Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
yuriy_dd
Member

Повідомлення

LVladislavchik

до речі а у вас темна тема чи світла? бо я включив темну, а зараз перейшов на світлу - то яскравість довелось суттєво зменшити
tornadox
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 07.05.2026 21:31в мене є / було багато НР - всі остані хочуть 20В
підозрюю що не так і багато.
вирішив глянути яке в нього споживання, це з підсвіткою клавіатури та дисплею
насправді ніколи не дивився на це, бо саме довше що доводилося працювати без живлення, це 6 години
до речі тачпад в цього лептопа такий великий як в маку, клікається 95% поверхні
спойлер
Зображення
dext
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 07.05.2026 14:48 може бути, може розігнаний чи ще щось, ну і споживання там відповідне
мобільний 1360p не може бути розігнаним, навіть теоретично, бо воно залочене на рівні мікрокоду
він по ваших словах - на рівні, по факту швидший, і споживає суттєво менше. То таки перемога.
по факту - мої фактичні, неодноразові, повторювані результати/пруфи взувають ваш "емейзінг"
а якщо є 2 потоки - то буде швидше їх поставити на 2х різних ядрах, чи на одному ядрі - на 2х потоках з НТ?
пс: мені здається ви все одно не розумієте
маячня, бо HT коштує 5% транзисторного бюджету і дає +30% продуктивності, тож порівняти 5% з 30% зможете?
в неоптимізованому Cinebench R23 і від розетки?
є давно оптимізований під ARM CyberPunk-2077 (де критично важливий однопотік), де яблуко зливає всюди, тому цей аргумент нікчемний, вже роками
а чому СЕО Інтел сказав рівнятись і догнати М1?
бо Intel ніколи не хотіла влазити в одноразові телефони? нагадайте мені, коли яблуко випустить ЦП для серверів/hpc, якщо доживете
черех перехідник. Хоча до студії - можна напряму
"емейзінг" "економія" та "ергономіка"
цікаво, ніби не бачив тестів просто зіп
не дивно як для відбитих фанатів, які живуть виключно рекламними слайдами яблука, - погугліть
yuriy_dd
Member

Повідомлення

tornadox: 07.05.2026 22:57 вирішив глянути яке в нього споживання, це з підсвіткою клавіатури та дисплею
і яка автономність? і що за ноут? (якщо що вказуйте завжди - бо я не маю памятати, і вас багато а я один :lol: )
dext: 07.05.2026 23:06по факту - мої фактичні, неодноразові, повторювані результати/пруфи взувають ваш "емейзінг"
це ви собі так думаєте
а тепер давайти оновлення вашого проца і М4/М5?
dext: 07.05.2026 23:06 а якщо є 2 потоки - то буде швидше їх поставити на 2х різних ядрах, чи на одному ядрі - на 2х потоках з НТ?
пс: мені здається ви все одно не розумієте
маячня, бо HT коштує 5% транзисторного бюджету і дає +30% продуктивності, тож порівняти 5% з 30% зможете?
знаєте як ОС навантаження по ядрам розкидає? зможете зробити історію по логічним ядрам та проаналізувати коли проц загружений скажімо на 20%?
dext: 07.05.2026 23:06є давно оптимізований під ARM CyberPunk-2077 (де критично важливий однопотік)
так, в іграї дуже погано, але мені все одно, я це вже багато разів сказав. А макбуки продовжують купувати і бавитись на консолях
dext: 07.05.2026 23:06бо Intel ніколи не хотіла влазити в одноразові телефони? нагадайте мені, коли яблуко випустить ЦП для серверів/hpc, якщо доживете
тема про АРМ, відповідно АРМ у нових серверах було 30% пару років тому, зараз більше 50%, поясните чому? вам не боязко за х86 в серверах?
yuriy_dd
Member

Повідомлення

tornadox: 07.05.2026 22:57 черех перехідник. Хоча до студії - можна напряму
"емейзінг" "економія" та "ергономіка"
Делл ХПС - той що багато годин - скільки в нього USB-A портів? чому ви про це мовчите?
orange_deer
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 07.05.2026 22:28 калібрований пристроєм за 300 євро?

