отличная карта и даже при 3300об, я её не особо слышу на фоне других карлсонов и звука игры, в видеокарте главное не вендор, а чип. Все видеокарты с чипом 5090 будут одинаковые по выхлопу +/-man1242: ↑ 12.01.2026 08:36В тіпа паліт 5090 на 2500 обертів маслає та каже що тихо працює
Новини
Останні статті і огляди
Тестування NVIDIA DLSS 4.5 показало сильне падіння продуктивності на старих GeForce RTX
-
MessiaH
Member
-
AntonyKandaurov
Member
3300 обертів, це ж який пилосос.
-
MessiaH
Member
Я беру из того, что есть в моей дыре в доступе, во-вторых, Палит вполне нормальный бренд и стоит дешевле, а 5090 от палита, от асуса, мси или гиги будет в работе одинаково фпс выдавать. А по поводу KFA2 так у меня 4090 от этого бренда отработала 2,5 года без проблемAntonyKandaurov: ↑ 12.01.2026 09:32Тому він з профіля прибрав яка конкретно 5090? Бо ніщєброди, ніщебродами а купляти треба кфа2, паліти та інші "преміум" вироби. Зате 5090, можна володарів 5080 на місце ставити
Отправлено спустя 1 минуту 5 секунд:
на фоне моих 13 штук ноктуа ippc-3000 в корпусе и 3 штук iceberg thermal icegale extra я их даже не различаю, вертушки на картах тихиеAntonyKandaurov: ↑ 12.01.2026 18:413300 обертів, це ж який пилосос.
Отправлено спустя 46 секунд:
я запускаю и с ссд, нет по статеррам никакой разницыerkins007: ↑ 12.01.2026 12:45Там ещё веселее. Он на шдд игры крутит, естественно что ловит статеры, но при этом утверждает что это не из-за харда.
-
Kirakishou
Member
Геральт
man1242
В 4К на ультра не вивозить, треба або міняти роздільну здатність, або знижувати якість графіки. Але ця відеокарта купувалася для інших ігор, які вона в 4К на ультра вивозить, тому поки що мене влаштовує. Та й зараз я більше граю від екофлоу, тому іноді знижую якість графіки, щоб його на довше вистачало. Але коли матиму гроші, візьму якусь більш економну відеокарту, бо найбільший мінус 7800 ХТ це навіть не відсутність фрс4, а її споживання в простої і під час перегляду відео.
man1242
Гарно. До речі, у мене на тих скріншотах балансед. Мені б і фср4 вистачило, якби амд додали його для моєї відеокарти і якби розробники ігор, в які я граю, додали його в свої ігри. Бо поки що тільки кілька ігор із ти, в які я граю, мають підтримку фср загалом, навіть не фср4.
-
dead_rat
Member
Дякую, я собі поміточку лишив, що юзверь глухий.MessiaH: ↑ 12.01.2026 18:39отличная карта и даже при 3300об, я её не особо слышу на фоне других карлсонов и звука игры, в видеокарте главное не вендор, а чип. Все видеокарты с чипом 5090 будут одинаковые по выхлопу +/-man1242: ↑ 12.01.2026 08:36В тіпа паліт 5090 на 2500 обертів маслає та каже що тихо працює
-
Ektalion
Member
Беруші вирішуютьdead_rat: ↑ 12.01.2026 19:29 Дякую, я собі поміточку лишив, що юзверь глухий.
-
erkins007
Member
Ну да конечно.MessiaH: ↑ 12.01.2026 18:455090 от палита, от асуса, мси или гиги будет в работе одинаково фпс выдавать

Блеквелы в том числе и 5090 прекрасно гонится. Естественно для этого нужен нормальный охлад и компонентная база, а не палит, который 3300 оборотов маслает.
-
Vpupkin
Member
Вічний жор під 600w таке собі задоволення.erkins007: ↑ 13.01.2026 01:32Ну да конечно.MessiaH: ↑ 12.01.2026 18:455090 от палита, от асуса, мси или гиги будет в работе одинаково фпс выдавать
Блеквелы в том числе и 5090 прекрасно гонится. Естественно для этого нужен нормальный охлад и компонентная база, а не палит, который 3300 оборотов маслает.
