Ентузіасту вдалося запустити Windows 11 на комп’ютері епохи DDR1 з AGP-відеокартою

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
n6407
Member

Повідомлення

Klon: 28.06.2026 15:17
the lamer: 28.06.2026 14:49Його нормальний розгін 3,2-3,6Ггц.
у мене був ку6600 и дійсно на якойсь не шибко дорогий башне він у мене щось був на 3,2 при слабому вольтажі та температурах, дальше вже потрібно було вольтаж дуже сильно подимати і зимою ще можно було жити десь на 3,5Ггц на повній стабільності і тищі вентілів , але у мене була дешманська материнка та пам'ять. Тут у народа були екземпляри яки і 3,6 без сильного вольтажа норм тримали, ну і на високому вольтажі з 4Ггц тут у когось деградував швидко.

Тут я писав більше про то, що автор 11 на Агп запустив, але розгон процу дуже сильно бустить производительность, ку6600 как і и5 2500 никто не брав для стока - купували ії чисто для розгону :up:
3.6 на ку 6600 :up: под этот разгон был куплен Zalman CNPS10X Performa (который и сейчас пашет в актуальном ПК :lol: :gigi: )

3.6 практически полка, камень ни разу не холодный и Zalman CNPS10X Performa была почти в упор, летом под назрузкой из системника воздух вылетал такой же как сейчас из турбогриля :D , многие вообще гоняли его в стоке и когда им показывали что можно получить +50% мгц (от 2.4 на 3.6) толька заменив охлад(при подходящей мамке), у людей случалось просветление :lol: :lol: :lol:
AssayMAS
Member

Повідомлення

firestarter256: 28.06.2026 13:37у меня в гараже q45 и 6600 и памяти аж 4 гига! и Да там бегает 11, 7 и ХР! И все на ССД правда ХР на САТА, остальные на NVME через Писиай Переходник на 2 ССД!
и как ты грузишся с м2?
Мне что бы мать 1155 научить грузится с м2 пришлось драйвера в бивис добавлять и то заработало с какой-то десятой версии м2 дров... и м2 сдд пришлось переформатировать как "им" нравитсо с кучей разделов сетапщиком от вин10 последним.
Как ты грузишся - с сата- какое-то ПО - затем передаешь управление на м2 ? Как ПО называется - мне для "друга" и его неудержимых опытов в некромантии... а то не всем 1155 в бивис можно м2 дрова добавить - тама всякие гнилобайты защит наделали что бы шо попало не одобренное не шили. А прищепку на бивися не купил... а перепаивать бивис на программатор влом и стрёмно.
n+gibat[]r
Member

Повідомлення

Актуальные тесты доступного простому народу железа, скоро все будут на ОЛХ имбовые бомж ПК искать будут вместо покупки нового железа по цене Боинга :laugh:
DDt
Member

Повідомлення

AssayMAS: 28.06.2026 17:33 и как ты грузишся с м2?
так вроде загрузчик надо поставить на диск с которого мамка может загрузиться
для линуксов это не проблема но для винды надо сторонний загрузчик использовать, вроде Clover называется
FarCry
Member

Повідомлення

Гиги, а я робив навпаки. Зібрав ПК під іграшки на Windows XP з компонентами 2015 року. 16 гігів DDR3 оперативки, з яких ХРюша бачить тільки чотири. :gigi:
S0N1C
Member

Повідомлення

FarCry
а який сенс? ХР не вміє ДХ10, багато чого шо під кінець нульових виходило вже краще запускати вісті чи 7...
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

подумаєш win11 на ddr1
пару років тому читав як один геній створив софтовий емулятор 32 біт проца MIPS - відносно простий, але нормально підтримував сучасний Linux Debian
Але головне, емулятор був написаний під інструкції для Intel 4004 - 4 бітний проц для калькулятора 71 року
там навіть елементарні операції асемблера, типу звертання в память, розбивались на ще елементарніші, 4 бітні
ТАкож страшний менінгіт був з нюансами, навіть сама Інтел багато що непамятала що як працює
В результаті все вдалось і успішно запускався Linux, але до запрошення вводу команд приходилось чекати 4+ доби
PS. середня швидкість емульованого проца - 70 тактів/с, одна операція займала мінімум пару тактів
ps2. дадтково той же софт емулював також контролер диска і памяті, адже 4004 просто не підтримує необхіжну кількість оперативи/диска
mklm
Member

Повідомлення

FarCry: 28.06.2026 22:46 Гиги, а я робив навпаки. Зібрав ПК під іграшки на Windows XP з компонентами 2015 року. 16 гігів DDR3 оперативки, з яких ХРюша бачить тільки чотири. :gigi:
юзаю хп на ддр5 :gigi:
Відповісти