Новини
Останні статті і огляди
AMD знову підвищує ціни на відеокарти Radeon, оновлений прайс-лист уже набув чинності в Китаї
-
Mozdev
Member
Ще 1-2 таких підвищень цін і ринок пк остаточно здохне 
-
dead_rat
Member
Мабуть таки ще пожалкую, що взяв 9070 а не 5070 ті
Хоча на Маку 48 гб рами, може для самореклами норм і на ньому ЛЛМ поганяти
Хоча на Маку 48 гб рами, може для самореклами норм і на ньому ЛЛМ поганяти
-
Аціо
Member
У багатьох маркетах наприклад були акції, коли вона коштувала 30000 розстрочка 3000х10, тобто так цінник 33000 але якщо береш у розстрочку -10% вартості, а ще були з поповненнями, поверненням 9% коштів та умовними подарунками, які цілком на 3000+ тягнули (ігри, підписки, дисконти на наступне придбання).yariksom: ↑ 09.10.2026 12:11 Аціо
Це тепер зрозуміло, а тоді коли вона була 30 і оплата частинами могла бути на рік, то думалося, що краще назбирати чим заплатити 33.
Я навіть подумати не міг, що ШІ буде розвиватися таким прямим шляхом як нарощування рами, врами і все таке.
Так що хлопці цілком вихід пропонують на мій погляд. А за здорожчення казали ну просто тисячі платформ, від самого кінця осені 2025 до от нещодавно та об'єктивно пояснювали чому, змова виробників ОЗП, спекуляції, обмеження виробництва, картель і подібне ледь не кожний тиждень новини були.
-
MSiAventador
Member
Ну чудова ж новина - ви ж хотіли щоб АМД не збанкрутувала а щоб була конкуренція - ну от і отримуйте конкуренцію ціною. 
-
Аціо
Member
Воно так, але ні бо якщо вірити - "Подорожчання пояснюють зростанням вартості відеопам’яті та виробництва чипів."MSiAventador: ↑ 09.10.2026 12:26 Ну чудова ж новина - ви ж хотіли щоб АМД не збанкрутувала а щоб була конкуренція - ну от і отримуйте конкуренцію ціною.![]()
Збагатиться виходить Самсунг, Хайнікс та TSMC.
-
Sergeydp
Junior
Хорошо что успел взять на 18 платежей в комфи 9070хт ) еще и за 40к
-
Demedik
Member
Так оплата частями - там сверх дай бог чтобы копейки были. Работает в целом так - магазин дает банку скидку(вот тут прибыль на запрошенную сумму), а банк оформляет уже на полную стоимость(которая показана пользователю, включая какие-то небольшие скидки).yariksom: ↑ 09.10.2026 12:11 Це тепер зрозуміло, а тоді коли вона була 30 і оплата частинами могла бути на рік, то думалося, що краще назбирати чим заплатити 33.
Я навіть подумати не міг, що ШІ буде розвиватися таким прямим шляхом як нарощування рами, врами і все таке.
В этой связке в целом довольны все - у магазина оборот, банк получает свою прибыль и пользователь получает свой товар.
-
alex_sul
Advanced Member
Да я банкир. И я написал что запрещено законодательством "безвідсотковий кредит" то есть 0%.erkins007: ↑ 09.10.2026 12:12Вы точно банкир? Запрещено 0% и поэтому там ставка 0.000001% годовых. Это не 0 для законодательства, но по факту 0.alex_sul: ↑ 09.10.2026 11:09На правах банкіра бувшого: "Розстрочки" (в класичному розумінні як безвідсотковий кредит) в нас нема - заборонено законодавством!
А будет там річна ставка меньше 0.01% или 0.000001% - не важно, закон соблюден. И етот кредит можна називать как угодно.alex_sul: ↑ 09.10.2026 11:09 А "оплата частинами" яку народ спримає як Розстрочку - є, і ставка річна там мікроскопічна (без неї ніяк - заборонять!) і все прекрасно з точки зору оподаткування.
Ти слишком тупой в фін. плане. Твой Gemini тебе не помог.
