Seagate має прототипи магнітних пластин на 6,9 ТБ, що робить можливим випуск жорстких дисків на 55–69 ТБ

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Tiufin
Member

Повідомлення

Alexsandr: 28.11.2025 19:06Я на одном из таких сервисов звездные врата не нашел, как и звездный путь... Там есть далеко не все.
Витратив пару хвилин часу за вас:
https://www.amazon.com/Stargate-SG-1-Se ... B0C53GR9J3
Підписка коштує 15 доларів на місяць, але перший місяць безкоштовно. То ж, взагалі немає проблем

Відправлено через 3 хвилини 55 секунд:
Alexsandr: 28.11.2025 19:18
avebael: 28.11.2025 13:41
Даже у нас на олх можно купить бу 16тб за 200 баксов.
б/у диски всегда опасно.
Чому? Головне, щоб смарт показував гарні дані. Тим паче, якщо це під файлопомийку, а не під якісь робочі/особисті дані. Та й бекапи робити корисно у будь-якому разі
dead_rat
Member

Повідомлення

Tiufin: 28.11.2025 15:08
S0N1C: 28.11.2025 14:41

без таких людей ви потім нічого не скачаєте (безкоштовно)
Може і так. Але, мені здається, зараз для будь-якого контенту є онлайн сервіси із досить доступною вартістю на місяць. І якщо вже є таке бажання - можна підписатись та отримати доступ для перегляду і скачування купи всього.
Ні, нажаль не можна кинути грошами в підписку і просто подивитися.
Бо часто по підписці нема всіх сезонів, нема всіх озвучок(от в німеччині не буде доступна англійська часто), якісь при стримінгу дно у порівнянні з завантаженим , так ще й кожен серіал/фільм на інщій платформі і треба мати штук пʼять підписок. А ще сервіси люблять прибирати фільми, навіть ті котрі ви окремо в них купили.
:mad:

Відправлено через 3 хвилини 30 секунд:
Tiufin: 28.11.2025 15:54
avebael: 28.11.2025 15:21А якщо на конвеєрі, ще й у форматі щоб схавали телевізори 2012 року, то це зовсім не та якість вийде, ніж ви б заморочились самі. І це вже точно будуть не блюреї, а HD-rip по суті. Про DTS дорогу для домашнього кінотеатру теж можно забути.
До речі, якщо людина така відеогурман, то просто немає сенсу дивитися фільм у супер-пупер якості на якомусь старому чи дешевому тв. То ж, виходить, під таку домашню бібліотеку треба обладнання на кілька тисяч доларів. Ну а якщо людина може дозволити собі таке обладнання, то можна раз на півроку і якийсь нетфлікс купити на місяць та скачати все, що треба, ну або просто дивитись по підписці (це вже що приорітетніше - зручність чи економія)
Ніяк ні, вже прикидали що повний пакет підписок в Америці виходить під 300 баксів на місяць якщо зі спортом. То за рік шалені гроші.

Чи скакати між сервісами і памʼятати якого місяця який з них ти підписав, а який відмінив. Ну от нащо цей головняк?

Відправлено через 1 хвилину 29 секунд:
avebael: 28.11.2025 15:21І фільми\серіали це не тільки нетфлікс, ще є HBO, Sony, Disney, Amazon...усе проплачувати?
Нащо все? Достатньо лише те, що містить той фільм/серіал, який вам закортіло зараз подивитись/передивитись. Мені здається, навіть із фінансового боку це буде дешевше, ніж купувати якийсь nas із купою дисків, та тримати його увімкненим (бо якісь там 50-100грн на місяць лише на електроенергію воно з'їсть).
NAS як раз можна включати і виключати коли захочеш, це ж простіше ніж маятися з підписками
Tiufin
Member

Повідомлення

dead_rat: 28.11.2025 19:48
Tiufin: 28.11.2025 15:08
Може і так. Але, мені здається, зараз для будь-якого контенту є онлайн сервіси із досить доступною вартістю на місяць. І якщо вже є таке бажання - можна підписатись та отримати доступ для перегляду і скачування купи всього.
Ні, нажаль не можна кинути грошами в підписку і просто подивитися.
Бо часто по підписці нема всіх сезонів, нема всіх озвучок(от в німеччині не буде доступна англійська часто), якісь при стримінгу дно у порівнянні з завантаженим , так ще й кожен серіал/фільм на інщій платформі і треба мати штук пʼять підписок.
:mad:
Ну не знаю. Завжди можна знайти якісь окремі випадки, але, мені здається, у 99% випадків все значно простіше, і контент можна без проблем знайти на торрентах або у якомусь стріммінгу (де, як от із амазоном- по факту навіть і платити не треба. А щодо якості - ну зазвичай там можна скачати контент, і при скачуванні обрати найвищу якість).

