Новости
Последние статьи и обзоры
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор темы:
mklm
-
VovaII
Member
Дуже вибачаюсь, а де зараз можна придбати 3770? Сам процесор.
-
S0N1C
Member
olx мабуть
-
Бумик
Member
viewtopic.php?t=259756&hilit=3770VovaII: ↑ 23.09.2026 23:07 Дуже вибачаюсь, а де зараз можна придбати 3770? Сам процесор.
Невже важко натиснути пару кнопок та знайти навіть тут на форумі.
-
S0N1C
Member
на олх дешевше 
-
radical
Member
На верхньому фото ще мосфети різних марок і електролітів не вистачає, гадаю, це якийсь самопал.S0N1C: ↑ 23.09.2026 21:08 цікаво, виявляється шо не всі ASUS P4C800-E DELUXE - однаково корисні мають однакову кількість мосфетів в CPU VRM
-
S0N1C
Member
ну електролитів немає бо я їх як раз міняв, це було пару років тому
але ось наприклад плата на ібеї, теж з усіма мосфетами і теж різними
https://www.ebay.com/itm/117201077544
Відправлено через 51 секунду:
а ось така ж, але порізана
https://www.ebay.com/itm/327337694270
Відправлено через 8 хвилин 12 секунд:
і ось доречі старе обговорення шо деякі плати мали екстра мосфети, еле типу в порівнянні зі звичайною P4C800 DELUXE
але ось наприклад плата на ібеї, теж з усіма мосфетами і теж різними
https://www.ebay.com/itm/117201077544
Відправлено через 51 секунду:
а ось така ж, але порізана
https://www.ebay.com/itm/327337694270
Відправлено через 8 хвилин 12 секунд:
і ось доречі старе обговорення шо деякі плати мали екстра мосфети, еле типу в порівнянні зі звичайною P4C800 DELUXE
-
radical
Member
А казали ж, що треба мосфети, якщо міняти, то треба не те, що однакові, а бажано, навіть одної партії і дати випуску.
-
S0N1C
Member
так, дуже дивно, особливо якщо взяти до у ваги шо згідно з boardview, це повинні бути IPD13N03LA та два однакові IPD06N03LA
але ж вони не однакові.. навіть ось на ібейних фото
Відправлено через 55 хвилин 36 секунд:
а, ну ось собсно 1в1 така ж плата як в мене(серійник інший
), з тими ж маркуваннями мосфетів
так шо асус шось там собі чудили на початку нульових
https://www.vogons.org/viewtopic.php?p=1098856#p1098856
Відправлено через 21 хвилину 47 секунд:
доречі, ще з історії цієї плати, вона в мене здихала по VRM при тестах з 3.4ГГц прескотом(здається), майже напевно то було через слабкий БЖ(FSP Blue Storm II 500W, слабкий в сенсі підвтомленний), вона гуділа катушками і потім просто не увімкнулася, я тоді зняв усі мосфети, перевірив - всі цілі, позичів три ADP3110 та один ADP3180 з P4P800 SE - і о чудо вона завелася
(потім купив і поставив назад все що зняв 
ну і чому то майже 99% вина БЖ - бо я той проц ще пробував потім на якійсь мАТХ асрок - і там точно також гуділи катушки з тим БЖ, просто вже не чекав поки помре
але ж вони не однакові.. навіть ось на ібейних фото
Відправлено через 55 хвилин 36 секунд:
а, ну ось собсно 1в1 така ж плата як в мене(серійник інший
так шо асус шось там собі чудили на початку нульових
https://www.vogons.org/viewtopic.php?p=1098856#p1098856
Відправлено через 21 хвилину 47 секунд:
доречі, ще з історії цієї плати, вона в мене здихала по VRM при тестах з 3.4ГГц прескотом(здається), майже напевно то було через слабкий БЖ(FSP Blue Storm II 500W, слабкий в сенсі підвтомленний), вона гуділа катушками і потім просто не увімкнулася, я тоді зняв усі мосфети, перевірив - всі цілі, позичів три ADP3110 та один ADP3180 з P4P800 SE - і о чудо вона завелася
ну і чому то майже 99% вина БЖ - бо я той проц ще пробував потім на якійсь мАТХ асрок - і там точно також гуділи катушки з тим БЖ, просто вже не чекав поки помре
