NVIDIA показала революційну технологію NVIDIA DLSS 5 — нейронний рендеринг для кінематографічної графіки

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
vsx
Member

Повідомлення

erkins007: 17.03.2026 15:03 Прекрасно включит. Прям на презентации(наверное специально для красных клоунов, которые щас на гной исходят) было заявлено что к релизу это все будет работать на одной карте, две использовались чисто для прототипирования.
думаешь весь этот хейт устроили владельцы радеонов?
dead_rat
Member

Повідомлення

AndrewV: 17.03.2026 16:58
Чому тоді це писав чатГПТ, а не людина? Так вразило?
В смысле чат? Текст от Ryan Shrout https://x.com/ryanshrout
Текст генерьонний на 146%, ніхто навіть не намагався прибрати гпт маркери
fantomrulezz
Member

Повідомлення

dfcz: 17.03.2026 11:12Если это реально будующее геймдева, то я снова куплю карту от АМД.
Очікування - не хочу оцей ШІ слоп від нвідії з фейковими комп'ютерними картинками, хочу натуральний фотореалістичний натив, куплю карту від АМД.

Реальність - грає на карті від АМД в ШІ слоп з фейковими комп'ютерними картинками, але гіршої якості.

Зображення
dead_rat
Member

Повідомлення

fantomrulezz
Тоді буду грати в старі ігри, тобто до 2026
polirol90210
Junior

Повідомлення

Тут деякі пишуть що губиться задумка художника .Там в оригіналі лиця плоскі як обмилок, яка нафіг задумка художника :laugh: А так то технологія дуже крута :super:
keed30
Member

Повідомлення

alexeygalas: 17.03.2026 08:35 Ось головне золото
спойлер
IMG_20260317_081758_237.jpg
[карта хейтера]: 4080s
ну, хоч не афроамериканець на виході :shuffle:
Shtopor
Member

Повідомлення

Майбутнє ігор таке, що ЦПУ і ГПУ будуть розраховувати кістяк гри - сюжет, взаємодію з середовищем, концепцію локацій. Напрям гри грубо кажучи. Як попросити намалювати картину на словах і ескізах - де важливий головний посил а не дрібниці (адже словами не опишеш кожен штрих малюнку).

Остаточна графіка і побічні діалоги вже будуть надбудовую створені ШІ - де неважливо як, але все виглядало трохи живіше, не заскриптовано - хай із якимось неточностями. Оболочка за якою ховається той самий скелет гри.

Це краще ніж чути кожен раз чути "Проходи не задерживайся" по 100 раз.
Те саме і про криву анімацію і фізіономії персонажів.
А то зараз без ШІ прям ідеал - говорять боти як ляльки і рухаются як на шарнірах. Все повторюється і однакове. На відміну від реального світу, де панує рандом у всьому.

AI slop - так, але Will Smith пару років тому кріпово їв спагетті на ютубі, а зараз наче нічого. І тут підтягнуть.

Головне щоб розробники не надто захоплювалися згенерованим контентом і не робили всю гру одним промптом :laugh:
А то як тільки коропорацію чують про можливості cost cutting - якість одразу летить в трубу.
Востаннє редагувалось 17.03.2026 17:43 користувачем Shtopor, всього редагувалось 2 разів.
erkins007
Member

Повідомлення

dfcz: 17.03.2026 16:01Именно так и работает взаимодействие "производитель-потребитель"
Так оно не работает. Производитель ориентируется на мнение большинства.
Юзеров которые перейдут на красные карты вместо того чтобы тупо не использовать технологию которая не нравиться будет 0.00001%.
Мне тоже фг не особо нравится, но я её просто не использую

Отправлено спустя 1 минуту 13 секунд:
vsx: 17.03.2026 17:05думаешь весь этот хейт устроили владельцы радеонов?
Думаю щас тупо модно хейтить ИИ, поэтому люди и пошли хейтить. Хотя на презентации было прямо сказано что технология ещё на ранней стадии и будет широко настраиваться в финале.
Востаннє редагувалось 17.03.2026 17:57 користувачем erkins007, всього редагувалось 1 раз.
Kyro
Member

Повідомлення

Shtopor: 17.03.2026 17:28 Майбутнє ігор таке, що ЦПУ і ГПУ будуть розраховувати кістяк гри - сюжет, взаємодію з середовищем, концепцію локацій. Напрям гри грубо кажучи. Як попросити намалювати картину на словах - де важливий головний посил а не дрібниці (адже словами не опишеш кожен штрих малюнку).

Графіка і побічні діалоги вже будуть надбудовую створені ШІ - де неважливо як, але все виглядало трохи живіше, не заскриптовано - хай із якимось неточностями. Оболочка за якою ховається той самий скелет гри.

Це краще ніж чути кожен раз чути "Проходи не задерживайся" по 100 раз.
Те саме і про криву анімацію і фізіономії персонажів.
А то зараз без ШІ прям ідеал - говорять боти як ляльки і рухаются як на шарнірах. Все повторюється і однакове. На відміну від реального світу, де панує рандом у всьому.

