Відбувся реліз технології NVIDIA DLSS 5. У майбутньому вона з’явиться й на GeForce RTX 40

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Earanak
Member

Повідомлення

leif: 04.09.2026 16:58
Earanak: 04.09.2026 16:56С моим зрением
це який саме зір, якщо не секрет?

окуляри/лінзи?
viewtopic.php?p=4013164#p4013164
OFFTOP
Очки, немного помогают. Линзы пробовал - невыносимо. Помню что врач говорил что у меня слишком низкая острота зрения, что бы это не значило. Ну, оно у меня такое с детства так что я привык не видеть лиц людей с 6-7 метров, номеров маршруток за 20 метров до остановки, как то особо не парюсь по этому поводу. Ну, еще я толстый как мамонт и животом упираюсь в стол, потому что впритык в монитор смотрю, бесит :lol:
leif
Member

Повідомлення

Earanak: 04.09.2026 16:59viewtopic.php?p=4013164#p4013164
ага, ну -5 -3 це серйозно, ще й астигматизм... так. то ти сидиш за компом з таким зором зараз без окулярів і без лінз взагалі чи це вже з окулярами не розрізняєш більше 90ппі?
Earanak: 04.09.2026 16:59Линзы пробовал - невыносимо.
а що саме з лінзами не зайшло?
kairo
Member

Повідомлення

в мене -1, -0,75. Сиджу в окулярах за ПК, а так в лінзах зазвичай.

Earanak
Лазерна корекція?
Earanak
Member

Повідомлення

leif: 04.09.2026 17:04а що саме з лінзами не зайшло?
Слезали, дискомфорт. Очень сложно надевать, я тратил по 20 минут что бы их наклеить. Фу...
leif: 04.09.2026 17:04зараз без окулярів і без лінз взагалі чи це вже з окулярами не розрізняєш більше 90ппі?
Я в очках сижу. Не ну как сказать НЕ различаю. Разумеется если прям вот с 15см всматриваться то я вижу конечно пиксели на 32"/1440p. Но на обычном расстоянии на котором играю/работаю - мне по барабану в целом, будет там 1080p/1440p/2160p ))
kairo: 04.09.2026 17:07 Лазерна корекція?
Обязательно когда-то этим займусь. Может быть, но это не точно. Точно то что не в ближайшее время.
leif
Member

Повідомлення

Earanak: 04.09.2026 17:12Слезали, дискомфорт. Очень сложно надевать, я тратил по 20 минут что бы их наклеить.
ага, на перших порах можуть трохи напрягати ці моменти. потім, коли втягуєшся, взагалі ізі стає, на вдягання/знімання не звертаєш уваги, але то, звісно, індивідуально. я втягнувся за пару днів, а є люди, хто категорично їх не може носити, знаю навіть одного офтальмолога такого :) єдине, що радив би спробувати різних виробників, якщо колись повернешся до цієї ідеї з лінзами. бо воно справді відрізняється.

я ношу одноденні Dailies Total 1, дуже ок. одноденні, якщо ще ні, то, до слова, також рекомендую спробувати. дорожче, але комфорт того вартує, імхо.
warp37
Member

Повідомлення

leif: 04.09.2026 17:04 а що саме з лінзами не зайшло?
Ну лінзи взагалі штука, що створює зайвий геморой і витрати. Я також з дитинства в окулярах, але навіть не думаю про лінзи. Три десятки років політ нормальний, навіщо щось змінювати?

Навіщо займатися мазохізмом, витрачаючи кошти на розтвори і як я люблю казати "лішніє тєлодвіженія" з догляду? :)
Востаннє редагувалось 04.09.2026 17:24 користувачем warp37, всього редагувалось 2 разів.
Filabatya
Member

Повідомлення

То треба порахувати скільки за рік йде на одноденки і записатися на обстеження перед корекцією)
Востаннє редагувалось 04.09.2026 17:34 користувачем Filabatya, всього редагувалось 1 раз.
Earanak
Member

Повідомлення

leif, меня очки устраивают. Никаких проблем с ними.
leif
Member

Повідомлення

Filabatya: 04.09.2026 17:23То треба порахувати скільки за рік йде на одноденки і записатися на обстежегня перед корекцією)
колись так і зроблю, але щось якось все відтягую)

одноденки я не кожен день ношу. за кермом, влітку з сонцезахисними окулярами, коли довго треба ходити в окулярах, такі от кейси. частіше окуляри. в цілому чергую лінзи/окуляри/без нічого, ніби для очей то найбільш сприятливий сценарій

Відправлено через 1 хвилину 27 секунд:
warp37: 04.09.2026 17:22Навіщо займатися мазохізмом, витрачаючи кошти на розтвори і як я люблю казати "лішніє тєлодвіженія" з догляду?
вище написав, що лінзи ношу одноденні, то ж ніяких розчинів у мене немає. поносив -- викинув.

