Пропускання кешу залежить від кількості ядер. Surprise-surprise !
Новини
Останні статті і огляди
Разгон памяти
-
a_z_z_y
HWBOT OC Team
-
Гедоніст
Member
- 6600CL26 1:1 взято. Шо скальп животворящій дєлаєт :D

-
AndP
Member
Гедоніст
без скальпа не брало? Не совсем понятно, при чем здесь скальп
без скальпа не брало? Не совсем понятно, при чем здесь скальп
-
Гедоніст
Member
Температура IOD, бо в ньому знаходиться Unified Memory Controller.. Чим жорсткіший режим, тим жорсткіші вимоги до температури. При температурі приблизно 61 градус при vSOC=1.3v вже починаються помилки.AndP: ↑ 06.06.2026 21:31без скальпа не брало? Не совсем понятно, при чем здесь скальп
По хорошому, температура IOD не має перевищувати 50-52 градуси в самих стресових умовах.
-
vltk
Member
Гедоніст
Т.е. характер (причина) ошибок была чисто температурная? У вас 2х слотовая апекс мать и топ память и из прямо ваших данных HWiNFO видна макс температура IOD ~ 60C (под нагрузкой). А до скальпирования и возможно с немного другими VSOC (меньше) и VDDP (больше) может тоже можно было получить без ошибок (правда VDD для CL26/6600 у вас очень хороший). И если можно увидеть ваши задержки и полосу пропускания в аиде (в карху у вас 322МБ/с), чтобы убедиться, что КП не тротлит. А в целом очень здорово т. к. вполне годится на 24/7.
Т.е. характер (причина) ошибок была чисто температурная? У вас 2х слотовая апекс мать и топ память и из прямо ваших данных HWiNFO видна макс температура IOD ~ 60C (под нагрузкой). А до скальпирования и возможно с немного другими VSOC (меньше) и VDDP (больше) может тоже можно было получить без ошибок (правда VDD для CL26/6600 у вас очень хороший). И если можно увидеть ваши задержки и полосу пропускания в аиде (в карху у вас 322МБ/с), чтобы убедиться, что КП не тротлит. А в целом очень здорово т. к. вполне годится на 24/7.
-
Гедоніст
Member
Саме так. Якщо брати суто пресет 6600CL26, то до скальпа при тих самих напругах він був стабільним тільки поки було холодно і, відповідно, температура IOD була нижчою навіть без скальпу:). А от як тільки потеплішало, то почались бсоди. Вирішив відкотитись на 6400с26 при vSOC 1.18, VDD/VDDQ = 1.48/1.4. Буду кастом збрати, пересаджу проц на дірект-дай водоблок + посаджу памʼять на воду. І от думаю чи скальпувати 9950X3D2 чи повернути. В мене їх два штуки є, але обидва лайно у всіх сенсах. Ну один трошки кращий, але ситуацію це сильно не спасає. Лайно як бін самих CCD, так і IOD. Таке враження що Лізка на 9950X3D2 весь неліквідний хлам відправила.vltk: ↑ 07.06.2026 05:35Т.е. характер (причина) ошибок была чисто температурная?
Стосовно швидкості в карху, там мало бути приблизно 330, я просто трохи намудачив з налаштуваннями Address Hash Bank/CS/Chipselect.
Стосовно VDDP, в мене робочий діапазон 1-1.05 для 6600 і 0.9-0.95 для 6400. Для 8200-8400 треба вже 1.15 і крутити DFE TAP-и і RTT_NOM. Там вже інша головна біль)
- спойлер

-
QFlash
Member
Що я добився без підняття напруги
Відправлено через 1 хвилину 13 секунд:
Там трохи не так добре бо на разі тестування всякі різні програми працювали.
Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:
Якщо взяти CR1 то тільки на 2133, таймінги поров всякі різні - х/з.
Чи є варіанти?
Відправлено через 3 хвилини 57 секунд:
XXXshadyXXX
Звідки у Вас такі показники? Як там темі про відака.?
