А максимум ? 13
Новини
Останні статті і огляди
Windows 10 набирає популярність, тоді як частка Windows 11 потроху знижується
-
VirusikZloy
Member
-
МОНАХ
Member
► Це - якщо купується з встановленою ліцензією "вінди", за що доплачується зверху "заліза" встановлена сума ліцензії. Але я за останні років 5 тільки двічі був свідком як по місцевих організаціях та установах в порядку якоїсь випадковості в прайсах на замовлення фігурувала ліцензія "вінди" - в основному якісь лінукси, як базова ОС, але в абсолютній більшості збірок - "голе залізо", часом з пропозицією: "накотити щось"waryag: ↑ 28.01.2026 17:05 Він10 не може поставлятися з новими пристроями через брак підтримки і при нормальній ситуації ії частка повинна потроху падати.
-
Ekz0rcyst
Member
dead_rat
А чому власне ні? Зрештою використовується не система, а прикладний софт який встановлений, а від системи тільки потрібна підтримка роботи цього софту на ній. Тому поки система дозволяє запускати робочий софт, байдуже, що за система Windows/Linux/macOS, все підходить.
А чому власне ні? Зрештою використовується не система, а прикладний софт який встановлений, а від системи тільки потрібна підтримка роботи цього софту на ній. Тому поки система дозволяє запускати робочий софт, байдуже, що за система Windows/Linux/macOS, все підходить.
-
dead_rat
Member
Особливо коли все більше робочих інструментів у браузері чи терміналіEkz0rcyst: ↑ 28.01.2026 17:22 dead_rat
-
Ekz0rcyst
Member
dead_rat
Ну є таке, уніфікація як не як, має як переваги так і недоліки. Мабуть це взагалі ідеальний момент, коли "не прив'язаний" до котроїсь конкретної платформи і можна обрати те, що більше подобається або зручніше. Тільки це геть не відміняє моїх попередніх слів.
Ну є таке, уніфікація як не як, має як переваги так і недоліки. Мабуть це взагалі ідеальний момент, коли "не прив'язаний" до котроїсь конкретної платформи і можна обрати те, що більше подобається або зручніше. Тільки це геть не відміняє моїх попередніх слів.
-
Pro100SSK
Member
Цікаво бачити цю статтю після того як вчора три ноути своєю родини перевів назад на віндовс 10))
-
dead_rat
Member
Більше того, не привʼязаний навіть до залізяки. Якщо ноут навернеться, то взяти новий і накатити все що було це лише пачка скриптівEkz0rcyst: ↑ 28.01.2026 17:28 dead_rat
-
Ekz0rcyst
Member
dead_rat
В мене на такий випадок є резервні копії.
В мене на такий випадок є резервні копії.
-
Earanak
Member
Как брал себе 13900KF так сразу поставил Win11, вот за ~3.5 года никаких проблем, в том числе и на компе с 9950X3D, и рабочий софт и игрульки норм себе бегают. На 13900KF ставил Win11 из за планировщика, на 9950X3D потому что там у Win11 24H2 был какой то буст производительности у Райзенов, судя по новостям. Апдейты ставлю все как выходят, каждый раз читаю все эти страшилки про кривые апдейты которые у кого то там что-то ломают и диву даюсь, видимо исключительно под меня делают какие то другие, беспроблемные апдейты
То что там Copilot всунули везде где можно вообще не парит, прост им не пользуюсь и пофиг как то
Вот третий месяц как сижу с 25H2, полёт нормальный 
-
MqM
Member
До оновлювалися
Таке вчудити може лише Мікрософт, щоб старіший продукт був надійніший ніж новіший 
-
Геральт
Member
-
waryag
Member
Більша частина ринку - ноути, і вони стандартно йдуть з віндою. Готові ПК теж доволі часто поставляються з нею.МОНАХ: ↑ 28.01.2026 17:14► Це - якщо купується з встановленою ліцензією "вінди", за що доплачується зверху "заліза" встановлена сума ліцензії. Але я за останні років 5 тільки двічі був свідком як по місцевих організаціях та установах в порядку якоїсь випадковості в прайсах на замовлення фігурувала ліцензія "вінди" - в основному якісь лінукси, як базова ОС, але в абсолютній більшості збірок - "голе залізо", часом з пропозицією: "накотити щось"чи самі "накотите"? А як хто собі додому збирає - нууууу... самі розумієте
.
Наша країна - не показник.
-
LordTornado
Member
6? У меня Вин 7 проработала 13 лет без единой переустановки, пережив при этом 2 апгрейда...Геральт: ↑ 28.01.2026 19:22 Хех, якщо не придумають якийсь черговий DirectX, то народ ще більше повтікає
-
GiPoPo
Junior
друзі - майки ніколи особливо не заробляли на вінді, основний їхній прибуток від бізнес клієнтів за корпоративні рішення - особливо хмарні - коли до прикладу моя контора платить тільки орієнтовно 20к в місяць тільки за ліцензування юзерів - тому їм пофіг на хто яку вінду юзає в приватному секторі
-
Rosberg
Member
Бо Win 10 швидше працює. А АI асистент нафіг не потрібен. Переходити заради новішого інтерфейсу але з фрізами, таке собі задоволення.
-
Ekz0rcyst
Member
Rosberg
Windows 10 швидше працює? А в чому це проявляється? Бо "на око" різниці я не бачу, плавно і швидко, що 10, що 11.
Windows 10 швидше працює? А в чому це проявляється? Бо "на око" різниці я не бачу, плавно і швидко, що 10, що 11.
-
bes
Member
понадобился ноут на винде для работы, взял асус на ryzen 5 340 - его 11 25h2 винда просто съедает, стартеры просто задолбали. Поставил 10 - просто идеально работает без всяких ИИ фич которые мне и не нужны в принципе. Начал искать в чем проблема на 11 - там какой то жруший дефендер, какие то обновления после которых ничего не запускается и все такое - большинству этот геморрой вообще не надо .
-
Ekz0rcyst
Member
bes
Windows defender є і на Windows 10, і теж не безкоштовно по ресурсам працює, і copilot теж є, як і onedrive як і ms store. І те, що ви не користуєтесь ними не означає, що цього немає або ці речі непотрібні. Та якщо для вас це кращий вибір, то не бачу проблеми.
Windows defender є і на Windows 10, і теж не безкоштовно по ресурсам працює, і copilot теж є, як і onedrive як і ms store. І те, що ви не користуєтесь ними не означає, що цього немає або ці речі непотрібні. Та якщо для вас це кращий вибір, то не бачу проблеми.
-
saaber_aero
Member
Если выпилить весь AI мусор, то 11 вполне юзабельна. Делал на клиентском ноуте по этому гайду 
- спойлер
-
bes
Member
Ekz0rcyst
спасибо что ты не увидел проблем что я пользуюсь тем чем мне удобней
спасибо что ты не увидел проблем что я пользуюсь тем чем мне удобней