в цілому це справа індивідуальна, авжеж, нікого не переконую, що щось краще. як вам зручніше)
kairo
Member

Повідомлення

leif: 04.09.2026 17:20я ношу одноденні Dailies Total 1, дуже ок.
Я на Bausch + Lomb ULTRA, в них місяць термін. Пробував Dailies Total 1, норм, але не відчув різниці. Все індивідуально. В мене особисто за день очі втомлюються від любих лінз. На вечір знімаю та використовую окуляри.

warp37
Ну лінзи взагалі штука, що створює зайвий геморой і витрати. Я також з дитинства в окулярах, але навіть не думаю про лінзи.
Мене особисто морить постійно протирати скло окулярів. Ну й вони на вулиці не завжди зручні. Кожному своє.

leif
колись так і зроблю, але щось якось все відтягую)
Я якось надумав років десять назад. Прийшов в клініку, а мені там сказали, нащо тобі на -1 корекція... Але думки все одно є. Бажано робити до 40-45 років.
Востаннє редагувалось 04.09.2026 17:34 користувачем kairo, всього редагувалось 2 разів.
warp37
Member

Повідомлення

kairo: 04.09.2026 17:30
leif: 04.09.2026 17:20я ношу одноденні Dailies Total 1, дуже ок.
Я на Bausch + Lomb ULTRA, в них місяць термін. Пробував Dailies Total 1, норм, але не відчув різниці. Все індивідуально. В мене особисто за день очі втомлюються від любих лінз. На вечір знімаю та використовую окуляри.

warp37
Ну лінзи взагалі штука, що створює зайвий геморой і витрати. Я також з дитинства в окулярах, але навіть не думаю про лінзи.
Мене особисто морить постійно протирати скло окулярів. Ну й вони на вулиці не завжди зручні. Кожному своє.
Тут вже скоріше суб'єктивна справа звички.
leif
Member

Повідомлення

kairo: 04.09.2026 17:30Пробував Dailies Total 1, норм, але не відчув різниці. Все індивідуально.
так, у мене дружині, скажімо вони ж якось взагалі не зайшли. дуже специфічні ці всі речі
kairo
Member

Повідомлення

Форум по оверклокерам логічно перейшов в форум по проблемам зору :laugh:
leif
Member

Повідомлення

kairo
щоб розгледіти переваги православного длсс5, все логічно :)
lw_007
Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko: 04.09.2026 10:47 Не зрозуміло чого вони це не роблять з обличчями ще на етапі розробки гри.

P.S. Все інше не дуже помітно.
Бо запікання тут не канає.

Відправлено через 7 хвилин 17 секунд:
Afit: 04.09.2026 14:07 От мені цікаво, де всі ті ділки що на початку вили що ця технологія - параша? Стількі мінусів нахватались ті хто відразу побачив перспективу в цій технології... Всі як папуги ржали, а через рік-два вам буде соромно від своєї недалекоглядності, бо і порівнювати нічого. Вчора подивився відос де в Сталкер 2 цю технологію запускали. Так це просто по сирому натягли і це небо і земля, як виглядають персонажі до та після. Парафінова голова з додаванням фосфору не йде ні в яке порівняння!
Просто бісить, що хтось намагається сказати що без DLSS 5 краще картинка :banghead:
спойлер
Снимок экрана 2026-09-04 140534.png
спойлер
Снимок экрана 2026-09-04 140544.png
Для тих хто цікавився це було очевидним з моменту виходу SDXL влітку 2023. Вже тоді було зрозуміло перспективи img 2 img

Відправлено через 3 хвилини 44 секунди:
MSiAventador: 04.09.2026 15:34 Бла-бла-бла а результат на табло: Хуанг штампує іновації поки АМД економить на розширенні персоналу і чекає на появу чарівного ШІ що буде робити роботу за них. :laugh:
У AMD нема CUDA.
Через ROCm диффузори вже 4 роки намагаються закостиляти, але досі нестабільно працює
bes
Member

Повідомлення

Вот где прорыв настоящий
спойлер
На RTX 40-й серии теперь можно включить множественную генерацию кадров, которая вдвое бустит FPS

Технология Multi-Frame Generation, позволяющая генерить x3 и x4 кадров, до сих пор официально доступна только владельцам RTX 50-й серии, но моддеры сумели обойти ограничения Nvidia.