Відправлено через 54 секунди:
Різницю потенціалів якось очкуюсь піднімати
Там трохи не так добре бо на разі тестування всякі різні програми працювали.
Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:
Якщо взяти CR1 то тільки на 2133, таймінги поров всякі різні - х/з.
Чи є варіанти?
Відправлено через 3 хвилини 57 секунд:
XXXshadyXXX
Звідки у Вас такі показники? Як там темі про відака.?
Відправлено через 54 секунди:
Різницю потенціалів якось очкуюсь піднімати
-
XXXshadyXXX
Member
QFlash
Так 4х канал + ужаты тайминги тотально было + разные платформы.
Что за память стоит то? Модель и есть ли радиаторы?
Так 4х канал + ужаты тайминги тотально было + разные платформы.
Что за память стоит то? Модель и есть ли радиаторы?
-
QFlash
Member
Да хрин знає що за память. Пише мікрон довбаний сток 2666 19.19.19.43XXXshadyXXX: ↑ 13.06.2026 18:46Что за память стоит то? Модель и есть ли радиаторы?
Воно зараза не має профілів. Таке то лайно.
-
XXXshadyXXX
Member
QFlash
Ну что я могу сказать, пробуй 3200 частоту cl16-20-20-38 вольтаж 1.38 CR1 а вообще судя по конфигу, особо оно погоды не даст разгон памяти))) Тут надо ставить условный i7 8700 как минимум или вообще менять платформу
Отправлено спустя 33 секунды:
Ну что я могу сказать, пробуй 3200 частоту cl16-20-20-38 вольтаж 1.38 CR1 а вообще судя по конфигу, особо оно погоды не даст разгон памяти))) Тут надо ставить условный i7 8700 как минимум или вообще менять платформу
Отправлено спустя 33 секунды:
Обычная Jedec памятьQFlash: ↑ 13.06.2026 18:50Воно зараза не має профілів. Таке то лайно.
-
QFlash
Member
З 3200 і cl16-20-20-38 хрин - не заводиться.XXXshadyXXX: ↑ 13.06.2026 18:54Ну что я могу сказать, пробуй 3200 частоту cl16-20-20-38 вольтаж 1.38 CR1 а вообще судя по конфигу, особо оно погоды не даст разгон памяти))) Тут надо ставить условный i7 8700 как минимум или вообще менять платформу
Тут цікаво по Gigabyte. Воно якщо не заведеться і якщо попередньо працювала на тій частоті то вертає саме до попереднього а не скидує по дефолту.
Цікава система чорт забирай.
Але якщо поставити неправильні параметри - гаплик - розкручуй корпус і збивай фізично.
-
XXXshadyXXX
Member
QFlash
Cнижай частоту до 3000 и пробуй дальше в CR1, потом опять и опять если не помогло, а вообще резона нет с таким процессором оно толком профита не даст тот разгон
Cнижай частоту до 3000 и пробуй дальше в CR1, потом опять и опять если не помогло, а вообще резона нет с таким процессором оно толком профита не даст тот разгон
-
QFlash
Member
Я зіграв варіята і поставив 3-3-3-9 - воно мене тупо кинуло - оййййййй!. Тільки скидання CMOS/
Якщо обережно налаштовувати то все працює ідеально.
Відправлено через 50 секунд:
Відправлено через 1 хвилину 37 секунд:
XXXshadyXXX
Ти розумієш я сам здивувався коли зміг поставити на тих драних плашках 3333 і 21-21-21-43
Якщо обережно налаштовувати то все працює ідеально.
Відправлено через 50 секунд:
Пробував - хрин.XXXshadyXXX: ↑ 13.06.2026 19:01Cнижай частоту до 3000 и пробуй дальше в CR1, потом опять и опять если не помогло, а вообще резона нет с таким процессором оно толком профита не даст тот разгон
Відправлено через 1 хвилину 37 секунд:
XXXshadyXXX
Ти розумієш я сам здивувався коли зміг поставити на тих драних плашках 3333 і 21-21-21-43
-
XXXshadyXXX
Member
QFlash
Честно, не заморачивайся, поставил работает и хватит.