AI slop - так, але Will Smith пару років тому кріпово їв спагетті на ютубі, а зараз наче нічого. І тут підтягнуть.

Головне що розробники не надто захоплювалися згенерованим контентом і не робили всю гру одним промптом :laugh:
А то як тільки коропорацію відчувають про можливість cost cutting - якість одразу летить в трубу.
Лучше 100 раз слышать проходи не задерживайся чем AI рандомную чушь напишет. Не сделает никогда LLM лучше чем люди руками, сделает усредненное от того что есть и все.
Shtopor
Member

Повідомлення

Kyro: 17.03.2026 17:44
Лучше 100 раз слышать проходи не задерживайся чем AI рандомную чушь напишет. Не сделает никогда LLM лучше чем люди руками, сделает усредненное от того что есть и все.
Ми з вами на перших 5 роках появи ШІ в широкому доступі. Це як перша 3д графіка що виглядала гірше ніж ізометрія...

Потім вже стільки інструментів для генерації з'явитися, що буде потребувати спеціалістів що розбираються в кожному блоку що відповідає за генерації локацій, графіки, діалогів, фізики, анімації, аудіо і так далі.

І вже згодом "просто" будуть писати промпт по типу - NPC має говорити в стилі Stalker, бути схожим на Сідоровіча, якому 40 років, шуткувати в іронічному стилі але без політики (чи з нею :laugh: ) і так далі...

Варіацій буде 100500. Що буде створювати свої складності але кращу варіативність.
Sanьka
Member

Повідомлення

Схоже на "нову фічу" яка розкриє себе звичайно ж тільки з новими картами, або топами. Тому мерщій за апгрейдом.
кінематографічної графіки
А хіба вона не наступила ще в часи НВідія ФХ 5000?
Чи то не та кінематографічність :laugh:
Shtopor
Member

Повідомлення

Тут як з рейтрейсінгом) Перші покоління карт - проходняк, для бета тестерів. Сама перша реалізація РТ в іграх - також нічим непримітна.

Тому бігти за новими картами заради нових технологій - взагалі немає ніякого сенсу. Але бажаючі знайдуться :)
Востаннє редагувалось 17.03.2026 18:15 користувачем Shtopor, всього редагувалось 1 раз.
hohlid19
Member

Повідомлення

dead_rat: 17.03.2026 15:21
SeptemberVibe: 17.03.2026 15:11
Та что не нойте, это будущее
Чому тоді це писав чатГПТ, а не людина? Так вразило?
Какой ДЛСС такой и ответ

Відправлено через 3 хвилини 21 секунду:
Shtopor: 17.03.2026 18:12 Тут як з рейтрейсінгом) Перші покоління карт - проходняк, для бета тестерів. Сама перша реалізація РТ в іграх - також нічим непримітна.

Тому бігти за новими картами заради нових технологій - взагалі немає ніякого сенсу. Але бажаючі знайдуться :)
Только отличие в том, что от ретрейсинга хоть какой-то смысл и толк есть :-/
dead_rat
Member

Повідомлення

Shtopor: 17.03.2026 17:56
І вже згодом "просто" будуть писати промпт по типу - NPC має говорити в стилі Stalker, бути схожим на Сідоровіча, якому 40 років, шуткувати в іронічному стилі але без політики (чи з нею :laugh: ) і так далі...
Отримаємо ігросодєржащій продукт.

Контенту і так скільки хочеш, це якісного контенту не вистачає.
Shtopor
Member

Повідомлення

hohlid19
dead_rat
Я не мрійник, сперичатись не буду))
Буде менше і менше якісного контенту.
А головне, що розпізнати фекалії в красивій обгорці буде важче і важче.

Буде багато гарних ігрових трейлерів з варіативністю, а по факту сон наркомана))
dead_rat
Member

Повідомлення

Shtopor: 17.03.2026 18:26 hohlid19
dead_rat
Я не мрійник, сперичатись не буду))
Буде менше і менше якісного контенту.
А головне, що розпізнати фекалії в красивій обгорці буде важче і важче.

Буде багато гарних ігрових трейлерів з варіативністю, а по факту сон наркомана))
Я це бачу в роботі.
Тепер всі документи ідеально оформлені, а суті чи кіт наплакав чи повна наркоманія. Але все з цифрами, графіками, посиланнями.
Yalg
Member

Повідомлення

Я ждал эту новость тут
Зображення
vsx
Member

Повідомлення

erkins007: 17.03.2026 17:43 Так оно не работает. Производитель ориентируется на мнение большинства.
тогда длсс 5 должны полностью переделать
DuckRider
Member

Повідомлення

Sanьka: 17.03.2026 18:06 Схоже на "нову фічу" яка розкриє себе звичайно ж тільки з новими картами, або топами. Тому мерщій за апгрейдом.
кінематографічної графіки
А хіба вона не наступила ще в часи НВідія ФХ 5000?
Чи то не та кінематографічність :laugh:
Нейрослоп був запущений на двох 5090. У 60хх обіцяють подвійний приріст нейрослоп продуктивності.
Відповісти