Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 07.06.2026 20:58є робота яку я можу робити дома, є і більшість зараз що я не на робочу місці, а працюю мобільно
ну то яка саме робота і яка у тебе посада? в чому проблема це озвучити? чому більшість роботи виконується мобільно? з якої причини такі складні умови?
yuriy_dd: 07.06.2026 20:58 щось типу:
ти не бачиш різниці між тим, що ти тут процитував і тим, що ти мені приписував кількома повідомленнями вище? ого :think:

Відправлено через 3 хвилини 2 секунди:
waryag: 07.06.2026 20:10Ви ж розумієте, що суперкомпетентного айтішника з 30-річним досвідом зазавичай ганяють куди попало по першому дзвінку, а не влаштовують в окремому кабінеті в комфортних умовах?
:yes: він так продуктивніше працює, більше роботи робить, менше помилок. адже всі знають, що максимальна продуктивність це коли ти дивишся в 15 дисплей, без зовнішнього монітора, в місці, яке не обладнане для роботи, без миші клавіатури, і так далі.

Які ще складові максимальної продуктивності роботи у тебе, Юра? окрім вищеперелічених

Відправлено через 4 хвилини 53 секунди:
усілякі зручні столи, ергономічні стільці, кілька моніторів або один великий, зручні миші-клавіатури, освітлення-вентиляція, мінімальний рівень відволікаючих факторів... пффф! це все повна фігня для нубів і слабаків :lamer:

справжні фахівці в таких умовах нічого не зроблять. таким ІТ-козакам як Юра треба щоб було шумно, незручно, світло світило фіг зна як, вентиляції не було, сидиш на табуретці, з тачпада намагаєшсь щось наклацами.

зато від акумулятора! це головне
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 07.06.2026 21:14чому більшість роботи виконується мобільно?
напевне тому що ноути саме так і рекламують використовувати виробники. І мені це максимально підходить.
leif: 07.06.2026 21:14максимальна продуктивність це коли ти дивишся в 15 дисплей, без зовнішнього монітора, в місці, яке не обладнане для роботи, без миші клавіатури, і так далі.
до речі - дружина саме так і працює, і це не заважає їй виконувати свою роботу. І 15" - для неї забагато. І зовнішнього монітору не треба. І мишки також. І працює всюди де можна, навіть в машині.
leif: 07.06.2026 21:14ну то яка саме робота і яка у тебе посада? в чому проблема це озвучити? чому більшість роботи виконується мобільно? з якої причини такі складні умови?
я не зможу вам це сказати, хоча досить легко здогадатись.

Відправлено через 9 хвилин 53 секунди:
Microsoft відступила від конфлікту з дослідником кібербезпеки, який раніше оприлюднив вразливість BitLocker

https://mezha.ua/news/microsoft-zaversh ... se-312044/

YellowKey: доступ до даних, зашифрованих Windows BitLocker, можна легко отримати завдяки флешці з файлами

https://mezha.ua/news/yellowkey-windows ... it-311283/
дозволяє легко та швидко отримати доступ до накопичувачів систем Windows, захищених шифруванням BitLocker, маючи лише USB-aktire з файлами та фізичний доступ до ПК. Щобільше, дослідник Nightmare-Eclipse, котрий її знайшов і описав на GitHub, вважає цей спосіб фактичним бекдором Microsoft
з якоїсь причини це стосується лише Windows 11 (+Server 2022/2025), Windows 10 – ні
сподобалось:
Eclipse стверджує, що вразливість добре прихована, і що він "міг би заробити шалені гроші, продаючи це, але жодна сума грошей не стане між мною та моєю рішучістю проти Microsoft"
фанати х86 - вам і досі подобається це лайно під назвою він 11?
Axle_Grinder3
Member

Повідомлення

Працюю в держсекторі, там зазвичай компи дуже старі з передостанньою віндою і тому часто приходиться працювати на ноуті бо старі hdd вже не вивозять + ram всього 4гб, але іноді і на них працювати бо там є документи чи проєкти які на ноут не перенесеш. Звісно, можна і працювати дистанційно (виключно в екстренних випадках або форс-мажори, які вносить клята війна). Очевидно, що під такі юзкейси сучасні макбуки прям вогінь (ворд, ексель, пошук інфи по різним реєстрам або б/д), але і ціна на них відповідна. Ну і на додачу діаганоль яка в макбуках завжди мала але при цьому якісна матриця, 15.6 абсолютний мінімум для мене, сам мучаюсь зі своїм Latitude і якраз більшої діагоналі та розідльної здатності, матриці та герцовки мені ох як невистачає під час роботи.

