Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
walkman3000
Member

Повідомлення

allekss
обов'язково перевіряйте на рівень greyscale 95% щоб розуміти який рівень бандингу та джинси дістався з коробки, він повинен буде зменшуватись з часом. але якщо зі старту все погано то краще відмовитись та перезамовити, головне щоб той самий не надіслали :gigi:
тут це буде 5% https://oledtest.org/gray-test/
allekss
Member

Повідомлення

walkman3000
Дякую за пораду.
valera60
Member

Повідомлення

Henleys: 17.07.2026 17:33Так, я виставляв через Нвідіа 75Гц. Але там різниці немає, можливо моє око цього не бачить.
Может вы и не замечаете той разницы, но я, из-за этой разницы, поменял монитор.
Henleys: 17.07.2026 17:33Ps. Після повторного тесту і перезапуску гри, виявилось що 15фпс - це був глюк. Гра працює в DSR 2560x1440 60ФПС
Уже есть с чем сравнить.
mult
Member

Повідомлення

Завтра спробую зробити декілька фото свого монітору по сірих відтінках і тп.
Щоб були фотки не тільки з реддіта :)
На даному етапі розвитку оледів, кому потрібні ідеальна рівномірність сірого, то це QD-OLED.
У WOLED щось з цим не все добре, хоча виробник казав що покращили тех процес і повинно бути краще.
У мене монітор випуску березень 26, то може й справді щось покращили.
Бо таких проблем як на реддіті я не бачу.
Ну або мені повезло в лотерею, хоча я думаю що мабуть таки повинні були щось покращити через скарги покупців.
По суті проблема я бачу тільки з одним віддтінком, це Greyscale 95, або в інших тестах він зветься 5% чорного, дуже схожі по кольорах.
Але в мене після декількох очищень все стало ну дуже пристойно, є невеликі нерівномірності і то не по всьому екрану.
Ну і на цьому відтінку якраз видно ефект джинси.
На інших відтінках по моєму цього ефекту не видно.
Проблема є але вона не значна і кидається в око тільки в тестах.
В іграх взагалі цього не помічаєш.

Відправлено через 5 хвилин 50 секунд:
allekss
Я теж хотів взяти саме XG27AQWMG
Але його по трейд іну на той момент ніде не було.
Зараз бачу він є в artline, в них можливо трейд ін на монітори є, але для мене вже пізно :)
Djay
Member

Повідомлення

То есть исходя из двух вариантов (Gigabyte GO27Q24A и Gigabyte GO27Q24G) в данный момент все же более предпочтителен Gigabyte GO27Q24A? Который в принципе и дешевле на 2000. Для игр и фильмов. (Печалит покрытие на GO27Q24A, эта царапающаяся пленка).
Filabatya
Member

Повідомлення

За 20к при такому зображенню не довго будете печалитись, особливо в 1 день :D
mult
Member

Повідомлення

Короче я знайшов як передати екран тандем WOLED максимально як його бачить людина :)
Тільки що десь годину різними телефонами пробував фотографувати, в експерт режимі, з ручним iso і кольоровою температурою.
Та фіг у вас вийде, по перше телефон ловить відблиски які я не бачу і ці відблиски перемішуються з бандінгом.
А по друге, ні на яких iso в мене так і не вийшло передати реальну картину, або засвітляє і проявляє те чого в реалі не бачиш, або фото скатується в блек краш.
Ну і колірна температура, я ні разу не зміг зловити теж реал ні на автоматі, ні в ручну.
На допомогу прийшла нвідія, знімки екрана.
Оце те що я бачу.
Звісно не ідеально, але мені підходить, надіюсь в екранах з правильною структурою пікселів буде зовсім добре.
https://ibb.co/album/DPyGW2
FirstTDM
Member

Повідомлення

mult: 18.07.2026 11:18Короче я знайшов як передати екран тандем WOLED максимально як його бачить людина
Спасибо! Очень интересно, но по прежнему непонятно :rotate:

Вроде бандинг есть, но это же пережатые снимки... ладно... для WOLED это будет вечная тема...
mult
Member

Повідомлення

FirstTDM
Знімки на 100% такі як виглядають в реалі.
Це тупо знімок ерана.
Я тільки що порівнював знімки які я виклав і тест в живу, все ідентично до пікселя, нема ніяких спотворень.
Отак у мене в реалі виглядає зображення цих сірих, це найточніша передача того що я бачу.

