Ентузіасти з Teclab довели, що старі 8‑контактні роз’єми живлення на GeForce RTX 5090 здатні витримати будь-яке навантаження

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

dext: 14.09.2026 13:12коли при найменшому зміщенні - миттєвий розбаланс
який жах!

і просто диво, що з цим роз'ємом карти працюють стільки років у мільйонів юзерів, а прогари стаються настільки рідко, що мало не кожен потрапляє в новини! навіть ситуації, коли юзер очевидний нуб, який не зміг в інструкцію.

неймовірно! :eek:
dext: 14.09.2026 13:12Ви не займаєтесь віктімблеймінгом и не захищаєте інженегрів 12pin?
ну, тут кожен на це по своєму дивиться. можете вважати як вам більше подобається, я не ображусь.

але я ніколи не писав про стандарти БЖ, як ви мені приписали, тому акурантіше з висловлюваннями.
dext: 14.09.2026 13:12Ви вже написали, вас все влаштовує, що ви тоді робите під кожною новиною та цією особисто?
я ж написав, що прикол тягну. що ви не зрозуміли? :dontknow:
dext: 14.09.2026 13:12Я не чекаю і не шукаю,
а це не ви просили заміряти відхилення напруги і температури на роз'ємі моєї відеокарти?
dext: 14.09.2026 13:12Публічних випадків на тому ж reddit - цілком достатньо
ага тут теж була темка "ПРОГАРИ 12 пін", щось заглохла ледве почавшись. ви не думали підхопити прапор? так би і порахували б без усяких ллм. якщо ви вже на тих сабредітах присутні регулярно.
dext: 14.09.2026 13:12вибірки ШІ - також
ви не вмієте користуватись ШІ для цих задач, не соромтесь ще раз.
dext: 14.09.2026 13:12які ніхто ніколи більше за 150W не сертифікував
а я і не писав про сертифікацію, я писав про специфікації виробників.
dext
Member

Повідомлення

leif: 14.09.2026 14:14 який жах!
і просто диво, що з цим роз'ємом карти працюють стільки років у мільйонів юзерів, а прогари стаються настільки рідко, що мало не кожен потрапляє в новини! навіть ситуації, коли юзер очевидний нуб, який не зміг в інструкцію.
"Тупий" Hardware Unboxed не зміг в інструкцію ...
Ой, що тут в нас: віктім-блеймінг
ну, тут кожен на це по своєму дивиться. можете вважати як вам більше подобається, я не ображусь.
Звичайно, пане-фанате інженегрів
я ж написав, що прикол тягну
Прикол це про задоволення, образи це про подразнення, - тож що вас, як володаря 12pin подразнює в цій новині?
ага тут теж була темка "ПРОГАРИ 12 пін", щось заглохла ледве почавшись. ви не думали підхопити прапор? так би і порахували б без усяких ллм. якщо ви вже на тих сабредітах присутні регулярно.
Не зрозумів претезнії: я не є частиною цього експерименту, тому пишу виключно за можливості/бажання, на цю новину відповів з дводенною затримкою, на відміну від вас, захисника дегенеративних поробок бідної, трильйонної корпорації
ви не вмієте користуватись ШІ для цих задач, не соромтесь ще раз.
Жодних доказів, лише особисті образи, сумно
а я і не писав про сертифікацію, я писав про специфікації виробників.
Жодний з PCIE-8pin ніколи не був сертифікований більше ніж на 150W обісралися з фактами - майте мужність визнати

Відправлено через 7 хвилин 16 секунд:
oversteve: 14.09.2026 13:59 для елементарного заміру треба комп'ютер розбирати
Зняти бокову кришку, піключити мультметр = "комп'ютер розбирати"?
Архіскладна, недосяжна мета для зумерів+, які купують ПК в Ельдорадо, розумію... питань більш не маю
:laugh:
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 14.09.2026 14:54
oversteve: 14.09.2026 13:59 для елементарного заміру треба комп'ютер розбирати
Зняти бокову кришку, піключити мультметр = "комп'ютер розбирати"?
Архіскладна, недосяжна мета для зумерів+, які купують ПК в Ельдорадо, розумію... питань більш не маю
:laugh:
у мене сфф збірка, де однією кришкою все не обійдеться, як побачити потрібні цифри я пояснив і ми їх побачили у замірах leif, все, що треба там є і нічого страшного там немає, так що не бачу змісту, щось далі робити, якщо ваші претензії тільки цим обмежуються і немає ніяких вагомих аргументів :dontknow:
leif
Member

Повідомлення

dext: 14.09.2026 14:54"Тупий" Hardware Unboxed не зміг в інструкцію ...
ой що тут у нас? ненав'язлива реклама китайських погремушек) ви часом не амбасадор бренду?
в обговоренні цього випадку тут на форумі навіть прожонні хуанго-роз'ємо хейтери засумнівались, що щось там не чисто, почитайте.