У нас тут новий претендет на дурку, давно на форум не заходив і тут тобі на :gigi:
Пам'ятаю warp37, там був схожий рівень впевненості своєї правоти :laugh:
До речі, який поріг по мінусовому рейтингу по правилам сайту, які ведуть до бану? :think:
Востаннє редагувалось 07.06.2026 21:58 користувачем Axle_Grinder3, всього редагувалось 1 раз.
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 07.06.2026 21:31 І мені це максимально підходить.
геніально))

> чому тобі доводиться виконувати більшість роботи за компом мобільно?
> "напевне тому що ноути саме так і рекламують використовувати виробники"

Юра у всій красі :lol: :lol:
yuriy_dd: 07.06.2026 21:31до речі - дружина саме так і працює, і це не заважає їй виконувати свою роботу. І 15" - для неї забагато. І зовнішнього монітору не треба. І мишки також. І працює всюди де можна, навіть в машині.
ну... що сказати, різні збочення у людей бувають. але як можна не розуміти, що такий формат роботи це збочення відосно повноцінного робочого місця? питання питання, так багато питань, так мало відповідей.
yuriy_dd: 07.06.2026 21:31я не зможу вам це сказати, хоча досить легко здогадатись.
та он вище вже людина здогадалась :laugh:

Відправлено через 2 хвилини 42 секунди:
Гедоніст: 07.06.2026 18:35Провідний спеціаліст з відкривань-закривань і парсингу важких ексель-файлів суто в однопотоці на бігу з ноутом у руках.
так і запишемо :write:
kabostebeztak
Member

Повідомлення

В тему про ціну:
Я от нещодавно родичці ноутбук шукав - їй треба вінслоп, офіс, інтернет, роблокс і фортнайт.
Бюджет 15к гривень.
Нічого на ARM я не знайшов. На диво, на х86 були навіть опції з 16 гігами ОЗП.
leif
Member

Повідомлення

Юра вже давно не претендує) він вже всім все довів і носить свій статус впевнено+потужно
Гедоніст
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 07.06.2026 21:31фанати х86 - вам і досі подобається це лайно під назвою він 11?
Нам не подобається лайно, яким ти нас годуєш. А з Win11 все в порядку.
Тобі показати останні факапи MacOS, на фоні яких Win11 виглядає як бездоганна система?

1. Діра у FaceTime: Прийом викликів на заблокованому екрані (CVE-2025-31271)
2. Баг планувальника потоків на чипах M4 (M4 Pro / Max Battery Glitch)
З виходом нових MacBook Pro на базі архітектури M4 користувачі зіткнулися з аномальною поведінкою системи енергозбереження та планувальника завдань ядра (kernel thread scheduler).

https://0xhagen.medium.com/finally-fixe ... 02984f8872
Це просто дупа які критичні баги.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

leif: 07.06.2026 21:19
yuriy_dd: 07.06.2026 20:58є робота яку я можу робити дома, є і більшість зараз що я не на робочу місці, а працюю мобільно
ну то яка саме робота і яка у тебе посада? в чому проблема це озвучити? чому більшість роботи виконується мобільно? з якої причини такі складні умови?
yuriy_dd: 07.06.2026 20:58 щось типу:
ти не бачиш різниці між тим, що ти тут процитував і тим, що ти мені приписував кількома повідомленнями вище? ого :think:

Відправлено через 3 хвилини 2 секунди:
waryag: 07.06.2026 20:10Ви ж розумієте, що суперкомпетентного айтішника з 30-річним досвідом зазавичай ганяють куди попало по першому дзвінку, а не влаштовують в окремому кабінеті в комфортних умовах?
:yes: він так продуктивніше працює, більше роботи робить, менше помилок. адже всі знають, що максимальна продуктивність це коли ти дивишся в 15 дисплей, без зовнішнього монітора, в місці, яке не обладнане для роботи, без миші клавіатури, і так далі.