Відправлено через 4 хвилини 15 секунд:
знімок браузера і хрома то взагалі віндовсом зроблено.
Що нвідія що віндовс роблять точні знімки того що показує, тільки з нвідія не виходить на весь екран.
Зараз 95 відсотків зроблю віндовсом
allekss
Member

Повідомлення

mult
Дякую за вашу працю. На знімках нічого критичного. На VA та IPS більше артефактів. То засвіти, то по краях погана різкість.
mult
Member

Повідомлення

ось віндою.
https://ibb.co/album/t8cmhL

Відправлено через 4 хвилини 27 секунд:
Ось для порівняння фото телефону в авто режимі.
https://ibb.co/album/6nBTd7
FirstTDM
Member

Повідомлення

mult: 18.07.2026 11:29Знімки на 100% такі як виглядають в реалі.
И еще раз спасибо за работу!

p.s. Я про то, что снимок экрана пережимается в jpg, затем выкладывается в сеть где еще раз пережимается - сделать с этим ничего нельзя, но тонкости на сером фоне могут пропасть - это неизбежно
mult
Member

Повідомлення

можна зробити трохи краще в експертному режимі.
Але я вже втомився за сьогодні гратись цим телефоном і воно все одно не сфоткає так як показує в живу

Відправлено через 3 хвилини 35 секунд:
FirstTDM
ну я порівнював фото по посиланню і живий тест, то зображення ідентичне.
Можливо щось втрачається, але картинка точно така сама.
На телефоні такого і близько не зробиш і він точно показує фігню.
Хоча фото телефоном любого монітора є перебільшенням реальної картини.
Я колись свій ips фоткав для продажі, також засвіти показувало набагато більші ніж в реалі, що аж людина яка цікавилась ним злякалась.
А потім приїхала в живу і каже, та чудово все
walkman3000
Member

Повідомлення

mult: 18.07.2026 11:49Можливо щось втрачається, але картинка точно така сама
можна зефакапати тести елементарно через налантування гамми. наприклад, коли іноді порівнюють вітринні екземпляри в магазах, на одному може бути якийсь дефолтний пресет типу еко чи геймерський чи шось ще з кривою гаммою і ось ви робите тест, а у вас на 90% сірого вже чорний екран :D
mult
Member

Повідомлення

walkman3000
Цікаво де тут чорний екран?
https://ibb.co/album/xJqngZ
В різних тестах цей сірий зветься по різному, ви ж самі писали.
В одному 5% чорного приблизно такий же як 95% сірого і вони доволі темні і на них найбільше видно бандінг.
Може у вас щось із монітором, якщо у вас 90% сірого це вже чорний, у мене це сірий, 95% вже темніше але все одно сірий.
Я виклав не одну градацію сірого, там все видно.

Відправлено через 1 хвилину 55 секунд:
Пишу що картинка точно така як я бачу в живу, мені пишуть все брехня.
От я вище виклав з телефону, вірьте їй, такі на реддітах і викладають, мені пофіг :)
Можна приїхати до мене до дому хто в Києві і кому не віриться :)
Я не стверджую що монітор ідеальний.
Те що я бачу суто мені підходить, кому ні то є qd-oled, все просто.

Відправлено через 19 хвилин 39 секунд:
FirstTDM
Друже ти з Києва.
Можеш приїхать і сам глянуть.
Я впевнений що ви з walkman3000 в реалі взагалі не бачили тандемів, за те є їх основними хейтерами і найбільшими експертами по них.
FirstTDM
Member

Повідомлення

mult: 18.07.2026 13:03Я впевнений що ви з walkman3000 в реалі взагалі не бачили тандемів, за те є їх основними хейтерами і найбільшими експертами по них.
Не надо так категорично - мы же по доброму... B-)

Никто тут супер пупер экспертом себя не считает - просто делимся личными субъективными знаниями (на основе просмотров десятков/сотен экземпляров за годы как по работе, так и знакомым) и особо не спорим и тем более не хейтим :beer:
Відповісти