Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
Radio Bay
Member
Мне интересно реально ли это. Чисто теоретически, а купить БП отдельно не проблема.DEVES: ↑ 15.03.2026 14:53Купить зк с внешним бп?
-
Firebrand
Member
MSiAventador

Пока вы не провели все эти манипуляции внутри системника, какие помехи/искажения были в звуке?Які заходи я вжив для усунення перешкод
-
DEVES
Member
В чём вопрос? Существуют ли зк с внешним бп?Radio Bay: ↑ 15.03.2026 14:56Мне интересно реально ли это. Чисто теоретически, а купить БП отдельно не проблема.DEVES: ↑ 15.03.2026 14:53Купить зк с внешним бп?
-
Radio Bay
Member
Є сундтести у ЮТ, слухав, але промовчавfeson: ↑ 15.03.2026 10:39Оцінювати цапи АС Радіотехнікою - то марне діло. Бо сама АС - потребує оцінки....спочатку
Хоча б так, хоча я більш прихильник відкритого звуку. На відкритому одразу чутно, що до чого, навушники плутають, бо там і сцена не сцена, і бас не бас. Запишемо це в особитсті прихильностіfeson: ↑ 15.03.2026 10:39Краще щось в цапах оцінювати на навушниках Beyerdynamic Dt 770....або для старту на Superlux HD681.
І бажано з підсилювачем навушників.
Намагаюсь мінімізувати довжину дротів, у розумних межех, звісноfeson: ↑ 15.03.2026 10:39Так что купленный провод - не ошибка....да подлиннее......
Відправлено через 55 секунд:
Можно ли переделать ЗК под внешнее питание, как-то не сложно?DEVES: ↑ 15.03.2026 15:16Существуют ли зк с внешним бп?
С той же, например, StLab U710 всё просто, но там и конструкция попроще
-
MSiAventador
Member
Radio Bay
Живлення PCI-E йде з материнки і це ніяк не обійти.
Тому варіант очевидний: андроїд смартфон с плеєром UAPP -> type-C DAC . Живлення від смартфона вирішує всі проблеми.
Живлення PCI-E йде з материнки і це ніяк не обійти.
Тому варіант очевидний: андроїд смартфон с плеєром UAPP -> type-C DAC . Живлення від смартфона вирішує всі проблеми.
-
Radio Bay
Member
Зняв питання — просто з'явилося, стало цікаво.MSiAventador: ↑ 15.03.2026 15:55Живлення PCI-E йде з материнки і це ніяк не обійти
Пробував "малінку" причипити. Мене звук не від компа незручний.MSiAventador: ↑ 15.03.2026 15:55Тому варіант очевидний: андроїд смартфон с плеєром UAPP -> type-C DAC . Живлення від смартфона вирішує всі проблеми
Як на мене, зовнішня "ЗК" та USB з окремим гарним живленням типу iFi iPowerX — саме те.
Карти типу Jcat коштовні, такі поради будуть більш схожі на понти,
а от переробка карти типу StLab U710 буде норм по ціні. Бачив такі розваги — можна пошукати. Там ще кондюки міняють, але глибоко не вдавався у тему. Протсо помітив просту та зрозумілу ідею.
Чомусь радять карти на чіпі NEC. Jcat Femto теж на неківському чипі. БЖ може бути і лінійним. На headfi краєм ока бачив тести по живленню якогось цапа типу Fiio з БЖ Topping, так там iFi iPowerX отримав гарні відгуки у порівнянні.
Там на таких картах вже є роз'єм під зовнішнє живлення позаду, треба лише вивести назовні, дриль у допомогу
-
MSiAventador
Member
Radio Bay
У мене "живлення від АКБ" вирішено елегантно : К17 ЦАП від 220В живлення під,єднано до ДБЖ з "аудіофільскою кнопкою" примусового живлення від АКБ.
У мене "живлення від АКБ" вирішено елегантно : К17 ЦАП від 220В живлення під,єднано до ДБЖ з "аудіофільскою кнопкою" примусового живлення від АКБ.
