Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
walkman3000
Member

Повідомлення

allekss
обов'язково перевіряйте на рівень greyscale 95% щоб розуміти який рівень бандингу та джинси дістався з коробки, він повинен буде зменшуватись з часом. але якщо зі старту все погано то краще відмовитись та перезамовити, головне щоб той самий не надіслали :gigi:
тут це буде 5% https://oledtest.org/gray-test/
allekss
Member

Повідомлення

walkman3000
Дякую за пораду.
valera60
Member

Повідомлення

Henleys: 17.07.2026 17:33Так, я виставляв через Нвідіа 75Гц. Але там різниці немає, можливо моє око цього не бачить.
Может вы и не замечаете той разницы, но я, из-за этой разницы, поменял монитор.
Henleys: 17.07.2026 17:33Ps. Після повторного тесту і перезапуску гри, виявилось що 15фпс - це був глюк. Гра працює в DSR 2560x1440 60ФПС
Уже есть с чем сравнить.
mult
Member

Повідомлення

Завтра спробую зробити декілька фото свого монітору по сірих відтінках і тп.
Щоб були фотки не тільки з реддіта :)
На даному етапі розвитку оледів, кому потрібні ідеальна рівномірність сірого, то це QD-OLED.
У WOLED щось з цим не все добре, хоча виробник казав що покращили тех процес і повинно бути краще.
У мене монітор випуску березень 26, то може й справді щось покращили.
Бо таких проблем як на реддіті я не бачу.
Ну або мені повезло в лотерею, хоча я думаю що мабуть таки повинні були щось покращити через скарги покупців.
По суті проблема я бачу тільки з одним віддтінком, це Greyscale 95, або в інших тестах він зветься 5% чорного, дуже схожі по кольорах.
Але в мене після декількох очищень все стало ну дуже пристойно, є невеликі нерівномірності і то не по всьому екрану.
Ну і на цьому відтінку якраз видно ефект джинси.
На інших відтінках по моєму цього ефекту не видно.
Проблема є але вона не значна і кидається в око тільки в тестах.
В іграх взагалі цього не помічаєш.

Відправлено через 5 хвилин 50 секунд:
allekss
Я теж хотів взяти саме XG27AQWMG
Але його по трейд іну на той момент ніде не було.
Зараз бачу він є в artline, в них можливо трейд ін на монітори є, але для мене вже пізно :)
Djay
Member

Повідомлення

То есть исходя из двух вариантов (Gigabyte GO27Q24A и Gigabyte GO27Q24G) в данный момент все же более предпочтителен Gigabyte GO27Q24A? Который в принципе и дешевле на 2000. Для игр и фильмов. (Печалит покрытие на GO27Q24A, эта царапающаяся пленка).
Filabatya
Member

Повідомлення

За 20к при такому зображенню не довго будете печалитись, особливо в 1 день :D
Відповісти