але ви схаваєте що завгодно)
dext: 14.09.2026 14:54Прикол це про задоволення, образи це про подразнення, - тож що вас, як володаря 12pin подразнює в цій новині?
не зрозумів, що ви намагались сказати цим :think: саме в цій новині нічого не подразнює взагалі, лише трохи дивує, що для багатьох виявилось несподіванкою, що через 2 8-пін кабеля можна без проблем передавати 600вт. чому -- написав.
dext: 14.09.2026 14:54Не зрозумів претезнії: я не є частиною цього експерименту, тому пишу виключно за можливості/бажання, на цю новину відповів з дводенною затримкою, на відміну від вас, захисника дегенеративних поробок бідної, трильйонної корпорації
так питання ж в тому, що згадана мною темка не для власників карт з 12-пін роз'ємом, а саме як записничок для тих, хто бігає по інтернетах як ви і збирає випадки катастрофічних оплавлень) ну ваша ж парафія, чого ви з'їждаєте? :)
dext: 14.09.2026 14:54Жодних доказів, лише особисті образи, сумно
от неправда, я розгорнуто вам все пояснював. ідіть перечитуйте, бо зараз буду цитувати і тикати носом.
dext: 14.09.2026 14:54Жодний з PCIE-8pin ніколи не був сертифікований більше ніж на 150W обісралися з фактами - майте мужність визнати
600-rated на 2*8пін, що я написав буквально означає, що так його позначив виробник БЖ, про сертифікацію я не писав, перечитайте ще раз мій пост. так само виробники БЖ позначали кабелі коли від однієї коси можна було заживити 2 роз'єми 8 пін, тобто 300 вт. приклади від корсар і тд неодноразово наводились в цих обговореннях. дивно, що ви стільки забуваєте.
dext
Member

Повідомлення

leif: 14.09.2026 15:31
dext: 14.09.2026 14:54"Тупий" Hardware Unboxed не зміг в інструкцію ...
ой що тут у нас? ненав'язлива реклама китайських погремушек) ви часом не амбасадор бренду?
Амбасадор бренду HUB? Ви таки дайте відповідь: HUB криворукі чи ні у вашій парадигмі?
В наведеному нещодавно прикладі з редіту - криворукість чи ні, якщо роз'єм пропрацював рік і три місяці?

Ваш поточний "рекорд" на фоні цього - рандомна точка на кривій нормального розподілу, не більше
не зрозумів, що ви намагались сказати цим :think: саме в цій новині нічого не подразнює взагалі, лише трохи дивує, що для багатьох виявилось несподіванкою, що через 2 8-пін кабеля можна без проблем передавати 600вт. чому -- написав.
Повторюю: PCIE-8(6-)pin ніколи не сертифікували вище за 150W, EPS12V - сертифікували, це інший роз'єм який до теми відношення не має
так питання ж в тому, що згадана мною темка не для власників карт з 12-пін роз'ємом, а саме як записничок для тих, хто бігає по інтернетах як ви і збирає випадки катастрофічних оплавлень) ну ваша ж парафія, чого ви з'їждаєте? :)
Уточніть, яка сама, бо ми обговорюємо виключно технічну частину (доведені часом переваги 8pin та недоліки 12pin)
от неправда, я розгорнуто вам все пояснював. ідіть перечитуйте, бо зараз буду цитувати і тикати носом.
Ви самі чудово знаєте, куди завжди йдуть люди, які посилають інших в гугл
600-rated на 2*8пін, що я написав буквально означає, що так його позначив виробник БЖ, про сертифікацію я не писав, перечитайте ще раз мій пост. так само виробники БЖ позначали кабелі коли від однієї коси можна було заживити 2 роз'єми 8 пін, тобто 300 вт. приклади від корсар і тд неодноразово наводились в цих обговореннях. дивно, що ви стільки забуваєте.
Повторюю: це жодним чином не стосується даної новини, в якій PCIE-8(-6)Pin, який сертифікований на 150W, а фактично тягне вчетверо більше і краще за 12pin.
Тому поясніть сенс існування 12pin окрім, звичайно, розвести лохів на нові БЖ/перехідники :rotate:

