Не було, під чашечку coffee_Time можна замутити.Sanьka: ↑ 14.01.2026 16:31Пам'ятаю перші МП під 1151рев1 були на ДДР3, але 8-9 покоління це 1151рев2, хіба там була підтримка ддр3?
Новини
Останні статті і огляди
У Китаї відзначається зростання попиту на платформи з підтримкою пам’яті DDR3
-
QFlash
Member
-
maksim2020
Member
Тю. У мене є кілька робочих планок EDO & FPMAlligator: ↑ 14.01.2026 13:19Робимо аукціон?Robostyle: ↑ 14.01.2026 13:09З.Ы. SDR у кого есть?
- спойлер
-
beeeeeeee
Member
Ребята, если бы не случился сейчас этот кризис, как бы по вашему развивалась индустрия дальше? Вот интересно. Видеокарты уже огромные и горячие. Процы также растут, греются и прибавляют всего пару процентов производительности. Как там память? Может расти бесконечно?
-
daesz
Member
Рекорди по розгону за 12к уже давно перевалили, а в офіційних спеках тільки за 8к недавно вилізла. Думаю, ще є куди рости саме пам'яті.beeeeeeee: ↑ 14.01.2026 19:07 Как там память? Может расти бесконечно?
-
Shandor1982
Member
Дожились, .ля, із своїми іаями 
Якщо серйозно, то для навчання і базових робочих функцій воно може бути.
Якщо серйозно, то для навчання і базових робочих функцій воно може бути.
-
sasha76
Member
сижу я сейчас на 6500т с 16 рам ddr4,рядом комп на i5 10400f и тоже 16 гиг рам.я так понял это всё у меня надолго.
-
KimRomik
Member
ну далі за квантовими або нейронними компьютерамиbeeeeeeee: ↑ 14.01.2026 19:07 Ребята, если бы не случился сейчас этот кризис, как бы по вашему развивалась индустрия дальше? Вот интересно. Видеокарты уже огромные и горячие. Процы также растут, греются и прибавляют всего пару процентов производительности. Как там память? Может расти бесконечно?
-
VovaII
Member
Далі оптичні процесори.
Кажуть SUN в своїх процесорах щось оптичне використовував. Лишилось довести до масового виробництва.
Які там будуть швидкодії? — Самому цікаво.
Кажуть SUN в своїх процесорах щось оптичне використовував. Лишилось довести до масового виробництва.
Які там будуть швидкодії? — Самому цікаво.
-
XXXshadyXXX
Member
sasha76
Ну почему, вот 32 гига памяти уже есть, процессор обновить на i7, видеокарту можно на что то на кшталт RTX 5060 и можно как то жить
Ну почему, вот 32 гига памяти уже есть, процессор обновить на i7, видеокарту можно на что то на кшталт RTX 5060 и можно как то жить
-
KimRomik
Member
XXXshadyXXX
хай девелопери оптимізують софт під залізо, а не навпаки коли ми оптимізуємо залізо під софт, бо це виглядає як дурна практика
вже пора жити як в часи від Сандалей до Кави, оце був найкращий період, тому що все працювало навіть на слабеньких компах, головне лиш що працювало, а додаткові ядра/озу лише підвищували фпс не більше, головне що хоч щось запускалось
хай девелопери оптимізують софт під залізо, а не навпаки коли ми оптимізуємо залізо під софт, бо це виглядає як дурна практика
вже пора жити як в часи від Сандалей до Кави, оце був найкращий період, тому що все працювало навіть на слабеньких компах, головне лиш що працювало, а додаткові ядра/озу лише підвищували фпс не більше, головне що хоч щось запускалось
Востаннє редагувалось 14.01.2026 21:27 користувачем KimRomik, всього редагувалось 1 раз.
-
maxim099
Member
Я когда-то мечтал об этом процессореPiter Cantrope: ↑ 14.01.2026 13:42 От і настала золота година для Broadwell i7-5775C.
-
yurius_r
Member
Зараз китайці познімають мікросхеми із RDIMM модулів ddr4, та нароблять звичайних DIMM із них, але наліплять туди стікери DDR4-3600CL14Shikashi: ↑ 14.01.2026 14:01хоча можливо зараз почнется ажиотаж на перевірку своїх мб на сумісність )
-
sasha76
Member
не получиться 6500т это мини комп,там ноутбучная память.сейчас со светом оййййййй!,а он всего 30-40 ват вместе с моником жрёт.как раз для инета,фильмы и в примитивные игры хватает.я в мощные игры всё равно уже не играю,старый уже.у меня видуха на большом 3050 на 8 гиг.мне хватает.XXXshadyXXX: ↑ 14.01.2026 21:12 sasha76
Ну почему, вот 32 гига памяти уже есть, процессор обновить на i7, видеокарту можно на что то на кшталт RTX 5060 и можно как то жить![]()
-
Prar
Junior
Дожились, в ходу технологии древних)
-
Morra
Member
Интересно скоро до HDD дефицит доберётся?
-
KimRomik
Member
Morra
Так. Запасайся всім чим можеш.
Так. Запасайся всім чим можеш.
-
TypStar
Member
цікаво коли вийде ддр6 чи буде завал ринку б/у ддр5 з дата центрів.
-
Alexandro211
Junior
якшо грошей вистачить
-
Святой
Member
Сам сижу с 2014 года на X79. Установил 32 гига в 4 канала DDR3 (профильный ПК) и так оно и работает по сей день. В Китае самая ценная плата сейчас Asrock Z170K4/D3 на которую можно хоть 9900KS и DDR3 установить 
-
nochnik89
Member
Святой
Игры некоторые и софт требуют авх 2 , который с 2011-3 только. Поэтому 2011я платформа такое себе в 2026м . А вот мутанты на 2011-3 с некоторыми зеонами с ддр3 вполне может пользоваться сейчас популярностью
Игры некоторые и софт требуют авх 2 , который с 2011-3 только. Поэтому 2011я платформа такое себе в 2026м . А вот мутанты на 2011-3 с некоторыми зеонами с ддр3 вполне может пользоваться сейчас популярностью