Разгон памяти

Обсуждение оперативной памяти
Відповісти
Автор
Повідомлення
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

Striker: 09.05.2026 16:31спочатку пам'ять крутив
Ну так если TestMem5 выдает ошибку и уже есть курва -40, значит...?)
kabostebeztak
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 09.05.2026 16:36
так а він відразу почав помилки ловити чи після тюнінгу проца?
NST1983
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 09.05.2026 16:36
Значить що а шо не так? :lol: :idea:
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

NST1983
🤣
А вообще я подводил к тому что процессор в сток полный откатить и прогнать Testmem5
Striker
Member

Повідомлення

RoMiLiUs: 09.05.2026 15:50А ви оптиміст з -40
Ага. :laugh: Просто до цього колись проганяв з -40 і наче не було помилок.
Зараз прибрав курву в сток, залишив тільки ліміт PPT в 100 W. Вимкнув Memory Context Restore і Powerdown. Прогоню тест.
Якщо не пройде, то ще є підозра на SoC Voltage 1.2 V замість стокових 1.3 V, здається. І ще я запускав сьогодні тест без прав адміністратора, може ще це якось впливало.

upd: помилка на 15 хвилині. Поставив SoC Voltage 1.25 V. Якщо і зараз виб'є, то може ще FCLK в сток спробую, зараз 2167.

Відправлено через 2 години 9 хвилин 32 секунди:
Щось я зайшов в тупік. Наче вже все попереводив в сток (крім самої пам'яті), і все одно помилка. Може щось в самих таймінгах, куди копати взагалі? :puzzle:
SoC Voltage 1.25 V, FCLK 2000, напруга DRAM пробував 1.35 і 1.4 V.
Striker
Member

Повідомлення

Так що робити, пам'ять в сток і гнати тест?
Злой Гений
Member

Повідомлення

Всем привет, есть кулибины кто готов помочь с разгоном профильной ОЗУ? Готов оплатить за услугу, интересует знающий человек кто знает что делает) :super:
QFlash
Member

Повідомлення

Злой Гений: 21.05.2026 11:41Всем привет, есть кулибины кто готов помочь с разгоном профильной ОЗУ? Готов оплатить за услугу, интересует знающий человек кто знает что делает)
Command Rate 1 +... Всіх користувачів зробиш.
NST1983
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 09.05.2026 20:03 NST1983
🤣
А вообще я подводил к тому что процессор в сток полный откатить и прогнать Testmem5

Та я зрозумів)) це з перфомансу про де море...

Відправлено через 1 хвилину 17 секунд:
Striker: 10.05.2026 00:05
RoMiLiUs: 09.05.2026 15:50А ви оптиміст з -40
Ага. :laugh: Просто до цього колись проганяв з -40 і наче не було помилок.
Зараз прибрав курву в сток, залишив тільки ліміт PPT в 100 W. Вимкнув Memory Context Restore і Powerdown. Прогоню тест.
Якщо не пройде, то ще є підозра на SoC Voltage 1.2 V замість стокових 1.3 V, здається. І ще я запускав сьогодні тест без прав адміністратора, може ще це якось впливало.

upd: помилка на 15 хвилині. Поставив SoC Voltage 1.25 V. Якщо і зараз виб'є, то може ще FCLK в сток спробую, зараз 2167.

Відправлено через 2 години 9 хвилин 32 секунди:
Щось я зайшов в тупік. Наче вже все попереводив в сток (крім самої пам'яті), і все одно помилка. Може щось в самих таймінгах, куди копати взагалі? :puzzle:
SoC Voltage 1.25 V, FCLK 2000, напруга DRAM пробував 1.35 і 1.4 V.
Дак ака курва наразі? :shuffle:
Злой Гений
Member

Повідомлення

QFlash: 21.05.2026 13:34
Злой Гений: 21.05.2026 11:41Всем привет, есть кулибины кто готов помочь с разгоном профильной ОЗУ? Готов оплатить за услугу, интересует знающий человек кто знает что делает)
А если серьезно)? Мне надо вторички тритички ужать максимально
a_z_z_y
HWBOT OC Team

Повідомлення

Злой Гений: 21.05.2026 11:41 Всем привет, есть кулибины кто готов помочь с разгоном профильной ОЗУ? Готов оплатить за услугу, интересует знающий человек кто знает что делает) :super:
tREFI=65535 і у вас в кишені 3/4 всього розгону.
Та й взагалі нащо гнати пам'яіть коли маєте 3D кеш ? :gigi:

Інша справа якщо вам кортить 8000+ отримати на 24/7, але то багато часу на тести витратити треба.
Та й приросту буде м'яко кажучі мало - 9850X3D overclocked gaming benchmarks
NST1983
Member

Повідомлення

Злой Гений: 22.05.2026 14:42
Не треба запарюватись! В біосі - виставити замість авто в легасі - відразу таймінги впадуть! Cote tuning config кажись
a_z_z_y
HWBOT OC Team

