2026 13:29Жоден з виробніків БЖ ніколи не писав такого на PCIE-8pin кабелях, на EPS12V писали, офіційно, на 8Pin-PCIE - ніколи, офійійно.
ну я ж це і сказав, лол)) ну як виробник може написати на тому кінці що вставляється в відеокарту 300вт, якщо жодна відеокарта цього не підтримує а всі роз'єми на них виключно 150вт? але кабелі коли від БЖ 8 пін, а потім Y-подібно від нього відходить 2-PCIE-8pin існують (це 300вт rated 8пін від БЖ) і так само існують 2*8пін від БЖ на 600вт 12+4пін, про що я писав насамперед в топіку. тепер зрозуміли?
dext: 18.09.2026 13:29Ой-вей, до чого тут інженегри 12pin? Питання знову риторичне
статистика вам була наведена по картам 9070 з 8пін роз'ємами. вивчайте її на майндфекторі і потім спробуйте відповісти на питання, які ви продовжуєте ігнорувати, ще раз ;)
Ответить