На GitHub наконец-то выкатили отлично работающий MFG Unlock для RTX 40. Важно, что это не решение на базе AMD Frame Generation, а разблокировка настоящего DLSS MFG.

Мод уже протестировали в Cyberpunk 2077, RE Requiem, Forza Horizon 6 и других играх. Переход со стандартной x2 генерации к x4 даёт почти двукратный прирост FPS.
Востаннє редагувалось 04.09.2026 18:47 користувачем bes, всього редагувалось 1 раз.
lw_007
Member

Повідомлення

Dilfin: 04.09.2026 15:48
leif: 04.09.2026 15:43
втретє повторюю: в статті такого не написано
вона забезпечує візуальну точність.

Read more: https://www.tweaktown.com/articles/1159 ... index.html
фізичного реалізму світла вона не забезпечує. Вона додає шум на зображення і проходить диффузором, придумуючи неіснуючі деталі за підказками та вірогідністю + заданими вагами.
І будує і використувує карту нормалей, як мінімум. Це привіт Control Net, все придумано до того як Nvidia побачила там перспективу
Mozdev
Member

Повідомлення

lw_007: 04.09.2026 18:35
Nikolay Yeryomenko: 04.09.2026 10:47 Не зрозуміло чого вони це не роблять з обличчями ще на етапі розробки гри.

P.S. Все інше не дуже помітно.
Бо запікання тут не канає.

Відправлено через 7 хвилин 17 секунд:
Afit: 04.09.2026 14:07 От мені цікаво, де всі ті ділки що на початку вили що ця технологія - параша? Стількі мінусів нахватались ті хто відразу побачив перспективу в цій технології... Всі як папуги ржали, а через рік-два вам буде соромно від своєї недалекоглядності, бо і порівнювати нічого. Вчора подивився відос де в Сталкер 2 цю технологію запускали. Так це просто по сирому натягли і це небо і земля, як виглядають персонажі до та після. Парафінова голова з додаванням фосфору не йде ні в яке порівняння!
Просто бісить, що хтось намагається сказати що без DLSS 5 краще картинка :banghead:
спойлер
Снимок экрана 2026-09-04 140534.png
спойлер
Снимок экрана 2026-09-04 140544.png
Для тих хто цікавився це було очевидним з моменту виходу SDXL влітку 2023. Вже тоді було зрозуміло перспективи img 2 img

Відправлено через 3 хвилини 44 секунди:
MSiAventador: 04.09.2026 15:34 Бла-бла-бла а результат на табло: Хуанг штампує іновації поки АМД економить на розширенні персоналу і чекає на появу чарівного ШІ що буде робити роботу за них. :laugh:
У AMD нема CUDA.
Через ROCm диффузори вже 4 роки намагаються закостиляти, але досі нестабільно працює
Вкидаю на вентилятор :gigi: , DLSS-NR on AMD, котрий дозволяє використовувати технологію NVIDIA в грайках з підтримкою FSR на відеокартах Radeon RX 9000 с архітектурою RDNA 4.
DLSS5 на АМД о це прикол :gigi:
спойлер
DLSS-NR-on-AMD
https://github.com/danielblnc/DLSS-NR-on-AMD
N0il
Member

Повідомлення

Да завжди так було, нові технології вбивали швидкість ГПУ . Не розумію чого тут дивуватися.
Samilo
Member

Повідомлення

Трохи побавився (сталкер 2 , плаваюче місто 2) і набридло. Обличчя справді набувають реалізму але відразу лізуть "мерехтіння" і інколи двоїлися обличчя таке враження. Так, на скрінах все топчик але в русі все це лізе. Та і не вразило сильно, як свого часу rtx чи physx
Відповісти