Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
Radio Bay
Member

Повідомлення

DEVES: 15.03.2026 14:53Купить зк с внешним бп?
Мне интересно реально ли это. Чисто теоретически, а купить БП отдельно не проблема.
Firebrand
Member

Повідомлення

MSiAventador
Які заходи я вжив для усунення перешкод
Пока вы не провели все эти манипуляции внутри системника, какие помехи/искажения были в звуке? :rolleyes:
DEVES
Member

Повідомлення

Radio Bay: 15.03.2026 14:56
DEVES: 15.03.2026 14:53Купить зк с внешним бп?
Мне интересно реально ли это. Чисто теоретически, а купить БП отдельно не проблема.
В чём вопрос? Существуют ли зк с внешним бп? :spy:
Radio Bay
Member

Повідомлення

feson: 15.03.2026 10:39Оцінювати цапи АС Радіотехнікою - то марне діло. Бо сама АС - потребує оцінки....спочатку
Є сундтести у ЮТ, слухав, але промовчав :)
feson: 15.03.2026 10:39Краще щось в цапах оцінювати на навушниках Beyerdynamic Dt 770....або для старту на Superlux HD681.
І бажано з підсилювачем навушників.
Хоча б так, хоча я більш прихильник відкритого звуку. На відкритому одразу чутно, що до чого, навушники плутають, бо там і сцена не сцена, і бас не бас. Запишемо це в особитсті прихильності
feson: 15.03.2026 10:39Так что купленный провод - не ошибка....да подлиннее......
Намагаюсь мінімізувати довжину дротів, у розумних межех, звісно

Відправлено через 55 секунд:
DEVES: 15.03.2026 15:16Существуют ли зк с внешним бп?
Можно ли переделать ЗК под внешнее питание, как-то не сложно?

С той же, например, StLab U710 всё просто, но там и конструкция попроще
MSiAventador
Member

Повідомлення

Radio Bay
Живлення PCI-E йде з материнки і це ніяк не обійти.
Тому варіант очевидний: андроїд смартфон с плеєром UAPP -> type-C DAC . Живлення від смартфона вирішує всі проблеми.
Radio Bay
Member

Повідомлення

MSiAventador: 15.03.2026 15:55Живлення PCI-E йде з материнки і це ніяк не обійти
Зняв питання — просто з'явилося, стало цікаво.
MSiAventador: 15.03.2026 15:55Тому варіант очевидний: андроїд смартфон с плеєром UAPP -> type-C DAC . Живлення від смартфона вирішує всі проблеми
Пробував "малінку" причипити. Мене звук не від компа незручний.
Як на мене, зовнішня "ЗК" та USB з окремим гарним живленням типу iFi iPowerX — саме те.
Карти типу Jcat коштовні, такі поради будуть більш схожі на понти,
а от переробка карти типу StLab U710 буде норм по ціні. Бачив такі розваги — можна пошукати. Там ще кондюки міняють, але глибоко не вдавався у тему. Протсо помітив просту та зрозумілу ідею.
Чомусь радять карти на чіпі NEC. Jcat Femto теж на неківському чипі. БЖ може бути і лінійним. На headfi краєм ока бачив тести по живленню якогось цапа типу Fiio з БЖ Topping, так там iFi iPowerX отримав гарні відгуки у порівнянні.
Там на таких картах вже є роз'єм під зовнішнє живлення позаду, треба лише вивести назовні, дриль у допомогу
MSiAventador
Member

Повідомлення

Radio Bay
У мене "живлення від АКБ" вирішено елегантно : К17 ЦАП від 220В живлення під,єднано до ДБЖ з "аудіофільскою кнопкою" примусового живлення від АКБ. B-)
спойлер
Radio Bay
Member

Повідомлення

MSiAventador: 15.03.2026 17:06У мене "живлення від АКБ" вирішено елегантно
Є така тема, гемор, але то вже особисті преференції. На вухо відчутно?

Але я не про те казав, а про те, щоб вади від живлення по USB не лізли заживити USB вихід окремо, то на відео згальне живлення цапа

Злобні мережеві кабелюки )
Filabatya
Member

Повідомлення

MSiAventador
Стерео акуми звичайно краще будуть грати ніж моно :up:
спойлер
От якби були ліфери, то додали би чистоти на верха і сцену розширили, бас би став не такий тяжкий як на свинці, але комусь і таке М'ЯСО подобається :super:
Востаннє редагувалось 15.03.2026 18:21 користувачем Filabatya, всього редагувалось 1 раз.
MSiAventador
Member

Повідомлення

Radio Bay: 15.03.2026 17:21
MSiAventador: 15.03.2026 17:06У мене "живлення від АКБ" вирішено елегантно
Є така тема, гемор, але то вже особисті преференції. На вухо відчутно?

Але я не про те казав, а про те, щоб вади від живлення по USB не лізли заживити USB вихід окремо, то на відео згальне живлення цапа

Злобні мережеві кабелюки )
І таке теж зроблено.
спойлер
Може ще виписати 7 незайманок з ШріЛанки аби крутили педалі динамо-генератора електроенергії ?! :laugh:
Radio Bay
Member

Повідомлення

Filabatya: 15.03.2026 18:00Стерео акуми звичайно краще будуть грати ніж моно
Взагалі, живлення від акумів — то відомий профіт, але гемор , але це вже особистий вибір
MSiAventador: 15.03.2026 18:03І таке теж зроблено
Він не розв'язує живлення. Є в мене така червона цацка — усе ніяк туди не ввімкну IFi iPower2, що лежить у коробці запакований.
Так стоїть, не принципово, але трохи поліпше. Давав знайомоому на тест, поставив таку та ще й iSilenser до купи, у захваті,
але я не хочу будувати ці потяги на 20 вагонів, тим більше у нього ноут

