Новини
Останні статті і огляди
AMD згортає постачання процесора Ryzen 7 5700X3D для платформи AM4
-
Striker
Member
BoJIbHbIu

-
HaruMamberu
Member
Халепа
Взимку забарився придбати
Взимку забарився придбати
-
alexeygalas
Member
Я теж не розумію оцього почекунства. Хочеш оновити платформу - збираєш на найактуальнішому. 5 років точно прослужить. А там вже новий DDR і знову оновлюватись.BoJIbHbIu: ↑ 13.08.2025 08:20ну то знову напишуть який ти дурень шо зібрав комплект на мертвій платформі, вже є божественний am6, а ти купив застарілий am5. гроші на вітер, нема потанцевалу
Щоб скуштувати усі дитячі болячки? Доцільніше в серединіerkins007: ↑ 13.08.2025 07:08Обновляться имеет смысл на старте поколения
-
evenmore
Member
Брать б650 за 13к максимально бессмысленно, за ~10-11 можно взять x870 с spdif, за ~8-9 x670e. И я про варианты либо с остаточной гарантией, либо новые.avuremybe: ↑ 13.08.2025 07:34 З платами (як і завжди у мене) нічого дешевого підібрати не вийшло: наявність S/PDIF одразу піднімає мінімальний цінник до 10к у гігабайта і 12к у всих інших. При цьому до гіги я ставлюсь негативно останні років 15, тому спинився на стріксу В650 за 13к.
З процесорами значно простіше - їх вагонами возять на барахолку. Спинив свій вибір на 7600Х за 6.7к
7700 сейчас подорожали, но это не повод брать 7600х, за вчерашнюю цену 7700.
За эти 20к можно взять (и это не теория, я по такой цене и отдавал) z890 pro rs wifi и i7 265kf. Новые.
В вашем случае прямо сейчас - я бы брал 14600kf и b760/z790. Цп новый из Китая до 7к, до 8к можно найти с остаточной местной, или новый бокс на международной гарантии. Плату - надо нормально поискать, но дисконт на них на вторичном рынке большой. Я бы сказал, что справедливая цена за предтоп точно ниже 10к, отличные варианты 5-8к, а за 13к уже без труда
находится абсолютный топ (но зачем?)
В целом - вам в тему подбора комплектующих.
-
Ektalion
Member
За 13к продають MSI MAG X870 Tomahawk, яка практично не поступається дорожчим мат. платам.evenmore: ↑ 13.08.2025 10:17 Брать б650 за 13к максимально бессмысленно, за ~10-11 можно взять x870 с spdif, за ~8-9 x670e. И я про варианты либо с остаточной гарантией, либо новые.
7700 сейчас подорожали, но это не повод брать 7600х, за вчерашнюю цену 7700.
За эти 20к можно взять (и это не теория, я по такой цене и отдавал) z890 pro rs wifi и i7 265kf. Новые.
В вашем случае прямо сейчас - я бы брал 14600kf и b760/z790. Цп новый из Китая до 7к, до 8к можно найти с остаточной местной, или новый бокс на международной гарантии. Плату - надо нормально поискать, но дисконт на них на вторичном рынке большой. Я бы сказал, что справедливая цена за предтоп точно ниже 10к, отличные варианты 5-8к, а за 13к уже без труда
находится абсолютный топ (но зачем?)
В целом - вам в тему подбора комплектующих.
-
evenmore
Member
И всё ещё является плохим выбором в эту цену.Ektalion: ↑ 13.08.2025 11:21 За 13к продають MSI MAG X870 Tomahawk, яка практично не поступається дорожчим мат. платам.
-
Ektalion
Member
Цікаво почути кращий вибір за цю ціну, бо я у червні передивився геть усі варіанти на хотлайні. Ціна зі знижкою була дешевша, ніж на "Яйці".evenmore: ↑ 13.08.2025 11:34 И всё ещё является плохим выбором в эту цену.
-
avuremybe
Member
Я на неї дивився.Ektalion: ↑ 13.08.2025 11:21MSI MAG X870 Tomahawk
З одного боку - добре знайомий софт і біос асуса, в якому впевнений і від якого точно знаєш що чекати.
З іншого - повна невідомість і новіші технології на платі.
Сумніви є, але я спробую
-
evenmore
Member
Открыл олх, первое что вижу - 13к новая x870e aorus proEktalion: ↑ 13.08.2025 12:29Цікаво почути кращий вибір за цю ціну, бо я у червні передивився геть усі варіанти на хотлайні. Ціна зі знижкою була дешевша, ніж на "Яйці".evenmore: ↑ 13.08.2025 11:34 И всё ещё является плохим выбором в эту цену.
Самый простой путь - зайти на олх, ввести x670e, искать варианты с остаточной гарантией.
Путь сложнее - мониторить newegg бандлы
Рискованнее - опенбоксы с амазон и ньюэгг
Чуть меньше риска - такие же опенбоксы, но после тестов у местных барыг
Учитывая разницу цены с нашей розницей вплоть до х2 по некоторым моделям - риск того стоит
-
avtoelectrik
Member
проя ку мертву платформу тут мова???!!! та вона жива живіша живого
кому кому а мені не розказуйте ,планую черговий раз змінити тіки відеокарту
,і да я теж прихильник нативу а не тих довбаних длсс чи фср
і ..це останній справжній проц з ножками такого вже мабуть ніколи не буде нажаль
кому кому а мені не розказуйте ,планую черговий раз змінити тіки відеокарту
і ..це останній справжній проц з ножками такого вже мабуть ніколи не буде нажаль
-
Earanak
Member
Кто то в теме писал что 5700X3D никто не будет покупать по нынешним ценам. Будут лежать пылиться на складах...
Но похоже их почти все выкупили уже, по Хотлайну из 60 предложений осталось 5
Но похоже их почти все выкупили уже, по Хотлайну из 60 предложений осталось 5
- спойлер
-
dr-kart
Member
"перекупы" могли затариться, + кто-то из продаванов мог придержать.их почти все выкупили уже
А так, банально изначально могло быть на складах "поштучто", вот от поредело до 5 из 60 за пару дней
-
Earanak
Member
Еще забавно что по статистике именно в этом месяце по Хотлайну был самый большой спрос на 5700X3D за всю историю существования этого проца ))
-
dr-kart
Member
ну тут ясный перец. Заголовки новостей кричат "купи последний пока не поздно". Народ быстро ведется. Цена быстро растет.
-
Vlaad13
Member
ціна росте тому що повводив Трамп мита і тепер усі страждаютьdr-kart: ↑ 19.08.2025 18:53 ну тут ясный перец. Заголовки новостей кричат "купи последний пока не поздно". Народ быстро ведется. Цена быстро растет.
-
Earanak
Member
Вон с Телемарта последний 5700X3D за 14к купили. А вы говорили тут что за 11к никто не купит 
-
dr-kart
Member
как я и предполагал про "штучное" наличие. На сегодня уже 19 продавцов сабжа, судя по hotlineА так, банально изначально могло быть на складах "поштучто", вот от поредело до 5 из 60 за пару дней