Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
yuriy_dd
Member

Повідомлення

0F: 20.01.2026 20:37що епол ніколи не виробляла і все ще не виробляє процесори
так точно як Нвідіа, Квалком, вже давно АМД, МТК, ..
просто хороший архітектор не може бути хорошим будівельником

Відправлено через 1 хвилину 15 секунд:
шукайте в темі
dext
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 20.01.2026 20:30 я вже декілька разів це писав і це настільки очевидно що воно до вас могло дійти і самостійно - це виключно через відсутність значного прогресу за стільки років
відсутність прогресу це мати робочу/оновлювану систему на 18-річному залізі? повний емейзінг головного мозку ... :insane:

і саме тому яблучні поробки ніхто не буде використувувати в якості промислових/індустріальних ПК
yuriy_dd
Member

Повідомлення

dext: 20.01.2026 21:56відсутність прогресу це мати робочу/оновлювану систему на 18-річному залізі? повний емейзінг головного мозку
саме так, просто думати потрібно ширше
до прикладу ви можете порівняти прогрес х86 та арм за 18 років
dext: 20.01.2026 21:56яблучні поробки ніхто не буде використувувати
а арм?
dext
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 20.01.2026 22:17 саме так, просто думати потрібно ширше
1) ефект низької бази
2) якщо для вас прогрес це викинути на сміття 100% робочий ПК, який виконує 95+% типових сучасних офісних/серверних задач то це не прогрес.

зазалом дивна позиція: яблуко наче всі такі зелені та трансгендерні, але є чи не найбільшим ідеологом та джерелом одноразового електронного сміття
а арм?
це до кого питання, ви їх ризикнете покупати + підтримувати 10+ років на заміну існуючим advantech на атомах, наприклад? щось мені підказує, що ні B-)
pelia
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 20.01.2026 22:17
dext: 20.01.2026 21:56відсутність прогресу це мати робочу/оновлювану систему на 18-річному залізі? повний емейзінг головного мозку
саме так, просто думати потрібно ширше
18 років назад, якщо я не помиляюсь, в основному сегменті ринку були феноми і кори дуба, говорити що за 18 років не було прогресу - це максимально дебільне твердження, чисто перше покоління core i було до біса проривним і я навіть мовчу про божественний сандаль, а зен? Між зен+ і зен2 величезна прірва, як між зен2 та зен3, а також між зен3 та зен3.
Суть у тому, що змінилось ДУЖЕ багато чого, але дякуючи архітектурі ми досі маємо сумісність. Ми навіть nvme накопичувач можемо приколхозити до пк 2008 року, було б бажання. А ось арм тих років не може взагалі нічого.

Відправлено через 12 хвилин 43 секунди:
yuriy_dd: 20.01.2026 16:28
0F: 20.01.2026 11:24Нагла брехня. В саппорті Dell або Lenovo тобі скажуть (і будуть праві), що самостійна заміна компонентів, які передбачені до заміни (в залежності від моделі - RAM, SSD, WLAN, WWAN), не впливає на гарантію
ви всетаки не звонили?
1 - пояснення що таке CRU
https://support.lenovo.com/ua/uk/solutions/hf002201

2 - текст з офіційного документа
збій або пошкодження, спричинені неправильною експлуатацією, аварією, перероблянням, експлуатацією у невідповідному
фізичному або робочому середовищі, стихійним лихом, стрибками напруги, неправильним самостійним обслуговуванням або
недотриманням під час експлуатації вимог інформаційних матеріалів, що додаються до виробу
https://download.lenovo.com/ibmdl/pub/p ... _02_ua.pdf

3. Відповідь підтримки про заміну накопичувача
Upgrading your SSD or RAM on the Lenovo LOQ 15IRX9 by yourself does not void the warranty, as long as you do not damage any components during the process.
https://forums.lenovo.com/t5/Gaming-Lap ... -p/5329707

