У цьому кварталі 75% усіх поставок відеокарт GeForce RTX 50 припадає на три моделі

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
erkins007
Member

Повідомлення

Firebrand
Зображення
Это причем святой натив, без длсс
Геральт
Member

Повідомлення

Eternal_SF: 01.02.2026 02:09 Цей графік 4K без RT, з добіркою ігор, які мають AMD-friendly спрямування, і без жодного сценарію, де NVIDIA може розкрити свої сильні сторони (RT, апскейл, hybrid-навантаження).
Більше того, навіть 1440p тести від цього ж видання показують доволі дивні кейси, яких не підтверджує жодне інше джерело. А 1% Low падає на 14 фпс на обох картах, по відчуттям буде аналогічно, бо це статер.

П.С. Нагадую 5070 ніколи не позиціонували як 4к карту, а позиціонування 9070 як 4к карту.
Тести не тести? Ну, ок. Просадка на 14 кадрів (~20% в даному випадку), це не статер. Це просто просадка. А в контексті усередененого результату по багатьох іграх взагалі нічого не говорить. Статер - це просадка в ~2х і більше.
спойлер
ЗображенняЗображення
Зображення
5070 куртка позиціонував як аналог 4090, яка, в свою чергу, позиціонувалась, як карта для 4к. Все сходиться
Якщо мова про швидкість, то апскейл - не сильна сторона НВ, бо FSR4 бустить сильніше за DLSS4. ;)
спойлер
vsx
Member

Повідомлення

Alcostoper: 31.01.2026 01:57 Да, она показывает себя лучше спустя 6 лет, чем 580, потому что разница между 580 и 1080 237%, а разница между 2080 и 5080 91%.
Кто тебя проценты считать учил? :lol:
S0N1C
Member

Повідомлення

erkins007: 01.02.2026 09:53 Firebrand
Зображення
Это причем святой натив, без длсс
і без RT/PT :gigi:

Відправлено через 4 хвилини 21 секунду:
:shuffle:
Зображення
kairo
Member

Повідомлення

Firebrand: 01.02.2026 07:20Когда в проекте ААА, ртх4090 выдает 40 кадров в 4к
В 99.9% ігор буде +60 ФПС в 4К. Скільки тих ігор, де не буде 60 ФПС, двадцять, тридцять?
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Firebrand: 01.02.2026 07:20 Eternal_SF
.Вибач що втручаюсь в ваш діалог, але він правий, АМД позиціонувала рх6900хт як убивцю 3090, ось приклад з маркетингової презинтації від червоних
Ну, замахнуться им никто не мешал. Но я опираюсь на реальные тесты.
erkins007
. Сказочки про костыли были актуальны 7лет назад. Щас это стандарт который позволяет увеличить и фпс и качество.
Когда в проекте ААА, ртх4090 выдает 40 кадров в 4к, но самим кожаным,заявлена как ультимативная карта для 4к,то это вызывает улыбку, как минимум. Просто надо на ртх4090 включить длсс и тогда все станет на свои места. :laugh: конечно,это не костыли, нет нет.... :gigi:
друже, але 4к ніколи не тянулись жодним флагманом в іграх на момент виходу карти. бери кожен топ і для кожного покоління було достатньо проектів, які не могли видавати 60фпс у 4к.
і так, на момент виходу 4090 - це було ультимативне рішення для 4к, чи тобі відома більш продуктивна карта для 4к геймінгу? це була найпродуктивніша гпу в свій час, тай зараз продуктивніша хіба що 5090.
4к - це завжди був компроміс налаштувань, але починаючи саме з 4090 він став меншим
kairo
Member

Повідомлення

Firebrand: 31.01.2026 23:52А по поводу костылей, которые вам впарил хуанг, вы продолжайте, не останавливайтесь.
Ці богомєрзкі DLSS/DLAA, жах! От нативний ТАА, це тєма. Воно таке рідненьке, мильне. Мммм!
Firebrand
Member

Повідомлення

Enjthesilence
друже, але 4к ніколи не тянулись жодним флагманом в іграх на момент виходу карти. бери кожен топ і для кожного покоління було достатньо проектів, які не могли видавати 60фпс у 4к.
киберпанк вышел раньше, чем 4090 и утверждение ,что "никогда не тянули", весьма манипулятивное. И почему этот аргумент адрессован мне, я ведь как раз не утверждал,что он везде может в 4к 60+фпс. ;) erkins007
Снова ты со своими веселыми картинками)). Это же релейтив фпс, с дропами ниже 60. Тебя на ютубе забанили, зайди глянь сколько так у народа фпс в 4к без костылей. B-)

Отправлено спустя 3 минуты 23 секунды:
kairo
Зачем снова эти манипуляции, какие 20-30 игр? Здесь на форуме точится постоянно полторы игры, не киберпанк так сталкер, не сталкер, так еще какие то 2-3 богобагоподобных проекта. По ним же все и меряют мощу видях. Речь же не идет про ведьмак 3 или лару крофт в тени . :D
Bukakanga
Member

Повідомлення

9060хт 8 гиг - 18600-19500
9060хт 16 гиг - 21700-23000

5060ти 8 гиг - 19000-21000
5060ти 16 гиг - 28100-30000

цены по розетке

тут прозвучало утверждение о том, что цены на 5060ти такие же как на 9060хт. Если в части восьмигиговых машинок оно близко к правде, то в случае 16-гиговых карточек разница в цене подходит к 150 долларам. И это без учета трехвентиляторных моделей. Ну и хочется заметить, что 16-гиговая 9060хт как раз выглядит интересно по соотношению цена-производительность.

