Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
yuriy_dd
Member

Повідомлення

waryag: 21.01.2026 15:58 Зараз інтел це один з трьох(!) виробників у світі, що мають виробництво пластин 3нм чи нижче.
де відповідь на питання про чергу до Інтел? знову маніпуляції і брехня?

Відправлено через 2 хвилини 6 секунд:
waryag: 21.01.2026 16:01З самого початку, коли ти то мав одне залізо епл, то інше, то не мав, то користувався іншим
конкретно де я збрахав що мав чи чого не мав? де я сказав щось і потім це заперечив?
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 21.01.2026 16:01де відповідь на питання про чергу до Інтел? знову маніпуляції і брехня?
Не маєш достатньо знань і навичок аби це загуглити? :rotate:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

я можу повторити що я мав/маю, можете порівняти з тим що казав раніше - я особисто навіть шукати не буду, і тим більше я не можу щось поміняти те що колись писав
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 21.01.2026 16:03конкретно де я збрахав що мав чи чого не мав? де я сказав щось і потім це заперечив?
В тім то й річ що ти не заперечуєш, ти постійно самозакопуєшся в брехні як москалі які тільки й брешуть бо визнати правду - це програти як для них так і для тебе. Тож ти будеш вертітися як вуж на сковорідці аби тільки не визнати що брехун.

Відправлено через 2 хвилини 46 секунд:
Пан tornadox за допомогою ЛЛМки викрив всю брехню топік-стартера, але топік-стартер все проігнорував :rotate:
dext
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 21.01.2026 15:17 так АРМ вже з моменту М1 - був швидшим в одно-потоці. Ще довго будете це виправдання пробувати використати?
проти 2-річного IceLake та 4+річного SkyLake? А потім емейзінг M2 з 8КП та 100ГБ/c обісрався від звичайного 1360p з DDR4 B-)
якщо для вас прогрес що навіть 18 літній комп ще тягне - то це не прогрес
що навіть 18-літній комп не тягне?
на ньому можна запустити win11 та чи не весь сучасний софт, офіси, засоби розробки, поставити GPU будь-якого вендора, 32ГБ RAM, SATA SSD, карти розширення, про що яблучні поробки з обмеженим строком придатності і не мріють
але ж що ви можете сказати що ще до недавна Епл найдовше підтримувала свої старі айфони, в той час як інші зупиняли підтримку ледве не через пів року?
помилка, якої вони вже ніколи припустяться? :rotate:
Востаннє редагувалось 21.01.2026 16:14 користувачем dext, всього редагувалось 1 раз.
waryag
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 21.01.2026 16:08Пан tornadox за допомогою ЛЛМки викрив всю брехню топік-стартера, але топік-стартер все проігнорував :rotate:
Просто ЛЛМ була на х86 і ненавиділа АРМ!
pelia
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 21.01.2026 15:17
pelia: 20.01.2026 22:52Ще питання?
та я вже багато раз питав - ви звонили в сервіс в Україні? я розумію що ні, а яка причина?
Заставив діда займатись дурнею. Так, ось буквально щойно подзвонив у підтримку леново, заміна накопичувача, пам'яті, вайфай модуля і навіть батареї, при умові що ці деталі сумісні і не було нічого пошкоджено, ніяк не впливає на гарантію.

Більше того, я так само можу замовити у леново інші частини, типу корпусу, екрану, клавіатури, вебкамери і т.д. і замінити їх самотужки і так само гарантія не злетить, за умови що все було зроблено правильно
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

pelia
Ось і несіть докази, а я ( Юра ) нічого доводити вам не буду, самі шукайте. :lol:

Відправлено через 1 хвилину 33 секунди:
точно як машка пресс-алкаше рф чеше пургу про "пагруженіє європи ва тьму" :gigi:
dext
Member

