Берите от 1000 Вт с запасом а то современный APFC блок питания может повредить станцию при стартеPhoenixTMS: ↑ 23.03.2026 16:36 Здравствуйте.
Посоветуйте зарядную станцию для ПК.
Нужна мощность от 500 ватт.
Обьемом от 500 ватт/час и более.
Планирую использовать ее как ибп. Постоянно включеная в розетку.
Свет есть - станция пропускает через себя.
Свет выключают - станция моментально начинает питать пк без допольнительных нажиманий кнопочек.
Свет включают - станция сама возвращается к первому режиму.
Главное: нужна надежная станция.
Новини
Останні статті і огляди
Выбор ИБП/UPS
-
hazard
Member
-
Kirakishou
Member
Думаю, що там не через блок живлення з APFC, а просто увімкнули одночасно чайник і обігрівач. У мене на роботі схожі ситуації були. Аргумент тих, хто це зробив: а ось там вмикають чайник чи кавомашину. Людям не доходить, що Екофлоу Дельта Про, в яку хтось вмикає кавомашину – не одне і те ж, що й Блюетті АС180. Зараз вже навіть не намагаюся щось пояснити.hazard: ↑ 23.03.2026 16:53Берите от 1000 Вт с запасом а то современный APFC блок питания может повредить станцию при старте
-
BorisBrejcha
Member
-
Kirakishou
Member
hazard
Звідки в бюджетників блоки живлення з APFC? Зазвичай там стоїть самий дешевий китай від Вінга чи Лоджик Павер, це все купується через прозоро і продавець намагається зекономити на всьому. Туди точно обігрівач з чайником підключили, а не БЖ з APFC.Відео
-
LiquidStorm
Member
Маю в ближньому колі дві такі станції:PhoenixTMS: ↑ 23.03.2026 16:36500 ватт ..надежная станция
1) EcoFlow RIVER 2 Pro - в цьоці працює 24/7 з осені 2024 в режимі UPS. Тримає котел і мілкі споживачі ~ 5 годин
2) EcoFlow RIVER 3 Max - працює 24/7 з січня 2026, поставили як розширення часу роботи, перед першою станцією.
-
Whaaat
Junior
а що, там взагалі ніякого захисту від перевантаження нема? Це навіть не реактивне навантаження як двигунKirakishou: ↑ 23.03.2026 17:02 Думаю, що там не через блок живлення з APFC, а просто увімкнули одночасно чайник і обігрівач. У мене на роботі схожі ситуації були.
-
Kirakishou
Member
У тих зарядних станціях, якими я користуюся, захист є і він спрацьовує, коли вмикають обігрівач та чайник одночасно. Ну тобто дають більше навантаження, ніж вона розрахована. Також, у мене на роботі в кабінеті до Bluetti AC180 підключено п’ять комп’ютерів, ми використовуємо її замість безперебійника. Звісно, на роботі більшість комп’ютерів з дешевими китайськими блоками живлення від Vinga, FSP, Logic Power на 400-450W. Але мій ПК з блоком живлення Gigabyte на 650W з APFC. За майже рік користування Bluetti AC180 ніяких проблем немає. Просто автор відео наполягає, що станція згоріла саме через APFC. Як станція з чистим синусом і запасом по потужності може згоріти від блоку живлення з APFC? Це яким блок живлення має бути? На 1,5 kW? Звідки бюджетники взяли такий блок живлення?Whaaat: ↑ 24.03.2026 19:45а що, там взагалі ніякого захисту від перевантаження нема?
Вдома у мене EcoFlow Stream Pro і вона чудово справляється з моїм Seasonic Gold на 850W, причому я не вимикав обмеження потужності 800W, яке на Stream Pro стоїть по дефолту, якщо обрати країну Україна. В інструкції до цих зарядних станцій написано, що вони розраховані на роботу з комп’ютерами. В інструкції не зазначено, що зарядну станцію не можна використовувати з блоками живлення з APFC.
