Z440_User: ↑ 02.10.2025 18:36А багато ігор є для маків на арм?yuriy_dd: ↑ 02.10.2025 18:00
ого як ви глибоко в печері. А тут питають для кого я пишу - дивіться яких екземплярів знайти можна![]()
ну почнемо наприклад з Mac mini M1 випущеного в 2020
знали про такого?![]()
Інфа ж із стіму, а стім це про ігри. Усілякі пазли та пас'янси з маджонгами зовсім не цікаві. Більшість народу хоче поганяти на машинках, постріляти в монстрів та й таке інше. Чи є це на маках з АРМ? Саме щось толкове, а не усілякі аматорські поробки.
Новини
Останні статті і огляди
Вереснева статистика Steam: популярність платформи AMD продовжує зростати
-
Donate
Member
-
Enjthesilence
Member
а у х3д не "подпорченная репутация" серед "сборщиков?"Donate: ↑ 02.10.2025 17:031. Подпорченная репутация из за мёртвых процессоров. (сборщики я уверен будут ещё шарахатся от такого будут долго)AlexWest: ↑ 02.10.2025 16:57 Intel выпустят новую линейку со своим 3D-кэшем и снова оставят AMD позади. Фанбаза то у них пока не отмерла, в отличии от стареньких процов.
2. Подпорченная репутация из за смены сокетов.
3. Подпорченная репутация из за печек.
4. Подпорченная репутация из за мелких ядер которые живут своей жизнью. Я не слышал что бы интел написала планировщик.
С чего я должен не выбрать 9800X3D, а выбрать какой то интел?![]()
-
Donate
Member
Там никто не отнекивался до победного. На сколько я знаю там вендоры МП просто меняют весь комплект мать + проц..Enjthesilence: ↑ 02.10.2025 18:53а у х3д не "подпорченная репутация" серед "сборщиков?"Donate: ↑ 02.10.2025 17:03
1. Подпорченная репутация из за мёртвых процессоров. (сборщики я уверен будут ещё шарахатся от такого будут долго)
2. Подпорченная репутация из за смены сокетов.
3. Подпорченная репутация из за печек.
4. Подпорченная репутация из за мелких ядер которые живут своей жизнью. Я не слышал что бы интел написала планировщик.
С чего я должен не выбрать 9800X3D, а выбрать какой то интел?![]()
И это ИМХО проблема не АМД, а вендоров МП которые не следовали спецификациям АМД, и решили поиграть в бенчмарки
-
Z440_User
Member
Я це написав з свого досвіду лінукс-юзера. Це зараз є steam'и з proton'ами всякими, не кажучи про native games.Donate: ↑ 02.10.2025 18:46Дак эпл над этим работает. В целом у них всё готово что бы играть в игры. Проблема в том что надо заставить разрабов пилить под мак,а это уже не так интересно
![]()
А в 2004-2010 роках був тільки wine, який більше від помилок валився, аніж працював (чи хоча б запускав ПО, навіть не ігри), та якісь поробки типу пас'янсів-маджонгів. Ну без портованих "дискетних" doom та quake перших версій звісно нікуди, вони теж були.
Отож з при маками зараз приблизно так сама історія. Та й взагалі, колись на Pentium 4 у мене крутився OS X 10.0.х декілька місяців - пам'ятаю що банальні аудіо та відеоплеєр всіядні прості та легкі і безкоштовні - то була проблема на фоні вінди та лінуксів з FreeBSD і іншими *nix'ами. З іграми була таж сама історія, 1,5 3Д гри та купа пас'янсів-маджонгів.
-
AlexWest
Member
Тут стрілочка якраз і може повернутися: AMD будуть так само, як Інтел зараз, розганяти проци з кожною новою лінійкою і докидати ядер, поки архітектура не тріщатиме по швах. А у Інтел на руках буде нова архітектура, може не революційна, але конкурентна і явно не така крива, як перші Райзени. Якщо ще й ціни зроблять адекватними, то лідерство повинно зберегтися.Donate: ↑ 02.10.2025 18:31Первое что бы стрелочка повернулась в другую сторону АМД должны начать пользователя держать за идиота и выпустить пару линеек отровенного кала...AlexWest: ↑ 02.10.2025 18:18
Репутація – річ мінлива, як розгульна дівка.
Наскільки я розумію, більшість названих проблем пов'язані з тим, що інтели рефрешили і витискали все зі своєї останньої архітектури, імовірно кліпаючи нову. Цілком зрозуміло, що хороших спеців в них не менше/більше, ніж у AMD. Тому не здивуюся, якщо їхні нові проци стануть чимось непоганим, і значно менш проблемним, ніж перші лінійки Райзенів. Думаю, їхнянова архітектура поверне їм значну частину репутації, а АМД залишаться молодцями доганяючими. Це лише прогноз.