Повідомлення

pelia: 21.01.2026 16:21 Більше того, я так само можу замовити у леново інші частини, типу корпусу, екрану, клавіатури, вебкамери і т.д. і замінити їх самотужки і так само гарантія не злетить, за умови що все було зроблено правильно
На вас можуть подати до суду через нанесення тяжких, невиліковних психологічних ушкоджень :rotate:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

dext: 21.01.2026 16:11проти 2-річного IceLake та 4+річного SkyLake? А потім емейзінг M2 з 8КП та 100ГБ/c обісрався від звичайного 1360p з DDR4
я ж вам вже відповідав, повторю - прошу дати відповідь на те що я написав:

ну давайте проанізуємо ваш 1360P проти М2:
Cinebench R23 - Multi Core - 11922 Points проти 14787 - ваш програв, і це в не оптимізованому тесті
Performance Rating Performance rating - Percent - 29.7 pt проти 100 - ваш гірший в 3+ (ТРИ) рази
Power Consumption - 48 Points per Watt проти 161.7 ваш гірший в 3+ (ТРИ) рази
dext: 21.01.2026 16:11помилка, якої вони вже ніколи припустяться? :rotate:
ви готові поспорити що Епл буде менше підтримувати свої нові айфони? скільки грошей ви готові поставити?
pelia: 21.01.2026 16:21Заставив діда займатись дурнею. Так, ось буквально щойно подзвонив у підтримку леново
я ж дав телефон Дел, ви туди також не пробували звонити?
особисто я ніколи не мав Леново і не планую, виключно мав Дел, HP, були ще Acer & ASUS - досвід негативний
0F
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 21.01.2026 17:57 Виключно мав Дел, HP, були ще Acer & ASUS - досвід негативний
ARM-експерт зібрав бінго з лайно-вендорів ноутів, не дивно, що йому епол як божа роса. :lol:
dext
Member

Повідомлення

ну давайте проанізуємо ваш 1360P проти М2:
Cinebench R23 - Multi Core - 11922 Points проти 14787 - ваш програв, і це в не оптимізованому тесті
результати мого 1360P з пам'яттю 3200 тут
ваш програв
особисто мій 1360P - виграв, а недоступний вам M2 з 8КП та емейзінг 100ГБ/c - програв.
додамо сюди неадекватну вартість M2 з 32+ГБ RAM (про що ви можете лише мріяти), неможливість апгрейду і вердикт однозначний - на смітник B-)
ви готові поспорити що Епл буде менше підтримувати свої нові айфони?
мене не цікавлять моб.телефони та сучасні ноутбуки, це одноразові пристрої, мова про стаціонарні ПК, не змінюйте тему: що робити з емейзінгом 18-річної давнини, на нього можна встановити сучасну ОС від яблука, як win10/win11 на Nehalem?
Z440_User
Member

Повідомлення

У мене він 10 х64 на NetBurst бігала, той Р4 який ЕМ64Т може. :shuffle:
pelia
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 21.01.2026 17:57
pelia: 21.01.2026 16:21Заставив діда займатись дурнею. Так, ось буквально щойно подзвонив у підтримку леново
я ж дав телефон Дел, ви туди також не пробували звонити?
особисто я ніколи не мав Леново і не планую, виключно мав Дел, HP, були ще Acer & ASUS - досвід негативний
Навіщо мені дзвонити у делл, якщо у мене його немає? Я подзвонив у леново і запитав загально і конкретно за свій сінкпад.

Але це неважливо, ось я на офіційному сайті делл і ось що виявляється - у них така сама політика як і у леново

https://www.dell.com/support/kbdoc/ru-u ... 0%BA%D0%B0

Так, перекладено трішки криво, але там прямо говориться, що замість відправки ноутбука по гарантії, клієнту можуть просто втупу відправити заміну деталі, що вже напряму говорить про можливість самостійної заміни без втрати гарантії.

Те що вам при дзвінку (якщо ви дійсно дзвонили) сказала дівчинка, яка толком нічого не знає і працює на аутсорсі не значить абсолютно нічого.

