Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
spoglyadach
Member

Повідомлення

B-) обожнюю оці статєйкі навколокомпьютерної преси, як людина що довго працював в цій сфері, завжди ржав з того які технічно недолугі люди на 90+% там завжди працювали, вони навіть закон Ома не знають я вас запевняю. Окремий вийняток звісно overclockers.ua та ще дехто, але ж взяти той самий ДПК, просто зараз почитати їх огляди, порівняння і інше, там просто можна зловити хіхі-хаха на рівному місці. Так це звісно ностальгія, багато хто провів найкольоровіші роки свого життя за читанням цих каталогів, але ж це тупо продавалки, я не пригадаю що б там хоч щось критикували :laugh:

Так я до чого, пишуть ось на скріні що плата може підійти для покупки в якості розумного компроміса, це вони про що пишуть, про можливість апгрейду вже через рік? Класний компроміс, купити плату майже за 200 баксів на новій платформі і вже через рік не мати можливості для апгрейду. Також весело виглядає непотрібна підтримка DDR2-800 як взагалі таке можна написати, типу сьогодні це не актуально то й не треба купувати бо ви ж компа за 1к баксів щороку збираєте (2006 рік на дворі і 1к баксів це як зараз 1800 або навіть 2000). Таке може написати або дурень, або дурень який переживає що йому не заплатять, вибирайте 1 варіант з 1

Відправлено через 11 хвилин 21 секунду:
S0N1C: ↑ 25.09.2026 23:33 ну дик вона вийшла раніше ніж Коре, мабуть шось накосячили при проектуванні :shuffle:
Так я знаю, вони так там напроєктували та наінжєнірілі, що довелось робити аж цілих 3 (!) ревізії однієї плати, мабуть потім коли пішли релізи нових проців то головний інжинір викликав своїх студентів і сказав - ЧОРТИ, ПЕРЕРОБІТЬ, і так аж 3 рази :laugh:
Але ж в того ж ацуца вийшла наприклад +\- в той же час (UPD вона влітку 2005 вийшла, наплутав) P5LD2 Deluxe, дуже моцна материна з своїми косяками, але в мене була така в якості мертвого донора деталів, і це доволі непогано зроблена дошка. З косяків там доволі ріденький VRM проца і сумнівні капацитори по живленню проца, електроліти нічікон по 560 здається, але ж це плата на 945 чипсеті. Хоча знову ж, я не дуже розумію навіщо відносити її до Deluxe серії, але це треба копати в маркетинг того часу і в конкурентів по ціновій категорії, можливо був якийсь сенс. Я до чого, дошка давала можливість апгрейду і була добре нафарширована, та ще й мала дуже класний охлад для не самого гарячого 945 чипсета, в порівнянні з 975Х

Відправлено через 13 хвилин 2 секунди:
S0N1C: ↑ 25.09.2026 23:33 The ASUS P5B Premium (often released as the ASUS P5B Premium Vista Edition) was announced in January 2007 and hit retail markets around March 2007
Вона влітку 2006 вийшла, в нас з'явилась в продажу восени 2006, здається у вересні, я на такій клієнту компа збирав. Хотів все саме нове і отримав здається 6300+P5B Deluxe+трошки щось розігнав йому потім, бо охлад брали з прицілом на розгін :up:
radical
Member

Повідомлення

spoglyadach: ↑ 25.09.2026 20:44 Про такі нюанси що ця ревізія не працює з Core 2 Duo я взагалі промовчу, бо це хочеться плакать. Нагадаю що той же ASUS P965 Premium на менш топовому чипсеті спокійно хаває квади Q9450 (особисто юзав) ще й їх розганяє. Ну а про плати на 975X казати не буду, хто їх щупав і так знають (привіт ASUS P5W DH Deluxe)
Просто на момент випуску це було дорохо-богато, а для чого вам ще підтримка апгрейду за такі гроші? Купите собі через рік нову дошку за 200+ баксів, у вас же їх, як видно, кури не клюють.
Ну а 965 був масовий і підтримку Core2 не зробили хіба що самі ліниві і жадібні.
Те ж саме було і з i865/875, перший був масовий і 775 дощок з підтримкою Core2 на ньому було достатньо, а на 875 півтори плати і без підтримки.
spoglyadach
Member