- спойлер
-
spoglyadach
Member
Помиляєтесь друже, я тут якось відписував стосовно P4P800SE що в них є кілька ревізій, в деяких з цих плат по 2 мосфети на фазу, хоча були такі в яких по 3 мосфети. Я маю в себе дві таких різних плати, але ще їх не ганяв для порівняння банальних температур VRM бо там треба тотальний рекап робити. Хоча і без порівняння в принципі зрозуміло, що два мосфети буде суттєво гарячіше ніж три, як мінімум тому що навантаження однаколве а площа відведення тепла менша, та ще й тепло відводиться лише на текстоліт по суті (якщо не зроблено мод з радіаторами).S0N1C: ↑ 23.09.2026 21:08 і отже виходить шо "бюджетна" P4P800 SE має кращу VRM ніж деякі(скоріш за все більшість) P4C800-E DELUXE![]()
P.S: P4P800SE ніколи не була і не вважалась бюджетною платою, це ви трохи пошуткували, гляньте її цінник у прайсах того часу. А SE це ж не завжди означає якийсь обрубок, по суті це Second Edition
-
S0N1C
Member
spoglyadach: ↑ 24.09.2026 17:02 P.S: P4P800SE ніколи не була і не вважалась бюджетною платою, це ви трохи пошуткували, гляньте її цінник у прайсах того часу. А SE це ж не завжди означає якийсь обрубок, по суті це Second Edition
Відправлено через 10 хвилин 10 секунд:
цікаво, ніколи не бачив з двомаspoglyadach: ↑ 24.09.2026 17:02Помиляєтесь друже, я тут якось відписував стосовно P4P800SE що в них є кілька ревізій, в деяких з цих плат по 2 мосфети на фазу, хоча були такі в яких по 3 мосфети. Я маю в себе дві таких різних платиS0N1C: ↑ 23.09.2026 21:08 і отже виходить шо "бюджетна" P4P800 SE має кращу VRM ніж деякі(скоріш за все більшість) P4C800-E DELUXE![]()
-
radical
Member
У мене P5P800SE з Celeron D без всякого розгону задиміла, дірка в мосфеті. Брат мені все плече парепаяв, плата ожила. Потім вже померла остаточно після антигуманних експериментів з заміною клокера з невідомої причини. Але з чужим клокером і біосом вона достатньо пропрацювала.S0N1C: ↑ 24.09.2026 16:00 доречі, ще з історії цієї плати, вона в мене здихала по VRM при тестах з 3.4ГГц прескотом(здається
-
spoglyadach
Member
Так це ціни вже коли 775 вийшов, в тому ж 2004 підбирали компа одному знайомому, P4P800SE коштувала дорожче за всі прямі аналоги від Gigabyte, EpoX, а дешевші були лише Aopen, Albatron, MSI (але це не точно бо тоді цей треш ніхто і не розглядав як варіант)S0N1C: ↑ 24.09.2026 18:09 Screenshot 2026-09-24 175654.png
Гляньте до речі VRM того ж Gigabyte GA-8IPE1000 Pro2 який коштував як P4P800SE, то вам вже 2 мосфета на плече замість 3 не будуть виїдати очі. Розумію що треба даташити копати і може той один але дуже великий мосфет потужніший, але щось мені здається що ніфіга
-
S0N1C
Member
ну не знаю, зовсім трози до виходу 775 - service_price_retail_200405300034.csv
, все одно найдешевша була з нормальних на норм чіпсеті
та і війшла вона ж в 2004, здається в травні
Відправлено через 20 хвилин 34 секунди:
а от асуси ставили де що пощастить, в мене на тій трьох мосфетній P4C800-ED були OST 1000 мкФ по платі - виглядали чудово, але всі дохлі
шо там в врм було, вже не пам"ятаю але теж дохле було
в цій двохмосфетній P4C800-ED - Elite в VRM та рубікони по платі, наче всі живі, в P4P800SE - живі панасоніки в VRM і частково полу-дохлі чемікони по платі(деякі пухлі, але навіть пухлі - більш меньш ще мають гарний ESR та емність), так що асус тих років - лотерея
Відправлено через 3 хвилини 27 секунд:ASUSTek P4C800-E-DLX i875P S478 DDR 6ch snd SATA-R FW L1G ATX Материнские платы 205