Відправлено через 5 хвилин 42 секунди:
dead_rat: 28.11.2025 19:53Ніяк ні, вже прикидали що повний пакет підписок в Америці виходить під 300 баксів на місяць якщо зі спортом. То за рік шалені гроші.
Ну це якесь натягування сови на глобус.
Завжди можна знайти варіант за 100500 доларів, але навіщо?
dead_rat: 28.11.2025 19:53Чи скакати між сервісами і памʼятати якого місяця який з них ти підписав, а який відмінив. Ну от нащо цей головняк?
Ну, можна зробити віртуальну карту, поповнити їх на місячну вартість підписки та на неї оформити підписку :super:
Не знаю, я може не такий кіноман, в мене подібних проблем не виникало. Навіть нетфлікс набрид через те, що там того контенту завались і йде кругом голова - що подивитись.
dead_rat
Member

Повідомлення

Tiufin
Ну я вже задовбався, Amazon Prime є для доставки але тепер там 2/3 фільмів за окремі гроші чи підписки, Нетфлікс відстій бо часто нема норм озвучки і субтитрів, HBO - вибачайте, офіційно не доступен, то давайте ще ВПН кудись, тепер додати Дісней і CrunchiRoll щоб додивитися.

Це треба чи 100 євро на місяць палити(ідіть знаєте куди?! Це +1 відпустка на рік) чи скакати між ними як у попу ужалений.

Я багато не дивлюся, то мені простіше попросити когось в Україні качнути і дати мені прямий лінк на завантаження

ПС. Якщо кілька раз гратися в непоповнення карти - забанять

Відправлено через 2 хвилини 51 секунду:
Сервіс має бути:
1. Доступний по ціні
2. Зручний

Офіційний стрімінг може лише в один з двох пунктів. Піратські сервіси - в обидва
Tiufin
Member

Повідомлення

dead_rat: 28.11.2025 20:08Я багато не дивлюся, то мені простіше попросити когось в Україні качнути і дати мені прямий лінк на завантаження
Ну тим паче не зрозуміло, нащо людині, яка багато не дивиться - підписка на усі стрімінгі одночасно, або терабайти фільмів зберігати у себе вдома. Та й напрягати когось, щоб фільм подивитись - теж таке собі
dead_rat: 28.11.2025 20:08ПС. Якщо кілька раз гратися в непоповнення карти - забанять
На знав про це. А можете детальніше розказати, що банять і в яких випадках? Я особливо цим не зловживаю, тому поки не стикався.
dead_rat
Member

Повідомлення

Tiufin: 28.11.2025 20:17
dead_rat: 28.11.2025 20:08ПС. Якщо кілька раз гратися в непоповнення карти - забанять
На знав про це. А можете детальніше розказати, що банять і в яких випадках? Я особливо цим не зловживаю, тому поки не стикався.
Це як пощастить, коли алгоритм вирішить що достатньо. Якщо раніше в цих щтук були захардкожені правила, то ще можна було передбачувати, а зараз як нейронка вирішить - але хтось з колег за це забанений у Нетфліксі (можу помилятися)

Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
dead_rat: 28.11.2025 20:08Я багато не дивлюся, то мені простіше попросити когось в Україні качнути і дати мені прямий лінк на завантаження
Ну тим паче не зрозуміло, нащо людині, яка багато не дивиться - підписка на усі стрімінгі одночасно, або терабайти фільмів зберігати у себе вдома. Та й напрягати когось, щоб фільм подивитись - теж таке собі
Основна проблема, це не забути ту підписку відмінити
kairo
Member

Повідомлення

Кажуть в Німеччині штрафують за торренти.
dead_rat
Member

Повідомлення

kairo: 28.11.2025 20:28
Кажуть в Німеччині штрафують за торренти.
Саме так, за роздачу прийде легко.
Тому прямий лінк на не-торрент.
Tiufin
Member

Повідомлення

dead_rat: 28.11.2025 20:23Основна проблема, це не забути ту підписку відмінити
Так я ж описав спосіб вище. А щодо бану, ну то ви й самі кажете, що це не точно. А навіть якщо й банять - ну на новий email новий аккаунт можна зробити.

