Відбувся реліз технології NVIDIA DLSS 5. У майбутньому вона з’явиться й на GeForce RTX 40

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Відбувся реліз технології NVIDIA DLSS 5. У майбутньому вона з’явиться й на GeForce RTX 40

А непогано так хаває FPS ця технологія)) хоча в ознайомчих цілях я б спробував. Хто б це мені 5070Ti дав погасать? :lol:
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

Не зрозуміло чого вони це не роблять з обличчями ще на етапі розробки гри.

P.S. Все інше не дуже помітно.
john_headon
Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko: 04.09.2026 10:47 Не зрозуміло чого вони це не роблять з обличчями ще на етапі розробки гри.

Щоб можна було продати цю технологію, лише власникам сучасного заліза :idea:
Zaelot
Member

Повідомлення

навіть на 5050 в 1080р можна норм пограти, це круто
Zealoth
Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko: 04.09.2026 10:47 Не зрозуміло чого вони це не роблять з обличчями ще на етапі розробки гри.

"Можно, а зачем?"

Целевая аудитория купит каждый год, с тенями или без.
Earanak
Member

Повідомлення

Жестко скейлиться от разрешения, у 5090 получается (по первой картинке) :
1080p - минус 18.5% FPS
1440p - минус 39% FPS
2160p - минус 60.5% FPS

Конечно для игр где раньше было 300+ FPS не так уж и важно, особенно для старых где 1000+. Тем не менее ))
Востаннє редагувалось 04.09.2026 11:04 користувачем Earanak, всього редагувалось 3 разів.
Геральт
Active Member

Повідомлення

на відеокарті GeForce RTX 5090 активація DLSS 5 призводить до більш ніж двократного падіння частоти кадрів: зі 192 до 76 fps
Ще має 16 кадрів "про запас" )
Хоча стоп, там же 1% падає до 49. Ну, але фотореалізъм.
З молодшими картами комедія трохи виходить: DLSS без DLSS не пограєш. Але навіть з Q 5070Ті в QHD малює 86(56). Там ше й генератор треба буде, який "краще за натив" :D
спойлер
Зображення
Zaelot: 04.09.2026 10:55 навіть на 5050 в 1080р можна норм пограти, це круто
Так, Касатка мабуть схвалив би
спойлер
Зображення
xIIImaL
Member

Повідомлення

alex_sul: 04.09.2026 10:44 Пропоную обговорити Відбувся реліз технології NVIDIA DLSS 5. У майбутньому вона з’явиться й на GeForce RTX 40

А непогано так хаває FPS ця технологія)) хоча в ознайомчих цілях я б спробував. Хто б це мені 5070Ti дав погасать? :lol:
Полу-релиз получается , только для NBA . В других играх пока без костыля не включить . Ждем нормального релиза , рано еще гoвном кидаться :rolleyes:
Востаннє редагувалось 04.09.2026 11:11 користувачем xIIImaL, всього редагувалось 1 раз.
Earanak
Member

Повідомлення

Вот бы взяли и сравнили на этом самом NBA какая разница между старым Решейдом/ОптиСкейлером и этой 'официальной' интеграцией :think:
Zaelot
Member

Повідомлення

alex_sul: 04.09.2026 10:44 Хто б це мені 5070Ti дав погасать? :lol:
воно в мене і на 5070 норм працювало в 1440р, десь тінь вліво і все гуд))

Отправлено спустя 1 минуту 25 секунд:
Earanak: 04.09.2026 11:11 Вот бы взяли и сравнили на этом самом NBA какая разница между старым Решейдом/ОптиСкейлером и этой 'официальной' интеграцией :think:
думаю нічого не змінилося би, бо з саме цієї гри його і витягнули
leif
Member

Повідомлення

дуже цікаво покрутити саме оф. патчі длсс5, а не через костилі, але не в цій іграшці.

сподіваюсь, наступних патчів для іграшок інших жанрів залишилось чекати недовго. нвідіа каже "weeks and months"... ну, подивимось :popcorn:
hohlid19
Member

Повідомлення

В 40 серии эту парилку 4090 будет только поддерживать?
спойлер
Ведь, как говорили великие силы, 5070=4090
Prescott
Member

Повідомлення

Ясно, будет нормально работать на 7й серии только.
kairo
Member

Повідомлення

hohlid19: 04.09.2026 11:16В 40 серии эту парилку 4090 будет только поддерживать?
спойлер
Скоріше за все буде підтримка усіх RTX40 карт.
Striker
Member

Повідомлення

Зображення
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

Офіційно: RTX 40 таки отримають DLSS 5 — але доведеться зачекати 💻️

NVIDIA підтвердила, що планує розширити підтримку 3D-Guided Neural Rendering на карти покоління Ada Lovelace — але тільки після того, як досягне вищої продуктивності на RTX 50. Оновлення моделі обіцяють ближче до кінця осені.

Дати виходу DLSS 5 для RTX 40 поки немає, а щодо RTX 30 і RTX 20 у компанії нічого конкретного не обіцяють.

Короче, в кінці осені суттєво збільшиться список підтримуваних ігор, буде краща продуктивність і ще й ртх4000 завезуть. Тоді і потестимо нормально ;)
corban_jum
Member

Повідомлення

5070 с 12GDDR підтримує, а 3090 с 24GDDR та продуктвністю щось на рівні 5-10FPS меньше -не підтримує)) А 5060 и 5050 так))
Earanak
Member

Повідомлення

corban_jum, 3000 серия не поддерживает FP8, 4000 и 5000 - поддерживают.
Что это такое и почему это так и насколько это важно для нейросетей - можете погуглить.
S0N1C
Member

Повідомлення

прям запахло FSR4 :laugh:
Відповісти