ASUSTek P4P800-E-DLX i865PE S478 2chDDR 6-snd SATA-R FW L1G ATX Материнские платы 139
ASUSTek P4P800-E-DLX i865PE S478 2chDDR 6-snd SATA-R FW WF L1G Материнские платы 145
ASUSTek P4P800SE i865PE S478 2chDDR 6-snd SATA 1GLAN U100 ATX Материнские платы 110
та і війшла вона ж в 2004, здається в травні
Відправлено через 20 хвилин 34 секунди:
я майже впевнений шо ті гіги якщо всі були з рубіконами то норм і сьогодні працюютьspoglyadach: ↑ 25.09.2026 17:27 Гляньте до речі VRM того ж Gigabyte GA-8IPE1000 Pro2 який коштував як P4P800SE, то вам вже 2 мосфета на плече замість 3 не будуть виїдати очі. Розумію що треба даташити копати і може той один але дуже великий мосфет потужніший, але щось мені здається що ніфігаНа цих гігах він ще й дуже гарячий в роботі без всіляких розгонів, тому там майже завжди всі кондьори з відривом кришки.
-
spoglyadach
Member
На ASUS цих серій я бачив тільки OST і на SE і на Deluxe, і не скажу що прям самі гірші кондьори, особливо після їх улюблених Nichicon KZG. Але так вони через раз пухлі трапляються, можливо наслідки поганого обдуву, бо траплялись багато плат де все ідеально і працювали норм. Також елітгрупи юзали масово OST які я знімав з декількох плат, пропускав через подібний до вашого але сучасніший прилад, то показували прям хороші параметри для свого віку. Але якщо плату любиш і будеш користуватись, звісно в ключових точках треба все міняти, бо нафіг нада воно або стрельне або потім всеодно відлетить і всеодно будеш міняти, а ще купу часу витратиш на діагностики і печаль що може воно остаточно вмерло від якоїсь олов'яної чуми 
-
S0N1C
Member
от якраз частково полу-дохлі чемікони на P4P800SE - KZG, причому не на 1000 uF як положено, а на 820 uF - отже і тут зекономили
а що до OST - то з ними цікаво, в мене їх багатенько в Shuttle міні компіках, і там всі які з запасом по вольтажу в чудовому стані, типу де замість 6.3V - 10V
а ось вже 12V - 16V, або дуже гарячо було(поряд з мосфетами зовсім) - пухлі дохлі
а що до OST - то з ними цікаво, в мене їх багатенько в Shuttle міні компіках, і там всі які з запасом по вольтажу в чудовому стані, типу де замість 6.3V - 10V
а ось вже 12V - 16V, або дуже гарячо було(поряд з мосфетами зовсім) - пухлі дохлі
-
radical
Member
Маю альбатрона 775/і865PE, досить дебела дошка, здається, на VRM вже полімери стояли і біос був більш-менш норм. До речі, теж реалізований розгін чипсету до рівня 875, як у асуса через РАТ.spoglyadach: ↑ 25.09.2026 17:27 а дешевші були лише Aopen, Albatron, MSI (але це не точно бо тоді цей треш ніхто і не розглядав як варіант)
-
S0N1C
Member
доречі MSI теж норм дошки робила, не знаю шо там на Р4, і як по розгону, але лайаут та компоненти на Р3 та К7 дошках були норм, Аопен теж доволі цікаві, ну і чорний текстоліт - моя любов
Альбатрон в мене є тільки одна плата, не пам"ятаю яка, можливо навіть Р4, ну і не вмикав
Відправлено через 3 хвилини 13 секунд:
а, ну ще MSI робила дошки і відухи до німецьких Medion - які досі живі і вспливають на усіляких барахолках
Альбатрон в мене є тільки одна плата, не пам"ятаю яка, можливо навіть Р4, ну і не вмикав
Відправлено через 3 хвилини 13 секунд:
а, ну ще MSI робила дошки і відухи до німецьких Medion - які досі живі і вспливають на усіляких барахолках
-
spoglyadach
Member
radical
Приписка про треш то відноситься конкретно до продуктів MSI, бо це тоді був один з найгірших вендорів материнських плат
слабкіша інженерка була хібащо у ECS але там хоча б не було стільки проблем по кондьорах.