але й пригоріло в Юрія бачу :D
вже стільки днів про той мультиметр чи розмову про калібрацію забути не може :D :D :D
yuriy_dd
Member

Повідомлення

тестив мак міні М4 - за 2 доби набігло 37 Вт - споживання було від 0.8 до 7.5

підозрюю що це вентилятор крутився і майже все він взяв
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Це той що в idle 4 ватт бере, а тут 37 ватт за 2 доби. Кричущий випадок брехні.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

А якщо в мак міні вимкнути вентилятор він почне в розетку виробляти електроенергію?
LVladislavchik
Member

Повідомлення

Як папуга :rotate: Саме через ккд бж тобі ніхто не повірить що твій мак міні 1вт споживає в простої :rotate:
yuriy_dd: 07.05.2026 22:21не користувався ніколи сурфейсами
То ти покористуйся, приємно здивуєшся :rotate:
yuriy_dd: 07.05.2026 22:21просто зайдіть самі і пошукайте
Нащо мені ходити і кляцати те що мені даж не цікаво? Я для початку гуглю що відповідає моїм критеріям, далі дивлюся огляди на це і після цього шукаю де покляцати конкретний ноут :rotate:
yuriy_dd: 07.05.2026 22:21це було в 2010, зробив я сам особисто. Заодно пошукайте ціну на ту нову машину скільки тоді коштувала. Ну і скажіть чи ви у свої 30 років заробили стільки на машину.
І що досі око не муляє той колхоз? :rotate: А наступне прям максимально кумедно коли не можеш інтелектом то пробуєш фінансовими досягненнями і це тож не прям ок виходить :rotate: Ти купив комплектацію барабан в 2010 році, а машина 2008 року випуску, також ти вказав суттєву знижку що тебе й підкупило, воно й не дивно, бо нікому особо не треба комплектація барабан і машина просто 2 роки була неліквідна в салоні :rotate:
yuriy_dd: 07.05.2026 22:21новий, активований сьогодні. Гарантія на рік Епл сайт пише
MacBook Air (15-inch, M4, 2025)
Purchased May 7, 2026
Limited Warranty
Expires May 6, 2027
Your device is covered for:
Hardware Service
Chat & Phone Support
батарея 3 цикли показує
Ти справді думаєш що цих доказів достатньо щоб тобі повірили? :rotate:
yuriy_dd: 07.05.2026 22:21в мене базовий на 256 Гб
Так а я що щось не так написав? 8/256, базовий ейр м1 :rotate:
yuriy_dd: 07.05.2026 22:21я щось таких цін навіть і не бачив, це ви нові чи бу?
Це б/у на олх
yuriy_dd: 07.05.2026 22:28ну мак міні я від батареї не потестую
То ж купив вже ейр 15, тестуй там :rotate:
yuriy_dd: 07.05.2026 22:28і що 20В заходили відразу на проц? без перетворень?
Там набагато менші втрати чим з 220 змінного в 20 постійного струму :rotate:
yuriy_dd: 07.05.2026 22:28калібрований пристроєм за 300 євро?
Нащо мені калібрувати екофло мультиметром? Що коїться в твої дурній голові? Ємність 2048вт, по тайп-ц та 12в можна практично всю її отримати з мінімальними втратами і мені цього достатньо, як і більшості користувачів :rotate:
yuriy_dd: 07.05.2026 22:28я думаю що ви погано шукаєте
можете абсолютні цифри сказати. Бо я порівнював з М5 / 512 - базовий
Можливо я не правильно зрозумів, давай уточнимо, ти купив ейр 15 м4 16/512? Яка вартість в гривнях? Скільки коштував ейр 15 м5 16/512 на момент покупки? :rotate:
yuriy_dd: 07.05.2026 22:48до речі а у вас темна тема чи світла? бо я включив темну, а зараз перейшов на світлу - то яскравість довелось суттєво зменшити
В мене завжди біла тема, якби я користувався чорними темами то як не крути яскравість, а я завжди як в дзеркало дивився б :rotate:
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 07.05.2026 23:25це ви собі так думаєте
а тепер давайти оновлення вашого проца і М4/М5?
А для чого, якщо людину все влаштовує? Ти ж дружині м4 купив тільки коли м1 розбився, не апгрейдився щороку, а іншим пропонуєш купити, наркоман :rotate:
yuriy_dd: 07.05.2026 23:25так, в іграї дуже погано, але мені все одно
Сказав юра і відкрив андроід емулятор з кацапською грою на новому макбуці :rotate:
yuriy_dd: 07.05.2026 23:25тема про АРМ, відповідно АРМ у нових серверах було 30% пару років тому, зараз більше 50%, поясните чому? вам не боязко за х86 в серверах?
Поясни чого в тебе в особистому використанні купа х86 і тільки 2 арм пристрої (при цьому ейр 15 м4 ще під питанням)? :rotate:
yuriy_dd: 08.05.2026 00:41тестив мак міні М4 - за 2 доби набігло 37 Вт - споживання було від 0.8 до 7.5