-
MessiaH
Member
Твои тесты полный бред и на них карта от Palit? Нет ведь, там обычная FE версия, которая тротлится сильно и сколько разница со стоковой FE? 5 кадров в стоке и то только потому что ФПС за 150 кадров, в максимальной нагрузке когда карта на пределе, там будет вообще 2-3 кадра, а с разгоном 5-6 кадров. А теперь сравни разницу в цене между той же Palit и Asus Astral, стоят ли 5-6 кадров переплаты 2000 баксов? Я не знаю как у вас, но мне палит обошлась в 3000, а Асус тогда стоила в районе 5000 и под заказ. Я взял обычную геймрок, вшил туда за 2 минуты прошивку от геймрок ОС и не парюсь. Юзаю карту в стоке и не заморачивайся. А по элементной базе палит, мси, гига одинаковы, только Асус астрал получше, но оно того не стоит. Переплата была бы розумна если бы астрал давал +30-40% производительности хотя бы, а так это беспантовая картаerkins007: ↑ 13.01.2026 01:32Блеквелы в том числе и 5090 прекрасно гонится. Естественно для этого нужен нормальный охлад и компонентная база, а не палит, который 3300 оборотов маслает.
Отправлено спустя 40 секунд:
Ну так это чип такой, сегодня нет карты мощнееVpupkin: ↑ 13.01.2026 01:41Вічний жор під 600w таке собі задоволення
Отправлено спустя 3 минуты 26 секунд:
Нет, на видяхах маленькие карлсоны и они не отличаются производительностью ни по потоку воздуха, ни по статическому давлению, а по сему даже на высоких оборотах не создают сильного шумаdead_rat: ↑ 12.01.2026 19:29Дякую, я собі поміточку лишив, що юзверь глухий.
-
man1242
Member
перший пішов
-
erkins007
Member
Вы походу не в теме как у современных видях разгон работает.Vpupkin: ↑ 13.01.2026 01:41Вічний жор під 600w таке собі задоволення.
А у нас astral LC продавалась по цене ниже рекомендованной в Америке за 3.5к$ тогда как пальмы были по 3кMessiaH: ↑ 13.01.2026 06:15Я не знаю как у вас, но мне палит обошлась в 3000, а Асус тогда стоила в районе 5000 и под заказ
-
Vpupkin
Member
Ви про буст від менших температур?erkins007: ↑ 13.01.2026 08:59Вы походу не в теме как у современных видях разгон работает.
-
erkins007
Member
В том числе. А ещё то что вы получите преимущества от буста не только при потреблении 600, но и даже в играх где карта потребляет 400-500Vpupkin: ↑ 13.01.2026 09:02Ви про буст від менших температур?
-
Vpupkin
Member
Ясне діло що 3000мгц буде швидше за 2600, але і жор буде вищім полюбе. Наприклад у сталкері карте не дуже хоче жерти, але якщо бустонути до 3000 вже не 360w, а 450-480w, а толку десь 5 може 7%. Співвідношення жору до продуктивності не дуже гарне, але комусь і 3000 обертів не гучно, тут вже кому як.erkins007: ↑ 13.01.2026 09:52В том числе. А ещё то что вы получите преимущества от буста не только при потреблении 600, но и даже в играх где карта потребляет 400-500Vpupkin: ↑ 13.01.2026 09:02Ви про буст від менших температур?
-
bombeybox
Member
З самого дня презентації казав, що DLSS 4.5 - тільки для RTX50 і частково для RTX40. RTX20\30 так само не можуть в нові моделі як і старі АМД, і ті і ті погані, хороших немає. Але, бляха, "зелене" панство тут взагалі неадекватне. Доводить щось там про "підтримку" старих карт. Ага, які працюють гірше Нейтиву в новій моделі...
Може і добре що вони МФГ не розлочили для інших генерацій, як я вангував - бо така сама шляпа була б.
Коли вийде RTX60 - готуйтесь що і RTX50 обмежать в фічурсеті аналогічним чином (нова модель DLSS 5-6 буде садити фпс старих архітектур ще більше)
Може і добре що вони МФГ не розлочили для інших генерацій, як я вангував - бо така сама шляпа була б.