Відправлено через 18 хвилин 46 секунд:
oversteve: 14.09.2026 15:09 у мене сфф збірка, де однією кришкою все не обійдеться
Поганий корпус = зручний аргумент, але аргумент, приймається
нічого страшного там немає
5090-12v-6x2-shenanigans.png
:yes:
leif
Member

Повідомлення

dext: 14.09.2026 20:42Амбасадор бренду HUB?
та ні, дербанера ж)
dext: 14.09.2026 20:42HUB криворукі чи ні у вашій парадигмі?
> Hardware Unboxed отдельно сообщил, что Thermal Grizzly размещает рекламу на канале. *wink-wink*
> "Зачем пихать платное стороннее устройство в карту где есть свой мониторинг?
Как карта работает с током в 22, если софт асуса уже при 9.2 выдает предупреждение, а при 12 отрубает ПК?
Значит это ограничение явно было отключено заранее." *wink-wink*

висновки, як то кажуть, робіть самі. я навіть не дивився відео, якщо чесно, тому не знаю тестова це система чи особиста, як часто кабель смикався туди сюди тощо, та інших деталей також.

дуже показовий випадок, нічого не скажеш.
dext: 14.09.2026 20:42В наведеному нещодавно прикладі з редіту - криворукість чи ні, якщо роз'єм пропрацював рік і три місяці?
немає фоток системи, повного конфігу і ще купи необхідних для первинної постановки діагнозу деталей крім фоток власне роз'єму. могло бути що завгодно :dontknow: і так, криворукість, звісно, не можна виключати. але для того щоб підтвердити треба більше інфи.
dext: 14.09.2026 20:42Ваш поточний "рекорд" на фоні цього - рандомна точка на кривій нормального розподілу, не більше
на фоні чого? десятків відомих випадків оплавлення роз'єму на мільйони проданих карт?
dext: 14.09.2026 20:42Уточніть, яка сама, бо ми обговорюємо виключно технічну частину (доведені часом переваги 8pin та недоліки 12pin)
не перекручуйте, це ви обговорюєте) я вам багато разів повторював що обговорюю в розрізі сабжу я

ось темка: viewtopic.php?t=297146
сподіваюсь, ви долучитесь :popcorn:
dext: 14.09.2026 20:42Ви самі чудово знаєте, куди завжди йдуть люди, які посилають інших в гугл
але вас ніхто не посилав в гугл. якщо б у вас нормально функціонувала пам'ять навіть посилати перечитувати те, що вам вже пояснювалось, би не довелось. а так що поробиш? не пам'ятаєте -- доведеться перечитувати. нагадати де саме? (бо ви і це теж не згадаєте, так?)
dext: 14.09.2026 20:42Повторюю: це жодним чином не стосується даної новини, в якій PCIE-8(-6)Pin, який сертифікований на 150W, а фактично тягне вчетверо більше і краще за 12pin.
ще й як стосується. я пишу, що для тих хто слідкував уважніше за цими нюансами, це давно не новина, це вже давно робилось. щодо передавати в тестовому режимі більше, то і по 12пін до 1.5квт ганяли от тільки. що далі?) та нічого. цікаві досліди (с), не більше. ніхто не передає по 12пін більше 600вт, а по 8пін більше 300вт (на відповідних БЖ), ось і вся реальність.
dext: 14.09.2026 20:42Тому поясніть сенс існування 12pin окрім, звичайно, розвести лохів на нові БЖ/перехідники
якщо поставити себе на місце хуанга, то я розглядаю перехід на 12vhpwr в першу чергу як відповідь на ситуацію, коли з одного боку карти почали споживати сильно більше, а ліпити по 4х8-пін роз'єми бажання у нвдії вже не було. це не зручно навіть в корпусах середнього розміру не кажучи про все більш і більш популярний SFF. ну ось так подивились вони, що такого компактного і цікавого існувало вже і по спеках підходило (Molex Micro-Fit 3.0), трохи допиляли і пустили в серію.
dext
Member