Свидетели секты "8 гигабайт видеобуфера хватит всем" улыбают. Ребята, местами в 1080р на ультрах игры тупо не влазят в восемь гигабайт. Таких мест немного пока что, но их становится все больше. При переполнении буфера фпс падает раза в три-четыре. Также хочу напомнить об утечках видеопамяти, которые иногда случаются - и там большой видеобуфер позволяет играть без перезагрузки игры дольше на часы реального времени.

Апелляция к скорости памяти странная - если текстуры не влезли в видеопамять, то уже без разницы насколько она быстра. В этом случае производительность работы с данными будет определяться или пси-е шиной, или пропускной способностью процессора, или скоростью работы ОЗУ. А там бутылочных горлышек натыкано будь здоров, начиная с восьми линий пси-е на младших моделях карточек.
Filabatya
Member

Повідомлення

5060ti 16 зараз найгірша карта для покупки, 9060хт 16 навпаки, через 5070 і 9070
man1242
Member

Повідомлення

Геральт: 01.02.2026 10:01
Eternal_SF: 01.02.2026 02:09 Цей графік 4K без RT, з добіркою ігор, які мають AMD-friendly спрямування, і без жодного сценарію, де NVIDIA може розкрити свої сильні сторони (RT, апскейл, hybrid-навантаження).
Більше того, навіть 1440p тести від цього ж видання показують доволі дивні кейси, яких не підтверджує жодне інше джерело. А 1% Low падає на 14 фпс на обох картах, по відчуттям буде аналогічно, бо це статер.

П.С. Нагадую 5070 ніколи не позиціонували як 4к карту, а позиціонування 9070 як 4к карту.
Тести не тести? Ну, ок. Просадка на 14 кадрів (~20% в даному випадку), це не статер. Це просто просадка. А в контексті усередененого результату по багатьох іграх взагалі нічого не говорить. Статер - це просадка в ~2х і більше.
спойлер
ЗображенняЗображення
Зображення
5070 куртка позиціонував як аналог 4090, яка, в свою чергу, позиціонувалась, як карта для 4к. Все сходиться
Якщо мова про швидкість, то апскейл - не сильна сторона НВ, бо FSR4 бустить сильніше за DLSS4. ;)
спойлер
Якщо своє болото не похвалиш то ніхто це не зробить ;)
Kirakishou
Member

Повідомлення

Ви тут сперечаєтеся, але забуваєте про те, що все залежить від ігор, в які ви граєте. Я задля цікавості перевірив 5060Ті на 8 гігабайт, яка у неї продуктивність в тих іграх, в які я граю. Дуже хороша у неї продуктивність, майже на рівні моєї 7800ХТ. Тільки ще нюанс в тому, що в цих іграх є DLSS4, але немає FSR4 (взагалі немає FSR) і на 5060Ті я б міг його увімкнути і ще більше покращити продуктивність. Тому якби купував відеокарту зараз, 5060Ті на 8 гігабайт мене б цілком влаштувала. 9060ХТ хоч і має FSR4, але толку з цього, якщо в більшості ігор, в які я граю, із доступних технологій масштабування зображення є лише DLSS.
Bukakanga
Member

Повідомлення

Kirakishou: 01.02.2026 13:48 Ви тут сперечаєтеся, але забуваєте про те, що все залежить від ігор, в які ви граєте. Я задля цікавості перевірив 5060Ті на 8 гігабайт, яка у неї продуктивність в тих іграх, в які я граю. Дуже хороша у неї продуктивність, майже на рівні моєї 7800ХТ. Тільки ще нюанс в тому, що в цих іграх є DLSS4, але немає FSR4 (взагалі немає FSR) і на 5060Ті я б міг його увімкнути і ще більше покращити продуктивність. Тому якби купував відеокарту зараз, 5060Ті на 8 гігабайт мене б цілком влаштувала. 9060ХТ хоч і має FSR4, але толку з цього, якщо в більшості ігор, в які я граю, із доступних технологій масштабування зображення є лише DLSS.
оптискейлер в помощь
Yurius
Member

Повідомлення

Bukakanga: 01.02.2026 12:339060хт 8 гиг - 18600-19500
9060хт 16 гиг - 21700-23000

5060ти 8 гиг - 19000-21000
5060ти 16 гиг - 28100-30000

цены по розетке

тут прозвучало утверждение о том, что цены на 5060ти такие же как на 9060хт. Если в части восьмигиговых машинок оно близко к правде, то в случае 16-гиговых карточек разница в цене подходит к 150 долларам. И это без учета трехвентиляторных моделей. Ну и хочется заметить, что 16-гиговая 9060хт как раз выглядит интересно по соотношению цена-производительность.

