Это причем святой натив, без длсс

Тести не тести? Ну, ок. Просадка на 14 кадрів (~20% в даному випадку), це не статер. Це просто просадка. А в контексті усередененого результату по багатьох іграх взагалі нічого не говорить. Статер - це просадка в ~2х і більше. 5070 куртка позиціонував як аналог 4090, яка, в свою чергу, позиціонувалась, як карта для 4к. Все сходитьсяEternal_SF: ↑ 01.02.2026 02:09 Цей графік 4K без RT, з добіркою ігор, які мають AMD-friendly спрямування, і без жодного сценарію, де NVIDIA може розкрити свої сильні сторони (RT, апскейл, hybrid-навантаження).
Більше того, навіть 1440p тести від цього ж видання показують доволі дивні кейси, яких не підтверджує жодне інше джерело. А 1% Low падає на 14 фпс на обох картах, по відчуттям буде аналогічно, бо це статер.
П.С. Нагадую 5070 ніколи не позиціонували як 4к карту, а позиціонування 9070 як 4к карту.
Кто тебя проценты считать учил?Alcostoper: ↑ 31.01.2026 01:57 Да, она показывает себя лучше спустя 6 лет, чем 580, потому что разница между 580 и 1080 237%, а разница между 2080 и 5080 91%.
і без RT/PT

В 99.9% ігор буде +60 ФПС в 4К. Скільки тих ігор, де не буде 60 ФПС, двадцять, тридцять?Firebrand: ↑ 01.02.2026 07:20Когда в проекте ААА, ртх4090 выдает 40 кадров в 4к
друже, але 4к ніколи не тянулись жодним флагманом в іграх на момент виходу карти. бери кожен топ і для кожного покоління було достатньо проектів, які не могли видавати 60фпс у 4к.Firebrand: ↑ 01.02.2026 07:20 Eternal_SFНу, замахнуться им никто не мешал. Но я опираюсь на реальные тесты..Вибач що втручаюсь в ваш діалог, але він правий, АМД позиціонувала рх6900хт як убивцю 3090, ось приклад з маркетингової презинтації від червоних
erkins007Когда в проекте ААА, ртх4090 выдает 40 кадров в 4к, но самим кожаным,заявлена как ультимативная карта для 4к,то это вызывает улыбку, как минимум. Просто надо на ртх4090 включить длсс и тогда все станет на свои места.. Сказочки про костыли были актуальны 7лет назад. Щас это стандарт который позволяет увеличить и фпс и качество.конечно,это не костыли, нет нет....
![]()
Ці богомєрзкі DLSS/DLAA, жах! От нативний ТАА, це тєма. Воно таке рідненьке, мильне. Мммм!Firebrand: ↑ 31.01.2026 23:52А по поводу костылей, которые вам впарил хуанг, вы продолжайте, не останавливайтесь.
киберпанк вышел раньше, чем 4090 и утверждение ,что "никогда не тянули", весьма манипулятивное. И почему этот аргумент адрессован мне, я ведь как раз не утверждал,что он везде может в 4к 60+фпс.друже, але 4к ніколи не тянулись жодним флагманом в іграх на момент виходу карти. бери кожен топ і для кожного покоління було достатньо проектів, які не могли видавати 60фпс у 4к.
Якщо своє болото не похвалиш то ніхто це не зробитьГеральт: ↑ 01.02.2026 10:01Тести не тести? Ну, ок. Просадка на 14 кадрів (~20% в даному випадку), це не статер. Це просто просадка. А в контексті усередененого результату по багатьох іграх взагалі нічого не говорить. Статер - це просадка в ~2х і більше. 5070 куртка позиціонував як аналог 4090, яка, в свою чергу, позиціонувалась, як карта для 4к. Все сходитьсяEternal_SF: ↑ 01.02.2026 02:09 Цей графік 4K без RT, з добіркою ігор, які мають AMD-friendly спрямування, і без жодного сценарію, де NVIDIA може розкрити свої сильні сторони (RT, апскейл, hybrid-навантаження).
Більше того, навіть 1440p тести від цього ж видання показують доволі дивні кейси, яких не підтверджує жодне інше джерело. А 1% Low падає на 14 фпс на обох картах, по відчуттям буде аналогічно, бо це статер.
П.С. Нагадую 5070 ніколи не позиціонували як 4к карту, а позиціонування 9070 як 4к карту.
Якщо мова про швидкість, то апскейл - не сильна сторона НВ, бо FSR4 бустить сильніше за DLSS4.![]()
- спойлер
оптискейлер в помощьKirakishou: ↑ 01.02.2026 13:48 Ви тут сперечаєтеся, але забуваєте про те, що все залежить від ігор, в які ви граєте. Я задля цікавості перевірив 5060Ті на 8 гігабайт, яка у неї продуктивність в тих іграх, в які я граю. Дуже хороша у неї продуктивність, майже на рівні моєї 7800ХТ. Тільки ще нюанс в тому, що в цих іграх є DLSS4, але немає FSR4 (взагалі немає FSR) і на 5060Ті я б міг його увімкнути і ще більше покращити продуктивність. Тому якби купував відеокарту зараз, 5060Ті на 8 гігабайт мене б цілком влаштувала. 9060ХТ хоч і має FSR4, але толку з цього, якщо в більшості ігор, в які я граю, із доступних технологій масштабування зображення є лише DLSS.