Коли вийде RTX60 - готуйтесь що і RTX50 обмежать в фічурсеті аналогічним чином (нова модель DLSS 5-6 буде садити фпс старих архітектур ще більше)
-
fantomrulezz
Member
Висновки неправильні.bombeybox: ↑ 13.01.2026 12:14З самого дня презентації казав, що DLSS 4.5 - тільки для RTX50 і частково для RTX40. RTX20\30 так само не можуть в нові моделі як і старі АМД, і ті і ті погані, хороших немає. Але, бляха, "зелене" панство тут взагалі неадекватне. Доводить щось там про "підтримку" старих карт. Ага, які працюють гірше Нейтиву в новій моделі...
DLSS 4.5 призначені виключно для пресетів Performance та Ultra Performance, бо спеціально оптимізовані до витягування максимуму деталей з базового рендеру низької роздільної здатності.
Про це чорним по білом написано в презентації Нвідії і в гайдлайнах виробника.
В реальності користувач ніколи не побачить в DLSS менший фпс, ніж у нативі, бо зниження роздільної здатності рендеру в Performance вдвічі (50%) чи в Ultra Performance втричі (33.3%) з величезним запасом перекриває втрати в продуктивності від використання більш важкої моделі, результат буде набагато швидший за натив у всіх випадках навіть на старих карта 2xxx.
-
bombeybox
Member
де ж ви такі беретесь...fantomrulezz: ↑ 13.01.2026 12:29В реальності користувач ніколи не побачить в DLSS менший фпс, ніж у нативі,
- спойлер

Навіть Нвідіа Апп офіційно не знає про те, що їй треба вмикати різні моделі під різні пресети, вона тупо лупашить Лейтест М на кожен пресет на кожній відеокарті і знати не знає про L, який типу оптимізований під один конкретний пресет. Можливо вона не читала
fantomrulezz: ↑ 13.01.2026 12:29презентації Нвідії і в гайдлайнах виробника.
Нвідіа банально побачила, що нові моделі Найменше втрачають в останньому пресеті якості і сказали всім його юзати. Нова модель - гірше за продуктивністю за стару модель, десь це 5% а десь 40%.
Це не добре і не погано, це просто факт.
-
fantomrulezz
Member
Дійсно, де ж ви такі беретесь, недолугі ідіоти в шапочках з фольги, що вірять в дебільні теорії змовbombeybox: ↑ 13.01.2026 12:43де ж ви такі беретесь...
Читай:
https://github.com/NVIDIA/DLSS/blob/mai ... elease.pdf

Демедж контрол, май есс...
Ага, розробники нвідії в січні місяці побачили, як некомпетентні дурні пишуть про те, що використовують для DLSSQ моделі, призначені для DLSSP та DLSSUP, повернулись у часі на місяць назад і випустили офіційний гайдлайн, в якому прямим текстом чорним по білому написали так не робити.

-
bombeybox
Member
Ось приклад демедж контроля, про який я говорив, "недолугий ідіоте"..fantomrulezz: ↑ 13.01.2026 13:16недолугі ідіоти в шапочках з фольги, що вірять в дебільні теорії змов
https://videocardz.com/newz/nvidia-want ... ir-rtx-gpu
А не "гайд для розробників", в якому ПРОСТО НАПИСАНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ і по якому Не працює сама ж аппка Нвідії і кожному ЮЗЕРУ ставить автоматом важку модель.
Розмова закінчена.
-
fantomrulezz
Member
Лол, критично-наслідковий зв'язок вийшов з чату.bombeybox: ↑ 13.01.2026 14:08сама ж аппка Нвідії і кожному ЮЗЕРУ ставить автоматом важку модель.
По замовчуванню автоматом апка нвідії не обирає модель взагалі.
По замовчуванню модель обирається розробником гри з тих длл-ок, які він виклав разом з грою.
Які він обирає саме по гайдлайну нвідії з посилання.
І там апріорі неможлива повністю штучна описана криводупими журналістами ситуація.
Щоб таке отримати треба саме а) вручну зайти в апку; б) вручну обрати налаштування конкретної гри; в) вручну примусово обрати "latest" модель.
Але так, було б добре, щоб апку ще доробили і там з'явилась окрім "latest" опція "optimal".
Та я знаю, Еллочка, що в тебе словниковий запас на два реченняbombeybox: ↑ 13.01.2026 14:08Розмова закінчена.
Востаннє редагувалось 13.01.2026 14:22 користувачем fantomrulezz, всього редагувалось 2 разів.