Які ще складові максимальної продуктивності роботи у тебе, Юра? окрім вищеперелічених

Відправлено через 4 хвилини 53 секунди:
усілякі зручні столи, ергономічні стільці, кілька моніторів або один великий, зручні миші-клавіатури, освітлення-вентиляція, мінімальний рівень відволікаючих факторів... пффф! це все повна фігня для нубів і слабаків :lamer:

справжні фахівці в таких умовах нічого не зроблять. таким ІТ-козакам як Юра треба щоб було шумно, незручно, світло світило фіг зна як, вентиляції не було, сидиш на табуретці, з тачпада намагаєшсь щось наклацами.

зато від акумулятора! це головне
Монтував трохи шкільний проєкт прямо в школі на своєму 15 дюймовому мбп 2015
Було не зручно, хоча продуктивності вистачало. Шукати інфу і писати сценарій норм (хоча краще низькопрофільних червоних свічей людство ще нічого не придумало, загалом клава на ретінах гірше ніж на юнібоді)
Востаннє редагувалось 07.06.2026 22:19 користувачем kabostebeztak, всього редагувалось 1 раз.
Axle_Grinder3
Member

Повідомлення

leif: 07.06.2026 22:03
Юра вже давно не претендує) він вже всім все довів і носить свій статус впевнено+потужно
пункти 3.9 та 3.10 правил форуму, Юрій якраз під це підпадає :laugh:
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Axle_Grinder3: 07.06.2026 22:18
leif: 07.06.2026 22:03
пункти 3.9 та 3.10 правил форуму, Юрій якраз під це підпадає :laugh:
на жаль бан дали лише його твінку коли він мені пальці збирався ламати
denon312
Member

Повідомлення

Axle_Grinder3: 07.06.2026 21:56 До речі, який поріг по мінусовому рейтингу по правилам сайту, які ведуть до бану? :think:
Мінус 1000, в Юри мінус 10 000.
isusik63
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 07.06.2026 21:09
leif: 07.06.2026 18:28яку позицію? я так і не зрозумів формат твоєї роботи, посаду і чому ти вимушений виконувати роботу не на робочому місці а "мобільно".
чому ти ігноруєш ці питання? вони для тебе незручні?
є робота яку я можу робити дома, є і більшість зараз що я не на робочу місці, а працюю мобільно
leif: 07.06.2026 18:28 типу працювати на ноуті лише від мережі
я такого не писав. у тебе проблеми з зором чи з розумінням написаного
та щось типу:
leif: 06.06.2026 22:55 всюди де люди стаціонарно працюють за компами є мережа. вдома або в офісі. все решта це виключення і мізерний відсоток юзерів, як на мій погляд.
лінь шукати - якщо не ви - то інші місцеві - хочу щоб побачити таку саму позицію виробинка ноутів що автономності не треба

Відправлено через 11 хвилин 15 секунд:
зарядив 5 днів тому, десь до 17 год пропрацював, ще є 13%, хочеться більше, зарядку не взяв - може від мобільного повербанка заряджу

Screenshot 2026-06-07 at 21.07.34.png
Юра , позиция производителей всех игровых ноутбуков , там батарея больше как ИБП , так же есть бербоны Clevo (разные вариации названий для разных стран разные) .
Слово мобильность можно воспринимать по разному .
У одних ноут подключают до монитора на роботе и привозят домой на машине и работают дома на рабочем месте.
Другие как вы ....
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Та його тут просто як клоуна нам на потіху тримають, тому бана не буде)
Гедоніст
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 07.06.2026 21:09зарядив 5 днів тому, десь до 17 год пропрацював, ще є 13%, хочеться більше, зарядку не взяв - може від мобільного повербанка заряджу
Нормальні пацани - заходять на PH.
Юра - відкриває статистику споживання батареї.
Відповісти