Повідомлення

До чого тут цей "потік свідомості"? На HUB нещодавно згоріла 5090, без жодник WireView та реклами:
немає фоток системи, повного конфігу і ще купи необхідних для первинної постановки діагнозу деталей крім фоток власне роз'єму. могло бути що завгодно :dontknow: і так, криворукість, звісно, не можна виключати. але для того щоб підтвердити треба більше інфи.
Ой-вей, що тут в нас: victim-blaming та лизання дупи інженегрів 12 pin? :laugh:
Також дуже ливно виглядає ця претенія (надати фото роз'ємів) від людини, яка неодноразово, нахабисто, відмовляла у наданні таких даних :yes:
фоні чого?
На фоні % відмов 8pin
але вас ніхто не посилав в гугл
Жодних проблем: або цитуйте, або надавайте посилання, бо не маю ані часу, ані бажання вишукувати що ви там сказали в якому році кому і в якому контексті
ще й як стосується
Не стосується, бо 8pin-PCIE ніколи не сертифікували виже ніж на 150W, на відміну від EPS12V, тому всі похідні від цього хибного факту та вашого посту - також хибні, за визначенням
якщо поставити себе на місце хуанга, то я розглядаю перехід на 12vhpwr в першу чергу як відповідь на ситуацію, коли з одного боку карти почали споживати сильно більше, а ліпити по 4х8-пін роз'єми бажання у нвдії вже не було
Можна повернутись до початку новини та поста пана oversteve: що заважало nvidiї просто випустити нову специфікацію на 3x..4x 8pin, яка би:
1) 100% гарантовано була кращою за будь-яку micro-fit 12 pin поробку, механічно та електрично
2) перекласти відповідальність за дотримання цієї специфікації на виробниців БЖ та користувачів
Замість цього, вони обрали інший (в рази гірший) стандарт і все одно обісрались, потім випустили новий стандарт і двічі обісрались :dontknow:

Ваше та пана oversteve "мене влаштовує" в даному випадку це показник виключно лояльнонсті до комнапії, не маю нічого проти, але це не показник експертизи, тому ваше місце максимум - в черзі за новою 6090, а не розробці безпечних стандартів :dontknow:
leif
Member

Повідомлення

dext: 16.09.2026 14:36До чого тут цей "потік свідомості"?
це все має прямий стосунок до відео:
спойлер
Зображення
це що таке по вашому?

те, що компанія дербанера розміщує рекламу і навіть в самому роліку про це кажуть (?), це також має безпосередній стосунок до сабжу.

те, що карта асус, яка фігурує в роліку, має моніторинг струмів ви не знали? теж прямий стосунок.

розберіться для початку що ви скидаєте щоб не задавати дурних запитань.

Відправлено через 1 хвилину 11 секунд:
dext: 16.09.2026 14:36Також дуже ливно виглядає ця претенія (надати фото роз'ємів) від людини, яка неодноразово, нахабисто, відмовляла у наданні таких даних
якби я хотів висувати претензії, я б робив це в треді на реддіті, тут же я лише констатував, що визначити причини по наявній інфі напевне не є можливим. не вигадуйте те чого не було написано

Відправлено через 1 хвилину :
dext: 16.09.2026 14:36Жодних проблем: або цитуйте, або надавайте посилання, бо не маю ані часу, ані бажання вишукувати що ви там сказали в якому році кому і в якому контексті
вам сказав конкретно, чому ваш запит до ШІ сформований неправильно і висновки з нього зроблені неправильно, а ви тихенько обісрались і злились. не пригадуєте? :laugh: ну звичайно)

Відправлено через 49 секунд:
dext: 16.09.2026 14:36Не стосується, бо 8pin-PCIE ніколи не сертифікували виже ніж на 150W, на відміну від EPS12V, тому всі похідні від цього хибного факту та вашого посту - також хибні, за визначенням
скільки разів вам повторити, що я писав не про сертифікацію (я цього слова не використовував), а про специфікації виробників БЖ, щоб до вас дійшло?

Відправлено через 5 хвилин 19 секунд:
dext: 16.09.2026 14:36Можна повернутись до початку новини та поста пана oversteve: що заважало nvidiї просто випустити нову специфікацію на 3x..4x 8pin
можу лише порадити вам уважніше читати. відповіді на це були дані НЕОДНОРАЗОВО. мені шкода, що ваш мозок настільки погано функціонує, що навіть читання дається так важко. щирі співчуття.
dext: 16.09.2026 14:36Ваше та пана oversteve "мене влаштовує"
окрім "мене влаштовує", я вам багато разів повторив, наприклад, що не існує ніякої переконливої статистики, яка б свідчила про наявність статистично значущої кількості проблем з роз'ємом (про стату майнфакторі вже і повторювати ще раз не буду, ви знову проігноруєте, бо не знаєте що сказати :laugh: ) наразі маємо лише хайп і хейтерів. поврторював ще й інші речі, але у вас реально якісь проблеми зі сприйняттям тексту, тому до вас не доходить як не пиши :dontknow: тому ще раз поспівчуваю.

Відправлено через 4 хвилини 24 секунди:
щодо вашого невміння користуватись ЛЛМ:
viewtopic.php?p=4112997#p4112997

мені не складно
Відповісти