підозрюю що це вентилятор крутився і майже все він взяв
Ти ж за точність? 2 доби це 48 годин, 0,8*48 виходить 38,4вт, або це було менше як 2 доби, або він спав для економії щоб потім підняти максимальне споживання до 7,5вт, ти б відкалібрував свій годинник отим мультиметром за 300+ євро, а то в тебе 48 годин йдуть швидше як в інших людей :rotate:
AntonyKandaurov: 08.05.2026 00:48А якщо в мак міні вимкнути вентилятор він почне в розетку виробляти електроенергію?
По ходу ось секрет, юра просто зі всієї сили дмухав в вентилятор щоб він працював як генератор :rotate:
LVladislavchik
Member

Повідомлення

orange_deer: 07.05.2026 23:48але й пригоріло в Юрія бачу
вже стільки днів про той мультиметр чи розмову про калібрацію забути не може
Там вже неконтрольовані детонації та спроби хоча б на чомусь виїхати :rotate: Напевно він зараз переміщується виключно на власній реактивній тязі та сильно економить на пальному :rotate: А взагалі я здивований що юрі дали на користування мультиметр за 300+ євро, просто вартість девайсу натякає на його точність, яку юра міг легко зіпсувати, та й купуються такі пристрої для серйозних задач і зазвичай вони працюють, а не просто лежать і очікують коли юра захоче відкалібрувати копійчаний ватметр з алі :rotate:
LVladislavchik
Member

