Вереснева статистика Steam: популярність платформи AMD продовжує зростати

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Z440_User
Member

Повідомлення

yuriy_dd
Десктоп.
Ноут мені не потрібен і потреби в ньому ніколи не було.
Afit
Member

Повідомлення

Z440_User: 02.10.2025 23:02 yuriy_dd
Десктоп.
Юра не розуміє, як можна наприклад дивитись ютуб, з такими витратами ватів енергії на кадр :gigi: Він на М1 за електроентергію платить копійок на 90 за місяць меньше ніж ти :laugh:
StTechnik
Member

Повідомлення

Afit: 02.10.2025 23:06
Десктоп.
Юра не розуміє, як можна наприклад дивитись ютуб, з такими витратами ватів енергії на кадр :gigi: Він на М1 за електроентергію платить копійок на 90 за місяць меньше ніж ти :laugh:
Ты забыл сказать что он делает это исключительно на батарейке и обязательно в однопотоке :gigi:
Technetium
Junior

Повідомлення

StTechnik: 02.10.2025 23:16

Ты забыл сказать что он делает это исключительно на батарейке и обязательно в однопотоке :gigi:
А ще батарейку заряджає на роботі або в кав'ярні й за електроенергію для ютубу не платить взагалі :D а оскільки на/в роботі/кавярні він не кожен день то без надпотужної автономності взагалі життя немає
erkins007
Member

Повідомлення

AlexWest: 02.10.2025 16:57 Intel выпустят новую линейку со своим 3D-кэшем и снова оставят AMD позади. Фанбаза то у них пока не отмерла, в отличии от стареньких процов.
Я сидел на интеле 20 лет, но вернусь на них теперь только если их процы будут разрывом уровня 7800х3д - сильно и дешевле и лучше конкурентов. Что очень сомнительно потому что у АМД уже следующее поколение будет с 12 ядрами на чиплете.
Z440_User
Member

Повідомлення

Robostyle: 02.10.2025 21:51
Z440_User: 02.10.2025 20:17 побродити умовним сталкером по зоні,
Я дальше деревни в Resident Evil 4 на айпаде так и не прошел :shuffle:
:laugh:
Я ж умовно. Я тільки в самого першого сталкера грав трохи... На мінімальних налаштуваннях у 800х600 з 15-20фпс, бо той комп більше не міг :laugh:
erkins007
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 02.10.2025 18:00ну почнемо наприклад з Mac mini M1 випущеного в 2020
Ещё бы Айпад или вовсе телефоны в пример привел.
Я могу свой s24+ подключить к монитору и в нем будет десктопный режим. Это не делает snapdragon десктопным процом ни разу.

Макмини, МакБук, ноуты на элите и прочие арм устройства это только готовые устройства, которые на ПК рынке ни разу не конкурентоспособны. Чёт в планах у нвидиа которые хотят свой АРМ проц выпустить игровой вот у них это может получится, а у Эпл и снапа захватить ПК рынок шансов ноль.
Z440_User
Member

Повідомлення

Десктоп.
F***k fuel economy! :super:
Даєш під капот карбюраторні 8.2л біг блоки, в хату мегаватні електроприбори! :lol:
erkins007
Member

Повідомлення

Donate: 02.10.2025 18:46Проблема в том что надо заставить разрабов пилить под мак,а это уже не так интересно
Как я уже отвечал в теме про фср4 заставить разрабов можно только двумя способами
- чемоданы и их аналоги
- популярность у аудитории

Второй способ для маку с его мизерной долей на рынке в целом и ещё более мизерной долей у геймеров не светит. Чемоданы Эпл пробует заносить - тот же мираж и резиденты на Айфоне выходили, но чтобы процесс подтолкнуть им нужно заносить чемоданы разрабам каждой крупной и хайповой игры.
Станут они это делать? Нет.

Отправлено спустя 2 минуты 32 секунды:
Enjthesilence: 02.10.2025 18:53а у х3д не "подпорченная репутация" серед "сборщиков?"
Тут скорее асрок свою репутацию окончательно угробил. Их и так многие считали за второй сорт, а теперь и вовсе шарахаются.

Отправлено спустя 3 минуты 14 секунд:
yuriy_dd: 02.10.2025 19:43Але в чому проблема - більшість грає на консолях, навіть власники х86
Как там в 2007 году живётся? Покупай биткоин как появится.