Відправлено через 5 хвилин 39 секунд:
Приписка про треш то відноситься конкретно до продуктів MSI, бо це тоді був один з найгірших вендорів материнських плат
Відправлено через 5 хвилин 39 секунд:
Да які ж там є нормальні дошки в них? Я влітку взявся відновити дуже побиту долею MSI 975X Platinum Rev.1 а це плата на топовому чипсеті вже під 775. Знайдіть саме цю ревізію на фото в інтернетах і подивіться які там використано мосфети, особливо увагу на вторинні живлення наприклд пам'яті та чипсету. Хоча і в зоні VRM проца там теж весело, але не так як в інших точках. І скажіть мені, це як взагалі на вашу думку, нормально таке пхати під 975 чипсет на платі де написано PLATINUM? Про такі нюанси що ця ревізія не працює з Core 2 Duo я взагалі промовчу, бо це хочеться плакать. Нагадаю що той же ASUS P965 Premium на менш топовому чипсеті спокійно хаває квади Q9450 (особисто юзав) ще й їх розганяє. Ну а про плати на 975X казати не буду, хто їх щупав і так знають (привіт ASUS P5W DH Deluxe)S0N1C: ↑ 25.09.2026 20:19 доречі MSI теж норм дошки робила, не знаю шо там на Р4
-
radical
Member
О, в мене є така. mATX VIA 694T.S0N1C: ↑ 25.09.2026 20:19
а, ну ще MSI робила дошки і відухи до німецьких Medion - які досі живі і вспливають на усіляких барахолках![]()
- Електроліти - у всіх кишки вилізли. Бачив наїбей нову у кульочку заклеєну - те ж саме, просто від зберігання
- Розгін кривий, целерони з 100 шиною можна, а після 133 шини вже зась
- ISA - не запаяли. Припаяли з братом в чотири руки (я тримав будівельний фен). Працює, але не все, що хотілось.
- Якийсь йолоп з інженерів додумався припаяти на плату під туалатин 1,5В роз'єм AGP замість універсального, вуда помахала ручкою
- Так, ви все правильно зрозуміли, штук із п'ять ревізій, молодші на 694Х, біоси і усіх різні, MSI є MSI
-
S0N1C
Member
наприклад таке MS-6191spoglyadach: ↑ 25.09.2026 20:44 radical
Приписка про треш то відноситься конкретно до продуктів MSI, бо це тоді був один з найгірших вендорів материнських платслабкіша інженерка була хібащо у ECS але там хоча б не було стільки проблем по кондьорах.
Відправлено через 5 хвилин 39 секунд:Да які ж там є нормальні дошки в них?S0N1C: ↑ 25.09.2026 20:19 доречі MSI теж норм дошки робила, не знаю шо там на Р4
Відправлено через 2 години 20 хвилин 18 секунд:
ну дик вона вийшла раніше ніж Коре, мабуть шось накосячили при проектуванніspoglyadach: ↑ 25.09.2026 20:44 MSI 975X Platinum Rev.1 а це плата на топовому чипсеті вже під 775.
тоді якThe MSI 975X Platinum motherboard was originally released in early 2006 (around April 2006), followed by the updated PowerUp Edition (v2.0+) with Core 2 Duo support launched in August 2006
Відправлено через 3 хвилини 53 секунди:The ASUS P5B Premium (often released as the ASUS P5B Premium Vista Edition) was announced in January 2007 and hit retail markets around March 2007
ну і та MSI була доволі бюджетною, мабуть тому і такі мосфети, до їх роботи доречі є якісь зауваження? чи просто не подобається розмір, типу такі ставили з часів сокета 7 чи навіть раніше?