Повідомлення

orange_deer: 07.05.2026 22:20denon312: ↑ 07 травня 2026 20:54
Їжачку не цікаво як було колись з MagSafe, але всі спостерігачі цього клоуна мають цікавитися як було зроблення охолодження на бюджетному пластиковому китайфоні.
yuriy_dd: ↑ 07 травня 2026 20:26
мене не дуже хвилює що було колись, я кажу про зараз
yuriy_dd: ↑ 20 лютого 2026 23:00
а ви поцікавтесь як було зроблено охолодження в поко ф1
Його боротьба, чи то біполярка?
так одне другому не заважає
Ну до речі, yuriy_dd з якого дива ми маємо захоплюватися морально застарілим смартфоном? :rotate:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 08.05.2026 10:55Саме через ккд бж тобі ніхто не повірить що твій мак міні 1вт споживає в простої
але ж нікому не заборонено особисто перевірити
LVladislavchik: 08.05.2026 10:55 не користувався ніколи сурфейсами
То ти покористуйся, приємно здивуєшся
які там у них продажі? адже якщо хороший то люди би купували?
LVladislavchik: 08.05.2026 10:55Нащо мені ходити і кляцати те що мені даж не цікаво?
щоб переконатись що для звичайних користувачів що купують в магазині - продається виключно з поганими тачпадами
LVladislavchik: 08.05.2026 10:55 Ти справді думаєш що цих доказів достатньо щоб тобі повірили? :rotate:
ну на брехні ще не зловили, хоч тут місцеві брешуть в одному повідомлені по багато разів
як завжди готовий посперечатись за гроші, ви у Львові - вам буде легше перевірити, навіть без третьої особи. Ви готові відповідати за свої слова? хоча би $100, я приношу ноут, зареєестрований на мене вчора - перевіряємо по серійному на сайті епл.
LVladislavchik: 08.05.2026 10:55 я щось таких цін навіть і не бачив, це ви нові чи бу?
Це б/у на олх
я шукав лише щоб продаж у Львові (не на пошті), нове, і щоб була можливість перевірки. Мені зайняло перевірити десь до 45хв
LVladislavchik: 08.05.2026 10:55Нащо мені калібрувати екофло мультиметром? Що коїться в твої дурній голові? Ємність 2048вт, по тайп-ц та 12в можна практично всю її отримати з мінімальними втратами і мені цього достатньо, як і більшості користувачів
ви перевіряли? ви використали калібровані пристрої для перевірки?
LVladislavchik: 08.05.2026 10:55Можливо я не правильно зрозумів, давай уточнимо, ти купив ейр 15 м4 16/512? Яка вартість в гривнях?
у мене базовий ейр М4 15" 16/256. Я порівнював з цінами на базовий М5 15" 16/512
LVladislavchik: 08.05.2026 11:05А для чого, якщо людину все влаштовує? Ти ж дружині м4 купив тільки коли м1 розбився
її влаштовувало. Собі купив мак міні М4
LVladislavchik: 08.05.2026 11:05 Поясни чого в тебе в особистому використанні купа х86 і тільки 2 арм пристрої (при цьому ейр 15 м4 ще під питанням)? :rotate:
насправді у мене багато АРМ простроїв. Смартів, планшети, носимі пристрої і тд. До речі у вас і у інших - теж
LVladislavchik: 08.05.2026 11:05Ти ж за точність? 2 доби це 48 годин, 0,8*48 виходить 38,4вт, або це було менше як 2 доби, або він спав для економії щоб потім підняти максимальне споживання до 7,5вт
0.8 - показує з заокругленням. 37/48 = 0.77, все сходиться
пікові споживання були - не знаю, може система, але явно вони були на короткі проміжки часу і на середнє не вплинули
я зробив тест, будь хто може повторити. Але лінь, брак знань не дають
LVladislavchik: 08.05.2026 11:17 Ну до речі, yuriy_dd з якого дива ми маємо захоплюватися морально застарілим смартфоном? :rotate:
не знаю чому знову про це вилізло - але смарт і досі чудово паше, в мене на ньому і досі стоять деякі програми які не просто перенести бо привязані
Востаннє редагувалось 08.05.2026 12:20 користувачем yuriy_dd, всього редагувалось 1 раз.
orange_deer
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 08.05.2026 11:15 Там вже неконтрольовані детонації та спроби хоча б на чомусь виїхати :rotate: Напевно він зараз переміщується виключно на власній реактивній тязі та сильно економить на пальному :rotate: А взагалі я здивований що юрі дали на користування мультиметр за 300+ євро, просто вартість девайсу натякає на його точність, яку юра міг легко зіпсувати, та й купуються такі пристрої для серйозних задач і зазвичай вони працюють, а не просто лежать і очікують коли юра захоче відкалібрувати копійчаний ватметр з алі :rotate:
тут мені здається непорозуміннячко вийшло. бо тему з мультиметром за 300+ євро вніс я, коли подивився уважніше на те звідки notebookcheck дають свої результати середнього споживання для ноутбуків в idle та під навантаженням:
orange_deer: 03.05.2026 19:47 не знаю чи ви помічали, але у параметрах споживання notebookcheck завжди є курсивом ось таке: Metrahit Energy
ось здається найдешевший пристрій цієї марки: https://www.conrad.com/en/p/gossen-metr ... T3j3is6AJ9
порівняйте його зі своїм побутовим ватметром і подумайте де будуть коректніші показники споживання.
просто коли я на тому ж сайті знайшов х86 ноутбуки що споживають в 2-3 рази менше за макбук ейр у idle, то Юрій в цих результатах почав сумніватись (не дивно :rotate: )
але в результатах побутового ватметра який сумнівів у нього немає, йому він схоже довіряє без питань :D
тому я і навів приклад мультиметра який має сертифікат калібрації, гарантовану точність і все інше що коштує нормальних грошей, і підходить для професійних замірів, тим більше що той самий сайт на який він неодноразово посилається схоже використовує такі прилади для своїх тестів