Потому что в 2025 году первое место как раз таки занимает ПК рынок)
Ещё киберпанк на релизе 65% заказов с ПК словил, а остача уже все консоли, которые вот удивительно то тоже на х86 кроме портативного свича.

Отправлено спустя 1 минуту 15 секунд:
yuriy_dd: 02.10.2025 19:43ось Cyberpunk 2077 нативно працює
Ага сколько там М4 ультра выдает? Аж 6фпс на ультра с лучами.

Отправлено спустя 5 минут 31 секунду:
Afit: 02.10.2025 23:06Юра не розуміє, як можна наприклад дивитись ютуб, з такими витратами ватів енергії на кадр
Ютуб щас могут крутить все телевизоры нативно. Как и фильмы и прочее мультимедиа.
Причем с мизерным потреблением - мой 55" олед при просмотре фильмов жрет 20-30 ват.
Вот там действительно арм процы нужны. Как и в телефонах, ВР/АР гарнитурах, портативках и прочих устройствах где нужно в первую очередь малое энергопотребление, а не эффективность. У ПК же другая логика, там 5090 сама 600 ват жрет и никто особо не жалуется.
Z440_User
Member

Повідомлення

Та що ви з тим кіберпанком носитесь, гра вийшла 5 років тому, що інших ігор немає?
А, забув, ми ж про arm... :laugh:
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

AlexWest: 02.10.2025 16:57 Intel выпустят новую линейку со своим 3D-кэшем и снова оставят AMD позади. Фанбаза то у них пока не отмерла, в отличии от стареньких процов.
Нет. У Интела 26 ядерника никаких преимуществ перед АМД 10800х3Д - нет, выйдет он позже, покажет такую же, либо хуже скорость из-за мелких ядер. А у 52 ядерника - не будет 288 мб кэша, только маленький кэш, поэтому в играх он сольёт.
АМД после этого выпустит АМ6 и можно будет окончательно про Интел забыть.
А до конца осени 2026 9800 х3Д и 10800х3Д будут безальтернативны для всех адекватных людей.

Отправлено спустя 1 минуту 11 секунд:
Nekros: 02.10.2025 17:09Судячи по новинам, кеш буде с боку окремою пліткою і будуть затримки до нього майже як зараз у арроу лейк великі затримку через компонування та кільцевої шини :gigi:
Нет, вряд-ли, так точно не будет, или всех инженеров можно выгонять из Интела вот прямо уже сейчас.

Отправлено спустя 56 секунд:
Геральт: 02.10.2025 17:48 Більшість користувачів Steam, як і раніше, використовує комп’ютери на базі процесорів Intel
Не забывай про ноуты, в которые АМД в здравом уме никто не купит вообще однозначно. Только Интел.

Отправлено спустя 1 минуту 52 секунды:
Enjthesilence: 02.10.2025 18:53а у х3д не "подпорченная репутация" серед "сборщиков?"
Что за репутация? С хорошей термопастой 420 Арктик III держит честные 92 градуса максимум, а предел - 95 градусов. Никаких проблем у АМД нет, если хорошая водянка стоит.

Отправлено спустя 3 минуты 10 секунд:
AlexWest: 02.10.2025 19:38AMD будуть так само, як Інтел зараз, розганяти проци з кожною новою лінійкою і докидати ядер, поки архітектура не тріщатиме по швах. А у Інтел на руках буде нова архітектура, може не революційна, але конкурентна і явно не така крива, як перші Райзени. Якщо ще й ціни зроблять адекватними, то лідерство повинно зберегтися.
АМД поставит 12 ядер на чиплет, потом - 16 ядер на чиплет, потом - 24 ядра на чиплет. Конструктор же. Никаких проблем у АМД не будет никогда. Если что - сделают водянки 600 мм и шириной в 550 мм чтобы на бок рядом с корпусом ставить заводские, к ним правильные корпуса, будет тихо и эффективно.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 03.10.2025 01:09
Что за репутация? С хорошей термопастой 420 Арктик III держит честные 92 градуса максимум, а предел - 95 градусов. Никаких проблем у АМД нет, если хорошая водянка стоит.
жодних проблем крім сотень підтверджених випадків мертвих процесорів на реддіт
МОНАХ
Member