Ще питання?
dext
Member

Повідомлення

pelia: 20.01.2026 22:52А ось арм тих років не може взагалі
В тому і суть маніпуляції з низькою базою: був безробітним з 1 копійкою в гаманці, влаштувався на роботу, отримав 10 000грн - і вже можна казати про прогрес в мільйон разів, навіть на детекторі брехні
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

pelia: 20.01.2026 22:52А ось арм тих років не може взагалі нічого
"А зараз арм на м4 ставить в непристойну позу 5090, тож прогрес на мільярди процентів" - хотів би я сказати але ж я не шиз який заради прогресу готовий себе продати пропрієтарщині :laugh:
0F
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 20.01.2026 21:23 просто хороший архітектор не може бути хорошим будівельником
Ти розбираєшся в аналогіях як гусь в балістиці.
Хороший архітектор ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ бути хорошим будівельником. Відкриваєш ось це і впевнюєшся, що по спеціальності "Архітектура і містобудування" освітніх кредитів на дисципліни, пов'язані безпосередньо з будівництвом, виділено більше, ніж на архітектурне проектування.
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 20.01.2026 21:23так точно як Нвідіа, Квалком, вже давно АМД, МТК, ..
просто хороший архітектор не може бути хорошим будівельником
Інтел показує, що можна.
А колись взагалі був найкращим. :facepalm:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

dext: 20.01.2026 22:321) ефект низької бази
так АРМ вже з моменту М1 - був швидшим в одно-потоці. Ще довго будете це виправдання пробувати використати?
dext: 20.01.2026 22:32якщо для вас прогрес це викинути на сміття 100% робочий ПК, який виконує 95+% типових сучасних офісних/серверних задач то це не прогрес
якщо для вас прогрес що навіть 18 літній комп ще тягне - то це не прогрес
dext: 20.01.2026 22:32зазалом дивна позиція: яблуко наче всі такі зелені та трансгендерні, але є чи не найбільшим ідеологом та джерелом одноразового електронного сміття
але ж що ви можете сказати що ще до недавна Епл найдовше підтримувала свої старі айфони, в той час як інші зупиняли підтримку ледве не через пів року?
pelia: 20.01.2026 22:52текст з офіційного документа
збій або пошкодження
pelia: 20.01.2026 22:52Ще питання?
та я вже багато раз питав - ви звонили в сервіс в Україні? я розумію що ні, а яка причина?
0F: 21.01.2026 08:42Ти розбираєшся в аналогіях як гусь в балістиці
моїх знань достатньо щоб написати аналогію, на відміну від гусів
0F: 21.01.2026 08:42Хороший архітектор ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ бути хорошим будівельником
це ж маячня. Ніякий архітектор не є хорошим будівельником. Максимум що може - це перевірити.
0F: 21.01.2026 08:42Відкриваєш ось це і впевнюєшся, що по спеціальності "Архітектура і містобудування" освітніх кредитів на дисципліни, пов'язані безпосередньо з будівництвом
а ви будете стверждувати що ви стали професіоналом у всьому що вивчали? я вам можу організувати перевірку за гроші, якщо не пройдете - мені повернете в 5 раз більше, ви готові?
waryag: 21.01.2026 11:40 просто хороший архітектор не може бути хорошим будівельником
Інтел показує, що можна
ви дійсно так вважаєте? ще хтось підтримує цю думку?
0F
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 21.01.2026 15:17 та я вже багато раз питав - ви звонили в сервіс в Україні? я розумію що ні, а яка причина?
Повторюю для дебіла: я тричі дзвонив (Dell 1, Lenovo 2), у всіх випадках відповідь була, що самостійна заміна компонентів не впливає на гарантію, якщо інші компоненти, що не підлягають заміні, не були пошкоджені. Тобі кажуть це, тобі показують офіційну документацію, тобі наводять емпіричний досвід, але ти вже настільки забрехався, що не можеш відступити від того, що травиш, але травиш ти брехню.
yuriy_dd: 21.01.2026 15:17 моїх знань достатньо щоб написати аналогію, на відміну від гусів
Ні, недостатньо, ти абсолютно некомпетентний в сфері будівництва, інакше б не стверджував те, що стверджуєш.
yuriy_dd: 21.01.2026 15:17 це ж маячня. Ніякий архітектор не є хорошим будівельником. Максимум що може - це перевірити.
Маячня - це те, що ти пишеш. Не розбираєшся в темі - не розповідай з експертною мордою. Це ARM vs x86 стосується теж, до речі.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