p.s. і от по останньому повідомленню все ще видно як у нього горить, тепер постійно про калібровані пристрої для перевірки питає :laugh:
orange_deer
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 08.05.2026 12:15 0.8 - показує з заокругленням. 37/48 = 0.77, все сходиться
пікові споживання були - не знаю, може система, але явно вони були на короткі проміжки часу і на середнє не вплинули
мені от цікаво, ваш побутовий ватметр може записувати дані потужності щосекунди у якусь сторонню програму? є можливість під'єднати його до комп'ютера і записати логи?
бо поки єдиний реалістичний сценарій 38Вт за 2 доби це якщо мак міні не просто у Idle був, а практично у standby (мін споживання у Idle according to notebookcheck 2.6W), тобто про якусь корисну роботу і такий рівень споживання тут явно не йде мова. і моя підозра це те що ватметр надто часто заокруглює результати вниз + пропускає більшість піків споживання
спойлер
mini_m4.png
kabostebeztak
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 06.05.2026 22:05
yuriy_dd: 06.05.2026 21:20це все одно нічого не гарантує
Ще раз, для тупих, це можна перевірити мультиметром в звичайних платах, на ноутах можна перевірити споживання в ватах, глянути ємність батерейки в ватах і з допомогою легкої арифметики впевнитися що все сходиться, так само я перевіряв споживання мініпк, який через PD тригер від тайп-ц живив, все сходиться, а отаких ватметрів як в тебе я штук 10 вже купував, основна задача окрім побутових грубих замірів були заміри ккд безперебійників та зарядних станцій, там погрішність така, що якщо той що найбільше в мінус рахує ставити перед безперебійником, а той що найбільше в плюс рахує після безперебійника, то ккд безперебійника міг бути близьким до 100%, от тобі і точність копійчаних ватметрів :rotate:
yuriy_dd: 06.05.2026 21:20має бути бажання щось хотіти тестувати, а щоб нічого не робити - то завжди можна придумати причину
Тобі б на залізниці працювати, так вміло стрілки переводиш, ти ж сам спригнув що не віриш hwinfo64, а тут вже бажання треба, я так само можу сказати що оце що тобі дружина ноут не дає так надовго то це твої відмазки бо нема бажання тестувати :rotate:
yuriy_dd: 06.05.2026 21:20тільки з самого початку. Але всюди де я тестував - і на смартах, і на макбуку - лінія розряду - пряма
ви робили подібні тести?
За ейр м4 точно казочки розказуєш, ніби в linux tech tips було відео і там був нелінійний графік розряду, можливо помиляюся і це було в якогось іншого блогера, я точно пам'ятаю що там в відео був ейр та була прошка і в ейрі було нелінійно, а в прошці лінійно, також на цих вихідних серіал дивився поки їхав блакаром, починав з 50% заряду батерейки і десь по 10% в годину розряджалося, але десь після 20% розрядка прискорилася, при тому що вже вечоріло і я по трошки знижував яскравість, з 20% до 6% він сів десь трішки більше як за годину, от тобі і хвалена оптимізація :rotate: зате якщо до 100 зарядити то він може хвилин 20 ютуб крутити поки до 99% розрядиться :rotate:
може оффтоп, може ні, але на макбук про ретіна 15 дюймів 2015 з макос секвоя через оклп я теж бачу таку поведінку, цифри до 95% відсотків тримаються довше ніж цифри менше 60 наприклад
Конкретно не міряв, але за відчуттями саме так.
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 08.05.2026 12:15але ж нікому не заборонено особисто перевірити
Тобі також не заборонено особисто перевірити автономність xps 9320 plus, коли перевіриш? :rotate:
yuriy_dd: 08.05.2026 12:15які там у них продажі? адже якщо хороший то люди би купували?
Ну відкрий хотлайн і подивися що зараз актуального, ти якийсь безтолковий та безпомічний :rotate:
yuriy_dd: 08.05.2026 12:15щоб переконатись що для звичайних користувачів що купують в магазині - продається виключно з поганими тачпадами
Відкрию секрет, в магазах впарюють якісь дно конфігурації за оверпрайс і там купують в основному батьки дітям "ігрові" ноути, аргументують це тим що гта 5 тягне значить ігровий :rotate:
yuriy_dd: 08.05.2026 12:15у мене базовий ейр М4 15" 16/256. Я порівнював з цінами на базовий М5 15" 16/512
Ну окей, в тебе базовий 16/256 ейр 15 м4, на хотлайні мінімалка 52к, різниця між ним та ейром 15 м5 16/512 зараз 200$ по міркам хотлайну, якщо не секрет, за скільки ти все ж купив свій ейр 15 м4 16/256? Чи дай контакти, треба ж верифікувати твою покупку, бо поки мало в це віриться :rotate:
yuriy_dd: 08.05.2026 12:15ну на брехні ще не зловили, хоч тут місцеві брешуть в одному повідомлені по багато разів
як завжди готовий посперечатись за гроші, ви у Львові - вам буде легше перевірити, навіть без третьої особи. Ви готові відповідати за свої слова? хоча би $100, я приношу ноут, зареєестрований на мене вчора - перевіряємо по серійному на сайті епл.
Я буваю у Львові, а не проживаю, ну і купити макбук це взагалі не недосяжне щось, тут більше питання твоїх замірів типу 15% за 6 годин роботи і в мене теж є макбук ідентичний як в твоєї дружини, я знаю яка там автономність, є notebook-check як незалежне джерело тестів автономності і в тебе виходять сильно кращі показники, це підозріло, я їх можу перевірити на своєму макбуці, але треба час, в тебе ж часу вагони судячи по активності на українських та кацапських форумах :rotate:
yuriy_dd: 08.05.2026 12:15ви перевіряли? ви використали калібровані пристрої для перевірки?
От що ти лепечеш? Я знаю ємність екофло та знаю ємність акумулятора в ноуті з врахуванням його зносу, заряджаю виключно від тайп-ц екофло і дивлюся на яку кількість зарядок вистачило, для чого в даному випадку калібрувати щось? Тут більше питання до тебе що в тебе результати сильно кращі чим в авторитетних оглядачів, ти ж кажеш що перевіряв свій ватметр мультиметром за 300+ євро і що типу до твоїх результатів не повинно бути питань, але якраз це й викликає питання, чому один ти рижий? :rotate:
yuriy_dd: 08.05.2026 12:15насправді у мене багато АРМ простроїв. Смартів, планшети, носимі пристрої і тд. До речі у вас і у інших - теж
Я за пк та ноути, коли позбудешся усіх х86 тоді й будеш казати що арм переміг, а поки ти просто несеш маячню :rotate:
yuriy_dd: 08.05.2026 12:150.8 - показує з заокругленням. 37/48 = 0.77, все сходиться
Дивись, проблема не в браку знань і навіть не в ліні :rotate: В мене особисто нема мак міні як і в більшості тут, ти пропонуєш кожному купити по мак міні щоб ми впевнилися що твої заміри правдиві? :rotate: Що це нам дасть? Я не є потенційним покупцем мак міні, мені просто нема що з ним робити, купити щоб відразу продати і втратити в ціні? Мені таке теж не подобається. Зашли комусь з нас свій мак міні та ватметр свій повірений для тестів, проведемо верифікацію твоїх результатів та заодно ватметра. А поки це виглядає як брак знань в тебе, типу ти зробив, а ми перевірити не можемо бо в нас нема мак міні і купляти його чисто для ціього недоцільно, але товстолобість не дає тобі це зрозуміти :rotate:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