В следующий раз знай правило: никогда в одном абзаце даже не пиши 0% и 0,01-∞% - ето страшний грех любого студента факультета банківська справа та кредит!. Ето все пишется строго мелким шрифтом внизу на доке. Авось препад бухой не увидит
Востаннє редагувалось 09.10.2026 13:06 користувачем alex_sul, всього редагувалось 1 раз.
-
Zakarul
Member
Да, все верно. Так и есть. Потому в этой оплате частями там 0.000001 шо-то там %.Да я банкир. И я написал что запрещено законодательством "безвідсотковий кредит" то есть 0%.
-
yariksom
Member
Конкуренція завжди була ціна-вихлоп, якби АМД загнулася то 5060ті була би зараз відсотків на 30 дорожча.MSiAventador: ↑ 09.10.2026 12:26Ну чудова ж новина - ви ж не хотіли щоб АМД збанкрутувала а щоб була конкуренція - ну от і отримуйте конкуренцію ціною.
-
Аціо
Member
Ви пане оптиміст, або нуль десь втік з +300%.yariksom: ↑ 09.10.2026 12:47Конкуренція завжди була ціна-вихлоп, якби АМД загнулася то 5060ті була би зараз відсотків на 30 дорожча.MSiAventador: ↑ 09.10.2026 12:26Ну чудова ж новина - ви ж не хотіли щоб АМД збанкрутувала а щоб була конкуренція - ну от і отримуйте конкуренцію ціною.
-
walkman3000
Member
yariksom: ↑ 09.10.2026 11:21Плати краще мені, я тобі буду слати паперові листи через Укрпошту з афігенними новинами, відекарти будуть по 200 з безвідсотковою розстрочкою на 12 років і щотижневими скидкамиwalkman3000: ↑ 09.10.2026 11:00нафіга я плачу за інтернет з цими новинами![]()

-
alex_sul
Advanced Member
А знаеш чего так? Если банк не зарабативает ничего - ознака корупціїZakarul: ↑ 09.10.2026 12:46Да, все верно. Так и есть. Потому в этой оплате частями там 0.000001 шо-то там %.Да я банкир. И я написал что запрещено законодательством "безвідсотковий кредит" то есть 0%.
Ибо вигодополучателем в таком случає являєтся именно лицо получившее безплатно кредит. Не банк.
Коломойский, бивший кароль Привата такоє чудил, и чуть мне банк, хотя скорей, мою семью не ушатал!! Паскудь сивая
-
Аціо
Member
Гаа? Не треба тут за якусь лохмату бабусю бо борги віддають слабкі, де життя це супермаркет бери що завгодно, але каса попереду, і взагалі пішли каву пити.alex_sul: ↑ 09.10.2026 12:55
Коломойский, бивший кароль Привата такоє чудил, и чуть мне банк, хотя скорей, мою семью не ушатал!! Паскудь сивая![]()
І взагалі потурбували вночі літню жіночку за якісь там 40000, е**** його в рот б**** с*** та ну його на*** х**** б****.
-
Kullerok
Member
Да как же так. Опять Любимка цены подымает. Кожаный виноват
не иначе
а и ещё масоны. Они 100 проц инфа замешаны 
-
Ektalion
Member
Ринок не здохне, просто перестануть робити відеокарти для звичайних користувачів і повернення у 90-ті. Це тільки бізнес і нічого особистого.
-
Kullerok
Member
На самом деле сейчас это суровая реальность. Сегодня ты работаешь. А завтра ракета разносит работу тебя увольняют. І не факт что ты найдешь норм работу. Брать большие кредиты могут только слегка больные люди а может и не слегка
-
Plush_Dragon
Member
Амудешники мають бути довольні. Бо це значить що їхня Ліза заробить грошей! Ну чудова ж новина.
-
kairo
Member
Якщо людина бере відеокарту на останні гроші, то це клініка. В нашій реальності треба мати фінансову подушку хоча б на пів року.Kullerok: ↑ 09.10.2026 13:56На самом деле сейчас это суровая реальность. Сегодня ты работаешь. А завтра ракета разносит работу тебя увольняют. І не факт что ты найдешь норм работу. Брать большие кредиты могут только слегка больные люди а может и не слегка ну нечего в армии заработают отдадут
-
Halo_UA
Member
Бож, як же я вчасно зібрав машину за нещасні 35К грн