-
Whaaat
Junior
Можливо всяке. Несумісності знаходять одна одну. В мене на роботі свіжий, але недорогий ДБЖ спалив непоганий блок живлення Корсар. Коли він згорів, ніхто не подумав на ДБЖ, бо було схоже що просто підійшов його час. Коли куплений на заміну блок живлення так само згорів, вже питаннячка почали виникати саме до ДБЖ.Kirakishou: ↑ 24.03.2026 20:14 Просто автор відео наполягає, що станція згоріла саме через APFC. Як станція з чистим синусом і запасом по потужності може згоріти від блоку живлення з APFC? Це яким блок живлення має бути?
Зустрічались і блоки живлення, які дають іскру при підключенні мережі так гучно, що неконтрольовано відсмикуєш руку.
-
Kirakishou
Member
Це може бути при зарядці вхідного конденсатора у блоках живлення, де немає резистора на вході. Щодо вашого ДБЖ, то воно швидше всього з апроксимованою синусоїдою, якщо недороге. Я читав, що такі ДБЖ можуть вивести із ладу вхідний конденсатор блока живлення.Whaaat: ↑ 24.03.2026 20:33Зустрічались і блоки живлення, які дають іскру при підключенні мережі так гучно, що неконтрольовано відсмикуєш руку.
-
Whaaat
Junior
Це так, питання залишається чи встигне спрацювати захист ДБЖ, зарядної станції чи що там живить його. Якщо вона дохне від перегрузу чайником, то чим конденсатор гірше?Kirakishou: ↑ 24.03.2026 20:50 Це може бути при зарядці вхідного конденсатора у блоках живлення, де немає резистора на вході.
Думаю саме так і є, бо зустрічались імпульсні блоки живлення, в яких виробник прямо попереджає: "будете живити від інвертора - може нагрітися або вигоріти, і ми попереджали"Kirakishou: ↑ 24.03.2026 20:50 Щодо вашого ДБЖ, то воно швидше всього з апроксимованою синусоїдою, якщо недороге. Я читав, що такі ДБЖ можуть вивести із ладу вхідний конденсатор блока живлення.
-
Alexsandr
Member
Що за ДБЖ? В мене спалено кілька ПК та кілька БЖ хреновим ДБЖ.Whaaat: ↑ 24.03.2026 20:33 Можливо всяке. Несумісності знаходять одна одну. В мене на роботі свіжий, але недорогий ДБЖ спалив непоганий блок живлення Корсар. Коли він згорів, ніхто не подумав на ДБЖ, бо було схоже що просто підійшов його час. Коли куплений на заміну блок живлення так само згорів, вже питаннячка почали виникати саме до ДБЖ.
Зустрічались і блоки живлення, які дають іскру при підключенні мережі так гучно, що неконтрольовано відсмикуєш руку.
-
vdemeshko
Member
судя по напряжению у Вас LiIon, a не LiFePo - там да в буферном режиме вполне возможна деградация за 2 годаgeka3250: ↑ 16.03.2026 18:50 Разбег по элементам 4.08-4.18В, не критично, час на активном балансире выровнял батарею. Похоже, сами элементы деградировали.
-
geka3250
Member
vdemeshko
согласен, тоже есть мысль, что для лития не так страшны циклы, как нахождение при 100% заряда. ИБП по сути отработал блэкаут лета 2024, а после находился в буффере на гибридном инверторе.
согласен, тоже есть мысль, что для лития не так страшны циклы, как нахождение при 100% заряда. ИБП по сути отработал блэкаут лета 2024, а после находился в буффере на гибридном инверторе.
-
LiquidStorm
Member
Проблема не в самих Li-* елементах, а в тому, що в буферному режимі БМС не вміє правильно працювати з комірками:
* більшість балансирів у БМС - пасивні, з малим струмом, які не здатні вирівняти елементи при тривалому часі роботи
* коли розбіжність між комірками перевищеє певний поріг, БМС відрубає силовий вихід, навіть коли в батці ще достатній % заряду
Відтак доводиться або виводити час від часу батку з навантаження, і розряджати/заряджати, або вішати активний балансир зі струмом 2, 3 чи навіть 5А, які буде весь час вирівнювати комірки, витягуючи навіть значні розбіжності, але це буде зменшувати час роботи від акума.