Либо интел выпустила свой аналог райзенов который был бы так же хорош по цене/качество как и райзены на своё время, а у АМД не будет никакого ответа![]()
Будет ли так тут вопрос... Либо интел и дальше будет играть роль лидера рынка![]()
-
Donate
Member
У 9ххх линейки производительность была таже что у 7ххх при более низком потреблении, там все естественно поныли что АМД ничего не делает и они взяли ещё разгон потом кинули.AlexWest: ↑ 02.10.2025 19:38Тут стрілочка якраз і може повернутися: AMD будуть так само, як Інтел зараз, розганяти проци з кожною новою лінійкою і докидати ядер, поки архітектура не тріщатиме по швах. А у Інтел на руках буде нова архітектура, може не революційна, але конкурентна і явно не така крива, як перші Райзени. Якщо ще й ціни зроблять адекватними, то лідерство повинно зберегтися.Donate: ↑ 02.10.2025 18:31
Первое что бы стрелочка повернулась в другую сторону АМД должны начать пользователя держать за идиота и выпустить пару линеек отровенного кала...
Либо интел выпустила свой аналог райзенов который был бы так же хорош по цене/качество как и райзены на своё время, а у АМД не будет никакого ответа![]()
Будет ли так тут вопрос... Либо интел и дальше будет играть роль лидера рынка![]()
Но в сухом остатке пока НИЧЕГО не указывает что АМД упёрлась в потолок. То что у них кукуруза из завода тут спору нет. То что они выжимают из процессоров последнее совершенно нет.
-
yuriy_dd
Member
Afit: ↑ 02.10.2025 18:12 Яким чином в твоєму Mac mini M1 і йому подібними я зможу розшири обсяг ОЗП??? Чи поставити кращу графіку?
так точно як на останіх процах Core Ultra в ноутах - ніяк. Але всім підходить.Afit: ↑ 02.10.2025 18:16 Та суть не в этом. ARM это про готовые устройства, которое никак не костомизировать под свой вкус. Ото что тебе припаяли, то и жри
та щось є. Але в чому проблема - більшість грає на консолях, навіть власники х86
Відправлено через 2 хвилини 31 секунду:
ігри є і нові портуються - ось Cyberpunk 2077 нативно працюєDonate: ↑ 02.10.2025 18:46Проблема в том что надо заставить разрабов пилить под мак,а это уже не так интересно
і аудиторія епл - більш платоспроможна
забудьте про проблеми макос на Інтел - якраз черех них і відмовились і перейшли на свої проци на АРМZ440_User: ↑ 02.10.2025 19:10Та й взагалі, колись на Pentium 4 у мене крутився OS X 10.0.х декілька місяців
-
dead_rat
Member
Саме так, є Кіберпанк і Дівініті(Балдурс Гейт 3 теж?)
Тобто принаймні один хороший шутер і одна стратегія.
Відправлено через 47 секунд:
Чи не будеAlexWest: ↑ 02.10.2025 19:38 А у Інтел на руках буде нова архітектура,
-
Z440_User
Member
yuriy_dd
Консолі не чіпаємо. То окремі спеціалізовані пристрої.
Ми говоримо про ПК, тобто десктопи/ноути.
Тож багато є ігор для зазначених пристроїв під керуванням:
1) Сучасної OS X на ARM?
2.) Сучасного Windows?
3.) Сучасного Linux?
Моделюємо ситуацію: я повівся на мегапотужний М4 і махнув свій центр розваг х86 на нього.
І що мені з цим М4 тепер робити? Гоняти бенчмарки?
Консолі не чіпаємо. То окремі спеціалізовані пристрої.
Ми говоримо про ПК, тобто десктопи/ноути.
Тож багато є ігор для зазначених пристроїв під керуванням:
1) Сучасної OS X на ARM?
2.) Сучасного Windows?
3.) Сучасного Linux?
Моделюємо ситуацію: я повівся на мегапотужний М4 і махнув свій центр розваг х86 на нього.
І що мені з цим М4 тепер робити? Гоняти бенчмарки?
-
AntonyKandaurov
Member
Здається що і в 2030 і 2032 черговий поранений в голову яблуком і армом буде кричати що "іграва платформа, у нас в нативі кіберпанк працує!!1111!" 
Відправлено через 1 хвилину 49 секунд:
Z440_User
Відправлено через 2 хвилини 30 секунд:
А, ще сидять на форумі оверів і пишуть свій потік свідомості в кожній темі і обговорені новин
Відправлено через 1 хвилину 49 секунд:
Z440_User
Ігри то для дітей або відсталих, а серйозні дядьки дійсно наярюють на одно-малопотік і радіють від цього.І що мені з цим М4 тепер робити? Гоняти бенчмарки?
