karokum: ↑
18.09.2026 13:47Це щось з чим доведеться миритися щоб не втратити тактильність, чи є якийсь безпечний варіант спробувати цього позбутися? Наприклад супер тонко нанести щось рідке типу 105, чи навпаки густе як перматекс.
я б радив тільки 3203, тоненьким шаром. трохи з'їсть тактильності все одно, але не сильно, я б не переживав. і все одно буде краще ніж без змащення.
рідке 105 я б не розглядав адже 105 це база 205го, просто в 205 вона утримана PTFE загусником. в'язкість то та сама
Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:
karokum: ↑
18.09.2026 13:47В цілому я результатом лубінгу задоволений, адже тепер відчуття від тайпінгу більш консистенті, але варто уточнити що я це зробив доволі ліниво - оскільки у них вже була певна кількість мастила, тож там де його було забагато, а саме в напрямляючих в хаузингу, я акуратно все розмастив а залишки прибрав, а на стемі, де його було недостатньо, я тонким прозорим шаром домастив. Домащував я 3203, бо 04 в мене немає.
все окей по опису зробили. 3203 в цьому випадку норм, але 3204 спробуйте також за нагоди, інколи то краще взяти інколи то. по ситуації)
Відправлено через 42 секунди:
в цьому немає потреби
Відправлено через 2 хвилини 11 секунд:
воно з досвідом все краще і краще, але потім можуть виникнути підвищенні вимоги до консистентності змащення і незаважаючи на набиту руку процес стане більш муторним, бо хочеться отримати максимально можливу консистентність.
я інколи упарувався так, що вичищав серветками (можна ще в УЗ ванній, але у мене тоді її не було) заводське мастило щоб мазати сухі світчі вручну) ото квест був. я стільки ж вичищав насухо скільки власне мазав і філмив
Відправлено через 1 хвилину 40 секунд:
я з часом почав до таких доходити. дуже дуже багато експериментів а потім бачу що "о, ну це воно, тут вже не треба нічого покращувати, це той білд який має тут бути", типу всі компоненти зійшлись оптимально і саме під цю дошку і можна зробити інакше, але точно не краще
Відправлено через 50 секунд:
у мене просто не одна і не дві клавіатури і я можу замість перезбирання просто взяти іншу дошку і отримати інші відчуття під настрій)
Відправлено через 25 секунд:
я, власне, так і роблю постійно
Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
feniks_tm: ↑
18.09.2026 14:08Скільки б не хвалили TX AP, але їх плейтмаунт стаби це найгірше, що я тестував саме у плані посадки у капах.
у пцб маунт ТХ також є ця проблема, але залежить і від капів. у мене прямо зараз в одній сайлент дошці (жовтій перецеракоченій) стоять ТХ плейт маунт з капами найсбт і там все гарно і щільно сіло без додаткових ущільнень. тому що капи з вузькими МХ-пазами