* більшість балансирів у БМС - пасивні, з малим струмом, які не здатні вирівняти елементи при тривалому часі роботи
* коли розбіжність між комірками перевищеє певний поріг, БМС відрубає силовий вихід, навіть коли в батці ще достатній % заряду
Відтак доводиться або виводити час від часу батку з навантаження, і розряджати/заряджати, або вішати активний балансир зі струмом 2, 3 чи навіть 5А, які буде весь час вирівнювати комірки, витягуючи навіть значні розбіжності, але це буде зменшувати час роботи від акума.
-
GreenMile
Member
Стає, просто треба оффсетно збирати, є холдери відповідні для цього, камрад Cirax підказавADv: ↑ 15.03.2026 19:11 Не-не, тут вопрос исключительно в нужности апгрейда на лифер с точки зрения один раз поменял и забыл лет на 10. Работает исключительно чтоб можно было спокойно отключить за несколько минут после пропадания света, при этом чтоб не вырубился при пиковом потреблении ватт в 450. Замена на что-то дорогое и мощное не нужна, квартира и так запитана от большой батарейной сборки, просто нужно время на её включение как свет пропадёт.
Смотрю в штатный отсек лифер на 24в не встаёт, нужно городить сборки... Похоже не судьба, придётся и дальше на свинце прозябать...![]()
- спойлер
Ось, приклав до відсіку, це KIN-1000AP, той самий BNT. Якраз поміщається між направляючими.
- спойлер
Або із подвійних вертикально. Коротше, варіанти є.
- спойлер
-
teasnap
Member
Такой вопрос, на данный момент старенький Powercom bnt 1500ap вполне нормально работает с БП Seasonic Focus gold fx 650 (реальная макс. потребляемая мощность ПК ~ 450вт.)
В ближайшее время БП будет заменен на 850-1000w ATX 3.1 - Никаких проблем возникнуть не должно ?
В ближайшее время БП будет заменен на 850-1000w ATX 3.1 - Никаких проблем возникнуть не должно ?
-
GreenMile
Member
Побачите, лише коли поміняєте БЖ, це не прогнозується. У мене паверком на 1000AP, то ПК з БЖ на 1000Вт утримує, а другий ПК з БЖ на 850Вт - ні.teasnap: ↑ 28.03.2026 14:42 Такой вопрос, на данный момент старенький Powercom bnt 1500ap вполне нормально работает с БП Seasonic Focus gold fx 650 (реальная макс. потребляемая мощность ПК ~ 450вт.)
-
FirstTDM
Member
Нормально... активная мощность этого Powercom около 900Вт, а БП на 650Втteasnap: ↑ 28.03.2026 14:42на данный момент старенький Powercom bnt 1500ap вполне нормально работает с БП Seasonic Focus gold fx 650
Формально могут быть проблемы 900Вт vs 850-1000Вт ATX 3.1 и в пике БП будет пытаться забрать больше, чем UPS сможет отдать... хотя, если ПК потребляет всего 450Вт, то проблем быть не должно, но надо проверять...teasnap: ↑ 28.03.2026 14:42В ближайшее время БП будет заменен на 850-1000w ATX 3.1 - Никаких проблем возникнуть не должно ?
-
GreenMile
Member
Там проблема не в активній потужності, а в (не)сумісності БЖ з АПФЦ і ДБЖ з апроксимованою синусоїдою, через що навіть при великому запасі активної потужності ДБЖ може гаснути по перевантаженню, бо БЖ з нього намагається витягти більше, ніж він здатен видати.FirstTDM: ↑ 30.03.2026 00:22Нормально... активная мощность этого Powercom около 900Вт, а БП на 650Втteasnap: ↑ 28.03.2026 14:42на данный момент старенький Powercom bnt 1500ap вполне нормально работает с БП Seasonic Focus gold fx 650
ДБЖ з чистою синусоїдою такої проблеми не має.
-
BorisBrejcha
Member
Замена сетевым картам APC SmartSlot
с открытым исходным кодом (OpenNMC).
https://gitlab.com/netcube-systems-austria/opennmc
с открытым исходным кодом (OpenNMC).
https://gitlab.com/netcube-systems-austria/opennmc