Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Sanьka
Member

Повідомлення

FirstTDM: 16.07.2026 23:37GIGABYTE MO32U2
MSI MAG 322UP QD-OLED E16
ASUS ROG Strix XG32UQDMS
GIGABYTE MO32U24
MSI MPG 322UR QD-OLED X24 <--- 4-е поколение QD-OLED
3тє покоління дивитись я так розумію нема смислу, якщо 4те в цю ціну.
MSI MPG 322UR QD-OLED X24 на 4 му, непоганий.
Трохи дорожче, але в 50к влізає.
Зовні самс подобається більше.
Покурю огляди. Я так розумію різниця що один матовий + модне покриття, інший глянець + модне покриття. Але мої спроби подружитись з глянцем завжди були невдалі, не люблю я глянець на моніках..... Буду дивитись, дякую :up:

Отправлено спустя 1 час 32 минуты 21 секунду:
Погуглив огляди, відгуки (нажаль їх дуже мало)
По суті моніки +/- однакові, що не дивно. Один має менше відблисків, інший більш чіткий. Ціна +/- однакова. На користь самсунга класна система охолодження (пульсуючі теплотрубки, кажуть набагато краще ніж графітові пластини) і дизайн.
А мат чи напівглянець це вже чисто індивідуально для кожного. В моїй кімнаті напевно матовий краще буде.

З і. Шкода нема Алієнвара 32" на 4му, цікаво було б глянути.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Sanьka: 17.07.2026 07:39Погуглив огляди, відгуки (нажаль їх дуже мало)
По суті моніки +/- однакові, що не дивно.
Ну да... так и есть - QD-OLED и там и там... можно выбирать по вкусу и дополнительным фичам...
Sanьka: 17.07.2026 07:39А мат чи напівглянець це вже чисто індивідуально для кожного. В моїй кімнаті напевно матовий краще буде.
Согласен, что выбирать индивидуально.

На глянце чуть лучше цвета, но больше проблем с организацией правильного приглушенного освещения...
Filabatya
Member

Повідомлення

але який він ввечері і вночі :up:
спойлер
колись преший раз побачив в знайомого аймак 24 чи що, і зрозумів що з матом щось не те, а потім телевізори топові тільки підтвердили цей сумнів)
Востаннє редагувалось 17.07.2026 13:40 користувачем Filabatya, всього редагувалось 2 разів.
odessitmws
Member

Повідомлення

FirstTDM: 17.07.2026 13:06глянце чуть лучше цвета
На глянце черный в наличии, ибо матовый блики размазывает по площади и получается один сплошной засвет, не просто так на яблочных мониках по 300к грн онли глянец
FirstTDM
Member

Повідомлення

Filabatya: 17.07.2026 13:11але який він ввечері і вночі
odessitmws: 17.07.2026 13:17На глянце черный в наличии, ибо матовый блики размазывает по площади и получается один сплошной засвет, не просто так на яблочных мониках по 300к грн онли глянец
Всё верно, всё поддерживаю :up:

p.s. У меня для работы/игр построено "идеальное" освещение - даже при полной черной заливке я себя в белой футболке не вижу в отражении глянца :)

Но, почему то, многие юзеры не могут так сделать - особенности помещений и работы, нет знаний о правильном освещении, привычки... - вот и выбирают матовые экраны с формулировкой "Не хочу себя видеть в отражении на экране" :-/
walkman3000
Member

Повідомлення

odessitmws: 17.07.2026 13:17не просто так на яблочных мониках по 300к грн онли глянец
посмотрите на ноуты или продисплеи маковские с нанотекстурой и тогда поймете что такое мат, у самсунг и лг уже давно топовое АБ в телевизорах
Sanьka
Member

Повідомлення

FirstTDM: 17.07.2026 13:06приглушенного освещения...
В мене якось так виходить, що завжди сонця занадто багато.
FirstTDM: 17.07.2026 13:36Но, почему то, многие юзеры не могут так сделать - особенности помещений и работы, нет знаний о правильном освещении, привычки... - вот и выбирают матовые экраны с формулировкой "Не хочу себя видеть в отражении на экране"
Я вважаю що треба брати монітор під себе, а не налаштовувати себе/свій побут під монітор.
Тому замовив таки матовий ;) На додачу отримав більш класний дизайн і охолодження.

