Seagate має прототипи магнітних пластин на 6,9 ТБ, що робить можливим випуск жорстких дисків на 55–69 ТБ

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
kairo
Member

Повідомлення

Морочится, постоянно что-то стирая выгадывая по гигу, качая по 1 сезону, и т..д Это такая морока. Так что я понимаю человека, качается обычно полностью весь сериал.
Мова про 2ТБ, який гіг? Подивився сезон, завантажив наступний. Якщо не зайшло, не вантажиш, все просто.
Фильмы и сериалы в отличном качестве обычно раздают не много людей и качать их долго.
Постійно завантажую старі та нові без проблем. Тим більше, що в мене й так 60 фільмів завантажено.
Фильмы и сериалы в отличном качестве обычно раздают не много людей и качать их долго.
Я й нікому не забороняю.
Alexsandr
Member

Повідомлення

kairo: 28.11.2025 00:25
1 сериал в 720р 354 гига.
Shogun S01 COMPLETE 2160p - 69 GB. Які ще 720р 354 гіга? Ви там Санту Барбару усі сезони завантажили?))
Это вы сравнили многосерийный фильм (мини-сериал) с сериалом?
Кстати интересный вопрос, а сколько сантабарбара заняла бы места.
kairo: 28.11.2025 00:25 Особисті фото/відео та фільми, це єдине для чого я бачу сенс ставити HDD. Для усього іншого вистачає SSD. Та й з фільмами, це моя забаганка. В мене зараз в бібліотеці 60 штук і деякі я завантажив років 7 тому. По факту, нема потреби тримати усе це на диску, в будь-який момент їх можна завантажити.
Если бы я не грузил фильмы гжде 1-2 источника ит то иногда, то я бы тоже говорил, можно скачать. Но нет. Скачку и даже продажу никто не гарантирует.
мне к примеру хочется загрузить звездыне врата все сериалы и зведный путь, боюсь представить сколько места надо.
kairo: 28.11.2025 00:25 В мене зараз встановлено 12 ігор, які займають 600 ГБ. Найбільше займає Форза 5 - 176ГБ та БГ3 - 145ГБ. Усі інші набагато менше. Чи треба мені зараз 12 ігор? Ні, звичайно. Вистачило би 3-4 встановлених. Що мені тримати ігри на HDD, та чекати довгі завантаження та фрізи, я можу банально встановити гру за 5-15 хвилин зі Стім.
ага, игры которые уже сняты с продажи из стим :)
Добавь что ПК пользуюсь не один я. Т.е. он на двоих и каждый грузит и ставит что ему надо. 1Тб под игры уже мало. Потому и HDD. И да если игры старые, их еще оптимизировали по загрузке, в отличие от текущего хлама, что ОС, что игры, реально не умеют работать с HDD нагружая последний кучей мелких запросов.

Отправлено спустя 8 минут 4 секунды:
kairo: 28.11.2025 04:34 Мова про 2ТБ, який гіг? Подивився сезон, завантажив наступний. Якщо не зайшло, не вантажиш, все просто.
а если сезон зашел, качать остальное, а зная возможность фильмов исчезать для скачки, лучшее лучше оставлять если в планах пересмотр.
S0N1C
Member

Повідомлення

Alexsandr: 28.11.2025 10:44 к примеру хочется загрузить звездыне врата все сериалы и зведный путь, боюсь представить сколько места надо.
Stargate SG-1 десять сезонів 1080p.BluRay.x264 з почившего RARBG - 510 гіг,
BDRemux 1080p Ukr/Eng з Толоки взагалі кожен сезон від 140 до 160 гігів, тобто десь 1.5 ТБ на один серіал, навіть не в 2160р :shuffle:

та і зараз, те що не попса і не останнього року, буває доволі складно викачати, нажаль
tornadox
Member

Повідомлення

MqM: 27.11.2025 19:41Краще нехай розкажуть деталі чи знову це не досягнуто якось технологією черепичного запису типу SMR.
У сігейта SMR диски були серії Compute і ті що менше 8гб. Все що вище було CMR або HAMR, як зараз не цікавився.
avebael
Member

Повідомлення

Alexsandr: 27.11.2025 10:38 Плохо что HDD не дешевеют за объем информации :(
Да ладно, на амазоне уже проскакивают варианты за 10$/Тб.

https://diskprices.com/

Даже у нас на олх можно купить бу 16тб за 200 баксов.

