Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 07.05.2026 14:48тобто ціла купа давачів (десятки, чи сотні) дуже малих, навіть на дешевих платах чи дешевих процах які міряють струми від мінімальних до 100+ А - в той час як мені тут давали калібрований пристрій з ціною 300+ євро. Щось не сходиться
Ти нам показував свій калібрований пристрій за 300+ євро? Не показував, зате показував дешевий алішний ватметр, які на розпродажах за 1-2$ продаються, не показував бо дружина не дозволила? :rotate:
yuriy_dd: 07.05.2026 14:48а як ви міряли споживання РАМ та диску? а вайфай адаптер?
Оце ж ти лінивий товстолобий селюк, постав hwinfo64 та подивися що вона може, ти буквально паро постів вище докоряв що ми тестів не робимо, а сам не можеш поставити безкоштовну прогу та глянути її функціонал, і це дружима не дозволяє? :rotate: Звичайно, не всі плати та ноути це дозволяють, але xps 9320+ та huawei matebook d15 2020 на r5 4500u точно дозволяють :rotate:
yuriy_dd: 07.05.2026 18:49але ж розумне це рішення mag safe. На вашу думку чому виробники х86 ноутів не можуть зробити подібне?
Нагадаю, вони його прибирали і в ейрі м1 не було, не підкажеш чому? :rotate: В сюрфейсів схоже рішення, чому ти навіть не зміг загуглити це і знову виступаєш клоуном? :rotate:
yuriy_dd: 07.05.2026 18:49пс: нагадаю вони і тачпади зробити щоб клікався зверху не можуть в ноутах по $5000, і камери погані ставлять, і динаміки, і корпуса, і мікрофони, і камери - невже це вони так зневажають своїх покупців?
І знову наш селюк-механізатор не може механізувати свої пальці щоб в гуглі хоча б погуглити чи є аналоги на вінді тачпаду як в епла, а вони є точно в dell, hp, asus, surface, huawei, samsung і навіть в сяомі :rotate:
На рахунок корпусів то ситуація схожа, в більшості з цих виробників є ноути з фрезерованого алюмінію, виключення хіба синкпади, вони карбон, магній і тд люблять, але це не є гірші за алюміній матеріали :rotate:
Мікрофонів жахливих я не чув років з 10 вже :rotate:
Динаміки згоден, на жаль, є жахливі в топових ноутах, але я не скажу що ейр і навіть макбук про це еталони по динамікам, щось добре збалансоване середнє по палаті, в ейра просто чистий звук, динаміки кращі як в ейра будуть навіть в сяомі редмібуків, бо там обʼєму та глибини буде сильно більше, майже все те ж саме стосується прошки, звук добротний та чистий, але з дуже великим обʼємом (як для ноута), який після 50% гучності просто перетворюється в плоску кашу, хоча блогери його описують ледве не як звук студійної якості :rotate:
В тебе так пригоріло що ти аж 2 рази написав про камеру, ну нічого, попреш штанці та зміниш спіднє і ми зробимо вигляд що цього не було :rotate: Але я тебе розчарую, до м4 там стояли звичайні 1080р камери середні по палаті, в ейра м1 взагалі HD камера стояла, з виходом м4 ніби стався прогрес, але насправді він у всіх стався, можеш погуглити якщо дружина дозволить :rotate:
А взагалі твої претензії дуже дивні, мені просто скинули фото з драйву як ти колхозно саб з підсилювачем змонтував, ти що зневажаєш так себе? :rotate: Те ж саме стосується історії пердолінгу на 4пда :rotate: Хоча дивлячись на той колхоз воно й не дивно чого ти себе механізатором називаєш, можна вивезти людину з колхозу, але колхоз з людини ні :rotate:
yuriy_dd: 07.05.2026 18:49саме так, думав чекати на М5 - але не дочекався, і купив собі ще один М4 - новий ейр на 15". Так що можете привітати
З чим? З черговими побрехеньками? Бо ейр м5 вже 2 місяці в продажу, а тести зробити на м4 тобі дружина не дозволяла :rotate: То тепер ти зробиш свої тести автономності на особистому ейрі в підвалі з мінімальною яскравістю? :rotate:
waryag
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 07.05.2026 20:05Бо ейр м5 вже 2 місяці в продажу
Треба ж дочекатися, поки достатню кількість вкрадуть чи загублять, а потім почнуть зливати задешево. :idea:
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

На єбей ще ніхто не скинув м5 по 400$ тож прийшлося брати м4.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 07.05.2026 20:05Ти нам показував свій калібрований пристрій за 300+ євро?