Повідомлення

AlexWest: 02.10.2025 16:57 ...Фанбаза то у них пока не отмерла, в отличии от стареньких процов.
► Х-хех :D , а вона дійсно була та фанбаза в тому об'ємі, який їй чомусь за умовчуванням принято причисляти? Чи може у тій фанбазі четверть, а може і добра третина таких от "затятих інтелбоїв" як я? :-P (за корпоративний та держ-сектор поки що навіть не згадую - то також окремий шматок добровільно-примусової "фанбази")

► Що собою являє такий, далеко не поодинокий, "фанат Інтела" як я? А все дуже просто:
спойлер
• 1. В другій половині 2000-х, коли був з ПК "на ВИ", мені зібрали мій перший "комп" на безпроблемній, продуктивній основі - "корі дуба";
• 2. В першій половині 2010-х, коли вже сам навчився "складати 2+2", але все ще так само хотілося менше проблем, бо: "Фіг-його-знає, що там з тим АМД твориться!" - це був чи не головний принцип у виборі платформи та процесора;
• 3. В другій половині 2010-х: "Та-ну-нафіх, Інтел! Ти ШО твориш?!! Я ж хотів нову машину зібрати... О! Щось АМД там засмикався... Де ти там, мій ждун?! Пішли "курити"...";
• 4. Перша половина 2020-х - :gigi: - ЗАКОНОМІРНО обирається АМД, бо: "Фіг-його-знає, що там з тим Інтелом твориться!" - все дуже просто та елементарно.
:D А тим часом мій 3770 досі "розказує" Стіму який я не просто "Інтел-бой", а прям-таки справжній "геронто-Інтел-бой", бо ще на "сандіку" "зажигаю". Разом з цим, вже в грудні цього року (як тільки я повноцінно, "в-хвіст-та-в-гриву" поганяю на стабільність нову систему) оцей от бравий "Інтело-бой", в моїй скромній особі, "збирається" з непорушним покерфейсом невблаганно так "піднср...ти" в статистику "улюбленого" Інтела, "додавши" балів АМД. :-P
► І нас таких - тисячі; за десятки тисяч і більші числа не буду голословно накидувати, але вже просто судячи з тих десятків людей, які пару-трійку років назад і на сьогодні беруть собі новий ПК, яких я знаю безпосередньо або через "знайомі руки", в середньому видають наступний посил: "Слухай, а що там з Інтелом твориться? Кажуть, що там щось горить у них масово... Бо запитував, скільки мені обійдеться новий комп, то мені в магазині чогось сказали, що краще брати на АМД... хоча я не розбираюся і мені якось пофігу аби працював... То що там з тим Інтелом сталося, раз так акцентують, бо ж раніше ж казали - бери Інтел і проблем не буде багато років?". З огляду на це, я вважаю, що можу більш-менш авторитетно "розписатися" за оці тисячі, про які розказую...
► Корпоративний та держ-сектор...
спойлер
Чого згадую? Та... - маю тут залучення до органів місцевого самоврядування і зовсім трошки до державних органів в тому плані, що маю змогу бачити, на яких машинах там зараз працюють. Так от, на районному рівні вже кілька років як поступово іде заміщення "кори дуба", "пеньків" та інших "селери" другої половини 2000-х на нові "бюджетники"... Не скажу, що АМД тут переважає: інтеловська "встройка" все ще не без аргументів "смикає рефлекторні синапси" збірників, в яких відповідні установи замовляють збірки і, можливо, там, де "парк машин" обновляється цілими партіями - під свою відповідальність збірники заганяють, як і раніше, "оем-ний" Інтел... Я ж останні кілька років стикаюся якраз зі штучними замінами і "в моїх краях" збірники вже гарно обпеклися-були об Інтели, коли навіть бюджетники "сипалися" і надають перевагу АМД; у них є щось типу "списку надійних найменувань процесорів Інтел, які можна пропонувати і збирати на них, якщо запрошувана конфігурація дозволяє" :lol: . Якщо мова йде не за "вкрай упороту друкувальну машинку", то це гарантовано буде АМД.
erkins007
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 03.10.2025 01:09Что за репутация? С хорошей термопастой 420 Арктик III держит честные 92 градуса максимум, а предел - 95 градусов. Никаких проблем у АМД нет, если хорошая водянка стоит.
Эм, у меня 9800х3д в играх редко выше 50 градусов на тихом режиме воды. В стрессе 65-75. 92 градуса это явно проблемы с охладом или перебор с разгоном
Nekros
Member

