Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

karokum: 18.09.2026 13:47Не пробував, бо я цю теорію одразу перевірив і жодних зазорів чи люфтів не виявив
ага, зрозумів. ну але про всяк на майбутнє можу ненав'язливо порекомендувати цей момент на увазі, бо інколи може здаватись, що кейкап сидить ок, але підвищення "тугості" посадки призводить до зникнення вобблів і покращенні звуку :write:
karokum: 18.09.2026 13:47нема межі ідеалу - і коли прибираєш одну проблему - починає підсвічуватися інша
так і живемо) іноли шлях до омега білда дуже довгий, у мене є дошки, які пройшли буквально багато десятків перезбирань поки дійшли до омега стану :yes:

Відправлено через 1 хвилину 7 секунд:
karokum: 18.09.2026 13:47а можливо і те і інше. Мене лиш цікавить чи це очікувано, чи все ж я щось упустив
очікувано. якщо не мастили ніжки стему і ліф, то тактильність залишилась тією що була. решту чинників ви самі перерахували
feniks_tm
Member

Повідомлення

leif: 18.09.2026 14:03 поки дійшли до омега стану :yes:
Воно взагалі існує :lol: ? Моє сприйняття клави змінюється декілька разів на день від абсолютно подобається до абсолютно бісить :lamer: І чим далі ти воюєш за "краще", тим більше це проявляється. Не дарма існує афоризм "краще ворого хорошого".
що кейкап сидить ок, але підвищення "тугості" посадки призводить до зникнення вобблів і покращенні звуку
Скільки б не хвалили TX AP, але їх плейтмаунт стаби це найгірше, що я тестував саме у плані посадки у капах.
leif
Member

Повідомлення

karokum: 18.09.2026 13:47Це щось з чим доведеться миритися щоб не втратити тактильність, чи є якийсь безпечний варіант спробувати цього позбутися? Наприклад супер тонко нанести щось рідке типу 105, чи навпаки густе як перматекс.
я б радив тільки 3203, тоненьким шаром. трохи з'їсть тактильності все одно, але не сильно, я б не переживав. і все одно буде краще ніж без змащення.

рідке 105 я б не розглядав адже 105 це база 205го, просто в 205 вона утримана PTFE загусником. в'язкість то та сама

Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:
karokum: 18.09.2026 13:47В цілому я результатом лубінгу задоволений, адже тепер відчуття від тайпінгу більш консистенті, але варто уточнити що я це зробив доволі ліниво - оскільки у них вже була певна кількість мастила, тож там де його було забагато, а саме в напрямляючих в хаузингу, я акуратно все розмастив а залишки прибрав, а на стемі, де його було недостатньо, я тонким прозорим шаром домастив. Домащував я 3203, бо 04 в мене немає.
все окей по опису зробили. 3203 в цьому випадку норм, але 3204 спробуйте також за нагоди, інколи то краще взяти інколи то. по ситуації)

Відправлено через 42 секунди:
karokum: 18.09.2026 13:47пробувати щось змішувати щоб мати те саме що й туди напхав завод я не ризикнув
в цьому немає потреби

Відправлено через 2 хвилини 11 секунд:
karokum: 18.09.2026 13:47Правда прогрес по швидкості є і рука уже потрохи набивається
воно з досвідом все краще і краще, але потім можуть виникнути підвищенні вимоги до консистентності змащення і незаважаючи на набиту руку процес стане більш муторним, бо хочеться отримати максимально можливу консистентність.

я інколи упарувався так, що вичищав серветками (можна ще в УЗ ванній, але у мене тоді її не було) заводське мастило щоб мазати сухі світчі вручну) ото квест був. я стільки ж вичищав насухо скільки власне мазав і філмив :laugh:

Відправлено через 1 хвилину 40 секунд:
feniks_tm: 18.09.2026 14:08Воно взагалі існує
я з часом почав до таких доходити. дуже дуже багато експериментів а потім бачу що "о, ну це воно, тут вже не треба нічого покращувати, це той білд який має тут бути", типу всі компоненти зійшлись оптимально і саме під цю дошку і можна зробити інакше, але точно не краще

Відправлено через 50 секунд:
у мене просто не одна і не дві клавіатури і я можу замість перезбирання просто взяти іншу дошку і отримати інші відчуття під настрій)

Відправлено через 25 секунд:
я, власне, так і роблю постійно :kbd:

Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
feniks_tm: 18.09.2026 14:08Скільки б не хвалили TX AP, але їх плейтмаунт стаби це найгірше, що я тестував саме у плані посадки у капах.
у пцб маунт ТХ також є ця проблема, але залежить і від капів. у мене прямо зараз в одній сайлент дошці (жовтій перецеракоченій) стоять ТХ плейт маунт з капами найсбт і там все гарно і щільно сіло без додаткових ущільнень. тому що капи з вузькими МХ-пазами
Відповісти