чому для одного виміру - потрібно такий дорогий пристрій, а для десятків давачів на платі / проці - такі маленькі і вам точність ок? ви ж їх всіх не калібрували.
LVladislavchik: 07.05.2026 20:05Не показував, зате показував дешевий алішний ватметр
чому інші спокійно ним користуються?
LVladislavchik: 07.05.2026 20:05Оце ж ти лінивий товстолобий селюк
це образа, навіть якщо у вас нема аргументів
LVladislavchik: 07.05.2026 20:05постав hwinfo64 та подивися що вона може
нагадаю питання - а як ви міряли споживання РАМ та диску? а вайфай адаптер?
може у вас є скріни з такими замірами?
LVladislavchik: 07.05.2026 20:05 Нагадаю, вони його прибирали і в ейрі м1 не було, не підкажеш чому? :rotate: В сюрфейсів схоже рішення, чому ти навіть не зміг загуглити це і знову виступаєш клоуном? :rotate:
мене не дуже хвилює що було колись, я кажу про зараз
стандартного рішення щось я не знаю на х86
LVladislavchik: 07.05.2026 20:05чи є аналоги на вінді тачпаду як в епла, а вони є точно в dell, hp, asus, surface, huawei, samsung і навіть в сяомі
але чому в ноутах по 200к грн - так пад такий поганий? я спеціально раз обійшов і потестив всі - в жодного з представлених тачпад зверху не натискався
у тих сяомі що були у продажу - також
LVladislavchik: 07.05.2026 20:05мені просто скинули фото з драйву як ти колхозно саб з підсилювачем змонтував, ти що зневажаєш так себе?
ну насправді там багато переваг - воно не зафіксоване - легко зняти, чи й поміняти. Не обмежує використання салону - коли складаю крісла чи розкладаю всі.
пс: а це хто вам так скидав?
LVladislavchik: 07.05.2026 20:05З чим? З черговими побрехеньками? Бо ейр м5 вже 2 місяці в продажу
мені видалась переплата за М5 в сумі десь 18к грн - не розумною. А за новий М4 - я заплатив доволі не дорого. За М1 - я заплатив суттєво дорожче
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 07.05.2026 19:11а у вас скільки коштує power bank щоб ваш ноут міг зарядити?
Та скільки можна, що xps на і7 1360р, що хуавей на р5 4500у від 5в заряджаються, до цього були ноути на 6-9 поколінні інтела і вони від 12в паверів заряджалися без проблем, а їх прям дуже багато на ринку, от ти ще ображаєшся що тебе тупим називають, але як пояснити оцю тупість, коли я вже не одноразово казав що крім епла є купа ноутів з зарядками від 5в? :rotate: Ти справедливо товстолоба людина :rotate:
yuriy_dd: 07.05.2026 19:11пс: LVladislavchik - а ви чому нічого не тестуєте?