Повідомлення

AlexWest: 02.10.2025 19:38 А у Інтел на руках буде нова архітектура, може не революційна, але конкурентна і явно не така крива, як перші Райзени.
А як інтел зробили arrow lake? Нову і криву. Так і наступну зроблять :gigi:
Afit
Member

Повідомлення

Отправлено спустя 5 минут 31 секунду:
Afit: 02.10.2025 23:06Юра не розуміє, як можна наприклад дивитись ютуб, з такими витратами ватів енергії на кадр

Ютуб щас могут крутить все телевизоры нативно. Как и фильмы и прочее мультимедиа.
Причем с мизерным потреблением - мой 55" олед при просмотре фильмов жрет 20-30 ват.
Вот там действительно арм процы нужны. Как и в телефонах, ВР/АР гарнитурах, портативках и прочих устройствах где нужно в первую очередь малое энергопотребление, а не эффективность. У ПК же другая логика, там 5090 сама 600 ват жрет и никто особо не жалуется.
Вот это ты душишь... :facepalm: Это прикол. А если уже так заморачиваться, то 5090 не жрёт 600 ватт при просмотре ютуба :-P Во вторых не всегда телевизор свободен. У меня жена там чаще всего что то смотрит, а я в наушниках за компом. Мне не нравится смотреть на телефоне/планшете. Разве что перед сном и когда я не дома
Filabatya
Member

Повідомлення

МОНАХ
3770 це не сандік, тай щей без К!!! Тьфу на Вас :facepalm:
МОНАХ
Member

Повідомлення

Filabatya, ну - "івік", ну - помилково не те "псевдо" вписав: в контексті сабжевої теми - це дуже сильно щось змінить в часовому лазі для Інтела по статистиці? :)

► ... Хоча, в плані ігор, за наявності відповідної "пічки" і для умов "кінематографічного (25фпс+) геймінгу" в 1080, на 4-ядерних "сандіках", "івіках", "хасвелах" досі, напевно, можна грати у всі відеоігри, що вийшли до Кіберпанка, включно з ним ("напевно", бо далеко не всі з них запускав у себе - скоріше за все стратегії реального часу стопорились би).

► ...Без "К", але ж гониться трохи і я би не сказав, що чисто символічно: я в 2020-му Кіберпанк 2077 з 25-30фпс до 40-45 підняв таким розгоном і при цьому "проц" перестав постійно сидіти на показнику 98-100% завантаження. :D Ще згадайте, шо там "сопля" під "капотом" (до речі, судячи з температур - "сопля" досі не пересохла).
longaro
Member

Повідомлення

Интел соединит две архитектуры в один проц и даст всем просраться , Снап поможет хд
Но вообще они просто сменили тактику , сделали упор на гибридность и заняли другую нишу рынка и будут ее розвивать . А Амд просто негибридными классическими процами будут . Все равно Сша на коне , все дойные коровы готовы хд
avuremybe
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 02.10.2025 17:51 не зважаючи що АМД явно краще - як повільно зростає їх %, і як раніше фанати Інтел агресували

така ж ситуація і з АРМ, тільки тепер фанати х86 агресують на успіхи АРМ
Зараз би смарт годинники і мікрохвильовки з вайфаєм називати конкурентами комп'ютерам :lol:
Доречі, сосноль, на якій ти граєш, на х86 побудована. А половина з них ще й на вінді. Живи тепер з цею інформацією :laugh:

Відправлено через 7 хвилин 55 секунд:
AlexWest: 02.10.2025 20:09 Так роблять же. Якусь плиткову замість монолітної, з меншим техпроцесом та іншою магією. Пожертвували репутацією, зате вихлоп буде неслабкий, відчуваю. А от AMD через кілька років може опинитися в ситуації нинішніх Інтел... хоча це ж все тимчасово... підйоми, спади репутації, тим і цікаво.
innovations.png
Відповісти