в пості про зваження компонентів кейсу TKD pt.1/75 я не вказав, що світчі в тому білді стояли вінтажні черрі мх блек. але щось вони якось мені не ідеально зайшли в даному конкретному випадку і я вирішив спробувати повернутись до gateron X, які вже якось запаював в цей білд і вийшло це доволі добре.
додатково на цей раз я перед заміною світчів свапнув пружини в гатеронах зі стокових на
ТТС 24мм сінглстейдж 53гр. як я вже неодноразово зазначав в топіку, це обалдєнно якісні довгі пружини
(кращих я не бачив серед довгих), але не дешеві і далеко не всюди продаються. для якихось світчів вони мені подобаються, для якихось зовсім ні, але наперед не вгадаєш, треба пробувати.
і що сказати, саме сюди ці пружини стали максимально вдало. оживили
сєбя і ету програму світч + білд, зробили звук більш сфокусованим, гучним і вираженим, додатково підкресили переваги топмаунту і алю плейту. і, звісно, як у будь-якої 24мм пружини: важкий початок натискання і швидке повертання стему, куди ж без них. досі дивуюсь як багато може змінити пружина в білді в цілому, при тому, що решта компонентів залишились без змін: світчі змащені мною вручну 3204 мастилом, філми полікарбонатні ТХ 0.125мм, гмк капи, алю плейт, солдер пцб, черрі стаби з геонівськими скобами, ясне діло, шо без фоамів
(вони з цією клавіатурою і не йдуть в комплекті: как би натякає, що на думку дизайнерів це трохи збочення сюди їх ставити
хоча на алі, здається, продають і таке). а і так, пружини змастив сумішшю gpl 105 та gpl 103.
- спойлер

взагалі я не дуже розумію коли MYP порівнюють з Х і типу кажуть, що ікси це майже МYP тільки з полірованими молдами і "трошечки іншим" матеріалом боттом хаузінгу. мабуть, це пішло від кольорової гами першої ревізії Х: той же жовтий стем, мілкі топ-хаузінг. ну значить це майже мілкі йелоу, логічно) але ікси це зовсім інший світч, насправді, і я б про них сказав навіть так, що це, мабуть, найближче, що мені довелось тицяти, що можна було б назвати правильною альтернативою черрі блекам. альтернативою, яка не ставить на меті повторити черрі блек (і це важливо), але розробники якої добре розуміли в чому так би мовити глибинна суть потужності черрі блека і спробували зробити свій тейк десь в тому напрямку. вельми вдалий і оригінальний, як на мій смак.
купити їх можна тут:
https://cannonkeys.com/products/gateron-x-switch
правда це третій ран, а у мене перший. бачив інфу, що ніби там нічого не змінилось крім кольору між 1-м, 2-м і 3-м раном, але точно не скажу, не тестив сам.
Відправлено через 9 хвилин 29 секунд:
так то не дешевий світч, виходить. на ткл дошку доведеться брати три пака по 36 свічтів це з доставкою по штатах вийде майже $60, потім ще притащити в Україну ну нехай 15 в середньому по лікарні. ітого під 75 баксів.
можна парочку hmx сетів на milktooth взяти за ці гроші. але це ціна не зі стелі, воно того вартує
з.і.
особисто я б радив брати обов'язково сухі і змащувати під себе, але то вже опціонально)