З іншої сторони зараз всі ті покриття модні і в будь якому випадку надають високу якість зображення. Тільки у одному аспект на один пункт, у іншого на інший. Вибираєш що вигідніше тобі, ідеала не існує. Шкода тільки що фактичний вибір звівся до 2 моделей, в не хоча б 5.

Всім дякую за допомогу :up:
mult
Member

Повідомлення

Я собі зробив додаткову штору, в доповнення до віконної, щоб краще контролювати світло.
То навіть з глянцевим монітором вдень чудово.
https://ibb.co/FkHr7bbW
Телевізор на столі то тимчасово, хоча він мені і не заважає.
Хочу в тому місці де він зараз на столі, зробити перестінок з деревяного брусу.
Все руки не доходять :)
Henleys
Member

Повідомлення

FirstTDM: 16.07.2026 23:37 Нет. Сотрудник Розетки проверяет.

В разных отделениях Розетки по разному может быть - лично видел, как сотрудник вполне грамотно всё подключил, прогнал тестовые фоны, внимательно посмотрел на возможные артефакты и битые пиксели, заняло всё 10-15 мин... покупателем был типичный чайник... имхо, вполне нормально...
Я відштовхнувся від відгуків на розетка. Буду уточняти у себе у відділені.

valera60: 17.07.2026 01:06
Henleys: 16.07.2026 21:39А нарахунок 2к, що ви маєте на увазі?
Панель управления nVidia/Управление параметрами 3D/DSR - степень/выбираете - Маштабирование - DL и ставите галку 1.78х-DL/ сохраняете.
В "Разрешение монитора" должно появиться "2560х1440". Где ваше 1920х1080.
Henleys: 16.07.2026 21:39Я робив це раніше, але там не відчувається різниця.
То есть вы поднимали "частоту обновления" до 75Гц.(+) на разрешении "1920х1080" и не видели разницы? Или не получилось поднять/разогнать?
Так, я виставляв через Нвідіа 75Гц. Але там різниці немає, можливо моє око цього не бачить.

Нарахунок DL маштабування, навіть не знав, що таке є)
Провів тести в TLOU2 пресет Високі без DLSS
В DLDSR (1.78x) картинка стає чучуть різкіша, і деякі обєкти більш виражені - але це прям якщо порівнювати
В DSR (1.78x) - моя карта не стягнула) Я так розумію це те саме, що я б підключи 2к монітор? ФПС з 70 впав до 15) (Можливо це через те шо 8ГБ забило повністю, якщо виставити налаштування з меншими текстурами, то може б получив трошки більше - але я вже не став експерментувати) )

Ps. Після повторного тесту і перезапуску гри, виявилось що 15фпс - це був глюк. Гра працює в DSR 2560x1440 60ФПС
FirstTDM
Member

Повідомлення

Sanьka: 17.07.2026 15:21Я вважаю що треба брати монітор під себе, а не налаштовувати себе/свій побут під монітор.
Тому замовив таки матовий На додачу отримав більш класний дизайн і охолодження.
Это вот просто прекрасно без всякого "двойного дна" - так и надо делать под себя... глупо с этим спорить... :up:

Отправлено спустя 43 секунды:
Sanьka: 17.07.2026 15:21ідеала не існує.
Так и есть :up:

Отправлено спустя 1 минуту 8 секунд:
mult: 17.07.2026 15:43Я собі зробив додаткову штору, в доповнення до віконної, щоб краще контролювати світло.
То навіть з глянцевим монітором вдень чудово.
Отлично!