Повідомлення

radical: ↑ 26.09.2026 05:34 Те ж саме було і з i865/875, перший був масовий і 775 дощок з підтримкою Core2 на ньому було достатньо, а на 875 півтори плати і без підтримки.
Можу запропонувати відмазку для плат на 875, що це все ж таки перехідний чипсет з 478 платформи, і вимагати від нього нормальної роботи з абсолютно новою архітектурою Core мабуть занадто. Так само і 865PE який на 775 дошки з AGP саджали, так деякі моделі змусили працювати з тими ж C2D 6600 та P 5800-7600 але ж скільки там компромісів і взагалі що б воно стабільно працювало треба бути моцним ентузіастом. На консьюмерський ринок такий продукт не можна було випускати, просто уявіть собі кількість скарг та звернень до підтримки, бо щось там не працює чи ловить бсоди. Це був би гвалт та караул :laugh:
S0N1C
Member

Повідомлення

ну і асус і асрок достатньо дошок наробили таких "перехідних" і на інтел чіпсетах і на віа, і нічого все працює

Відправлено через 40 секунд:
але це вже все робилося післі виходу проців, і нові ревізії з виходом нових проців
radical
Member

Повідомлення

S0N1C: ↑ 26.09.2026 23:10 Так само і 865PE який на 775 дошки з AGP саджали, так деякі моделі змусили працювати з тими ж C2D 6600
775 на 865 був досить поширеним явищем ще коли ніяких core і не було, core2 їм прикрутили вже потім, як і 945, до речі.
S0N1C
Member

Повідомлення

S0N1C: ↑ 25.09.2026 20:19 Альбатрон в мене є тільки одна плата, не пам"ятаю яка, можливо навіть Р4, ну і не вмикав :laugh:
Albatron PX865PE PRO II - на вигляд доволі не погана доречі, мідний кулер на NB :gigi:
Prescot478
Member

Повідомлення

Маю Albatron 865pe без кулера і без мережі (доречі добре що її нема) , досить непогана плата як на мене, хотів би ще Асрока на 865 чіпсеті , той що з перевернутим сокетом , мав колись в ідеалі і з дуру продав за недешево :)
S0N1C
Member

Повідомлення

Prescot478
а чого добре? якщо вбудована гігабітна інтеловська

Відправлено через 59 секунд:
чи там вже не інтел?
Prescot478
Member

Повідомлення

S0N1C: ↑ 27.09.2026 11:52 Prescot478
а чого добре? якщо вбудована гігабітна інтеловська

Відправлено через 59 секунд:
чи там вже не інтел?
Інтел, але ті мережі довго неживуть на тих раритетах, я з тих міркувань що по возгоранію воно сидить у фоні неробочче і споживаєж якусь долю е/харчування...
та хоч мережа і робочча, то я всерівно ставлю дискретну мережу чи звук, щоб надовше продовжити життя нативного вузла системи, а так нема нативного нема проблем :)
S0N1C
Member

Повідомлення

ну зі звуком - то так, доволі зайва річ у ретро платах, де все одно всі ставлять якісь креативи або вортекси або ... хто шо любить :D
а якщо мережа інтел або шось інше пристойне - то завжди юзаю вбудоване і не заморочуюсь, поки жодна не здохла :pray:

Відправлено через 3 хвилини 59 секунд:
S0N1C: ↑ 27.09.2026 13:00 ну зі звуком - то так, доволі зайва річ у ретро платах, де все одно всі ставлять якісь креативи або вортекси або ... хто шо любить :D
хоча ні, навіть тут бувають виключення, типу Р2/Р3 мАТХ плат з норм звуком типу якоїсь ямахи, де це просто економить один РСІ які там всі треба
Prescot478
Member

Повідомлення

Перша моя мережа з згоріла на 865му Солтеку ще в 2004 році, потім горіли від перепадів напруги або від грози, з того часу в мене виключно дискретні мережеві контролери, мамку з живою мережею щей легше продати.
radical
Member

Повідомлення

А чим можна поправити мак адресу на ацуці?
Злетів якось біос, прошив програматором, і перестала працювати вбудована мережа, пише, щось типу помилка код 10.
Колись було таке на асроку після прошивки хотсвапом, там допомогла спеціальна асроківська утиліта.
Відповісти