Від USB портів на мамці я біжу, як чорт від ладана, був вже досвід
Z440_User
Member

Повідомлення

Radio Bay: 15.03.2026 14:49
Z440_User: 15.03.2026 11:22коли за компом працюю
Може час замислитися про мультимедійну систему?
Що мається на увазі?
У мене комп:
- 70% часу це ігри із виводом картинки на ТВ та оточуючого звуку на велику систему вітальні, або в сусідній кімнаті на моніторі та вбудованому звуці монітора.
- 20% кіно-мультіфільми на ТВ+велике аудіо ( часто малий грає у себе в кімнаті, а я в цей час у вітальні дивлюся кіно. З компа. Одночасно два різних завдання на одному компі. Повноцінний мультірум)
- 5% щось поробити вдома з фоновою музикою з вбудованої аудіосистеми монітора.
- 4% фонова музика на великій системі під час застілля чи прибирання
- 1% саме щось послухати з компа на великій системі.
Якось так складається моє користування домашнім ПК. :dontknow:

Музика слухається вдома переважно з аналогових носіїв.

Особливо коли саме хочеться саме щось послухати - відкриваються шухляди з плівкою або шкаф з вінілом і обирається що включити, чи на що око впаде.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Z440_User: 15.03.2026 22:03Що мається на увазі?
Ближне поле для себе
На добраніч
Z440_User
Member

Повідомлення

Radio Bay: 15.03.2026 23:38
Z440_User: 15.03.2026 22:03Що мається на увазі?
Ближне поле для себе
Немає сенсу. Я не проводжу дома за компом стільки часу. Для 15-30хв тихої фонової музики під час пошуків/читання/роздумів над завданням - достатньо звуку з монітору. ;)
Radio Bay
Member

Повідомлення

Z440_User: 15.03.2026 23:47Для 15-30хв тихої фонової музики під час пошуків/читання/роздумів над завданням
Не варто
QFlash
Member

Повідомлення

Z440_User
Вітання!
Щось такого плану знайшов, там скоріше згадували.
спойлер
Covers.jpg
front1.jpg
R-982304-1233963922.png
Гримить шо трендєц.

Відправлено через 4 години 49 хвилин 15 секунд:
Ще таке до кучі в DSD формат *.dsf по бітово, ну не зовсім розібрався, щоб його послухати треба було кодеки на foobar2000 шукати.
спойлер
зображення_2026-03-19_175650175.png
По частотах на АС Романтика:
31,5 Hz чути добре, це наче все вібрує шо просто торба, ніби танком проїхали під вікном будинку.
25 Hz - не може взяти.
16 kHz - хрин, ну може я вже не чую.
Z440_User
Member

Повідомлення

QFlash, я казав про це:
спойлер
1812.jpg
Там навіть попередження в лівому верхньому кутку є. На тій шостій сторінці вказано що спробуйте тихенько і збільшуйте гучність до безпечного рівня для вашого обладнання.
з Вікіпедії
The first digital recording occurred in 1979 by Telarc with the Cincinnati Symphony Orchestra headlining under the leadership of Erich Kunzel. The Kiev Symphony Chorus was secured and brought stateside for the express purpose of this recording, while the Children's Choir of Greater Cincinnati (presently doing business as the Cincinnati Youth Choir), a regular Symphony and Pops collaborator to this day, supplied the children's voices. The recording features the tones of the Emery Memorial Carillon (in adjacent Mariemont, Ohio) to a uniquely magnificent effect alongside high-definition cannon shots using full-sized 19th century military cannons, also specially recorded locally. In addition to becoming Telarc's best-selling record and helping to establish them as a company, the record soon became a popular and well-known method for testing hifi record-playing equipment and related setups. Only the best and most fine-tuned allowed the cannon shots to be played properly (an accompanying warning for users not to destroy their audio equipment was included with the record).
Враховуючи що вініл від Telarc тих часів рідкісна штука, а CD тракту у мене немає, тож тягнув образ звідси, саме для тесту системи пострілами гармат.

Відправлено через 6 хвилин 21 секунду:
Осьо, чиєсь відео з відтворення фрагменту TELARC'івського вінілу з фрагментом пострілу гармат, видно як голку ковбасить від вигину канавки яку їй доводиться читати:
https://www.reddit.com/r/vinyl/comments ... c_release/
StTechnik
Member

Повідомлення

QFlash
кодеки на foobar2000 шукати.
Сложно искать то что лежит на самом видном месте. :D
Пользуясь случаем хочу в очередной раз упомянуть что драйвера и поддержка Native DSD в FiiO реализована на отлично. Было с чем сравнить. Ну и в дополнение - ничего сверх магического в DSD нет. Тот же DxD в pcm ничем не хуже и разрешение повыше.
Hotspur
Member

Повідомлення

StTechnik: 19.03.2026 23:53 QFlash
кодеки на foobar2000 шукати.
Сложно искать то что лежит на самом видном месте. :D
Пользуясь случаем хочу в очередной раз упомянуть что драйвера и поддержка Native DSD в FiiO реализована на отлично. Было с чем сравнить. Ну и в дополнение - ничего сверх магического в DSD нет. Тот же DxD в pcm ничем не хуже и разрешение повыше.
просто всі звикли до DSD
Radio Bay
Member

Повідомлення

StTechnik: 19.03.2026 23:53Ну и в дополнение - ничего сверх магического в DSD нет
Согласен. Кстати, рип с СД или хайрез тоже еще вопрос откуда тот хайрез залетел
Відповісти