Так а шо тестити? Я вже вияснив що ейр 13 м4 не сильно автономніший за xps 9320 plus в моєму користуванні, обидва від 5в заряджаються, в ейрі є магсейф і тачпад кращий (але це не означає що в умовного сюрфейса на вінді гірший тачпад і нема аналога магсейфа, а то я тебе знаю, зараз зацепишся за це і будеш виривати з контексту :rotate: ) і він добре спить, я вже ним користуюся майже півроку і затестував все що можна й не можна, в мене вже є цілісна картина порівняно з xps 9320 plus, тестувати гіпотетичний ютуб на мінімальній яскравості чи доступ по ssh з вимкненим екраном не бачу змісту бо воно мені навряд пригодиться, тести ютубу на яскравості 150ніт та 500ніт є на notebookcheck, ти їм довіряєш, цього має бути достатньо для більшості користувачів щоб зрозуміти чи вистачить їм ейра, а в мене нема часу крутити ютуб 28+ годин підряд з мінімальною яскравістю :rotate:
Єдиний жирний плюс ейра це те що я не шукав що там з якістю звуку, екрану, петлями, корпусом та збіркою і тд бо я їх купу переклацав вживу до цього і все було очікувано, але при цьому я шукав чи є аналоги моїх усіх програм і якщо нема то на що переходити і в друзів просив все затестувати по можливості, також я вивчав питання пасиву і всі казали що його достатньо, а я бачу що буває недостатьньо, плюс я вивчав питання автономності, швидкості та сумісності якщо я буду вінду через parallels юзати, тому я не можу сказати що ейр це універсальне рішення для всіх, просто звичайний добротний ноут, таких багато на ринку :rotate:
RoMiLiUs
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 07.05.2026 20:26а для десятків давачів на платі / проці - такі маленькі і вам точність ок? ви ж їх всіх не калібрували.
телеметрія в процесорі надточна і надшвидка, бо від неї залежить власне алгоритми роботи процесора.
denon312
Member

Повідомлення

Їжачку не цікаво як було колись з MagSafe, але всі спостерігачі цього клоуна мають цікавитися як було зроблення охолодження на бюджетному пластиковому китайфоні.
yuriy_dd: 07.05.2026 20:26мене не дуже хвилює що було колись, я кажу про зараз
yuriy_dd: 20.02.2026 23:00 а ви поцікавтесь як було зроблено охолодження в поко ф1
Його боротьба, чи то біполярка?
tornadox
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 07.05.2026 20:26але чому в ноутах по 200к грн....я спеціально раз обійшов і потестив всі
Це сюр? Є багато ноутів з хорошими тачпадами. Наприклад серія Thinkpad.
LVladislavchik: 07.05.2026 20:34коли я вже не одноразово казав що крім епла є купа ноутів з зарядками від 5в?
Маю HP 19го року, вміє від 5в заряджатися, 13год батарея тримала.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 07.05.2026 20:34Та скільки можна, що xps на і7 1360р, що хуавей на р5 4500у від 5в заряджаються
всі ноути що я мав справу з - не заряджались. А багато навіть від GAN зарядки на 45 Вт - не заряджаються. Це дивно бо від рідної на 45 Вт - заряджаються, але вона дуже грозмізка і має 2 провода, приклад яка йде до нового ноута HP ProBook 4 G1i 16 (правда тут на 65 Вт):
https://brain.com.ua/static/images/prod ... 069017.jpg
LVladislavchik: 07.05.2026 20:34тому я не можу сказати що ейр це універсальне рішення для всіх, просто звичайний добротний ноут, таких багато на ринку
який ноут кращий у всьому і дешевше?
tornadox: 07.05.2026 21:03 Це сюр? Є багато ноутів з хорошими тачпадами. Наприклад серія Thinkpad.
але чому їх нема в магазинах? жодного?
yuriy_dd
Member

Повідомлення

tornadox: 07.05.2026 21:03Маю HP 19го року, вміє від 5в заряджатися
в мене є / було багато НР - всі остані хочуть 20В
найстаріший на 4500U - HP ProBook 445 G7
yuriy_dd
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 07.05.2026 20:05постав hwinfo64
не отримав відповіді. Також коментів по відео що я дав - де явно показано що реальне споживання суттєво більше ніж по давачам
також як ви враховуєте у свої обчислення ККД БЖ? може у вас hwinfo64 - теж вміє таке показувати?
пс: для мене це очевидно що ви помиляєтесь, і я вас можу обізвати досить сильно через брак ваших знань, елементарних знань. І по всіх інших темах також.