- спойлер
-
Radio Bay
Member
Є така тема, гемор, але то вже особисті преференції. На вухо відчутно?MSiAventador: ↑ 15.03.2026 17:06У мене "живлення від АКБ" вирішено елегантно
Але я не про те казав, а про те, щоб вади від живлення по USB не лізли заживити USB вихід окремо, то на відео згальне живлення цапа
Злобні мережеві кабелюки )
-
Filabatya
Member
MSiAventador
Стерео акуми звичайно краще будуть грати ніж моно
Стерео акуми звичайно краще будуть грати ніж моно
- спойлер
- От якби були ліфери, то додали би чистоти на верха і сцену розширили, бас би став не такий тяжкий як на свинці, але комусь і таке М'ЯСО подобається

Востаннє редагувалось 15.03.2026 18:21 користувачем Filabatya, всього редагувалось 1 раз.
-
MSiAventador
Member
І таке теж зроблено.Radio Bay: ↑ 15.03.2026 17:21Є така тема, гемор, але то вже особисті преференції. На вухо відчутно?MSiAventador: ↑ 15.03.2026 17:06У мене "живлення від АКБ" вирішено елегантно
Але я не про те казав, а про те, щоб вади від живлення по USB не лізли заживити USB вихід окремо, то на відео згальне живлення цапа
Злобні мережеві кабелюки )
- спойлер
-
Radio Bay
Member
Взагалі, живлення від акумів — то відомий профіт, але гемор , але це вже особистий вибірFilabatya: ↑ 15.03.2026 18:00Стерео акуми звичайно краще будуть грати ніж моно
Він не розв'язує живлення. Є в мене така червона цацка — усе ніяк туди не ввімкну IFi iPower2, що лежить у коробці запакований.MSiAventador: ↑ 15.03.2026 18:03І таке теж зроблено
Так стоїть, не принципово, але трохи поліпше. Давав знайомоому на тест, поставив таку та ще й iSilenser до купи, у захваті,
але я не хочу будувати ці потяги на 20 вагонів, тим більше у нього ноут
Від USB портів на мамці я біжу, як чорт від ладана, був вже досвід
-
Z440_User
Member
Що мається на увазі?Radio Bay: ↑ 15.03.2026 14:49Може час замислитися про мультимедійну систему?Z440_User: ↑ 15.03.2026 11:22коли за компом працюю
У мене комп:
- 70% часу це ігри із виводом картинки на ТВ та оточуючого звуку на велику систему вітальні, або в сусідній кімнаті на моніторі та вбудованому звуці монітора.
- 20% кіно-мультіфільми на ТВ+велике аудіо ( часто малий грає у себе в кімнаті, а я в цей час у вітальні дивлюся кіно. З компа. Одночасно два різних завдання на одному компі. Повноцінний мультірум)
- 5% щось поробити вдома з фоновою музикою з вбудованої аудіосистеми монітора.
- 4% фонова музика на великій системі під час застілля чи прибирання
- 1% саме щось послухати з компа на великій системі.
Якось так складається моє користування домашнім ПК.
Музика слухається вдома переважно з аналогових носіїв.
Особливо коли саме хочеться саме щось послухати - відкриваються шухляди з плівкою або шкаф з вінілом і обирається що включити, чи на що око впаде.
-
Radio Bay
Member
Ближне поле для себеZ440_User: ↑ 15.03.2026 22:03Що мається на увазі?
- На добраніч
-
Z440_User
Member
Немає сенсу. Я не проводжу дома за компом стільки часу. Для 15-30хв тихої фонової музики під час пошуків/читання/роздумів над завданням - достатньо звуку з монітору.Radio Bay: ↑ 15.03.2026 23:38Ближне поле для себеZ440_User: ↑ 15.03.2026 22:03Що мається на увазі?