Повідомлення

NST1983: 22.05.2026 17:01
Злой Гений: 22.05.2026 14:42 А если серьезно)? Мне надо вторички тритички ужать максимально
Не треба запарюватись! В біосі - виставити замість авто в легасі - відразу таймінги впадуть! Cote tuning config кажись
А крутити оті всі таймінгі вручну то для задротів :rotate: Дивно що опцію не назвали AI overclocking :gigi:
vltk
Member

Повідомлення

Злой Гений: 22.05.2026 14:42
Сначала надо определится с тем, чего хочешь и на что готов по вольтажам согласится для 24/7. Допустим только для игр, т. е. задача в минимум летенси, а не псп. Т.е. вы стремитесь к 6400 с минимальными задержками (всеми) и максимально возможной частотой шины фсп проца. Если хорошо пойдет и будет интересно, можно будет попробовать застабилизировать на 24/7 — 6600.
Но если для меня стандартным на 24/7 при достаточном продуве/охлаждении памяти, это до 1,65в, то многие считают святыней/пределом 1,435в на памяти, когда им написали (или зажглось красным) в уэфи/биосе. И желание иметь сильно поджатые все задержки («как у Васи на OCN”) упирается в это противоречие. Плюс обращаясь за помогите настроить, желательно выложить лучше не смп/экспо,а свои ручные тайминги, что пробовали и скажем в ТМ5 и OCCT такие-то и тогда-то ошибки, вместе тестами таймингов аидой. Т.е. задать некую базу для старта и понимания человеку, который по вайберу вам будет помогать, что ваши руки и ваше понимание достаточны, чтобы делать то, что он вам говорит делать.
NST1983
Member

Повідомлення

a_z_z_y: 22.05.2026 17:18
NST1983: 22.05.2026 17:01

А крутити оті всі таймінгі вручну то для задротів :rotate: Дивно що опцію не назвали AI overclocking :gigi:
Ні. Просто для такої конфігурації як у його, цього достатньо повністю
max312
Junior

Повідомлення

Панове, в біосі vDDIO виставлено в 1.26. Коли я з 1.4 на MEM vDD то все нормально, коли попускаю вольтаж на плашках до 1.35 то плата задирає vDDIO до 1.35 та ігнорує зміни. Так і має бути? Що з цим зробити? Чи безпечно це для 24/7 використання?
спойлер
На vSOC уваги не звертайте, показує неправильно
зображення_2026-05-25_191940316.png
MSI_Overclocking_[2026-05-25-19-03-16].png
vltk
Member

Повідомлення

max312

У вас все нормально для 24/7. Хороший результат по напругам на памяти и существенно худший по напряжению на контроллере памяти. Что важней? Я бы включил в ваш подбор vdd/vddio – vsoc в интервале 1,15 — 1,265в. И можно чуть по таймингам поправить/поперебирать wrrd-2 (или 1) и все тайминги ниже поставить =1, до tCKE. И нитро (тренаж) у вас хорошие значения.
Да, и можно/нужно fclk – 2167 (2200), добавив ccd и iod до 1.0-1.,05v, а понижение напруги vsoc тоже этому повышению частоты шины фслк, поспособствует.
VDDIO -1.415v это достаточно стандартное напряжение на 24/7.
max312
Junior

Повідомлення

vltk
Дякую. Сок я зараз якраз на 1.21 ганяю. Wrrd нижче помилки давало. Фабрику пізніше попробую, чув що її для кращих затримок треба лишати в 2:3 до контролера. Мене більше цікавить чого плата посилає та робить що їй заманеться, вже й нижче 1.35 не дає опустити VDD. В мене душний корпус, хотілось би все холодніше
vltk
Member

Повідомлення

У меня не мсй, а асус. Но выставить и зафиксировать любое значение VDDIO можно в прямых настройках амд в уэфи для агезы. Поиск по биосу где еще выставляется vvdio. Можно попробовать в вашем овеклокер меню поменять настройку Dram High Voltage Mode на Enabled (может биос мсй перестанет шалить). В целом по производительности задержки/псп фсб дает больше прирост производительности, чем искусственная попытка синхронизации 2:3.
Cirax
Member

Повідомлення

NST1983: 05.05.2026 21:13 Так. треба вимикати маст хев обидва параметри. На гігабайт були також вимкнені, але вона трохи швидше грузиться, хоча це мій другий комп і 20 секунд різниці не заважає..
Але
на МСІ я побачив що плата визначила мої модулі як hunix.
Підняла первички, причому режим роботи ОЗУ я зміг поставити я фаст, плюс латесні кіллер - і все працює також чітко

Відправлено через 3 хвилини 39 секунд:
Ось так вийшло!
мем тест гоняв двічі) завтра ще погоняю, і кранчер також - все стабільно

Відправлено через 1 хвилину 26 секунд:
Для x3d думаю норм, а ну ще ось - обдув від джонсбо)
Прикольно.
В 9950x3d кеш в два раза быстрее.
Відповісти