Свидетели секты "8 гигабайт видеобуфера хватит всем" улыбают. Ребята, местами в 1080р на ультрах игры тупо не влазят в восемь гигабайт. Таких мест немного пока что, но их становится все больше. При переполнении буфера фпс падает раза в три-четыре. Также хочу напомнить об утечках видеопамяти, которые иногда случаются - и там большой видеобуфер позволяет играть без перезагрузки игры дольше на часы реального времени.

Апелляция к скорости памяти странная - если текстуры не влезли в видеопамять, то уже без разницы насколько она быстра. В этом случае производительность работы с данными будет определяться или пси-е шиной, или пропускной способностью процессора, или скоростью работы ОЗУ. А там бутылочных горлышек натыкано будь здоров, начиная с восьми линий пси-е на младших моделях карточек.
Аж не віриться , хоч хтось написав в цій темі великий і при цьому адекватний пост , бо вже кров з очей йшла від місцевих "знавців".
Геральт
Member

Повідомлення

Kirakishou
Це ж треба, хтось аналізує свої сценарії використання. :-/
Залишилось з'ясувати, чому такий підхід не використовувася перед купівлею 7800

зі. наст. етап - аналіз не тільки тайтлів/підтримуваних фіч, а й часу, проведеного, в цих проєктах.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Firebrand: 01.02.2026 12:10 Enjthesilence
киберпанк вышел раньше, чем 4090 и утверждение ,что "никогда не тянули", весьма манипулятивное. И почему этот аргумент адрессован мне, я ведь как раз не утверждал,что он везде может в 4к 60+фпс. ;) erkins007
Снова ты со своими веселыми картинками)). Это же релейтив фпс, с дропами ниже 60. Тебя на ютубе забанили, зайди глянь сколько так у народа фпс в 4к без костылей. B-)

Отправлено спустя 3 минуты 23 секунды:
kairo
Зачем снова эти манипуляции, какие 20-30 игр? Здесь на форуме точится постоянно полторы игры, не киберпанк так сталкер, не сталкер, так еще какие то 2-3 богобагоподобных проекта. По ним же все и меряют мощу видях. Речь же не идет про ведьмак 3 или лару крофт в тени . :D
Ніяких маніпуляцій, береш флагман, гру яка вийшла на той момент і дивишся скільки фпс там було. Подивись 4к у метро, відьмаку, крайзис 3 і які карти там давали 60фпс у 4к)
КБ77 на момент релізу і зараз - ігри трохи різні, вимикаємо пастрейсинг і кб, який вийшов до релізу 4090 спокійно тобі дає 60+ фпс у 4к
Але це все не має сенсу, тому що 4090 - краща карта для 4к на момент виходу, це факт)
Firebrand
Member

Повідомлення

Enjthesilence
. тому що 4090 - краща карта для 4к на момент виходу, це факт
с этим, как раз полностью согласен.
S0N1C
Member

Повідомлення

деградація 60 класу карт останні 2 покоління :weep:
Зображення
Kirakishou
Member

Повідомлення

Bukakanga
Bukakanga: 01.02.2026 13:51оптискейлер в помощь
І привіт бан від античіту. Повторюю, все залежить від ігор, в які ви граєте. Я написав про свій досвід. Я граю в ігри-сервіси, які прив'язані до онлайну. Мені не підходить оптіскейлер і будь-які інші модифікації ігор.

Геральт
Геральт: 01.02.2026 13:56Залишилось з'ясувати, чому такий підхід не використовувася перед купівлею 7800
Бо тоді в цих іграх не було DLSS, його додали порівняно недавно. Я ж і написав, що якби я купував відеокарту зараз, то в першу чергу розглядав би 5060Ті. Не тоді, а зараз. Тоді в цих іграх був просто натив (якщо ТАА можна вважати нативом) і вибір був між 7800ХТ чи 4070, причому остання була дорожчою тисяч на п’ять, якщо розглядати не самий дешевий варіант. Тоді DLSS для мене не був перевагою, бо в моїх іграх його не було. Зараз DLSS є суттєвою перевагою, бо я порівнював якість картинки і з DLSS вона краща. Навіть не продуктивність, бо продуктивності і так вистачає. А саме якість картинки порівняно з ТАА.
Bukakanga
Member

Повідомлення

Kirakishou: 01.02.2026 14:40 Bukakanga
Bukakanga: 01.02.2026 13:51оптискейлер в помощь
І привіт бан від античіту. Повторюю, все залежить від ігор, в які ви граєте. Я написав про свій досвід. Я граю в ігри-сервіси, які прив'язані до онлайну. Мені не підходить оптіскейлер і будь-які інші модифікації ігор.
в играх-сервисах в подавляющем большинстве случаев:

1. весьма быстрый натив, не требующий включения апскейлеров
2. наличествуют все доступные апскейлеры, дабы не исключать кого бы то ни было

Вы не могли бы уточнить, во что именно вы играете. Мне не приходит в голову ни одна онлайн-игра, где бы мог быть длсс, но нет, к примеру, фср.
Відповісти