Відправлено через 13 хвилин 54 секунди:
dead_rat: 28.11.2025 20:32Саме так, за роздачу прийде легко.
Ну, в Німеччині, чи ще десь на заході жалітись на вартість стріммінгу у 15-25 баксів - це якось дивно. Більше часу на пошуки та закачку тих торентів витрачається, не кажучі вже про більш серйозні наслідки там у плані закону. До речі, поки гуглив вартість підписки для Німеччини, знайшов об'яви усіляких умільців, котрі продають найдорожчу підписку нетфліксу за 2 долара на місяць. То ж, конкуренті переваги nas+торрент - стали ще меншими :)
Scoffer
Member

Повідомлення

Tiufin
Справа не в баксах. Якби заплатити 15-25 баксів і мати ту ж колекцію в тії же якості що на торентах, це одне, а якщо заплатити 10 раз по 25 і дивитись в вікні на чверть екрану щоб мило не сильно в очі кидалось то це зовсім інше. Так от стрімінг сервіси перший варіант не надають, тільки другий.
Tiufin
Member

Повідомлення

Scoffer: 28.11.2025 22:07 Tiufin
Справа не в баксах. Якби заплатити 15-25 баксів і мати ту ж колекцію в тії же якості що на торентах, це одне, а якщо заплатити 10 раз по 25 і дивитись в вікні на чверть екрану щоб мило не сильно в очі кидалось то це зовсім інше. Так от стрімінг сервіси перший варіант не надають, тільки другий.
Взагалі то на стрімінгах повно фільмів 4k із hdr та dolbi vision, то ж, про яке мило річ - не зрозуміло
До того ж, це обговорення почалося з того, що я висловив нерозуміння того - нащо зберігати десятки терабайтів фільмів навіть після їх перегляду. Бо в режимі "подивився - видалив" достатньо пару терабайтів. Ну, хто торренти роздає - то можна подякувати їм за таку діяльність. Але ж в значній мірі це оффлайн-зберігання.
Scoffer
Member

Повідомлення

Tiufin
Ага, таких же як на ютубі, з бітрейтом в чверть нормального. Не віщають стрімінги в тій же якості як на диску.
tablestikus
Member

Повідомлення

Tiufin: 28.11.2025 22:36
Scoffer: 28.11.2025 22:07 Tiufin
Взагалі то на стрімінгах повно фільмів 4k із hdr та dolbi vision, то ж, про яке мило річ - не зрозуміло
До того ж, це обговорення почалося з того, що я висловив нерозуміння того - нащо зберігати десятки терабайтів фільмів навіть після їх перегляду. Бо в режимі "подивився - видалив" достатньо пару терабайтів. Ну, хто торренти роздає - то можна подякувати їм за таку діяльність. Але ж в значній мірі це оффлайн-зберігання.
На те 4к на стрімінгах без сліз дивитися не можна

Відправлено через 54 секунди:
Scoffer: 28.11.2025 23:33 Tiufin
Ага, таких же як на ютубі, з бітрейтом в чверть нормального. Не віщають стрімінги в тій же якості як на диску.
В останій срач на цю тему таки знайшлося дещо що наче майже як на диску Paramaunt+, але воно дороге, з малим вибором і не працює в Україні)

Відправлено через 1 хвилину 7 секунд:
Tiufin: 28.11.2025 20:47
dead_rat: 28.11.2025 20:32Саме так, за роздачу прийде легко.
Ну, в Німеччині, чи ще десь на заході жалітись на вартість стріммінгу у 15-25 баксів - це якось дивно. Більше часу на пошуки та закачку тих торентів витрачається, не кажучі вже про більш серйозні наслідки там у плані закону. До речі, поки гуглив вартість підписки для Німеччини, знайшов об'яви усіляких умільців, котрі продають найдорожчу підписку нетфліксу за 2 долара на місяць. То ж, конкуренті переваги nas+торрент - стали ще меншими :)
А скільки часу треба витратити на те щоб знайти на якому стрімінговому сервісі є те що ти хочеш подивитися і проплатити підписку? :D