-
Radio Bay
Member
Не вартоZ440_User: ↑ 15.03.2026 23:47Для 15-30хв тихої фонової музики під час пошуків/читання/роздумів над завданням
-
QFlash
Member
Z440_User
Вітання!
Щось такого плану знайшов, там скоріше згадували.
Відправлено через 4 години 49 хвилин 15 секунд:
Ще таке до кучі в DSD формат *.dsf по бітово, ну не зовсім розібрався, щоб його послухати треба було кодеки на foobar2000 шукати.
31,5 Hz чути добре, це наче все вібрує шо просто торба, ніби танком проїхали під вікном будинку.
25 Hz - не може взяти.
16 kHz - хрин, ну може я вже не чую.
Вітання!
Щось такого плану знайшов, там скоріше згадували.
- спойлер
Відправлено через 4 години 49 хвилин 15 секунд:
Ще таке до кучі в DSD формат *.dsf по бітово, ну не зовсім розібрався, щоб його послухати треба було кодеки на foobar2000 шукати.
- спойлер
31,5 Hz чути добре, це наче все вібрує шо просто торба, ніби танком проїхали під вікном будинку.
25 Hz - не може взяти.
16 kHz - хрин, ну може я вже не чую.
-
Z440_User
Member
QFlash, я казав про це:
Відправлено через 6 хвилин 21 секунду:
Осьо, чиєсь відео з відтворення фрагменту TELARC'івського вінілу з фрагментом пострілу гармат, видно як голку ковбасить від вигину канавки яку їй доводиться читати:
https://www.reddit.com/r/vinyl/comments ... c_release/
- спойлер
- з Вікіпедії
- The first digital recording occurred in 1979 by Telarc with the Cincinnati Symphony Orchestra headlining under the leadership of Erich Kunzel. The Kiev Symphony Chorus was secured and brought stateside for the express purpose of this recording, while the Children's Choir of Greater Cincinnati (presently doing business as the Cincinnati Youth Choir), a regular Symphony and Pops collaborator to this day, supplied the children's voices. The recording features the tones of the Emery Memorial Carillon (in adjacent Mariemont, Ohio) to a uniquely magnificent effect alongside high-definition cannon shots using full-sized 19th century military cannons, also specially recorded locally. In addition to becoming Telarc's best-selling record and helping to establish them as a company, the record soon became a popular and well-known method for testing hifi record-playing equipment and related setups. Only the best and most fine-tuned allowed the cannon shots to be played properly (an accompanying warning for users not to destroy their audio equipment was included with the record).
Відправлено через 6 хвилин 21 секунду:
Осьо, чиєсь відео з відтворення фрагменту TELARC'івського вінілу з фрагментом пострілу гармат, видно як голку ковбасить від вигину канавки яку їй доводиться читати:
https://www.reddit.com/r/vinyl/comments ... c_release/
-
StTechnik
Member
QFlash
Пользуясь случаем хочу в очередной раз упомянуть что драйвера и поддержка Native DSD в FiiO реализована на отлично. Было с чем сравнить. Ну и в дополнение - ничего сверх магического в DSD нет. Тот же DxD в pcm ничем не хуже и разрешение повыше.
Сложно искать то что лежит на самом видном месте.кодеки на foobar2000 шукати.
Пользуясь случаем хочу в очередной раз упомянуть что драйвера и поддержка Native DSD в FiiO реализована на отлично. Было с чем сравнить. Ну и в дополнение - ничего сверх магического в DSD нет. Тот же DxD в pcm ничем не хуже и разрешение повыше.
-
Hotspur
Member
просто всі звикли до DSDStTechnik: ↑ 19.03.2026 23:53 QFlashСложно искать то что лежит на самом видном месте.кодеки на foobar2000 шукати.![]()
-
Radio Bay
Member
Согласен. Кстати, рип с СД или хайрез тоже еще вопрос откуда тот хайрез залетелStTechnik: ↑ 19.03.2026 23:53Ну и в дополнение - ничего сверх магического в DSD нет