Відправлено через 2 хвилини 30 секунд:
А, ще сидять на форумі оверів і пишуть свій потік свідомості в кожній темі і обговорені новин
-
yuriy_dd
Member
як і на Віндовс з х86 - більшість грає на консоляхZ440_User: ↑ 02.10.2025 19:51багато є ігор для зазначених пристроїв під керуванням:
1) Сучасної OS X на ARM?
достатньо знати і варто взяти до розглядуZ440_User: ↑ 02.10.2025 19:51 Моделюємо ситуацію: я повівся на мегапотужний М4 і махнув свій центр розваг х86 на нього.
якщо ви програміст - переконатись що ваш код працює на АРМ
-
AntonyKandaurov
Member
Ну він точно поранений в голову. Людина хоче ввечері пограти а він пропонує писати код і впевнюватись що він працює на арм? А що тоді робити не ойтівцю? Також йти в ойті бо так Юра сказав? Це 
-
AlexWest
Member
dead_rat: ↑ 02.10.2025 19:48Так роблять же. Якусь плиткову замість монолітної, з меншим техпроцесом та іншою магією. Пожертвували репутацією, зате вихлоп буде неслабкий, відчуваю. А от AMD через кілька років може опинитися в ситуації нинішніх Інтел... хоча це ж все тимчасово... підйоми, спади репутації, тим і цікаво.yuriy_dd: ↑ 02.10.2025 19:43 Чи не буде
-
Z440_User
Member
yuriy_dd
Я реально інженер-конструктор (механік, в тому числі і за освітою), вдома я хочу подивитися кіно, пошаритися в тирнетах, побродити умовним сталкером по зоні, позайматися якимось хобі або просто послухати музику.
Зараз це все мені надає один пристрій на х86.
Чи може це все мені надати один пристрій на АРМ? Чи так нормальні люди не роблять і в них у хаті 100500 пристроїв для кожної задачі окремо?
Програмування - ну можу назвати 3-4 мови, назви яких чув. На цьому мій скіл програмування завершується.
P.S. В моєму колі знайомих, консолі (не портативні) є аж у пари людей від сили. У одного хвох 360, у іншого ps3 та ps5. І обидва грають на ПК з райзенами під капотом.
Я реально інженер-конструктор (механік, в тому числі і за освітою), вдома я хочу подивитися кіно, пошаритися в тирнетах, побродити умовним сталкером по зоні, позайматися якимось хобі або просто послухати музику.
Зараз це все мені надає один пристрій на х86.
Чи може це все мені надати один пристрій на АРМ? Чи так нормальні люди не роблять і в них у хаті 100500 пристроїв для кожної задачі окремо?
Програмування - ну можу назвати 3-4 мови, назви яких чув. На цьому мій скіл програмування завершується.
P.S. В моєму колі знайомих, консолі (не портативні) є аж у пари людей від сили. У одного хвох 360, у іншого ps3 та ps5. І обидва грають на ПК з райзенами під капотом.
-
Afit
Member
И консоли Н неожиданность тоже на Х86yuriy_dd: ↑ 02.10.2025 20:01як і на Віндовс з х86 - більшість грає на консоляхZ440_User: ↑ 02.10.2025 19:51багато є ігор для зазначених пристроїв під керуванням:
1) Сучасної OS X на ARM?
достатньо знати і варто взяти до розглядуZ440_User: ↑ 02.10.2025 19:51 Моделюємо ситуацію: я повівся на мегапотужний М4 і махнув свій центр розваг х86 на нього.
якщо ви програміст - переконатись що ваш код працює на АРМ
-
AntonyKandaurov
Member
Afit
Зараз висере що нінковський сич на арм
Зараз висере що нінковський сич на арм
-
Геральт
Member
Ми в темі про стім. Яким боком арм (та й консолі) до стіму? Там в арму аж 0%yuriy_dd: ↑ 02.10.2025 19:43 більшість грає на консолях, навіть власники х86
Ото і є його оцінка з боку геймерів
-
Robostyle
Member
Я дальше деревни в Resident Evil 4 на айпаде так и не прошелZ440_User: ↑ 02.10.2025 20:17 побродити умовним сталкером по зоні,
-
Enjthesilence
Member
Як і карти рдна4 у стімі недалеко від 0% пішлиГеральт: ↑ 02.10.2025 21:15Ми в темі про стім. Яким боком арм (та й консолі) до стіму? Там в арму аж 0%yuriy_dd: ↑ 02.10.2025 19:43 більшість грає на консолях, навіть власники х86
Ото і є його оцінка з боку геймерів![]()
-
yuriy_dd
Member
а цей пристрій - десктоп, чи ноут?Z440_User: ↑ 02.10.2025 20:17 Зараз це все мені надає один пристрій на х86.
якщо десктоп - то в мене десктоп - теж на х86 з 128 Гб оперативки (та й не один)
але якщо говорити про легкий, швидкий, автономний ноут - то він у вас такий?