Аж не віриться , хоч хтось написав в цій темі великий і при цьому адекватний пост , бо вже кров з очей йшла від місцевих "знавців".Bukakanga: ↑ 01.02.2026 12:339060хт 8 гиг - 18600-19500
9060хт 16 гиг - 21700-23000
5060ти 8 гиг - 19000-21000
5060ти 16 гиг - 28100-30000
цены по розетке
тут прозвучало утверждение о том, что цены на 5060ти такие же как на 9060хт. Если в части восьмигиговых машинок оно близко к правде, то в случае 16-гиговых карточек разница в цене подходит к 150 долларам. И это без учета трехвентиляторных моделей. Ну и хочется заметить, что 16-гиговая 9060хт как раз выглядит интересно по соотношению цена-производительность.
Свидетели секты "8 гигабайт видеобуфера хватит всем" улыбают. Ребята, местами в 1080р на ультрах игры тупо не влазят в восемь гигабайт. Таких мест немного пока что, но их становится все больше. При переполнении буфера фпс падает раза в три-четыре. Также хочу напомнить об утечках видеопамяти, которые иногда случаются - и там большой видеобуфер позволяет играть без перезагрузки игры дольше на часы реального времени.
Апелляция к скорости памяти странная - если текстуры не влезли в видеопамять, то уже без разницы насколько она быстра. В этом случае производительность работы с данными будет определяться или пси-е шиной, или пропускной способностью процессора, или скоростью работы ОЗУ. А там бутылочных горлышек натыкано будь здоров, начиная с восьми линий пси-е на младших моделях карточек.
Ніяких маніпуляцій, береш флагман, гру яка вийшла на той момент і дивишся скільки фпс там було. Подивись 4к у метро, відьмаку, крайзис 3 і які карти там давали 60фпс у 4к)Firebrand: ↑ 01.02.2026 12:10 Enjthesilenceкиберпанк вышел раньше, чем 4090 и утверждение ,что "никогда не тянули", весьма манипулятивное. И почему этот аргумент адрессован мне, я ведь как раз не утверждал,что он везде может в 4к 60+фпс.друже, але 4к ніколи не тянулись жодним флагманом в іграх на момент виходу карти. бери кожен топ і для кожного покоління було достатньо проектів, які не могли видавати 60фпс у 4к.erkins007
Снова ты со своими веселыми картинками)). Это же релейтив фпс, с дропами ниже 60. Тебя на ютубе забанили, зайди глянь сколько так у народа фпс в 4к без костылей.
Отправлено спустя 3 минуты 23 секунды:
kairo
Зачем снова эти манипуляции, какие 20-30 игр? Здесь на форуме точится постоянно полторы игры, не киберпанк так сталкер, не сталкер, так еще какие то 2-3 богобагоподобных проекта. По ним же все и меряют мощу видях. Речь же не идет про ведьмак 3 или лару крофт в тени .![]()
с этим, как раз полностью согласен.. тому що 4090 - краща карта для 4к на момент виходу, це факт
І привіт бан від античіту. Повторюю, все залежить від ігор, в які ви граєте. Я написав про свій досвід. Я граю в ігри-сервіси, які прив'язані до онлайну. Мені не підходить оптіскейлер і будь-які інші модифікації ігор.Bukakanga: ↑ 01.02.2026 13:51оптискейлер в помощь
Бо тоді в цих іграх не було DLSS, його додали порівняно недавно. Я ж і написав, що якби я купував відеокарту зараз, то в першу чергу розглядав би 5060Ті. Не тоді, а зараз. Тоді в цих іграх був просто натив (якщо ТАА можна вважати нативом) і вибір був між 7800ХТ чи 4070, причому остання була дорожчою тисяч на п’ять, якщо розглядати не самий дешевий варіант. Тоді DLSS для мене не був перевагою, бо в моїх іграх його не було. Зараз DLSS є суттєвою перевагою, бо я порівнював якість картинки і з DLSS вона краща. Навіть не продуктивність, бо продуктивності і так вистачає. А саме якість картинки порівняно з ТАА.Геральт: ↑ 01.02.2026 13:56Залишилось з'ясувати, чому такий підхід не використовувася перед купівлею 7800
в играх-сервисах в подавляющем большинстве случаев:Kirakishou: ↑ 01.02.2026 14:40 BukakangaІ привіт бан від античіту. Повторюю, все залежить від ігор, в які ви граєте. Я написав про свій досвід. Я граю в ігри-сервіси, які прив'язані до онлайну. Мені не підходить оптіскейлер і будь-які інші модифікації ігор.Bukakanga: ↑ 01.02.2026 13:51оптискейлер в помощь