Відправлено через 1 хвилину 7 секунд:
dead_rat: 28.11.2025 20:23
Це як пощастить, коли алгоритм вирішить що достатньо. Якщо раніше в цих щтук були захардкожені правила, то ще можна було передбачувати, а зараз як нейронка вирішить - але хтось з колег за це забанений у Нетфліксі (можу помилятися)
За три підписки-відписки нетфлікс мене забанив)

Відправлено через 9 хвилин 3 секунди:
dead_rat: 28.11.2025 19:53

Нащо все? Достатньо лише те, що містить той фільм/серіал, який вам закортіло зараз подивитись/передивитись. Мені здається, навіть із фінансового боку це буде дешевше, ніж купувати якийсь nas із купою дисків, та тримати його увімкненим (бо якісь там 50-100грн на місяць лише на електроенергію воно з'їсть).
NAS як раз можна включати і виключати коли захочеш, це ж простіше ніж маятися з підписками
Я глянув останнє покоління сінолоджи наса на два диска - 60Вт там БЖ. На практиці я не знаю чим його треба завантажити щоб воно в полку було, але навіть якщо прийняти що 60Вт і не вимикати - це ~200грн\4євро на місяць. В стендбаї коли не качає і ніхто з нього не дивиться я думаю воно 5Вт від сили їсть. То добре якщо євро в місяць набіжить.
avebael
Member

Повідомлення

от знайшов варіант, зацініть

26тб за 250$. 10к грн. хай ще доставка і розмитнення баксів 30. коли ще такі ціни були на диски? може зараз і замовлю, норм варіант під тєлік.

https://www.newegg.com/seagate-expansio ... 1128161152
kairo
Member

Повідомлення

avebael: 29.11.2025 02:14 от знайшов варіант, зацініть

26тб за 250$. 10к грн. хай ще доставка і розмитнення баксів 30. коли ще такі ціни були на диски? може зараз і замовлю, норм варіант під тєлік.

В чому прикол з цими зовнішніми дисками, чому вони дешевші за звичайні?
avebael
Member

Повідомлення

kairo: 29.11.2025 02:46

В чому прикол з цими зовнішніми дисками, чому вони дешевші за звичайні?
в них звичайні 3.5 харди, в США навіть існує такий рух shucking , коли їх купляють щоб зекономити, розколупують і ставлять в свої системи.
це свого роду гра в лотерею, там може бути IronWolf, barracuda, white-label, exos. звичайно всі хочуть останній, але від партії до партії можуть бути варіанти.
і це ніде не вказується, поки не розколупаєш його.
також на них вдвічі менша гарантія в штатах, тому що в тому корпусі геть ніякої вентиляції. вони там мучаються на 55 градусах і крякають через рік.
для України пофіг, тим більше по такій ціні.

Отправлено спустя 1 час 33 минуты 40 секунд:
P.S.

Замовив містом...зняло 10634 грн). Побачимо що прийде)
tablestikus
Member

Повідомлення

Дякую за наводку. Теж собі замовив.

Відправлено через 9 хвилин 27 секунд:
avebael: 29.11.2025 05:31 Замовив містом...зняло 10634 грн). Побачимо що прийде)
Я в минулому році за $150 звідти на 14Тб замовляв зовнішній сігейт - все ок приїхало.
Alkodvrz
Junior

Повідомлення

kairo: 28.11.2025 19:10
Alexsandr: 28.11.2025 19:06У меня запросы другие. Я уже месяца два не могу скачать торрент, уже около 85%, но еще не 100.
Що ви не можете знайти?
Alkodvrz: 28.11.2025 17:15 А поділіться будь ласка назвою плагіна для qbittorrent?
Alexsandr
Что за плагин?
https://www.rapidseedbox.com/blog/qbitt ... ch-plugins
Дякую вам велике. :up: :)
tornadox
Member

Повідомлення

avebael
Я раніше купляв 8тб, в місцевого пана з форуму, виходило дешевше і швидше ніж бавитися з доставкою в делавер і шукінгом. Але зараз він пропав.

tablestikus
Дайте лінк на 14тб, і підкажіть він SMR?
S0N1C
Member

Повідомлення

в цих сігейтах всередені зараз наче 100% Barracuda стоїть, ось її даташит на 20-24 ТБ моделі, особливо звернути увагу на
Power-On Hours (per year) - 2400
та
Workload Rate Limit (TB/Year) - 120
, як воно в 26 - хто зна, але мабуть також :shuffle:
Відповісти