Отправлено спустя 13 минут 55 секунд:
kairo: 28.11.2025 02:17 Можна створити власну медіатеку на сотні серіалів та тисячі фільмів, але навіщо, якщо все завантажується у два кліка.
Зараз кацапам зроблять інет по білим спискам, і в два кліка не вийде. А хдрезку з гамнокачеством дивитися і 1хбетом не всі такі естети. І вона теж не вічна :apes: З іграми так, простіше.

P.S. сама новина чудова. Чатжпт взагалі прогнозував такі диски лише у 2035.
nazar-pc
Member

Повідомлення

dext: 27.11.2025 17:41
nazar-pc: 27.11.2025 17:30 Я бачу ви ніколи не пробували прибрати 18ТБ диск з BTRFS RAID1 :laugh:
Це процес не для нетерплячих. Мені треба буде два прибрати, це зайняло трохи менше місяця.
Заміна 6TB диска (5900RPM) в RAID6 під mdadm/lvm займає ~12 годин, 2 тижні на 18TB (7200RPM?) та ще під RAID1 відверто забагато
BTRFS це трошки інший звір, і видалення це не заміна, але суть в тому що зі більшенням об'єму без збільшення швидкостей час лише зростатиме, аж до зовсім непрактичних значень
avebael
Member

Повідомлення

Ще хотів би порекомендувати варіант перекодування. Але це треба розбиратись з специфікою кодеків, зерна, робити ab-тести. Плюс витратити якусь електроенергію. Сучасний svt-av1 дозволяє сжати uhd hdr в 4-5 разів, без втрати якості взагалі, навіть якщо впритул порівнювати кадри важких сцен.

Для фоток є формат jxl, там все простіше. Теж сжимає дуже круто без втрати якості.

Для звуку opus який в сліпих тестах не відрізнити від флак.

Старим кодекам jpeg, mp3, h264 і т.п вже за 20 років, ви здивуєтесь наскільки ефективніші варіанти з'явились, якщо не лінь розбиратись. :)
Востаннє редагувалось 28.11.2025 14:26 користувачем avebael, всього редагувалось 4 разів.
Tiufin
Member

Повідомлення

Завжди дивували люди, які хочуть собі весь інтернет скачати :) І коли ви встигаєте все то дивитись та грати? Це скоріше такий собі синдром плюшкіна - цифрова версія. Ну, як то кажуть - у кожного свої заморочки ;)
S0N1C
Member

Повідомлення

Tiufin: 28.11.2025 14:18 Завжди дивували люди, які хочуть собі весь інтернет скачати :) І коли ви встигаєте все то дивитись та грати? Це скоріше такий собі синдром плюшкіна - цифрова версія. Ну, як то кажуть - у кожного свої заморочки ;)
без таких людей ви потім нічого не скачаєте (безкоштовно)
Tiufin
Member

Повідомлення

S0N1C: 28.11.2025 14:41
Tiufin: 28.11.2025 14:18 Завжди дивували люди, які хочуть собі весь інтернет скачати :) І коли ви встигаєте все то дивитись та грати? Це скоріше такий собі синдром плюшкіна - цифрова версія. Ну, як то кажуть - у кожного свої заморочки ;)
Може і так. Але, мені здається, зараз для будь-якого контенту є онлайн сервіси із досить доступною вартістю на місяць. І якщо вже є таке бажання - можна підписатись та отримати доступ для перегляду і скачування купи всього.
avebael
Member