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 07.05.2026 20:26чому для одного виміру - потрібно такий дорогий пристрій, а для десятків давачів на платі / проці - такі маленькі і вам точність ок? ви ж їх всіх не калібрували.
Ну ти ж так і не показав той крутий мультиметр :rotate: І ти забуваєш що ціна не просто з вартості компонентів пристрою росте, а ще з технологій, ПЗ, сертифікацій, повірок і т.д., скоріш за все той мультиметр точно мав якісь прикольні технології типу можливості відрізняти наведену напругу він звичайної, захисти до 1000в, точність типу 0,02-0,05%, додай що розроблявся та збирався не в Китаї, а в Європі чи Штатах де дорожча робоча сила, а ватметр з алі це глянути напругу, вати, герцовку, підрахувати скільки спожито і калібрується це на око змінним резистором, бо продукт масовий, а мультиметр за 300 євро нішевий, такий великий, а такий товстолобий :rotate:
yuriy_dd: 07.05.2026 20:26чому інші спокійно ним користуються?
Бо цього достатньо що порівняти різні пристрої і зробити висновок що більше споживає, але ти не враховуєш що такі ватметри якраз на низькому споживанні типу 1вт на твоєму мак міні в простої дуже неточні :rotate:
yuriy_dd: 07.05.2026 20:26це образа
На правду не ображаються :rotate:
yuriy_dd: 07.05.2026 20:26нагадаю питання - а як ви міряли споживання РАМ та диску? а вайфай адаптер?
може у вас є скріни з такими замірами?
Постав програму і сам побачиш, не змушуй ображати тебе :rotate: Не всі озу, ссд та вайфай модулі дозволяють це моніторити, але більшість дозволяє, глянув ось на компі, озу ддр5 корсар та ссд wd sn770 моніториться, вайфай інтел ах210 не моніториться споживання, до цього стояв чи то від квалком, чи то від медіатек і моніторився, замінив бо той вайфай+бт модуль не дружив з ldac кодеком :rotate:
стандартного рішення щось я не знаю на х86
В сюрфейсі є аналог магсейфу з 2014 року і навіть розьєм не мінявся, більше того, він ще й передачу данних підтримує та підключення моніторів, що ти на це відповісиш? :rotate:
yuriy_dd: 07.05.2026 20:26але чому в ноутах по 200к грн - так пад такий поганий? я спеціально раз обійшов і потестив всі - в жодного з представлених тачпад зверху не натискався
у тих сяомі що були у продажу - також
Це максимально дивно, бо ти ж себе позиціонуєш як великого знавця ноутів і до тебе навіть звертаються за порадами :rotate: Я думаю що ти маніпулюєш і або це просто так написав, або якісь геймерські ноути з ргб тестив, в сяомі треба дивитися book pro, якщо ти дивився редмібуки то не дивно :rotate: Раджу наступного разу не просто бездумно ходити і клацати все підряд, а погуглити що конкретно тобі треба :rotate:
yuriy_dd: 07.05.2026 20:26ну насправді там багато переваг - воно не зафіксоване - легко зняти, чи й поміняти. Не обмежує використання салону - коли складаю крісла чи розкладаю всі.
пс: а це хто вам так скидав?