О чем я и всё время говорю - правильное освещение рабочего места :super:
allekss
Member

Повідомлення

Добрый день! Посоветуйте, пожалуйста, какой будет лучше Samsung Odyssey OLED G6 LS27DG600SIXCI/UA или Asus ROG Strix OLED XG27AQWMG?
FirstTDM
Member

Повідомлення

allekss: 17.07.2026 22:35Посоветуйте, пожалуйста, какой будет лучше Samsung Odyssey OLED G6 LS27DG600SIXCI/UA или Asus ROG Strix OLED XG27AQWMG?
Это разные мониторы - QD-OLED (3-е поколение) vs Tandem WOLED (4-е), матовый vs глянец... - надо читать обзоры и выбирать по вкусу
allekss
Member

Повідомлення

FirstTDM
Понятное дело, что разные типы матрицы. Никогда не было оледа и поэтому обзоры мало что дают. У каждого из них свои достоинства и недостатки. Хотелось бы узнать, чьё-то субъективное мнение. Например, какой бы взяли Вы?
FirstTDM
Member

Повідомлення

allekss: 17.07.2026 22:47Например, какой бы взяли Вы?
На сегодня - QD-OLED однозначно... что-то типа MSI MPG 322UR QD-OLED X24 и подобных... GIGABYTE GO27Q24, MSI MAG 274QP QD-OLED X24...
allekss
Member

Повідомлення

FirstTDM
Спасибо, мне было важно узнать Ваше мнение. Четвёртое поколение QD-OLED хотелось бы, но я не потяну, для меня дорого. GIGABYTE GO27Q24 это WOLED перед тандем, а MSI MAG 274QP QD-OLED X24 это 3-е поколение с такой же матрицей как и у Samsung Odyssey OLED G6 LS27DG600SIXCI/UA, но ниже герцовкой. Вообще, я больше склоняюсь к Asus ROG Strix OLED XG27AQWMG, только смущает серый цвет.
FirstTDM
Member

Повідомлення

allekss: 17.07.2026 23:24Четвёртое поколение QD-OLED хотелось бы, но я не потяну, для меня дорого.
Можно взять 3-е поколение QD-OLED... я вот прямо за ним сейчас и пишу... по ценам - надо смотреть... по 27" vs 32" ничего не скажу... принцип тот же...

Dell S3225QC (210-BRVT)
GIGABYTE AORUS FO32U
MSI MAG 321UP QD-OLED
GIGABYTE MO32U2
allekss
Member

Повідомлення

FirstTDM
Я ошибся, GIGABYTE GO27Q24 - QD-OLED, по неплохой цене, надо подумать. А Gigabyte 27" GO27Q24G - WOLED.
walkman3000
Member

Повідомлення

allekss: 17.07.2026 22:35какой будет лучше Samsung Odyssey OLED G6 LS27DG600SIXCI/UA или Asus ROG Strix OLED XG27AQWMG?
якщо потрібно 27" то XG27AQWMG за 28888 ₴ в artline
такий самий самсунг буде приблизно +10000грн, асус на WOLED і буде ефект джинси, пан mult вже залишив відгук і пояснив про це пару сторінок назад і він робив переход з самсунгу QD-OLED на асус WOLED
FirstTDM: 17.07.2026 23:00На сегодня - QD-OLED однозначно
технологически QD-OLED однозначно лучше но это не значит что все девайсы по-умолчанию лучше, а то складывается впечатление что если на QD-OLED то shut up and take my money
Востаннє редагувалось 17.07.2026 23:58 користувачем walkman3000, всього редагувалось 1 раз.
FirstTDM
Member

Повідомлення

walkman3000: 17.07.2026 23:41технологически QD-OLED однозначно лучше но это не значит что все девайсы по-умолчанию лучше
Согласен... меня спросили субъективное мнение B-)
allekss
Member

Повідомлення

walkman3000
Дякую, я теж гадаю, що зараз буде краще XG27AQWMG
Відповісти