Повідомлення

Tiufin: 28.11.2025 15:08
S0N1C: 28.11.2025 14:41

Може і так. Але, мені здається, зараз для будь-якого контенту є онлайн сервіси із досить доступною вартістю на місяць. І якщо вже є таке бажання - можна підписатись та отримати доступ для перегляду і скачування купи всього.
Онлайн сервіси, навіть Netflix Premium 4k HDR(500 грн\міс) все одно пережимає оригінальний бітрейт. але фіг би з ним, вище я писав що є технології, що дозволяють пережати без втрати якості. Але це якщо заморочуватись з налаштуваннями під кожний матеріал. А якщо на конвеєрі, ще й у форматі щоб схавали телевізори 2012 року, то це зовсім не та якість вийде, ніж ви б заморочились самі. І це вже точно будуть не блюреї, а HD-rip по суті. Про DTS дорогу для домашнього кінотеатру теж можно забути.

І фільми\серіали це не тільки нетфлікс, ще є HBO, Sony, Disney, Amazon...усе проплачувати?
Востаннє редагувалось 28.11.2025 15:37 користувачем avebael, всього редагувалось 2 разів.
Васильович
Member

Повідомлення

Alexsandr: 28.11.2025 10:44Кстати интересный вопрос, а сколько сантабарбара заняла бы места.
Я часто зловживаю жартую про "камріп Санта-Барбари" в контексті новин про накопичувачі великого об'єму.
Але колись заради цікавості шукав, то в русні бачив на торрентах саму повну збірку серій (але точно не геть всіх) - і там було "всього лиш" 690 Гб :shuffle:
Все-таки треба зважати, що серіал хоч і має понад 2000 серій, але він з епохи VHS.
kairo
Member

Повідомлення

Alexsandr: 28.11.2025 10:44Это вы сравнили многосерийный фильм (мини-сериал) с сериалом?
Яка різниця, завантажуєш сезон-два та дивишся. Якщо заходить, качаєш наступні сезони. Чи ви по три сезони за день дивитесь?
Если бы я не грузил фильмы гжде 1-2 источника ит то иногда, то я бы тоже говорил, можно скачать. Но нет. Скачку и даже продажу никто не гарантирует.
В мене на 2ТБ диску 60 фільмів та повний сезон Сьогуна. Навіть якщо буде тиждень вантажити наступний фільм, неможливо подивитись це все за даний період.
ага, игры которые уже сняты с продажи из стим :)
Наприклад? Форза 4? Вона в мене є. А якщо чогось і немає , вантажиться за 15 хвилин з торрентів.
а если сезон зашел, качать остальное, а зная возможность фильмов исчезать для скачки
За останні 20 років не були жодного разу, щоб не міг щось знайти з фільмів чи серіалів.

Відправлено через 3 хвилини 6 секунд:
avebael: 28.11.2025 13:41Зараз кацапам зроблять інет по білим спискам, і в два кліка не вийде. А хдрезку з гамнокачеством дивитися і 1хбетом не всі такі естети. І вона теж не вічна
Качати не з руснявих торрентів. В мене в qbittorrent стоїть плагін, який шукає по десятках найбільших торрентів в світі.
Tiufin
Member