Можна було більш елегантно це зробити, як мінімум придумати кронштейни і надрукувати на принтері, не можеш сам бо нема солідворкс на мак? Та за мінімальний прайс тобі ентузіасти з віндовсом намалюють і надрукують, аби ти тільки міг нормально пояснити їм що ти хочеш :rotate: Та навіть є купа ресурсів-бібліотек де вже можливо навіть хтось таке малював і просто виклав в вільний доступ, а то зафіксував на резинки зелені, а нам тут про естетік емейзінга розпинаєшся :rotate:
yuriy_dd: 07.05.2026 20:26мені видалась переплата за М5 в сумі десь 18к грн - не розумною. А за новий М4 - я заплатив доволі не дорого. За М1 - я заплатив суттєво дорожче
А, знамениті локальні магазини в центрі Львову, в них напевно свій термінал на Львівському морі є, тому вони безперешкодно таскають сіряк чи опенбокс/мдм під виглядом нового продають і навіть дешевше найдешевшого з хотлайну :rotate: Тобі ніхто не повірить, я вже казав що оренда в центрі Львову дорога і ну ніяк не може в локальному магазі коштувати дешевше чим в умовного сіровоза, який склад дома тримає чи в гаражі, так ще ж додай те, що епл техніка дуже ліквідна на вторинному ринку і ти це знаєш, ніхто не буде продавати тобі нове по ціні бувшого у вжитку, в такому випадку скоріш за все ти купив б/в ноут якщо називаєш різницю в 18к, бо станом на зараз на хотлайні ейр 13 м4 512гб по ціні ідентичний ейру 13 м5 512, а саме 50399грн старт цін, з 15" трішки інша ситуація, 59130грн за м4 та 61320грн за м5, різниця менше як 4% або 2190грн всього :rotate:
Далі трошки доказів що ти нам зараз вішаєш лапшу що за ейр м1 заплатив суттєво дорожче чим за новий ейр 15 м5 512, в тебе був м1 8/256, на старті він був 33999грн в офіціалів або 1200$, якщо судити по твоїм -18к грн від ціни м5 (які опенбокс майже по ціні нових, тобто майже 60к :rotate: ) то виходить 43320грн або 985$ ти заплатив, я проглянув олх, 40-45к це цінник за ейр 13 м4 512, найдешевший ейр 15 м4 512 стартує від 50к грн, тобто ти був правий коли казав що техніка епл на олх ціниться і одночасно з цим вішаєш лапшу що купив новий ноут дешевше б/в ринку, дивина та й годі, прорахувався, але де :rotate:
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 07.05.2026 21:30який ноут кращий у всьому і дешевше?
Та фіг йог знає, ти вон нове дешевше за б/в купуєш :rotate:
0F
Member

Повідомлення

tornadox: 07.05.2026 21:03 Наприклад серія Thinkpad.
Підтверджую. Комбінація фізичних кнопок з "клітором" - ультимативна.
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 07.05.2026 21:31в мене є / було багато НР - всі остані хочуть 20В
найстаріший на 4500U - HP ProBook 445 G7
Так і шо далі? То значить у всіз так? Купи хпс чи хуавей і впевнишся що я не брешу, як перепаяю розьєм на хуавеї то докажу :rotate:
yuriy_dd: 07.05.2026 21:35не отримав відповіді. Також коментів по відео що я дав - де явно показано що реальне споживання суттєво більше ніж по давачам
також як ви враховуєте у свої обчислення ККД БЖ? може у вас hwinfo64 - теж вміє таке показувати?
пс: для мене це очевидно що ви помиляєтесь, і я вас можу обізвати досить сильно через брак ваших знань, елементарних знань. І по всіх інших темах також.
Дай ще раз відео щоб не шукати :rotate: Бо для мене та й усіх інших очевидно що ти дуже товстолобий і не вмієш читати :rotate: При чому тут ккд бж, якщо я тобі кажу що ноути доцільно тільки від батерейки тестити, а мініпк lenovo thincentre m75q gen2 я через PD-тригер живив напряму від тайп-ц порту в екофло і порівнював споживання з додатком екофло? От при чому тут ккд бж? :rotate:
yuriy_dd: 07.05.2026 21:30але чому їх нема в магазинах? жодного?