І останній цвяк в кришку труни - Закон Про Захист Прав Споживачів. Стаття 8, пункт 14, закон вищий ніж будь які слова і договори

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1023-12#Text
Вимоги споживача, передбачені цією статтею, не підлягають задоволенню, якщо продавець, виробник (підприємство, що задовольняє вимоги споживача, встановлені частиною першою цієї статті) доведуть, що недоліки товару виникли внаслідок порушення споживачем правил користування товаром або його зберігання. Споживач має право брати участь у перевірці якості товару особисто або через свого представника.
Цей пункт прямо говорить про те що якщо споживач відкрив кришку і нічого не зламав, компанія не може відмовити в гарантійному обслуговуванні.

Все, мене цей цирк з конями задовбав. На цьому відкланяюсь
waryag
Member

Повідомлення

pelia: 21.01.2026 18:32Те що вам при дзвінку (якщо ви дійсно дзвонили) сказала дівчинка, яка толком нічого не знає і працює на аутсорсі не значить абсолютно нічого.
Може бути міркування, що якщо клієнт не здатний знайти цю інфу самостійно, то йому і не треба лазити до техніки )
0F
Member

Повідомлення

waryag: 21.01.2026 18:49 Може бути міркування, що якщо клієнт не здатний знайти цю інфу самостійно, то йому і не треба лазити до техніки )
Це пояснює чому на сайті епол не вказані такі характеристики як техпроцес і розмір кешів, коричневоштанним невігласам це не треба. :laugh:
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Самостійний ремонт користувачем у межах гарантійного обслуговування
Продукти апаратного забезпечення HP мають велику кількість деталей для самостійного ремонту клієнтом (CSR), що зводить до мінімуму час ремонту й забезпечує максимальну гнучкість у заміні дефектних деталей. Якщо під час діагностики представник компанії HP виявить, що ремонт можна виконати за допомогою деталі CSR, компанія HP доставить вам деталь безпосередньо для заміни.
Напевне заглушка для 2.5 SATA HDD/SSD в моєму ноуті просто так стояла, бо якби ноут не можна було б відкрити задля розширення дискової підсистеми то навіщо це робити?) Так само я спокійно збільшив ОЗП до 32 гб просто помінявши дві по вісім на дві по шіснадцять. З огляду на можливість розширення ОЗП та ПЗП мій НР ще той амазінг.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

dext: 21.01.2026 18:12додамо сюди неадекватну вартість M2 з 32+ГБ RAM (про що ви можете лише мріяти)
М4 з 32 Гб коштує від $1k - це для вас неадекватна вартість?
pelia: 21.01.2026 18:32ось я на офіційному сайті делл і ось що виявляється - у них така сама політика як і у леново
одне діло що на сайті чи для покупців з США, інше - якщо ви прийдете з поломкою в сервіс
а ви як в краю не пуганих рожевих поні
pelia: 21.01.2026 18:32Вимоги споживача, передбачені цією статтею, не підлягають задоволенню, якщо продавець, виробник (підприємство, що задовольняє вимоги споживача, встановлені частиною першою цієї статті) доведуть, що недоліки товару виникли внаслідок порушення споживачем правил користування товаром або його зберігання. Споживач має право брати участь у перевірці якості товару особисто або через свого представника
а ви в курсі яка жорстока політика Інтел та АМД стосовно розгону? і навіть використання оперативки з XMP - знімає з гарантії?

можете ознайомитись ще більше:

waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 21.01.2026 20:02а ви в курсі яка жорстока політика Інтел та АМД стосовно розгону? і навіть використання оперативки з XMP - знімає з гарантії?
Жорстока - це приймати по гарантії все залізо, якщо немає очевидних доказів розгону? (часто - пошкоджень від розгону, та й на них можуть закрити очі) :lol:
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 21.01.2026 20:02а ви в курсі яка жорстока політика Інтел та АМД стосовно розгону? і навіть використання оперативки з XMP - знімає з гарантії?
Невіглас продовжує закопуватись бо не має знань і вмінь хоча б тут пошукати по форуму скільки випадків що гавкнулся процесор - його здали і поміняли на інший. З пам'яттю - особисто зіткнувся з непрацюючою пам'яттю в XMP і ніхто мене не кинув на обмін або повернення грошей. Але ж простіше притягнути жовтушного хайпожора з ютуба :rotate:
Відповісти