Честно, не заморачивайся, поставил работает и хватит.
-
QFlash
Member
Так проц дермо. Але плашки - то таке дермо і таке взяли. Сраний Micron/QFlash: ↑ 13.06.2026 19:07с таким процессором
Відправлено через 1 хвилину 25 секунд:
XXXshadyXXX
Працює - не чіапай!
Відправлено через 30 секунд:
Працює - не чіапай!XXXshadyXXX: ↑ 13.06.2026 19:09Честно, не заморачивайся, поставил работает и хватит.
Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
XXXshadyXXX
Помилок жодних немає.
Відправлено через 1 хвилину 46 секунд:
XXXshadyXXX
Сподіваюсь Ти бачив чипсет мій та Coffee/
Відправлено через 8 хвилин 33 секунди:
XXXshadyXXX
По іншому - хрин, я не можу добитися вищих показників. Відправлено через 4 хвилини 7 секунд:
Хаба ставлю 3600 - воно працює але куча помилок.
Без підняття напруги.
Відправлено через 3 хвилини 23 секунди:
XXXshadyXXX
В трусах по потенціалах.
Але здається поки для того драного проца вистачить.
Відправлено через 8 хвилин 29 секунд:
До речі в мене плашок burner не читає/ по всякому ставив - хрин.
Можливо Intel нахімічив.
Відправлено через 2 хвилини 59 секунд:
Якось так. Відправлено через 6 хвилин 21 секунду:
В жодному випадку не зчитує. Навіть при Live Windows/
Відправлено через 30 хвилин 53 секунди:
Читав про те що плати Intel не зщитують тої інформації.
Ладно проїхали.
Відправлено через 1 годину 44 хвилини 20 секунд:
XXXshadyXXX
Ти до скільки піднімав різницю потенціалів?
Я вже забув, скільки там по DDR4 проходить.
Шкода не маю запасу по DDR4 тільки DDR5.
-
XXXshadyXXX
Member
Смотря какая память(чипы) + радиаторы какие + обдув + вообще как устроена вентиляция в корпусе... Без радиаторов обычные плашки памяти не советую поднимать выше 1.40 и то на 1.40 желательно потестировать часика 2 в боевых условиях в закрытом корпусе в условном Prime95 Large FFTs тестеQFlash: ↑ 13.06.2026 22:04Ти до скільки піднімав різницю потенціалів?
У меня был комплект Corsair Vengeance Led 16gb на Samsung Bdie работали в 3733 частоте в cl14-18-18-32 trfc 280 напряжение было 1.52 и это без обдува на память.
Востаннє редагувалось 13.06.2026 22:29 користувачем XXXshadyXXX, всього редагувалось 1 раз.
-
QFlash
Member
Зрозуміло. Дякую.XXXshadyXXX: ↑ 13.06.2026 22:25Смотря какая память(чипы) + радиаторы какие + обдув + вообще как устроена вентиляция в корпусе... Без радиаторов обычные плашки памяти не советую поднимать выше 1.40 и то на 1.40 желательно потестировать часика 2 в боевых условиях в закрытом корпусе в условном Prime95 Large FFTs тесте
Не дуже хочу гнати, ціна...
Память Micron якщо вірити самому напису на чипах.
Відправлено через 10 хвилин 26 секунд:
XXXshadyXXX
Тобі напевне вдалося досягнути таких показників з чим?
-
XXXshadyXXX
Member
Ryzen 5 5600XQFlash: ↑ 13.06.2026 22:37Тобі напевне вдалося досягнути таких показників з чим?
-
QFlash
Member
Питання закрите.XXXshadyXXX: ↑ 13.06.2026 22:44Ryzen 5 5600X
Так на різонах гониться шо торба.