orange_deer: 08.05.2026 12:34мені от цікаво, ваш побутовий ватметр може записувати дані потужності щосекунди у якусь сторонню програму? є можливість під'єднати його до комп'ютера і записати логи?
та ви що, звичайно що не може. Воно тупе.
до речі ви бачили відео яке доводить що вірити показникам Епл не можна, і що вони брешуть і дуже сильно?
що скажете? будете ще просити покази з внутрішніх давачів?
orange_deer: 08.05.2026 12:34а практично у standby (мін споживання у Idle according to notebookcheck 2.6W), тобто про якусь корисну роботу і такий рівень споживання тут явно не йде мова
мак не спить, він слухає всі мережеві запити, ping працює, по htop завантаження порядку 1 - тобто щось він там робить
LVladislavchik: 08.05.2026 13:41 Тобі також не заборонено особисто перевірити автономність xps 9320 plus, коли перевіриш? :rotate:
я вам повірю - якщо ви дасте умови тестування та графіки розряду - ну не гірше ніж даю я
LVladislavchik: 08.05.2026 13:41Ну відкрий хотлайн і подивися що зараз актуального, ти якийсь безтолковий та безпомічний
я не дуже вірю, бо коли я купував макбук ейр М1 за 1250, вони продавали сурфейс з 4 Гб РАМ за 900
LVladislavchik: 08.05.2026 13:41Відкрию секрет, в магазах впарюють якісь дно конфігурації за оверпрайс і там купують в основному батьки дітям "ігрові" ноути, аргументують це тим що гта 5 тягне значить ігровий
там купують звичайні люди, і більшість там купує
LVladislavchik: 08.05.2026 13:41Ну окей, в тебе базовий 16/256 ейр 15 м4, на хотлайні мінімалка 52к, різниця між ним та ейром 15 м5 16/512 зараз 200$ по міркам хотлайну, якщо не секрет, за скільки ти все ж купив свій ейр 15 м4 16/256?
я свій купив за 46к, М5 бачив за 64 - локально щоб був
і подумав що стільки переплачувати за М5 - не розумно. Плюс є потреба. Може навіть і ще куплю.
LVladislavchik: 08.05.2026 13:41Я буваю у Львові, а не проживаю, ну і купити макбук це взагалі не недосяжне щось
я теж буваю і не часто.
LVladislavchik: 08.05.2026 13:41ну і купити макбук це взагалі не недосяжне щось
а щоб був активований вчорашнім днем по сайту Епл?
то що готові сперечатись на гроші, чи як завжди зливаєтесь відповідати за слова?
LVladislavchik: 08.05.2026 13:41тут більше питання твоїх замірів типу 15% за 6 годин роботи і в мене теж є макбук ідентичний як в твоєї дружини, я знаю яка там автономність, є notebook-check як незалежне джерело тестів автономності і в тебе виходять сильно кращі показники
може я просто щось роблю правильно, а ви помиляєтесь
я ще давніше показував як в мене планшет розряджається - я впевнений що ніхто з вас і близько таких цифр не покаже.
LVladislavchik: 08.05.2026 13:41Я знаю ємність екофло та знаю ємність акумулятора в ноуті з врахуванням його зносу, заряджаю виключно від тайп-ц екофло і дивлюся на яку кількість зарядок вистачило, для чого в даному випадку калібрувати щось?
добре - який екофло, скільки разів зарядили і з якого % до якого? більше кількісної інформації
LVladislavchik: 08.05.2026 13:41ти ж кажеш що перевіряв свій ватметр мультиметром за 300+ євро
де я таке казав? знову на мене брешете і будете вибачатись?
orange_deer
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 08.05.2026 14:30
orange_deer: 08.05.2026 12:34мені от цікаво, ваш побутовий ватметр може записувати дані потужності щосекунди у якусь сторонню програму? є можливість під'єднати його до комп'ютера і записати логи?
та ви що, звичайно що не може. Воно тупе.
тоді практично неможливо перевірити чи той ватметр взагалі помічав стрибки споживання при навантаженнях. те що воно там порахувало за кілька годин чи навіть 2 доби це дуже грубо округлений результат. без логу неможливо побачити чи є кореляція підвищення навантаження на процесор з підвищенням показів споживання на вашому ватметрі.
таблицю калібрування пристрою ви так і не надали, тому довіряти йому у мене немає причин
yuriy_dd: 08.05.2026 14:30 до речі ви бачили відео яке доводить що вірити показникам Епл не можна, і що вони брешуть і дуже сильно?
що скажете? будете ще просити покази з внутрішніх давачів?
якби ви уважно дивились те відео та наступне відео в тому каналі по темі , то зрозуміли б що powermetrics у apple в занижували реальне споживання (бо не враховували всіх компонент - БЖ, вентиляторів, периферії) або показували лише параметри споживання ALU. ось тут автор відео робить висновок що емейзінг енергоефективність Apple треба оцінювати ще з точки зору що powermetrics не все показує і розрив у performance per watt з х86 чи дискретними ГПУ насправді менший якраз таки через занижені показники споживання у Apple. крім того там мова йде про екстремальні навантаження у 250+Вт - коли компоненти сильно розігріваються і загалом їх точність падає. зможете довести що показники powermetrics будуть неточними у звичайних робочих навантаженнях, де процесор на 10-15% завантажений?
спойлер
тобто якщо ваш мак міні реально споживає близько 1Вт в середньому, то на powermetrics мало б і ще менше бути, правда? і ви за цей час могли вже 10 разів зробити такий лог тривалістю в 3-4 години і побачити середнє споживання хоча б CPU Package. але замість цього ви шукаєте відео, докопуєтесь до точності датчиків екофлоу і все це лиш би не зробити такого простого тесту самостійно :rotate:
як то кажуть:
yuriy_dd: 03.05.2026 22:00 що би придумати, аби нічого не робити
Відповісти