там де охолодження спроектовано інженерами, а не маркетологами - ні, не тротлять.
yuriy_dd: ↑
21.09.2025 16:32
а як швидкість падає майже в 2 рази при роботі від батареї?
чому про це ви мовчите? у вас притензії лише до мак на АРМ?
вам хтось заважає ввімкнути максимальну швидкодію від батарейки? ні. так, буде жерти більше.
мені як користувачу - краще пасивне, бо я не боюсь кинути на одіяло і бути впевненим що там всередині нічого не забється
накриклад х86 ноути - постійно включають вентилятор бо так захотілось, забиваються, потім перегріваються і тд - постійно за цим треба слідкувати
знов нагадаю, х86 є також пасивні. і щось поки мій асер скільки кидався на кровать - проблем не було. ну скинув швидкість. ну посвистів кулером, нагадав що я трохи занадто з ним поводжусь. усе
він11 не єдина OS під х86, якшо що.
якщо 100% навантаження - то він спочатку бере десь 23 Вт пару хв, коли розігріється - споживання опускається менше 20 Вт, ніби до 18 Вт
швидкість трохи падає, але не значно
тобто тротл таки теж є. все (як і у х86) впирається в можливості системи охолодження.
ну хтозна. в моєму оточенні - рівно одну консоль знаю. і там також грають і на PC.
воно все одно потрібне ютуб дивитись

бо як раніше вже коментували - пасивні макбук тротлять за швидкодією теж непогано.
ну я спілкувався з тими що перейшли, просто у захваті на скільки краще. Деталей я не знаю - просто передаю їх відгуки
ясно, невідомо
ніяк, звісно. бо це огорожена екосистема, яка до себе не пускає.