А чого я в жодному магазині не бачив макбука нового і дешевше на 18к чим на хотлайні і навіть дешевше чим б/в? Цей стендап може тривати вічно :rotate:
yuriy_dd: 07.05.2026 21:30всі ноути що я мав справу з - не заряджались. А багато навіть від GAN зарядки на 45 Вт - не заряджаються. Це дивно бо від рідної на 45 Вт - заряджаються, але вона дуже грозмізка і має 2 провода, приклад яка йде до нового ноута HP ProBook 4 G1i 16 (правда тут на 65 Вт):
https://brain.com.ua/static/images/prod ... 069017.jpg
Ти нам казочки оце розказуєш з тої ж опери що документ вордовський чи то ексельовський тільки на макбуці літає і на всіх х86 тупить, можливо справа не в архітектурах, зарядках, ноутбуках, ОС, а в твоїй тупій голівоньці, яка керує кривими рученятами? :rotate:
orange_deer
Member

Повідомлення

denon312: 07.05.2026 20:54 Їжачку не цікаво як було колись з MagSafe, але всі спостерігачі цього клоуна мають цікавитися як було зроблення охолодження на бюджетному пластиковому китайфоні.
yuriy_dd: 20.02.2026 23:00 а ви поцікавтесь як було зроблено охолодження в поко ф1
Його боротьба, чи то біполярка?
так одне другому не заважає :rotate:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 07.05.2026 21:52Постав програму і сам побачиш, не змушуй ображати тебе Не всі озу, ссд та вайфай модулі дозволяють це моніторити, але більшість дозволяє, глянув ось на компі, озу ддр5 корсар та ссд wd sn770 моніториться, вайфай інтел ах210
в мене не було щоб показувало, або не звертав уваги. Але є купа інших пристроїв на материнці. І ККЛ БЖ
LVladislavchik: 07.05.2026 21:52В сюрфейсі є аналог магсейфу з 2014 року і навіть розьєм не мінявся,
не користувався ніколи сурфейсами
LVladislavchik: 07.05.2026 21:52аджу наступного разу не просто бездумно ходити і клацати все підряд, а погуглити що конкретно тобі треба
просто зайдіть самі і пошукайте
LVladislavchik: 07.05.2026 21:52Можна було більш елегантно це зробити, як мінімум придумати кронштейни і надрукувати на принтері,
це було в 2010, зробив я сам особисто. Заодно пошукайте ціну на ту нову машину скільки тоді коштувала. Ну і скажіть чи ви у свої 30 років заробили стільки на машину.
LVladislavchik: 07.05.2026 21:52в такому випадку скоріш за все ти купив б/в ноут
новий, активований сьогодні. Гарантія на рік Епл сайт пише
MacBook Air (15-inch, M4, 2025)
Purchased May 7, 2026
Limited Warranty
Expires May 6, 2027
Your device is covered for:
Hardware Service
Chat & Phone Support
батарея 3 цикли показує
LVladislavchik: 07.05.2026 21:52 тебе був м1 8/256, на старті він був 33999грн в офіціалів або 1200$,
в мене базовий на 256 Гб
LVladislavchik: 07.05.2026 21:52найдешевший ейр 15 м4 512 стартує від 50к грн
я щось таких цін навіть і не бачив, це ви нові чи бу?
Shpoker
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 07.05.2026 21:31в мене є / було багато НР - всі остані хочуть 20В
есть хп пробуки и элитбуки - от 5в/2А заряжаются в выключенном состоянии только в путь.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 07.05.2026 22:07ри чому тут ккд бж, якщо я тобі кажу що ноути доцільно тільки від батерейки тестити,
ну мак міні я від батареї не потестую
LVladislavchik: 07.05.2026 22:07 мініпк lenovo thincentre m75q gen2 я через PD-тригер живив напряму від тайп-ц порту в екофло
і що 20В заходили відразу на проц? без перетворень?
LVladislavchik: 07.05.2026 22:07 порівнював споживання з додатком екофло? От при чому тут ккд бж?
калібрований пристроєм за 300 євро?
LVladislavchik: 07.05.2026 22:07А чого я в жодному магазині не бачив макбука нового і дешевше на 18к чим на хотлайні і навіть дешевше чим б/в?
я думаю що ви погано шукаєте
можете абсолютні цифри сказати. Бо я порівнював з М5 / 512 - базовий
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Shpoker: 07.05.2026 22:23есть хп пробуки и элитбуки - от 5в/2А заряжаются в выключенном состоянии только в путь
в мене якраз такі
Відповісти