0F: 21.01.2026 15:30Повторюю для дебіла: я тричі дзвонив (Dell 1, Lenovo 2), у всіх випадках відповідь була, що самостійна заміна компонентів не впливає на гарантію
повторю для дибіла - щойно перезвонив на ДЕЛЛ - якщо міняєте самостійно - гарантія знімається. Вам дати телефон - чи дибіл зможе знайти самостійно?
0F: 21.01.2026 15:30 це ж маячня. Ніякий архітектор не є хорошим будівельником. Максимум що може - це перевірити.
Маячня - це те, що ти пишеш. Не розбираєшся в темі - не розповідай з експертною мордою
давайте телефон архітектора який буде професійним будівельником?
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 21.01.2026 15:17ви дійсно так вважаєте? ще хтось підтримує цю думку?
Будеш заперечувати факт, що інтел - один з найкращих у світі чипмейкерів і напівпровідникових виробників?
yuriy_dd
Member

Повідомлення

waryag: 21.01.2026 15:42 Будеш заперечувати факт, що інтел - один з найкращих у світі чипмейкерів і напівпровідникових виробників?
звичайно що буду. Може до них як до найкращих - черга? може ті хто набійльше замовляють і можуть найбільше платити - замовляють в них? (список навести чи у вас достатньо знань на це?)

може легенди про 14+(+) нм - не про Інтел?
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 21.01.2026 15:40повторю для дибіла - щойно перезвонив на ДЕЛЛ - якщо міняєте самостійно - гарантія знімається. Вам дати телефон - чи дибіл зможе знайти самостійно?
Навіть якщо ти дійсно дзвонив саме в сервіс делл, запитав саме це і тобі так відповіли, це не має значення.

Після постійних маніпуляцій і відвертої брехні тобі ніхто не повірить на слово. :dontknow:
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Доцент кафедри "прогрес арм процесорів" видно сплутав приміщення із кафедрою сопромата. Буває :D
yuriy_dd
Member

Повідомлення

waryag: 21.01.2026 15:50 Навіть якщо ти дійсно дзвонив саме в сервіс делл, запитав саме це і тобі так відповіли, це не має значення.
тобто дибіл все таки не зміг самостійно знайти телефон, прошу для дибіла не шкода: 0800 502 032
waryag: 21.01.2026 15:50 Після постійних маніпуляцій і відвертої брехні тобі ніхто не повірить на слово. :dontknow:
де я хоч раз збрехав?

які маніпуляції?
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 21.01.2026 15:48звичайно що буду. Може до них як до найкращих - черга? може ті хто набійльше замовляють і можуть найбільше платити - замовляють в них? (список навести чи у вас достатньо знань на це?)

може легенди про 14+(+) нм - не про Інтел?
Ти б ще часи пентіум4 згадав... Зараз інтел це один з трьох(!) виробників у світі, що мають виробництво пластин 3нм чи нижче.
У інтел досі переважна частка ринку ПК, ноутбуків і серверів, він активно розвиває відеокарти і прискорювачі.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

:rotate: 88 сторінок відвертої маніпуляції та вибіркової брехні і він ще питає :gigi:

Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:
waryag: 21.01.2026 15:58Ти б ще часи пентіум4 згадав... Зараз інтел це один з трьох(!) виробників у світі, що мають виробництво пластин 3нм чи нижче.
У інтел досі переважна частка ринку ПК, ноутбуків і серверів, він активно розвиває відеокарти і прискорювачі.
Забийте, там "найкращий однопотік головного мозку", все інше цей полуп'яний доцентик не сприймає, лише сушить мізки дорослим людям неначе вони студенти які тільки прийшли з підготовчих курсів до універа ;)
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 21.01.2026 15:53де я хоч раз збрехав?
З самого початку, коли ти то мав одне залізо епл, то інше, то не мав, то користувався іншим. :lol:
Після того, як спіймали з цитатами, злився і став брехати розказувати казки більш продумано.
Відповісти