Повідомлення

avebael: 28.11.2025 15:21А якщо на конвеєрі, ще й у форматі щоб схавали телевізори 2012 року, то це зовсім не та якість вийде, ніж ви б заморочились самі. І це вже точно будуть не блюреї, а HD-rip по суті. Про DTS дорогу для домашнього кінотеатру теж можно забути.
До речі, якщо людина така відеогурман, то просто немає сенсу дивитися фільм у супер-пупер якості на якомусь старому чи дешевому тв. То ж, виходить, під таку домашню бібліотеку треба обладнання на кілька тисяч доларів. Ну а якщо людина може дозволити собі таке обладнання, то можна раз на півроку і якийсь нетфлікс купити на місяць та скачати все, що треба, ну або просто дивитись по підписці (це вже що приорітетніше - зручність чи економія)

avebael: 28.11.2025 15:21І фільми\серіали це не тільки нетфлікс, ще є HBO, Sony, Disney, Amazon...усе проплачувати?
Нащо все? Достатньо лише те, що містить той фільм/серіал, який вам закортіло зараз подивитись/передивитись. Мені здається, навіть із фінансового боку це буде дешевше, ніж купувати якийсь nas із купою дисків, та тримати його увімкненим (бо якісь там 50-100грн на місяць лише на електроенергію воно з'їсть).
avebael
Member

Повідомлення

kairo: 28.11.2025 15:48 Качати не з руснявих торрентів. В мене в qbittorrent стоїть плагін, який шукає по десятках найбільших торрентів в світі.
у мене теж. і цей плагін сильно полегшує життя, навіть можно знайти те, чого нема на рутрекері, ннм, кінозалі.
але буває і навпаки, що треба качати з кацапських, задля особливого перекладу, або open matte версії, тощо.
і взагалі хочу інвайт на Team-HD, там точно багато ексклюзиву.
Alkodvrz
Junior

Повідомлення

А поділіться будь ласка назвою плагіна для qbittorrent?
Геральт
Member

Повідомлення

Tiufin: 28.11.2025 15:54 Мені здається, навіть із фінансового боку це буде дешевше, ніж купувати якийсь nas із купою дисків, та тримати його увімкненим (бо якісь там 50-100грн на місяць лише на електроенергію воно з'їсть).
100 грн то якщо 24/7. Але його не треба тримати постійно увімкненим. І працює воно без інету, захотів - включив, подивився. Роздав до 1ки - видалив, що сподобалось, лишив в колекції.
Alexsandr
Member

Повідомлення

kairo: 28.11.2025 15:48 Наприклад? Форза 4? Вона в мене є. А якщо чогось і немає , вантажиться за 15 хвилин з торрентів.
а если сезон зашел, качать остальное, а зная возможность фильмов исчезать для скачки
За останні 20 років не були жодного разу, щоб не міг щось знайти з фільмів чи серіалів.
У меня запросы другие. Я уже месяца два не могу скачать торрент, уже около 85%, но еще не 100.
Если брать новнки, то все ок, если что-то более старое, источников часто очень мало + еще провайдеры явно что-то режут. Иногда включение впн прям очень очень скорость добавляет. С нуля до пары мегабит +-.
kairo: 28.11.2025 15:48 Качати не з руснявих торрентів. В мене в qbittorrent стоїть плагін, який шукає по десятках найбільших торрентів в світі.
Что за плагин?

Отправлено спустя 4 минуты 32 секунды:
Tiufin: 28.11.2025 15:08 Може і так. Але, мені здається, зараз для будь-якого контенту є онлайн сервіси із досить доступною вартістю на місяць. І якщо вже є таке бажання - можна підписатись та отримати доступ для перегляду і скачування купи всього.
Я на одном из таких сервисов звездные врата не нашел, как и звездный путь... Там есть далеко не все.
kairo
Member

Повідомлення

Alexsandr: 28.11.2025 19:06У меня запросы другие. Я уже месяца два не могу скачать торрент, уже около 85%, но еще не 100.
Що ви не можете знайти?
Alkodvrz: 28.11.2025 17:15 А поділіться будь ласка назвою плагіна для qbittorrent?
Alexsandr
Что за плагин?
https://www.rapidseedbox.com/blog/qbitt ... ch-plugins
Alexsandr
Member

Повідомлення

avebael: 28.11.2025 13:41
Даже у нас на олх можно купить бу 16тб за 200 баксов.
б/у диски всегда опасно.
Відповісти